Руската диплома(ниа)ция кълне присъединяването на Скопие към НАТО като пренебрегната грозница

 

И Северна Македония избяга от Северната Империя на злото, търсейки закрила в рамките на НАТО от наследниците на държавата СССР, които имат иначе основателното самочувствие на родител-изнасилвач на  бившата югославска република. Отровен ( ядовит на руски език) коментар по този повод разпространи руското външно министерство, което се бори да съвмести несъбираемите величини на свото презрение към една малка държава и неустоимото желание все пак да й обърне внимание въпреки своята огромна ( в собствените очи) важност. https://www.mid.ru/web/guest/kommentarii_predstavitelya/-/asset_publisher/MCZ7HQuMdqBY/content/id/4093913

Ако имперска Русия може с нещо да учуди света в областта на диплома(ниаци)ята, това е талантът й да изрича толкова лъжи на квадратен милиметър текст, които са право пропорционални на териорията й. И са облечени в тесните рубашките на руските претенци за широта на душата.  

Вместо да си зададе въпроса защо от Русия бяга една държава, създадена от Коминтерна,  подчинен изцяло на болшевишка Русия балканска държавица, руската дипло(маниа)ция кълне като стара бабичка на чуждите северни македонски гробища, предпочели да се обърнат ( в гроба на Юголавия) на Запад във връзка със залеза на влиянието на Изтока в земята, избрала за свое знаме стлизираните слънчеви лъчи.

Ето за илюстрация на този руски дипломаниашки талант да се лъже на едро по иначе дребен като за Русия повод.

“ Присъединяването на Скопие към алианса очевидно не носи никаква добавена стойност, нито европейска, нито регионална, нито национална сигурност. Тази стъпка със сигурност няма да допринесе за съвместните усилия за борба с общите заплахи и предизвикателства, включително с коронавирусната пандемия. Тя ще създаде само нови разделителни линии”, се казва в страдалческата изповед на руското външно министрество по повод северното македонско бягство от руската северна мечешка прегръдка.

На горните 3 изречения може да се постави диагноза в 4 точки.

1. Очевидно е наистина, но само за онези, които просто хвърлят един поглед на картата, че разширяването на НАТО с малката държава е стратегически важно за най-големия отбранителен съюз в човешката история. Отпада центробежно спрямо Москва още един анклав, рисков като репей в скала, върху която Кремъл разчиташе да отгледа отровните бурени на своето многократно оспорено от реалностите влияние в опита си да разцепва и владее някогашения си заден двор, за да го държи в състояние, подобно на своята ферма ( по Оруел). 

2. И това ако не е “добавена стойност”! Европейска, регионална и национална е тази освободена от московската хватка стойност в рамките на един уникален военен съюз, в който през първите 5-6 години на своя мандат самият Путин, по свидетелство на своя тогавашен съветник Андрей Иларионов, напълно сериозно е обмислял как да присъедини и Русия.

3. Заличаването на разделителните линии чрез това присъединяване на Северна Македония към Северенотлантическия алианс също е видно за всеки човек, въоръжен с геотрафска карта и минимум знания по история на Балканите. Но руската диплома(ниа)ция твърди обратното на принципа “ който се дели от нас, ще понесе последиците от деленето”. Иначе казано, заплашва.

4. Намесването на темата за паднемията от кронавируса в подобен дипломаниашки демарш е перлата в короната в него. Повече от десетилетие Скопие се бори да предоолее руските пречки, заложени от петата московска колоно  по пътя към своята европейска идентичност, условие за което е членството й в НАТО. Сега, когато най-сетне тези усилия на Скопие се увенчаха с успех, Кремъл от една страна се хвали, че се справя чудесно с пандемията на своята огромна територия, а в същото време заклеймява порива към свобода на действие на една държавица с размерите на руски град и прилежащата му губерния. Северна Македония ли е проблем в световната борба с китайския грип?!  

Егото на руския имперски егоизъм  няма отговор на логичните въпроси. То гради своята дипло(мани)ция на същата база данни за себе си, която черпи от кривото огледало на фалшивите новини за раздутата си значимост – подпухнала, като черен дроб на алкохолизиран руснак, както се казваше в един стар виц за акулите, които по тази причина най-много харесали тъкмо руските жертви сред останките от тела при катастрофата на “Титаник”.

13 мнения за “Руската диплома(ниа)ция кълне присъединяването на Скопие към НАТО като пренебрегната грозница”

 1. Браво на СМ! От няколко дена пиша, че влизането на СМ в Евросъюза вече е гарантирано. Полушеговито се питам дали СМ ще влезе в Шенген и в еврозоната преди нас? Залагам 100 лв, че СМ ще приеме еврото преди нас!!!

 2. Криво да седим, право да съдим. В комюникето има и някои истини. Например че процесът на присъединяване е бил съпроводен с намеса във вътрешните работи, стигаща дори до шантаж и заплахи. Е, не е казано, че са били от руска страна, но не е и необходимо…

 3. И без Курилските острови са велики:
  Фармацевтичното отделение на японската фирма “Фуджифилмс” стартира финалната фаза на тестовете си върху пациенти с коронавирус с лекарство Avigan, съобщава в. “Дейли мейл”, цитиран от БТА.

  В Япония този медикамент получи одобрение от властите и беше изпробван срещу вируса на ебола. Лекарството атакува ензимите, които позволяват на патогена да се самокопира и да се разпространява в човешкия организъм. В резултат на добрите резултати, постигнати при предишните две фази на изпитанията, компанията започна да увеличава производството на препарата през месец март.

  Avigan е познат и под името на генерика favipiravir. Японските медици смятат, че това може да се окаже първото доказано успешно лекарство срещу COVID-19. Медикаментът въздейства върху ензима РНК полимераза, който служи като катализатор в процеса на възпроизвеждането на вируса.
  https://clubz.bg/96607-qponiq_pravi_finalni_testove_na_lekarstvo_sreshtu_koronavirusa

 4. За мен е много добра новина влизането на СМ в НАТО. Това означава, че при шикалкавенето на геройкото по отношение на наличие на база блока на наша територия тя може да бъде построена на територията на нашата съседка. Тя отдавна е заявила готовност за това. Също така много вероятно е службите на СМ да действат още по-решително за ограничаване на подривната дейност на руснаците и да продължи изобличаването на нашите рубладжии, които продължават да търпят и подкрепят наличието на руски подривен център у нас.

 5. ПАМЕТТА на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ

  “В обръщението “Мили хора”
  е събрана цялата зловеща обич на комунистите,
  към човечеството”

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  2 април
  1933-та година.

  В бившето село Попово, Пернишко,
  днес на дъното на язовир „Студена“,
  се ражда Константин Павлов.

  Константин Павлов е между най-оригиналните български поети на втората половина на XX век.
  Оригиналността му намира признание в чужбина още от края на 60-те години.
  Анна Ахматова искрено възкликва:
  „Константин Павлов е най-големият български поет, когото някога съм чела!“

  Стиховете на Константин Павлов са преведени на
  френски, английски, испански, немски, полски, руски, сърбохърватски, унгарски и други езици.

  Константин Павлов умира на 28 септември 2008 г. на 75 г.
  В мизерия и забвение.
  В синя София.
  В “демократична” България…

  ЕЛЕГИЧЕН ОПТИМИЗЪМ

  Дявол да го вземе,
  цяла вечност
  съм запънат на ръба на пропастта.
  Ще се вкоренят краката ми в скалата.
  И ще заприличам на ония
  криви, жилави и грозни храсти,
  дето никнат даже там,
  където кози крак не смее да пристъпи.

  Но от тоя миг нататък
  неудобството ще се превърне в качество.
  В причудливи краски ще разцъфвам.
  Непознати плодове ще раждам.
  (Всеки плод с различен вкус и форма.)
  Някои ще предполагат, че са сладки,
  други ще твърдят, че са отровни.

  Ах, посредствени художници ще ме рисуват,
  фотографки ще ме снимат
  контр-жур.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  Нелсън Мандела е лежал 27г. в затворите на ЮАР
  Бай Илия Минев лежа 33г. в затворите и концлагерите на антинародната НРБ.

  КОНТРА-КОМУНИЗЪМ

 6. Това грозде СМ било много кисело 🙂

  Сега вече българо(-руските) танкове пре-спокойно може да влезнат във Вардарската долина за ужас на сърбите.

 7. Секретен доклад: Как руските специални служби поставят монашеството в Света гора под свой контрол

  Путинската пропаганда използва духовния авторитет на Светата обител за лични цели и разпалване на войни
  (Щом тези азиатски езичници си позволяват подобни кагебешнически своеволия и разпространение на путинистки “ереси” в Атон, можем да си представим какво правят в България !)

  “….Изобщо за “народното” руско православие са свойствени някои ЕЗИЧЕСКИ черти. От тук влечението на руснаците към най-различни “чудеса”, “знамения”, “пророчества” и пр. атавизми на езичеството, нямащи никакво отношение към автентичния духовен живот. Поради това, за да се придаде тежест на каквато и да е гледна точка по някакъв важен въпрос, е напълно достатъчно да бъде употребена формулата “така казват атонските старци “Нагледен пример за това как спецслужбите и политиците използват тази национална особеност на руснаците са многобройните благословения от анонимни “атонски старци” на братоубийствената война в Украйна, които постоянно се появяват в интернет и оказват въздействие на вярващите, въпреки нееднократните наши опровержения и предупреждения. ”

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-sekreten-doklad-kak-ruskite-spetsialni-sluzhbi-postavyat-monashestvoto-v-sveta-gora-pod-svoy-kontrol

 8. Преди няколко дни един участник във форума изрази мнение, че този форум не е място за дискусия на религиозни теми, защото е с политическа насоченост. Та нали точно Путин нагло заяви, а Решетников официално го вмени като задача за местните рублофили, че двата стълба, чрез които Русия ще продължи да налага “влиянието си” ( т.е ОКУПАЦИЯТА си) в Източна Европа, са православието и славянството! И точно затова отговорност на всички грамотни българи е да държат общественото внимание будно и ОСВЕДОМЕНО за истинските цели на всяка щедра руска “благотворителна” (т.е корупционна) инициатива, подмолното налагане на руските “прасославни традиции” в българския църковен бит, празнични обичаи и облекло на българските свещеници, в архитектурата и изографисването на новостроящи се храмовете у нас или “реставрациите” им ! Налагането на ЕЗИЧЕСКОТО руско “прасославие”, с което искат да заместят класическото Православие, си е част от руската окупационна политика! Иначе щяха ли да хвърлят толкова пари и корупционни усилия, за да превземат Атон “отвътре” ! За тази азиатска езичница, които се самоназовава “Светая Русь” няма нищо свято!

 9. Аз бях този някой, SMS.

  Религията може и се използва за всякакви отвратителни цели, предимно користни, властови и в по-малка степен за задоволяване на извратени наклонности. Не съм запознат със случай, в който религията да е била от полза за даден народ, независимо какво пише и казва църквата и нейните глашатаи. Религията е власт над човешкото повдение и нищо повече. Повсеместното нео-орелигиозване е поредната програма за още по-плътното затъпяване на хората.
  Точно поради причините, които посочвате, а именно използването на православие, ислям и т.н. идиотщини за всякакви подли и нехуманни политически цели, казвам да не използвате този блог за проповядване на религии, богове, врачки, ванги и други глупости. Като например, че е важно какво става в някакъв манастир някъде в Гърция. Не е важно и няма да има никакъв ефект върху която и да е част от цивилизационния път на страната. Виж, ако ще вървим не по цивилизационен, а по религиозен път, това е друга работа… В това аз, разбира се, няма да участвам.
  Ако има хора, за които божите работи са по-важни от светските, да си намерят масто в необятния уърлд уайд уеб и да си се молят, проповядват, споделят светлини и истини, да се възмущават от синоди и изобщо – да си оправят с идиотщината си както намерят за добре. Патологии всякакви.

  Може би го приемате лично, защото често обръщате внимание на разни неща, които стават в разни църкви, но това си е ваш проблем. Разбирам, че придавате особено голяма важност на вярата и православието, но това също си е ваш проблем. В цивилизования свят тези незначителни подробности са в сферата на личното пространство на всеки отделен човек и НЕ СЕ обсъждат. Вие налагате някаква задължителна обвързаност между българското и православното, едва ли не е задължително да сме ангажирани с православието бидейки българи… Това е не само безпочвено, но и обидно арогантно спрямо хора, които живеят в съвремието.

  Руското православие, както вие твърдите, е езическо – ето кристален пример за налагане на религиозни внушения. Сякаш неруското православие е нещо добро… Не, не е добро. И руското православие, и другите православия са едно и също – глупостславие. Затова Русия се надява да настъпва по този фронт – заради благоприятната почва. Глупаци, глупаци, глупаци в изобилие. Не само лесно се лъжат – те ИСКАТ да бъдат лъгани. Ако някой сериозно смята да предпази българите от руско влияние, трябва да им обясни какви глупости са това с боговете и верите. И готово! Хората ще започнат да МИСЛЯТ, вместо да вярват.

  Такива работи.

 10. @К.ГАНЕВ
  Постът Ви напомня назидателно изказване на преподавател от бившето АОНСУ. “Религията е опиум за народите!” Но това си е Ваш проблем. 🙂

 11. Може да съм пропуснал/а нещо, но имам впечатление, че sms поства главно материали и коментари, които бият камбаната за злоупотребите на кремъл на наша почва, казано най-общо, и в частност с налагането на руското кривославие у нас. Това е абсолютно неприемливо, независимо дали в лично качество сме религиозни или не. Скандално е, че масовите български медии игнорират проблема.

 12. @симпатизант/ка на ДСБ

  Подменяйки традиционното българско православие с тяхната азиатска ерес ( гундяевското прасославие) сибирските неандерталци този път са намислили да ни окупират и командват чрез вярата ИМ. Тяхната верица! Освен налагането в Синода ни (чрез жесток шантаж, страх и убийства) на чистопородни кагебисти и гереушници, в ход е скрита подмяна на основни елементи в архитектурата на храмовете ни, които накачулиха с руски кръстове, натъпкаха с руска църковна утвар, щампована с двуглавия им мутант, по време на финансирани с руски пари “ремонти” и “реставрации”, подмeня се традиционната ни иконопис с чужда, в руския, натруфен с кичозни детайли и много злато стил, подменят се иконите на традиционните ни православни светци с някакви чужди и непознати за българите руски “светци” с измислените им “житиета”, в провинцията пред църквите, от името на някакви християнски организации, раздават руски шалове на българките, за да влизали в храмовете забрадени (като мюсюлманки) и т.н. и т.н. Не е случайна и демонстрираната на публични места и пред медиите ревностна “вяра”, боязън и щедрост на Борисов към представителите на “началника” му! И като в комедията на Молиер “Тартюф” винаги поглежда нагоре, но всички знаят, че началникът му е в Кремъл и на него иска да се хареса премиерът, не на Оня, дето гледа отгоре!
  А мисирките на Борисов сигурно очакват благодарност за предателския “игнор”, но ги чака само неизбежният “Ден на благодарността”.

 13. Напълно съгласен с написаното от SMS,03.04.2020 в 14:13ч.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.