Борисов се сложи сам на дузпата за автогол

Този път нагласената от премиера Борисов дузпа, който сам си е съдия, треньор, селекционер и собственик на клуба, определно ще доведе до автогол!

Предложението му за замразяване на депутатските заплати, направено при това на извънредно заседание на началството на партията му, е ярък пример за търсенето на лични политически дивиденти в контекста на нещастието, причинено от китайския грип на милиони закрепостени по домовете им българи.

Какво ще си кажат тези затворници в домашни условия, когато разберат, че Борисов предлага като жест на солидарност със страдащите сънародници на практика депутатите да не си вдигат в момента заплатите? 

Прословутата политическа интуиция на Борисов този път определено го подвежда. Никой няма да му се зарадва на нахалството да заяви, че предприема тази стъпка, за да се види, че всички еднакво били ощетени от извънредните мерки. Случаят е точно копие на изтъркания виц за партийния секретар, раздаващ на текезасарите награди на годишно събрание под формата на гумени цървули, който обявил за себе си награда от хиляди левове – “ и никакви цървули”, натъртил саможертвено той.

“Нека оди бос”, скандирали текезасарите дружно по този повод. И в случая ще е така.

Изпреварвайки неговия ход, без да знае, че едноличният собственик на партията и държавата ще предприеме такава стъпка, Цвета Караянчева заяви от висотата на председателския пост в Народното събрание, че тази идея е популистка. Веднъж да каже нещо вярно в духа на неосъзната самокритика и да се окаже часове по-късно, че е сгафила пред шефа! 

Дребен конфуз за Борисов е, че е заклеймен неволно от собствената си креатура. Колко такива като нея е смачкал по пътя си! Може да мине и през тази персона с джипката на своето его и да я направи нон грата в ГЕРБ и в парламента, ако тя случайно продължава да мисли различно от него. Но едва ли ще се наложи…

Ако още не е станало ясно, да го кажа чрез друг образ: да навираш в очите на хората отказа да си увеличаваш огромната заплата като форма на (със)традание и солидарност е признак на бедна фантазия какво си мислят хората за теб. Явно Борисов, който съобщи също, че вече два пъти се е прегледал за заразяване с китайския вирус, трябва да се прегледа и с тест за нивото на изчерпания му нюх за границата на арогантността, която не бива да прекрачва.

7 мнения за “Борисов се сложи сам на дузпата за автогол”

 1. Бяце е прочетен вестник, Става все още за задни цели и до там. И понеже се чуди и мае как да си уплътнява времето. няма ги следобедните мачлета ето малко храна за размисъл, На съветски диалект е. Нали искаше да разбере, “лично и начело” коя гад е подпалила света с Короната.

  https://imperialcommiss.livejournal.com/1759500.html?fbclid=IwAR3Dq9EhuA4rqZoMvMEWvoaDpEIwBTxbU1xUVQ2N5PwRRalojx0A9f6wHcg

  http://rusjev.net/2020/04/02/novoe-rassledovanie-nezavisimogo-kitayskogo-zhurnalista-prolivaet-svet-na-istochnik-koronavirusa/

 2. Виц от соца:

  Случило се така, че един милиционер започнал да бие някакъв човек на улицата. Е да, ама човекът дал як отпор, настанала суматоха, в боя се намесили други хора и като резултат – пребили милиционера.
  Арестували ги, естествено…
  На разпита питат един от арестуваните:
  – Вие какво видяхте?
  – Аз видях, че някакъв здравеняк налага един милиционер.
  – И намесихте ли се?
  – Намесих се, да…
  – Но вие се намесихте на страната на здравеняка и участвахте в побоя над милиционера!
  – Ами да, аз … помислих, че ги почваме…

  Бенджамин Франклин е казал “we must all hang together, or … we shall all hang separately”. Нещата сега не са по-различни. Един от коментиращите преди 20 дена ме подкани да почакам, да видя какви мерки ще вземат, да не критикувам още в първия ден… Почаках. Видях. Ужасен съм!

  Перспективата да живея като скот и да завися от подаянията на откровени патетични глупаци, които тънат в разкош за моя сметка, не ме радва особено. По-добре да си опитам късмета с коронавируса от Китай. Или на барикадата… И за по-дребни работи съм си рискувал живота и здравето. Още повече когато е напълно ясно, че въпросният китайски вирус няма да подмине поне две трети от населението. Въпрос на време.
  Време, което нямаме. Гладът е по-силен от страха. Ако така ще я караме, скоро ще ги почваме.

 3. Ген. Решетников: Само България не затвори църквите за Великден – отстоя атаките на враговете на Христос и техните малоумни слуги

  (Да, бе, направо възхитително родолюбиво и “отговорно” решение на Синода на БПЦ! Българите да станем курбан на гундяевските прасославни прищевки! На чужд ( български) гръб и 100 тояги са малко!

  https://faktor.bg/bg/articles/vyara-i-demoni-gen-reshetnikov-samo-balgariya-ne-zatvori-tsarkvite-za-velikden-otstoya-atakite-na-vragovete-na-hristos-i-tehnite-maloumni-slugi

 4. “Правительство – это не тот орган, где, как говорят, можно только языком.”
  Виктор Черномирдин

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.