Десет (контра)предложения какво е справедливо да поискаме от бившите ни колонизатори

Бившият вътрешен министър Румен Петков, който през октомври 2006 година изпрати полицейски патрулни коли да охраняват от евентуално любопитни журналисти посочения от мен от екрана на БТВ адрес на двата подарени мезонета на сем. Първанови, продължава и днес да охранява (про)руските интереси с “интересни” идеи. Предложил е във Фейсбук да скъсаме договора за покупката на американските самолети Ф 16 и да си върнем така необходимите ни за борбата с пандемията 2,5 милиарда лева. Американските ( му!) приятели щели да ни разберат, тъй като и те били в тежко положение.   http://www.focus-news.net/news/2020/04/04/2763352/rumen-petkov-abv-nastoyavam-dogovorat-za-f-16-da-bade-prekraten-a-25-miliarda-za-zakupuvaneto-na-iztrebitelite-da-badat-prenasocheni-kam-spasyavane-na-balgarskata-ikonomika.html

Не за първи път се проявява саркастичното чувство за хумор на Румен Петков, възнаграден с шефския пост на Първановота партия АБВ за дългогдишните си усилия на виден говорител на кремълското влияние в България. Спомнете си неговите реплики за “ Уойвич, Муйович…” или за “тишината в спалнята” на съпартийката му Татяна Дончева. Уволненият за общуването му с “оперативно интересни лица” ( т.н. братя Галеви) плевенски социалист не пада по-долу в ексцентричните изцепки от други подобни екземпляри в българската политика, които ту наричат 80 процента от българите “дебили”, ту определят сънародниците си за “олигофрени” , ако не харесват кремълската арогантност спрямо България.

 

 

 

 

За разлика от Петков най-сериозно мога да направя контрапредложение какво точно трябва да скъсаме, за да си набавим милиарди, необходими не само за борбата с китайската зараза, но и с вируса на постоколониалната ни зависимост от любимата му Русия.

 1. Да скъсаме договора за дружба с Русия от 1992 година, която ни праща шпиони и отровители, след което да поставим отношенията си върху такава основа, която да позволи българските служби и институции да заделят сили и средства за ефективна борба с корупцията – основен вносен продукт от същата тази държава, с който се храни московската пета колона у нас.

2. Да си поискаме откраднатите от Червената армия български архиви, за да може да се проследи нишката на корупционната традиция в страната ни ( виж т. 1).

3. Да изпратим в Русия обратно ненужния ни ядрен реактор, складиран тук като монументално обещание за нови милиардни плащания към държавата, от която 100 процента зависи ядрената ни енергетика. Нима не е време да се откажем от безумната идея да лекуваме раната от похарчените стотици милиони за един “гьол” с още милиарди за оня що духа от Изток?

4. Да си поискаме огромната глоба, която бяхме изнасилени не без съучастието на съблазнените ни власти да платим на Русия във връзка със същия този реактор.

5. Да ни бъдат заплатени милиардите пропуснати ползи от (не)възможните по-ниски цени на световния пазар, причинени от десетилетния руски монопол в снабдяването ни със сибирски въглеводороди.

6. Да осъдим Русия, горд правоприемник на СССР, за чудовищния икономически грабеж по време на близо 3 годишната съветска пряка окупация, довела България до просешка тояга.

7. Да дадем под съд Москва за внезапното й решение преди близо 30 години без предупреждение да спре разплащанията си с България в т.н. преводни рубли, които за една нощ тя превърна едностранно в претенция за разплащане от следващата сутрин в долари. Преизчислено по днешни цени тази преглътната руска финансова Хирошима за нас вероятно ще е от порядъка на поне милиард лева. 

8. Да настояваме за дял от активите на разпадналия се след ко(н)чината на СССР Съвет за икономическо сътрудничество ( СИВ, наистина сив сектор в световната икономика), базиран и разграбен в Москва.

9. Да изчислим вредите и да си поискаме парите за щетите от всички руски санкции срещу български износители, наложени под формата на едностранно завишени мита от началотото на 90-те годни на миналия век – от свинското , до “винското”. И като става дума за тези мита, да разбием по този начин мита за разбиването на българското селско стопанство от “демокрацията”, поради което българските стоки са изпаднали от огромния ( а всъщност доста бедния в сравнение с развитите европейски страни) бивш съветски пазар.

10. Да осъдим руската държава за клеветническите кампании в слугинските й руски медии и с получената сума да закупим намордници за мутрите, разпространяващи руския клеветнически вирус в България. 

За изпълнението на горните 10 точки е необходимо само едно: премиерът Бойко Борисов, дългогодишен приятел и съуправляващ с Румен Петков и Георги Първанов в началото на премиерския  си маратон, да бъде заменен с някой истински приятел на българската независимост от руския постколониализъм.

И аз, като Румен Петков, съм сигурен, че нашите приятели в страната, която визирам, ще ни разберат. Само че в Москва на власт са нашите руски неприятели.

18 мнения за “Десет (контра)предложения какво е справедливо да поискаме от бившите ни колонизатори”

 1. Четиво за румбата Шадравански, петоколонци разни, полезни идиоти и вся осталная сволочь.
  Основният фундамент на русофилството у нас е тоталното непознаване на историята и неглижирането ѝ до степен на профанация. Оттам, колкото по-малко знаят, толкова по-кресливи са нашите “опоненти, лъвове, титани”. ИСТИНАТА, само истината, цялата истина прави човека свободен. Друго не е измислено. .
  Това е откъс от двутомника “Розата на Балканите” на Иван Илчев. И какво излиза. България е останала най-вече на картата “Благодарение” на успешният Октомврийският болшевишки преврат на 7 ноември 1917г.
  Между другото, до голяма степен благоденствието на т.н. “бял свят” по онова време, главно от началото на 30-те години на м.в. при засилване на влиянието и спечелване на изборите от т.н. Народни фронтове в някои големи западноевропейски страни се дължи именно на “експеримента” в Съветска Русия. Властимащите и “подчинените” им капиталисти са имали много на ум за да се решат на смели и дълбоки социални реформи а не козметични промени точно визирайки горчивият опит на ликвидираните вече във вихъра на ужасите на Гражданската война “колегите” от РИ. Както обикновено го отнасят много страдалните “малки хора” в матушката. Дежа вю!

  “Печалното е, че и САЩ и Великобритания съзнават безсмислието на конфликта (ПСВ) с България която само опитва да възстанови нарушената справедливост. Но великите сили не могат да тръгнат против течението и да потърсят сепаративен мир в ущърб на съюзниците си Гърция, Сърбия и Румъния. Дори по време на самите военни действия за САЩ заминават американски мисионери които са прекарали десетки години в българските земи и добре познават истинската етническа картина на полуострова. Превърнали се в “по българи от самите българи” по думите на един дипломат във Вашингтон, те възнамеряват да обърнат общественото мнение в родината си в полза на малката балканската страна. Нееднократно англичаните опитват да проучат настроенията на съюзниците си в полза на един мир с България който би удолетворил частично исканията на София и би позволил да бъде прехвърлена на запад .огромната съглашенска армия затисната на Солунският фронт. Санкт Петербург се противопоставя. В духа на довоенните идеи обмисля възможността да предизвика военен преврат който да свали от власт Фердинанд и Радославов. В проекта за следвоенното развитие на Балканите дори е обмисляна възможността Източна България да бъде анексирана от Русия, а Западна-поделена между Сърбия и Румъния-така би се сложил край на досадното българско присъствие на Балканите.”

  Том 2 на Розата на Балканите, Иван Илчев, стран,.299, Издателство Колибри 2019г.

 2. 11. Щетите от изнасяната половин век селскоктопанска продукция на безценица /милиони тонове плодове и зеленчуци, грозде и продукция от него, тютюн и продукция от него, агънца и теленца и какво ли още не/!
  12. Щетите от заграбените хиляди тонове уранов концентрат и редкоземни елементи.

 3. “Спасителните” конвои на ГРУ или възможно ли е трето нео-болшевишко „освобождение“, комбинирано с коронавируса
  Светослав Нахум

  Пандемията в момента е много добра среда за разгръщане на руски операции срещу нашата национална сигурност

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-spasitelnite-konvoi-na-gru-ili-vazmozhno-li-e-treto-neo-bolshevishko-osvobozhdenie-kombinirano-s-koronavirusa

 4. Не им ща обезщетенията! Само да си приберат вересиите – Румен (поне двамата), Георги и и т.н.т. по списъка….

 5. Нека първо да земеним (ние – гласоподавателите!) премиера на РБ – мутрата Бойко Борисов!

 6. Аз не знам вече кой е диктатор:
  Лукашенко о коронавирусе: Люди, возьмитесь за голову и успокойтесь! Не надо беситься от психоза!

 7. Ето един, за съжаление неподписан текст от Интернет по темата:

  “Нашия двукратен окупатор, Русия ни дължи репарации! Кога Русия ще изплати на България репарациите за двете окупации? –
  ЗАЩО ИМАМЕ ПРАВО НА РЕПАРАЦИИ ОТ РУСИЯ: На 09-09-1944 г. Червената армия окупира България. Под нейното покровителство малобройната и без подкрепа в населението комунистическа партия превзема властта и осъществява невиждан по размерите си геноцид над българите. Избите са около 30000 души, чиято единствена вина е, че притежават някакво състояние, предимно хубави къщи, които са се харесали на партий ните партизани по места и се е търсело предлог да бъдат отнети. Самите руски войници без никакви удръжки „експроприират” всички частни автомобили, стоките във всички златарски и часовникарски магазини, а от частните къщи – продоволствие, храни, добитък, покъщнина и т.н. „за нуждите на войската”. Изнасилени са и много жени и девойки. Има, разбира се отделни случаи на наказани за тези престъпления войници, в случаите, когато по погрешка нападат жени и дъщери на партийни другари. След това по принуда българската войска е изпратена да довършва ТЯХНАТА война и с цената на български жертви да намали ТЕХНИТЕ загуби в похода им за ОТМЪЩЕНИЕ до Берлин. Защото не са се задоволили просто да отхвърлят нападателя извън границите си. Българската войска дава над 32000 свидни жертви. Междувременно червеноармейците ДЕМОНТИРАТ машините и поточните линии на значителна част от добре работещите и модерно оборудвани по западен образец частни фабрики и заводи в България, качват ги на влакове и ги изпращат в Русия. В следващите години процъфтяващата до тогава България е принудена от Москва да развие допотопна, мъртвородена, безкрайно неефективна и от самото си изграждане до края – на загуба тежка промишленост, за каквато няма съответните природни изкопаеми, за да остане завинаги обвързана с Русия и нужният от там внос. Природата ни, създадена от Бога за туризъм , е съсипана с отровни замърсявания. Селското стопанство е тотално унищожено чрез отнемане на частното собственост и ТКЗС-та. Започват глад и дефицити на всички нужни стоки. На гражданите са отнети редица основни човешки права – правото на свободно придвижване, както навън от страната, така и избор на населено място вътре, право на сдружавания и политически живот, право на свободно изповядване на религия, на информация, свобода на словото и т.н. Стотици хиляди преминават през страшните лагери и затвори, мнозина загиват там от студ, глад и непосилни норми на труд. ВСИЧКО ТОВА ПОД НАТИСКА НА МОСКВА. ИСКАМЕ И НИЕ РЕПАРАЦИИ !! “

 8. Със сигурност не се сещам с кой истински приятел на българската независимост от руския постколониализъм да бъде заменен горния, но как ли ще бъде припознат този същият от зомбирания от средствата за масова (дез)информация многострадален български народ.

 9. щетите от”братската дружба” щяха да бъдат с пъти по-малки ако нямаше такива майцепродавци.За съжаление,премахването им е много трудно,с получените руски пари продължават да купуват себеподобни-нещо като корона вируса.И лечението е същото-изолация и дезинфекция.

 10. 13…. Щетите от изнасяните от НРБ за СССР машини, електрокари, телфери, електроника и т.н., с множество компоненти и комплектоващи, купени с ДОЛАРИ, а заплатени ни с измамата “преводни рубли”, с които не може да се купи нищо.
  На практика сме изнасяли валута, взета със заеми, които и до ден днешен изплащаме.
  Държава – роб!
  Такава участ ни бяха отредили колонизаторите.

 11. Дь се оценят жертвите на българския народ следствие на болшевишките прикази от СССР като: убииствата на хиляди невинни българи с и без присъди, 30000 жертви на непризнатата война срещу Германия, концентрационните лагери, национализация на земята, предприятията и градската собсветост, съд за така наречените незаконно забогателите /и други/,насилсвени заеми, грабителски обмяна на парите,помощи за “народоосвободителни” войни и движения. Загубата на Македония,подпечатана от коминтерна и антибългарската политика на Москва след ВСВ възможно ли е да бъдат оценени? Как би могло да се оцени пагубното действие на болшевишката пандемия върху съзнанието и демографияга на
  българите живяли в НРБ,и след това даже?
  Трудно е е да се изброят престъпленията на болшевишкия вирус над страната ни,носители на който и до днес са разните Румен Петковци.

 12. в допълнение на Виктор:

  “Панагюрското съкровище е подменено/откраднато от руснаците по времето на Людмила Живкова” – tsvetankov.blog.bg/drugi/2013/12/29/edna-dylboko-skrita.1223238

 13. До колкото си спомням миналата година около 3 март БНБ обяви, че е написала книга с отчети по години от създаването и до момента. На тази новина остро реагира руският посланик в България. Според мен, ако се направи баланс по тези отчети за ползите от “братската ни дружба” в годините с русия ще се види сметката и тя да им се представи. Това е моето допълнение към написаното от стопанина на блога.

 14. Слушам в новините “Разпределението на съдия по дело за шпионаж е било манипулирано от IP-адрес извън страната” и си мисля, какво кратко съобщение, а думата “Русия” е изпусната цели два пъти… (по-точно Руска федерация)

 15. Да върне Рогатия парите които даде на Акрам и болешевиките крадени милиони, които като ковчежник на БКП разпределяше с Луканов по линията на плевенската болшевишка връзка терорист Иван Винаров-кагебист Карло Луканов – комунист Андрей Луканов – путлерист Румен Петков

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.