Тоталитарната игра на криеница е по-опасна за човечеството от китайския грип

Започна ли да се изпарява възторгът на някои индивиди в традиционно ситите  общества на Запад от ефективността на мерките срещу китайската зараза в тоталитарен Китай, авторитарна Русия и прочее царства на “силната ръка”,  която била по-добре пригодена да управлява пандемии?

Имаше такова залитане и то не само в някои упорити промити леви мозъци у нас. Ако си спомняте Н.В. ген. Матуфчийски също се изказа уважително за китайските мерки и специалисти, че били най-добрите на света в справянето със собствения им грип. Но ако при него оценката може да се приеме за експертна и някак от завист, че не можем да ги стигнем китайците по въвеждане на казарамени правла от концлагеристки тип, то за мнозина други визхищението от справянето на китайските другари се беше на чисто идеологическо ниво и повод да въздъхнат реваншистки “ видяха се предимствата на социализма”.

“Малкият” недостатък на тоталитарно-авторитарните методи за изолиране на огромни маси хора по заповед на партията и държавата обаче е свързан с един от основните дефицити на интровертните режими от комунистически и авторитарен тип, свикнали да крият информация в името на контрола над всяка ситуация. Това обстоятелство се оказа ключово и за превръщането на една локална грипна епидемия в световна пандемия, тръгнала от комунистически Китай.

Играта на криеница от собственото население и от чужденците е вродена болест на диктатурите и режимите, управляващи силово. Сега се потвърждава колко смъртоносна може да бъде тя не само за поразената от вируса на централизираното мракобесие държава, но и за човечеството изобщо.

САЩ вече надигнаха възмутен глас срещу комунистически Китай, причинил това бедствие в глобален мащаб именно заради премълчаваната и преиначаваната информация за епидемията, разпростряла се по земното кълбо. Можем да не се съмняваме, че както и друг път е ставало, американското лидерство в Западния свят ще окуражи и други западни държави да потърсят сметка на Пекин, въпреки традиционния западен опортюнизъм спрямо “работилницата на света”, на която се прощава потисничеството в името на печалбата от търговията с нея.  

В особено положение се намира Русия. Нейният цар длъго се правеше на облечен, а царедворците му го хвалеха, че бил затворил границата с Китай и така опазил страната си от поганския вирус. В крайна сметка тези сметки се оказаха направени без кръчмаря и голият цар хукна да се изолира извън пламналата от китайския грип Москва.

А от Китай вече надуват сирената с обвинения, че затихналата пандемия се завръща там от…Русия. Кой ще се окаже по-виновен по мерките на китайския комнизъм и на руския авторитаризъм?

Всички страни, макар и в различна степен, са ударени, но тоталитарния навик да се правим на ударени и да не си признаваме размера на бедствията се оказа най-голямото бедствие.

В Москва предстои да научат този позабравен урок по трудния начин. 

 

 

Снимка на Франс прес от магазин в Москва в наши дни напомня без думи за традиционно гладните съветски времена, когато всичко – от млякото, до сутиените беше дефицит и повод за огромни струпвания на хора без никакво спазване на социална дистанция и хигиена при пиенето на вода от една и съща чаша от автомат за вода в Москва. Дали никой никога не се е заразявал ? Казва ли ти някой…

“Обаче бяхме щастливи”, ще възкликнат упоритите носталгици при вида на дечицата, който радостно танцуват под педофилския по смисъл в случая поглед на чичко Ленин.

16 мнения за “Тоталитарната игра на криеница е по-опасна за човечеството от китайския грип”

 1. Баш по темата.

  Янките бавно запрягат ама после тежко ти и ,горкото ти да не си им насреща. Полезните идиоти, петоколонците и вся остальная сволочь да не четат. Най-малкото ще ги пипне сърцетуп.

  http://www.focus-news.net/news/2020/04/14/2765762/politico-amerikanskiyat-senat-shte-provede-razsledvane-za-rolyata-na-kitay-i-szo-za-razprostranenieto-na-koronavirusa.html

 2. Броят ми трупове по телевизора, показват ми умиращи хора, плашат ме с Италия… С Италия?! И то със Северна Италия?!!? Ето какво предлагам. Бойко да купи 10 000 шалета в италианските Алпи и да праща там хората, които не слушат и не изпълняват. Може и в околностите на Барселона да ги праща. Може и в Ню Йорк, Лос Анжелис и Сан Франциско да ги праща. Да видят те хубаво ли е… Нали, защото в бегето е рай, в бегето Той спаси хората от бажанци и ще ги спади от коронавируси, в бегето Той ще даде пари на маргиналите, в бегето Той ще нареди всички да ядат българска храна да я продават навсякъде и т.н. … … … Затова всички, които не слушкат и не заслужават да живеят под Неговото мъдро и сингапуроподобно ръководство, да бъдат низвергнати и запратени в ада – Северна Италия, Барселона, Ню Йорк и прочие. В бегето да останат само верни и послушни, дисциплинирани и ръкопляскащи, истиските БЪЛГАРИ!!! Ваксинирани, хининизирани, бабавангирани и бойковизирани. А – и русофилизирани до отчайваща тъпота.

  Днес четох … за стадния имунитет. Стаден имунитет още нямаме, но вече имаме стадо. Стадото гледа влюбено своя Чобанин, стряска се от страх пред Неговите кучета и свенливо очаква да бъде редовно стригано, като срещу това Чобанинът обеща, че ще запази живота на всяка овца, няма да пуска вълщи в кошарите и зоб ще ДАДЕ, та да има за всички.
  Овцете ги плашат с вълци, но в крайна сметка ги колят и дерат … чобаните.

  Казвал съм го и преди – държавата, в която толкова много вярвате и на която възлагате толкова много напразни надежди, е машина. Вие сте горивото. Преди около два века Фредерик Бастиа е писал точно за бегето и точно за днешния ден.

  “По силата на своята природа, хората реагират срещу беззаконието, ако са негови жертви. Когато Ограбването е организирано от Закона, в полза на класите, които създават законите, всички ограбвани класи се стремят, чрез мирни или революционни средства, да участват по някакъв начин в изковаването на Законите. В зависимост от равнището на образованието си, тези класи могат да си поставят две различни цели, стремейки се да извоюват политически права: или да сложат край на законното ограбване, или да участват в него.
  Горко им, три пъти горко на държавите, където стремежът за участие в законното ограбване владее масите, щом на свой ред вземат законодателна власт!
  До този момент законното ограбване се е извършвало от малък брой хора над голям брой хора – така е при народите, където законодателното право е съсредоточено в ръцете на шепа хора. Но щом то стане всеобщо, възниква стремеж към равновесие във всеобщото ограбване. Вместо да се отстрани несправедливостта в обществото, тя се възцарява напълно. Щом онеправданите класи си извоюват политически права, първата мисъл, която ги спохожда, не е да сложат край на ограбването (това предполага просветеност, каквато те нямат), а да организират репресивна система срещу другите класи, която се обръща и срещу самите тях. Излиза, че е необходимо преди да се възцари справедливост, над всички да се стовари безпощадно наказание, над едните заради безчестието им, а над другите – заради тяхното невежество.”

  Слабото място на всяка демокрация е критичното ниво на лунатиците. Народите, които искат да продължат по пътя на демокрацията, обръщат огромно внимание на критичното мислене, образованието и правото на свободно изразяване. В бегето се прави точно обратното – възхвалява се, напоследък френетично, единомислието, безпросветността и мракобесието. Не спират призивите в мрежите, на който не му харесва в бегето, да се събира куфарите и да заминава.

  И хората, които има смисъл да бъдат задържани в бегето, наистина заминават и заминават.

 3. Добре правите, господин Инджев, като ни припомняте за „старите“ времена. Стар спомен породен по „нов“ повод, но предизвикан пак по стар маниер на премълчаване и прикриване. И не е никак трудно да се разпознае къде се таи причината. Тази комунистическа ретроградност споделяна от все още съществуващите комунистически системи в Китай и Северна Корея, както и в главите на някои ръководещи възпитавани по времето на соца. За всичките тях важи принципът да се мълчи, докато не дойде заповед „отгоре“ какво и как да се говори. За безхаберните западняци, както и за младото наше поколение поради това, че не са живели или не са били родени в такива времена на забрани и недостиг, им е трудно да проумеят причините защо има празни рафтове или липсващи стоки. До идването на пандемията този феномен не им беше познат, но поради последствията от нея можаха да го изпитат на собствен гръб. Това, че и в двата случая се дължи на слаба икономика. При социалистическите срани имаше неефективна и неразвита производителност, която не можеше да задоволява високите потребителски нужди на населението. Сега причината е същата, ако не и по-лоша. Липсва производство, защото то е изнесено твърде далеч, дори може да се каже евентуално във вражески сектор, ако поради противостоящи идеологии или търговски пречки се стигне до конфронтация. Оказа се, че един „микроскопичен“ причинител, поради печалбарство изигра един поучителен пример на една социалистическа действителност, до която не бяха се докосвали. Да имат празни рафтове поради липса на производителност.
  Вече, поне на запад, от най-високо ниво се цитира тази голяма грешка, а от там се вади и поуката която са взели поне относно Европа. Това, че са били напълно занемарени производства и продукции с малък или неикономичен производителен капацитет. Да, една фабрика примерно за тоалетна хартия, вероятно не може да произвежда денонощно след като няма такова търсене. Но поне за няколко съседни държави такова търсене със сигурност ще има. С това трябва да се занимават бюрократите в Брюксел, защото по този начин ще бъде избегната и част от безработицата, с която също трябва да се борят. Това се отнася и за най- чувствителните производства, новите технологии, при хай тек откритията и иновациите. В Германия, която се смяташе за Меката на лекарствата, липсваха някои лекарства, обикновени хирургически маски или средства за дезинфекция! Налага се във високо технологични страни автомобилни заводи да се пренасочват да произвеждат компресорна техника за интензивна аспирация, вместо един или два завода да ги произвеждат денонощно за цяла Европа. В момента акцентирано се избягва да се говори за виновници, понеже подлогът е вирус, но дори и това вече е осъзнато, че много действащи политици са с ограничени умствени способности, които ги прави неподходящи за съответните постове. У нас, поне на мен, ми прави впечатление, че на такива места са се събрали прекалено много генерали. Странно нали?

 4. Не е по темата, но все пак е актуално.
  Преди няколко дена синът ми ме попита какво съм разбрал около случващото се с петрола. Направих си труда да му го напиша, а днес реших да го споделя и с вас. Стана малко дълго, но това е действителността.

  Шо го мислииме, а шо се пръкнА
  или кремълската нефтена капитулация в развитие по дати

  1 март, цена на петрол марка Брент ̴ $52*, около 20% по-ниска от 1 януари когато е била $66 – Хуйло събира „нефтеняците” си (представители на петролните компании на Московията) и им съобщава, че е взето решение (интересно от кого след като на тях, специалистите по нефта, не им е търсено мнението) Московията, на предстоящата среща на ОПЕК+, да настоява да няма ново ограничаване на добива, защото не им е изгодно. Ако това не се приеме и споразумението пропадне, то тогава те да имат готовност от 1 април (на 31 март изтича срокът на споразумението) да увеличат помпането на макс за да могат да компенсират падащите приходи в бюджета. Малко по-късно, Леонид Федун, съсобственик на Лукойл, ще нарече решението „меко казано неочаквано и ирационално” (на български – меко казано лишено от здрав разум) и предвижда ежедневни загуби в размер от $100-150 млн. Но на срещата при Хуйлето, представителят на Лукойл гък не е казал, дума не е обелил против. Както и останалите. Всички помнят как преди години на един техен колега, заради някои приказки, му беше цапардосана компанията, а той, заедно с още двама или трима служители, бяха тикнати в затвора.
  5 март, $49.99 – московският петролен министър, на срещата на ОПЕК+ във Виена, декларира, че Московията не е съгласна с предложеното от Саудитска Арабия(СА) намаление от милион и половина варела, от което на тях им се пада да намалят добива си с половин милион. Доводът му – високите цени били от полза за американските шистаци (сякаш на Кремъл не са от полза). След което напуска срещата и заявява, че ако има някой, който да се притеснява от ниските цени на петрола, то това не са те, а СА, която е наречена „слабото звено”. Те са си добре, защото са умни и са си направи предварително сметките (вкл. и бюджета) при цена от $42. Баш чалмата се опитва да говори по телефона с властелина на северното блато, но той въобще не му обръща внимание.
  6 март, цена $45,27 – СА обявява, че след като споразумението е пропаднало, то всеки е свободен да помпа на воля. Цените, на суровия петрол по света, се сурват надолу.
  8 март – Сечин(управителят на Роснефт) заявява, че те също възнамеряват да увеличат добива си за да изтласкат от пазара на петрол американските шистаци (хак да им е). Подобно стръмно падане на цените не е виждано от години.
  9 март, $34.36 – В каубойска стойка за дуел Кремъл „мигва” първи и петролният им министър заявява за първи път, че те са готови за нова среща (Нали имаха среща преди 3 дена, която те напуснаха, защо им е сега нова?) . Този път СА не им обръща внимание (връщат им го за отказа на Хуйло за телефонния разговор). Като чуват за нова среща пазарите реагират положително, демек, желание има, може и да се спогодят.
  10 март – $37.22 – СА започва да предлага своя петрол в Европа с намаление от $8-10 на варел от нивото на вече падналите цени. Което праща априлските сделки в зоната около $20-25. Цените литват към пропастта.
  11 март, $35.79 – оторизираните търговци на московски нефт в Европа започват да се оплакват, че не могат да сключат никаква сделка за април.
  Около 15 март – В стремежа си да успокои малко нещата, СА заявява, че е в състояние да изпълни в бъдеще каквато и да е поръчка независимо от количеството. Вече на всички е ясно, че те се стремят да изтласкат московския петрол от пазарите на Европа.
  16 март, $30.05 – Ам-ми, никакво успокоение. Само надолу.
  20 март, $26.98 – американски конгресмени започват да споменават за нови санкции , които да накажат Кремъл за безразсъдните му „заигравки” с петрола, докато светът е в състояние на пандемия, предизвикана от китайския вирус. Други конгресмени натискат Тръмп да вразумява чаршафите и той смутолевва евентуално въвеждане на мита, но бързо се допълва – в краен случай, ако възникне нужда.
  21 март (събота, няма пазар) – започват да се чуват гласове, че с това темпо всички петролни складове по света ще бъдат запълнени най-късно до средата на лятото, ако не и по-рано. Една японска банка (Mizuho Securities) заявява, че е възможно да се появят отрицателни цени.
  24 март, $27.15 – Глътка въздух сред бушуващите вълни (причината не я помня).
  27 март, $24.93 – Един малък американски доставчик от Уайоминг обявява, че ще заплати премия от 19 цента на варел към покупката на всяко по-голямо количество петрол от неговите складове. На обикновен български това значи, че отрицателните цени вече са факт. Не ти искат пари, те ти дават по 19 цента за всеки варел, който си дръпнал от склада им. На някои хора започва да им се дръпва лайното.
  30 март, $22.76 – Колкото и да отлага „изрусеният” не може напълно да пренебрегне зова на конгресмените. Вдига телефона и се обажда първо на Хуйло, а по-подир и на чалмата. Съветва ги (разбирай „продиктува им”) да резнат около 10-15млн варела. Съобщава тези неща на света в туит. Цената на петрола регистрира значително покачване, но продължава да бъде ужасно ниска в сравнение с февруарската.
  30-31 март – в СА и Кремъл се опитват да „смелят” спуснатите числа. Изглежда това е особено болезнено в Москва. Та те на 5 март отказаха да резнат половин млн, а сега ще трябва да резнат 5 милки – 10 ПЪТИ повече. Започват пазарлъци, гърчене, усукване, кандърдисване. Сълзи и сополи. За Москва – знаем от преди, че не вярва на сълзи. За Вашингтон и Риад – не съм чувал. Цената леко се вдига когато пазарите чуват, че трябва да се реже.
  2 април, $27.25 – първа реакция от страна на СА и Кремъл на спуснатата „директива” – СА кандисват за нова среща на 6 април, Кремъл отдавна е кандисал на всичко (рублите ги дават вече 80 за 1 долар), но за фасон се правят на тежкари, че още „изчисляват и изследват възможностите си”. Цената леко се вдига, надявайки се на среща.
  5 апр, $33.05 – Хуйло официално вдига белия байрак и заявява, че те са готови да отрежат 1 млн варела (преди месец и дума не искаха да чуят дори за половината), ако и САЩ отрежат от техния добив. Умуват как да привлекат САЩ и другите извън ОПЕК в обсъждането на квотите. Умуват, но нямат лостове за въздействие. Нови гърчове. Хуйло толкоз ли не мож да вдене, че това , което предлага е глупост. При тази цена САЩ неминуемо ще са принудени да си намалят добива и без да им поставят условие поради подтиснатия пазар. Техният шистов добив е по-скъп от обикновеното помпане. Не, той не е толкоз глупав, но неистово има нужда да постави някакво условие на САЩ за да прикрие капитулацията си. Тя е очевидна за всеки, който не е облъчен с тяхната пропаганда, но на него му е жизнено необходимо да си измие сурата за пред мужиците. Кримнаш вече се изтърка, а цената на бензина в джамахирията му не е мръднала и с копейка въпреки главоломния спад цената на петрола. Ужасно силно му е нужен някакъв нов курназлък, с който да се изтъпанчи пред рускоезичния биопланктон. Да развее някакъв нов байрак, да се запее някаква нова патриотарска песен от рода на, добре де, ние отстъпихме, ама накарахме и пиндосите газ да пикаят и да преговарят. Пак на нашта стана, ние сме велики. Тук е интересно да проследим дали „изрусеният” ще направи опит да хвърли някакво спасително въже на другарчето си за да изпълзи с измито лице от батака. Междувременно, той събра и разговаря с представители на големите петролни компании, но засега мълчи, дума не обелва за намаляване на добива от тяхна страна. Естествено. Той не е в състояние да нарежда на частни компании какви бизнес решения да взимат. Той е президент на САЩ, а не на петролна компания. Освен това, законът в Щатите преследва какъвто и да е вид картелно споразумение, а сделка с картела ОПЕК+ не знам как може да се извърти да не попадне под ударите му. Цената леко се вдига с надеждата капитулацията да бъде приета, но динамиката на процесите остава силно турболентна.
  7 април, 16.30ч. – $33.85 – дадоха им още два дена за „обмисляне”. Чакаме срещата на 9 април. Тогава или ще „има сделка” или не знам „шо ке прайм”. Може би ке се тепаме.

  9 апр. – Е, днес видяхме какво се случи. Тук интересното е друго – как по естествен начин Московията си намери мястото сред страните от третия свят. Днес тя преговаря със СА, Обединени Емирства, Ирак, Иран, Нигерия, Ангола и пр. В тази компания отсъстват САЩ, Канада, Норвегия, Великобритания – все производителки на петрол от топ 15. Разделението е очевидно и то показва нивото, до което се е смъкнала северната джамахирия благодарение управлението на бандата на чекистите.

 5. А ето как го допълних днес:

  Това не е бяло знаме, не е и капитулация .
  Това е показно размазване на гнида за назидание.

  5 март – започвам със „звездният миг” на мужиците. Ал. Новак (министърът на петрола на Московията), на срещата на ОПЕК+ във Виена, отказа те да намалят добива си с 0.5 млн варела* и публично засегна Саудитска Арабия (СА) като заявява, че те са „слабото звено”. Хуйло отказва да говори по телефона с баш чалмата. Горди, силни и независими (поне те така се виждаха в собствените си очи) натриха показно носа на бедуините. Празноглавци.
  9 март – само 3 дена подир това запяха друга песен. В Кремъл вече не са толкова горди, осъзнали са нуждата и питат за нови разговори. Паднала е първата им отбранителна линия. Обаче, … гласът им се загуби някъде из пясъците на арабската пустиня и никой не го чу. Или пък се направиха на нечули го, нова среща не е назначена.
  30 март – Тръмп изпълни заръките на американските конгресмени и в два телефонни разговора спусна „директивата”: да се отрежат 10-15 млн варела добив. Как ще си ги делкате? Вий се опрайте помежду си.
  5 апр – Хуйло обявява, че те вече са готови да отрежат 1 млн, ако обаче и САЩ отрежат. Вдигнато е бялото знаме, предадена е и втората им отбранителна линия, но се търси излизане от батака със спасен престиж. Батак, в който те сами се натикаха. Никой не му обръща внимание на лилипута.
  9 апр – започва пазарлък за квоти. Така поне си мислят мужиците. В действителност – диктуват им условията на капитулацията. Новак заявява, че вече са готови да отрежат 1.6 млн, и отново, ако и САЩ отрежат (клекнали, ама пустия му престиж). СА иска да се реже от текущите нива на добив, Кремъл – от средните за първото тримесечие. Сдадена е още една отбранителна линия. Никой не им обръща внимание на бръщолевенето.
  10 апр – Кремъл капитулира да отреже 2.5 млн от едно условно ниво, нова базова линия**. Това ниво, за тях, е ПО-НИСКО от средното им за 1 трим., докато за чаршафите е доста по-високо. При което се получава, че СА ще реже 14% от средния й добив за I трим., а Кремъл – 25% от средния му добив за I трим. Тръмп заявява, че САЩ не участват в тази спогодба, с което показва, че не възнамерява да им крепи престижа и ги оставя в ръцете на бедуините. Четвърта и пета отбранителни линии са предадени, „зад нас е Волга”. Резултатът дотук – пълна капитулация за Кремъл. Не са приети никакви техни мераци – нито като количества, нито като условия. Привидно режат равни количества, от еднакви условни нива, но практически различни действителни нива***. При което излиза, че действителното рязане е 14% срещу 25% във вреда на мужиците. Л. Федун (съсобственик и зам. управител в Лукойл) сравнява договора с капитулацията на болшевиките в Брест-Литовск през 1918 (той мисли така, но всъщност е по-зле. Защото болшевиките, в 1918, са подписали договора за да запазят властта си, докато сега нищо няма за запазване). Кремъл си ближе раните, пресмята загубите си, но си мисли, че поне целият този ад вече е зад гърба им. Милите те, ако знаеха …
  13 апр – СА обявява цените си за м. май. Ценовата война (ако въобще я е имало, а не е било всичкото уйдорма) между чаршафите и американските шистаци е приключила, но сметките между бедуините и Кремъл все още не са уредени. СА ще продават петрола си в Щатите с $2.5 до $4.2 на варел по-скъпо от WTI (маркер за петрол в САЩ) за да не подбива цената на местните производители. Евентуалните нереализирани печалби на американския пазар те ще си ги избият от други пазари. Вместо Тръмп да им наложи мито, те сами си го налагат за да влезат поне тези пари в тяхната хазна вместо в американската. На другите пазари обаче касапницата за мужиците продължава. В Азия, арабският петрол ще се продава с $3 и $5.5 по-ниско от Брент (маркер за петрол от Северно море), а за Европа – с ужасяващите $5.8 до $10.3 под Брент. Кремъл, ако иска да продава на тези пазари, ще трябва да слиза под тези цени. Тук вече няма отбранителни линии, „Волга е преодоляна” и противникът ти се е разположил насред твоята всекидневна, хазяйничи и се разпорежда с покъщнината ти. Това вече не е и капитулация. Това е размазване. Това е умишлено размазване за назидание.
  Хуйло го изработиха отвсякъде и то болезнено. Учтиво, но зверски безмилостно. Барем да бяха американците, а то … бедуини-камилари. Колкото и да повтарят папагалите колко е „велик” и какви „шамари с крак раздава”, такъв провал няма да му се размине безнаказано дори в Московията.
  13 апр 2020

  Това, до тук, беше финансово- техническата част на въпроса. Башка има и технологична. Руски нефтени специалисти твърдят, че не малко от техните смукалки (сондажи), веднъж спрени, едва ли ще ги отворят отново в бъдеще. Били стари, доста изтощени и за да могат да точат ги надуват под високо налягане. Ако този процес го спрат, смукалките им ще се „парафинират” (не знам какво значи това) вследствие на ниските околни температури. Едно възобновяване в бъдеще на една парафинирана смукалка би струвало много скъпо, престава да е доходоносно, не би се изплатило дори да успееш да изсмучеш всичкия останал долу малко петрол. Предполагат, че така ще ги зарежат и няма да ги възстановяват по-подир.
  Всичко това няма да е нещо временно, това ще бъде с дълготрайни последствия, които ще тежат години напред. Те ще се отразят не само на бюджета, който ще трябва да бъде орязан, ами и на стопанството като цяло. След безсмислената глупост и престъпните действия при анексията на Крим, стопанството им едвам креташе със символични нараствания от около и под 1% на годишна база. Сега лесно може да се очаква, че ще влезе в рецесия, недай Боже и депресия. Всичко това се случва без да говорим за допълнителните отрицателни последици от карантината и безработицата вследствие на пандемията от китайския вирус. Колко дълга ще е тази рецесия и колко дълбока, това едва ли някой може сега да предвиди, но лесно може да се предвидят не леки и бедни месеци напред за обикновените мужици. Това обаче едва някой го интересува в Кремъл.
  Е, … с това последното ето как, по естествен начин, стигнахме и до основната причина за революциите по онез земи.

  ——————
  Някои сметки за сведение под черта:
  * – ако приемем, че на 6 март се бяха съгласили да резнат по 0.5 млн варела всеки, ето какво щяха да точат след 1 април:
  Московията – 11,305 – 500 = 10,805 или почти 96% от предишното количество, едно намаление само с около 4%.
  СА – 9,857 – 500 = 9,357 или почти 95% от преди, намаление с около 5%.
  Камиларите сега намаляват с 14% вместо с 5%, а мужиците – с 25% вместо с 4%.

  ** – цифрите ги взех от тази публикувана таблица https://ic.pics.livejournal.com/el_murid/16552936/1603267/1603267_original.jpg
  Разгледайте хубаво таблицата. Ще забележите, както обърнах внимание по-преди, в каква компания се подвизава Московията, кои са й партньорите, с какви страни преговаря. Няма ги ни САЩ, ни Канада, ни Норвегия, ни Великобритания, все производителки от топ 15. Няма я дори Бразилия, също производител, дет уж правиха достлук с тях по едно време.

  *** сиво – синьо-зелено = червено (виж таблицата от адреса) 11,000 – 8,470 = 2,530
  Наглед всички числа еднакви, както за СА, така и за Московията.
  Обаче:
  СА: 9,857 – 8,470 = 1,387; това са действителните варели, които СА ще отрежат. 1,387 са 14% от 9,857.
  Мос: 11,305 – 8,470 = 2,835; а това са действителните варели, които мужиците ще трябва да орежат. 2,835 са 25% от 11,305.

  —————————–
  Нашият народ е създал не малко поговорки за подобни положения. Ето няколко:
  Де е Киро? На кирия.
  Който копае гроб другиму, сам пада в него.
  Кой каквото прави, на себе си го прави.
  Сам можеш да си сториш такава беля, дето никой враг не би могъл.
  14 апр 2020

  Живот и здраве и здрав разум на всички в тез не леки времена около светлия християнски празник.
  Симеон В.

 6. Кремлевские уши коронавируса COVID-19 ИЛИ КРЕМЪЛСКИТЕ КОРЕНИ НА КОРОНАВИРУСА……….

  https://www.technosotnya.com/2020/03/kremlevskie-ushi-koronavirusa-covid-19-rassledovanie-video.html

  За специалистите инфекционисти у пулмолози, шокиращ е репортажа от 18.11.2019, който точно описва симптоматиката и последствията от зарязяване с COVID-19. ( 18.11.2019 на Первом федеральном канале выходит выпуск новостей с сообщением о вспышке необычной пневмонии, которая вынудила целые регионы РФ объявить карантин.)

  Как показывает последовательность событий в России уже полным ходом разгуливала так называемая, внебольничная пневмония, по симптомам очень похожая на коронавирус Covid-19, когда в Китае еще даже не подозревали о надвигавшейся угрозе.

  КАКТО СЕ ОЧЕРТАВАТ НЕЩАТА, КРЕМЪЛСКИТЕ ОРКИ СЪЗНАТЕЛНО СА МЪЛЧАЛИ ЗА НЕЩО ПО- СТРАШНО ОТ ЧЕРНОБИЛ, КОЕТО ГИ ПРАВИ ВИНОВНИ ЗА СЪЗНАТЕЛНО И ЗЛОНАМЕРЕНО ПРИЧИНЯВАНЕ СМЪРТТА НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ХОРА ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ, ЗА ПОДРИВАНЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ УСТОИ НА СВЕТА.

  БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ, СРЕЩУ ТОВА ЗЛО – МОСКОВИЯТА !

 7. “и голият цар хукна да се изолира извън…” Не мога да спа да се смея.
  Изключително точно и цветущо перо имате г-н Инджев! Да сте жив и здрав и цялото ви семейство!

 8. 8.10.2019 г. !!!!!!!!!!! Красноярские стационары переполнены больными пневмонией.В школах Железногорска карантин из-за атипичной пневмонии, а красноярские стационары переполнены больными взрослыми. Врачи предупреждают: инфекция активизировалась рано и быстро распространяется.

  О массовых случаях пневмонии нам сообщают коллеги из Ачинска: местные больницы не справляются, пациентов везут в Красноярск. В Железногорске родители школьников уверяют, болеть дети начали больше недели назад. Но официальный карантин в двух школах Управление образования ввело только сегодня.

  Иван, отец школьницы, г. Железногорск
  — Ну, как минимум, неделя эта ситуация известна. Никто ничего не говорит. Что за карантин, как, почему? Стоит ли чего-то нам опасаться? У нас местная клиническая больница никаких объяснений не дает. Взяли соскобы в школе — все. Пробы. Больные, не больные — не понятно.

 9. https://btvnovinite.bg/bulgaria/volen-siderov-izbjagal-ot-obvinenija-tarsjat-go.html

  19.00
  Това е от днес, вижте гражданите Волен Сидеров и Павката Шопов как демонстративно не носят маски в центъра на София, и то влизайки в сградата на полицията!
  Те НАД Законите ли са? (аз знам отговора, само питам…)
  Ще бъдат ли глобени (както бяха глобени стотици български граждани)?
  Какъв пример дават на хората?

 10. @Симеон В.Отлично е написано,молитвата ми е да продължи поне до края на годината.Да ядат пушки,както е казал президент Рейган.

 11. Очакваме хора с комунистически, националсоциалистически манталитет да се държат нормално.
  Едно лекарство за смучене, което дава ефект срещу SARS-CoV:
  A Throat Lozenge Containing Amyl Meta Cresol and Dichlorobenzyl Alcohol Has a Direct Virucidal Effect on Respiratory Syncytial Virus, Influenza a and SARS-CoV
  https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/095632020501600205

 12. П.П.

  Да!
  Тоталитарната игра на криеница е по-опасна за човечеството от китайския грип

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  15 април,
  1903-та година.

  Роден е Г. М. Димитров, български политик.

  Сталин излъга в Ялта Рузвелт и Чърчил,
  че и в Източна Европа ще се провеждат демократични избори.

  В България, АБПФК на БКП преследваха не само инакомислещите, но и въобще мислещитите.

  Вместо демократични избори, АБПФК на БКП в България, жестоко преследваха политическите си противници.

  Земеделският лидер Г. М. Димитров успява да избяга в демократичния Запад.

  Но ето каква е сътбата на секретарката му, 23-годишната Мара Рачева .
  Баща й е генералщабен полковник, а дядо й – опълченец от Шипка.
  Мара Рачева завършва право и става доктор на науките през 1943 г.
  Защитава докторат на тема „Проблемът за ненамесата в гражданската война от международно правно гледище”.

  Ето какво свидетелства проф.Мозер.
  Съпругът на Анастасия, дъщерята на Г. М. Димитров.

  Трупът на Мара Рачева е прибран от милицията, от вуйчото на Мара и положен в нормален ковчег.
  Братовчедите на Мара измиват и обличат тялото и го обсипват с цветя, за да не се виждат следите от инквизицията.
  „Изтръгнати ноктите на ръцете,
  горени ръцете от китките до рамото,
  езикът прехапан или отрязан,
  лявата гърда носеща дълбока рана,
  дясната буза насинена и подута.

  Когато майка й повдигна ръцете, се видя,
  че всички кости на гръбнака бяха изпочупени;
  а медицинското свидетелство… показа, че роклята, с която беше облечена, нямаше нито една капка кръв,
  което показва – според свидетелството – че трупът е бил държан в лед…”,
  пише в своите „Кошмарни спомени” Милка Генадиева, братовчедка на убитото момиче.

  Същите факти докладва до външно министерство на Великобритания от София,
  и член на британската военна мисия в Съюзната контролна комисия полковник С. Бейли.

  “…гробището беше окупирано от цивилни и униформени милиционери,
  и всичките врата на гробището бяха с един пост, който беше даден там, за да стои, без да мърда.
  Една група земсисти… с оранжево знаме бяха дошли да се преклонят пред гроба на Мара Рачева.
  Аз бях довела на панихидата един военен кореспондент, във военна униформа,
  чието присъствие спаси доста голям брой земсисти от побой,
  защото първото нещо, което милиционерите направиха, беше да арестуват тези младежи…”,
  пише Генадиева.

  Реч държи д-р Петър Дертлиев, председател на младежите социалисти.
  „В България всичко е Бастилия.
  Вижте гробището. Милиционерите са окупирали гробищата.
  Даже гробищата са превърнати в България в Бастилия!”,
  казва край гроба на девойката д-р Дертлиев.

  Скандалът за зверското убийство на Мара Рачева разтърсва Великобритания.
  На 2 юни Уинстън Чърчил, който по това време е министър-председател на страната,
  пише остра бележка на външния министър Антъни Идън, в която предлага публично огласяване смъртта на Рачева.
  „Какъв е целият този ужас за изтезанието на секретарката на Петков?”,
  пита Чърчил.

  Въпросът с убийството на Мара Рачева е повдигнат и на 5 декември 1946 г. във Великото народно събрание.
  Там Никола Петков пита депутата от БРП (к) Катя Аврамова:
  „Да кажете нещо за Мара Рачева,… кой я „самоуби”?”

  Два дни по-рано той е изнесъл знаковата си реч, в която заявява, че у нас се гради тоталитарна система,
  подобна на хитлеристката.
  Петков повдига въпроси за повсеместния терор и кървавите убийства на Мара Рачева и народния представител Замфир Филипов.
  Никола Петков прочита писмото на депутата Петър Коев за мъченията в следствения арест на Държавна сигурност.

  Както винаги, комунистите лъжат.
  Сталин излъга в Ялта Рузвелт и Чърчил,
  че и в Източна Европа ще се провеждат демократични избори.

  Както винаги, комунистите лъжат и днес, че в България се провеждат демократични избори.
  Просто, вместо мъчения и убийства, ЕСГРАОН изготвя фалшиви избирателни списъци.
  С над милион фалшиви избиратели!
  И след 9-ти септември 1944г., и след ДС-ти ноември 1989г.,
  изборите са “демократични” по комунистически…

  Сега комунистите просто са по-перфидни.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  15 април,
  1903-та година.

  Роден е Г. М. Димитров

  /КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ/

 13. Столтенберг: България е получила подкрепа от НАТО за борба срещу Covid-19

  Медийните ни мисирки, обаче, пропуснаха тази новина, пишат само за помощите, дадени от спонсора им Пеевски! И тъй като безплатен обяд няма, Корпулентният (със сигурност) им е дал инструкции в замяна на спонсорството си: “за НАТО или лошо , или нищо! ” Ех, друго щеше да бъде, ако помощта беше от матушката! Тогава сигурно и на Марс щеше да се чуе и види! Такива са инструкциите за мисирки.

  https://www.mediapool.bg/stoltenberg-bulgaria-e-poluchila-podkrepa-ot-nato-za-borba-sreshtu-covid-19-news306206.html

 14. @ Вова из Москвы
  14.04.2020 в 18:01

  В края на видеорепортажа след 1′ 30″ се казва, че лекарите предлагат да се направи имунизация, като ваксината струвала 1500 рубли.
  Има ли последваща по-подробна информация за това – какво се разбира под такава ваксина и прилагана ли е изобщо?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.