Страхът на суеверния Борисов от Началника доведе до нов български антирекорд

Текстът на Стойко Тонев, публикуван в сайта Редута и препечатан тук , не се нуждае от моята анотация, но не мога да се стърпя да изразя своята адмирация.

Ще добавя само, че отказът на Борисов да наложи карантина на църквите поради суеверието му, че Началника може да му отмъсти, добавя още една уникалност към българската изключителност по принцип и конкретно по този показател. Защото православните автокефални църкви, както и практически всякакви други храмове, свързани с всякакви религии, затвориха практически навсякъде вратите си за тълпи от поклонници в условията на китайската пандемия. Но на световната карта България “грее” като едно изключение- за радост на руските православни фундаменталисти, които дават родната ни глупост за пример с чувство на завист и възхищение.

Да припомня още няколко наши уникални “постижения”.

България е единствената държава в света, която има за национален празник събитие, в което не е участвал нито един българин, настъпвайки “мотиката” за втори път в рамките на половин век руската мотика – първо чрез 9 септември, а сега и чрез 3 март. Подобен национален мазохизъм не е проявявал нито един друг народ. Не случайно менторът на русофилите у нас ген. Решетников от КГБ изтъква в свои интервюта, че няма друга страна на земята, в която Русия да бъде тачена чрез организирано масово национално движение, каквото е Национално движение “Русофоли”. Да с смята любовта към чужда държава като най-висша форма на патриотизъм наистина е неповторимо нашенско “постижение”.

България е единствената бивша съветска колония в Европа, в която бившата комунистическа партия не слезе от власт след провала на съветския комунизъм и се легитимира на демократични избори – подправени или не, но международно признати. Дори в родината на Ленин такова чудо не се видя.

България е единствената от бившите османски вилаети на Балканите, в която да отказваш да се смяташ за потомък на роби се смята за нихилизъм – вероятно и в целия свят такова чудо не може да се намери. Да си горд с миналото на роб, за да се оправдаваш за днешното робуване на мита за руските благодеяния и подарената ни свобода!

България позволи за първи път в историята експеримента да бъде управлявана от монархо-социалистически тандем. Съчетаването на социалистическите идеи, републикански по рождение, с монархическите на един роден монарх, ще си остане единствен по рода си рекорд по смесване на несъвместимото в политическата лаборатория на планетата.

Един обикновен пазвантин на необикновения монархо-социалистически премиер Сакскобургготски беше произведен в чин генерал, а след това без да има нито образователния ценз, нито политически опит щурмува и оглави трайно политиката и държавата, в която се разпорежда практически еднолично повече от 10 години. За същия човек Стойко Тонев отсича още в заглавието на статията си, че Борисов не е набожен, а е суеверен до глупост.

 

 

 

https://www.reduta.bg/борисов-не-е-набожен-а-суеверен-до-глуп/

 

14 мнения за “Страхът на суеверния Борисов от Началника доведе до нов български антирекорд”

 1. Уверен съм,че ББ не е религиозен,защото дори да вярваш в нещо,не значи ,че си религиозен. Освен това, той не спазва 10те Божи заповеди,най-явна от които е “не лъжи”.
  Не съм сигурен дали той е суеверен. За да си суеверен,трябва да се страхуваш от нещо. Възможно да е така,но ние трябва да знаем от какво се страхува.
  Според мен ББ е измамник. Той мами до 80% от електората със своето кръстене и преклонение пред “началника”, под когото се кръсти..
  Все пак не е съвършен измамник,защото започва да става досаден и смешен със своята безогледност.

 2. Както всеки простосмъртен, и аз съм грешник.
  С много грехове.
  Два от тях са, че обожавам д-р Тони Филипов и Иво Инджев.
  Третият ми грях е, че всеки божи ден, моят делник на един луд, е запълнен с химерата за
  демократични избори. Без фалшиви избирателни списъци с над милион фалшиви избиратели и без
  “бонус” за водачите на листи, с десетките хиляди гласове на неотбелязалите преференции.

  Само не ми стана ясно, ни от д-р Тони Филипов, ни от Иво Инджев…
  За кои роби става въпрос?

  Никога, никъде в човешката история, робите не са плащали данък.
  А в Османската империя, българите винаги са плащали десятък.
  На всичкото отгоре, някои българи са ставали везири/министри/.
  Като Алеко Богориди- везира /министъра/ на пощите и на железниците на Османската империя.
  И за капак, най-отгоре,
  “робите”-българи са си построили на Босфора, в сърцето на Османската империя,
  църква с позлатени кубета.

  Ей тъй на, защото българите много са искали да са потомци на “роби”…

  Ако не вярваш,
  ИДИ и ВИЖ в Истанбул,
  великолепната желязна църква “Свети Стефан” на Босфора.

 3. Само за протокола да припомня. че пак според Тони Филипов, д-р. преди да се пусне за столичен кмет. Бибитко само 58 пъти се е отрекъл, че ще влиза в политиката. Пак според Доктора. подкрепен и от академик Марин Кадиев годишната норма на печалба на Баце от как премиерства годишната МУ “печалба” е милиард евро. И всичко това на база “чудовищна некомпетентност” квалифициран от Иван Костов. ДГД!

 4. Иво, първо честит рожден ден на патерица, зло да те забрави!

  Второ, започвам да го обичам това вирусче, я каква огромна работа върши. Някак подрежда нещата и става ясно кой кой е. Погледни само какви огромни теми за писане отвори. Това за Борисов ти откога го разправяш, ама кой ти хваща вяра. Не че сега много ще повярват, но някои може да се светнат.

  Сигурно изглежда нелепо, но добре направи ББ, че не затвори църквите. След като миряните имат нужда до целуват ръцете с ролекси на полковниците от КГБ/ДС моля, ето ви, все пак Великден е. Това е положението, какъв да е ББ, ако не суеверен. От прост и суеверен народ, какъв да е. И невежеството му от там идва, народно, човек от народа е.
  Това вирусче върши огромна работа. Страхът се е настанил навсякъде и е парализирал всичко. И как го борят нашите – с полиця, естествено, с какво друго да го бориш вируса, нашата полиция ни пази! От цялата работа май че излезе, че и вируса ни е подминал, колкото и да се напъват да броят мъртавците по телевизора, десет пъти на ден. Благодарение на вируса за пръв път разбрахме, че българинът също е смъртен. Дойде вируса и започнаха да умират хора – стари, млади, болни, здрави. Преди това не се беше случвало. Някой да е съобщавал, че са умрели хора от инфаркт, например? А щом не са го казали/показали по телевизора, значи не се е случило. И Мишо Константинов не го коментирал даже.
  И да завърша, обичам го това вирусче, върши огромна работа ако ме разбирате. И да не се бъркаме в работите на Господа! Светли празници!

 5. Отново първо в САЩ!
  Отново първо в Страната на Свободата и на Неограничените Възможности.
  И то във Флорида!
  Считан за един от най-тежко засегнатите щати в САЩ от COVID-19

  Забраната заради COVID-19 падна!

  Хиляди се завърнаха по плажовете в Джаксънвил, щата Флорида.

  Тълпите от хора се събраха на плажа, след като губернаторът на Флорида
  даде зелена светлина плажовете да се отворят отново.
  Вчера в 17.00 часа местно време.

  На плажовете Джаксънвил Бийч и Нептун Бийч се чуваха наздравици…

  Източник: Gulliver/Getty Images

  JACKSONVILLE BEACH, FLORIDA – APRIL 17:
  People are seen at the beach on April 17, 2020 in Jacksonville Beach, Florida.
  Jacksonville Mayor Lenny Curry announced Thursday that Duval County’s beaches would open at 5 p.m. but only for restricted hours and
  can only be used for swimming, running, surfing, walking, biking, fishing, and taking care of pets.
  (Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

 6. Редута са класа! Стойностни хора го вписват, респект!

 7. КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ

  Приятелю,

  Няма власт над оная глава,
  която е готова да се отдели от плещите си!
  В името на живота!

  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

  BY КОНТРА-КОМУНИЗЪМ

  Нелсън Мандела е лежал 27г. в затворите на ЮАР.

  Бай Илия Минев лежа 33г. в затворите и концлагерите на антинародната НРБ.

 8. До Асен:
  Няма Божа заповед “Не лъжи”, заповедта е “Не свидетелствай лъжливо против ближния си”.

 9. РИСИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА КОЯТО БИ НИ ПОМОГНАЛА ПРИ НУЖДА.БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА КОЛОНИЯ НА РУСИЯ КАКТИ СЕГА СМЕ КОЛОНИЯ НА САЩ И Е.С.

 10. Към КОНСТАНТИНОВ:

  Тази лъжа е толкова голяма и очевидна, че няма нужда от опониране. 3 години е официалната съветска окупация на България от СССР, а през останалите 42 съветски колониализъм тъкмо България беше единодушно смятана от всички у нас и в чужбина за най-съветизираната колония на Москва в Европа – подиграваха ни се по тази линия дори и в другите комунистически държави.
  А и с фанатици човек не може да спори…

 11. Константинов, при коя нужда русия ни е помагала досега? Дайте пример/и, че аз не се сещам..

 12. Към Константинов: Лъжата повторена и 100 пъти не става истина.
  Днес е Светли понеделник, нека Господ ви въздаде според делата!

 13. Към Ротът 20.04 о9.12
  Цитирах по смисъл и памет. Вие обвинявате,или защитавате?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.