Страх loser пази

Напълно подкрепям новата гениална идея на управляващите шофьори, заловени с алкохол в кръвта, да бъдат вкарвани в затвор с тежък психиатричен режим на лечение.https://clubz.bg/97648-gerb_pri_karane_pil_pyrvata_godina_v_psihiatriq_oshte_po_tejki_prisydi

Имам само една малка законодателна поправка към тази законодателно-медицинска инициатива: мярката да бъде приложена и към опиянените от властта велики кормчии на българския кораб.

Не ми е удобно да цитирам какво казват по този повод хората на село, където се намирам в момента. Все пак се придържам към автоцензурата по отношение на крайно нецензурните изрази. 

С риск да прогоня редовните читатели ще припомня отново често цитираната от мен история с онзи древен грък ДракОн. Атиняните му възложили да изкорени престъпността и да намери начин да бъдат прекратени постоянните опустошителни бунтове на простолюдието. За целта той въвел смъртното наказание за всяко едно престъпление без разлика от неговата тежест. Но постигнал обратния ефект и се наложило дракОновският му закон бързо да бъде отменен. 

Но защо да ходим чак до енти век преди новата ера, като можем да почерпим от богатия почти съвременен опит от времето на СССР. Според приписваната на Сталин “мъдрост”, човек с достъп до чекмедже трябва да бъде разстрелян. Винаги има защо. По тази логика един от братята на дядо ми е бил ликвидиран от “народната власт”, а чак напоследък научих, че всъщност обвинението е било скалъпено, докато истинската причина била неговата позиция в подкрепа приятел, захвърлил партийната си книжка заради омерзението си от мародерството на друг партиен другар.

Правистите вероятно ще се обосноват на юридически език за правото да бъдеш съден според тежестта на деянието и за вредата от прекомерното наказание. Но всички останали хора, със също така здрав разум, оцеляващ въпреки дракОновските мерки с блокадите и забраните за разходки из планините, със сигурност ще се присъединят към извода, че на властта й хлопа дъската. Оградила се е с умници в самодостатъчен бункер тип кошара, но дъските от оградата й показват признаци на хлопане. Най-много ги е страх овцете, които стрижат, да не се превърнат от глад в месоядни и да нахлуят в тяхната кошара, за да им търсят сметка за насилственото им превръщане в тревоопасни. Поради което най-умните от умниците сред управляващите са се овълчили съвсем и гледат да вият в гората най-силно.

 

 

 

 

 

Страх лузър (  losеr – загубеняк, на английски) пази.

Излиза, че най-тежко от всички именно управляващите понасят най-тежко мерките на извънредното положение. Определено се отразява зле на разсъдъка им.

А и от медицинска гледна точка се доказва мрачната информация на медиците, според които китайският грип уврежда мозъка. Това вече си проличава при пострадалите от пандемията властници у нас, известни с пандемичното си лъготене. Този път лъжат, че не са заразени, но вече се издават сами, че са прекарали заболяването и искат да прекарат всеки през затвора и психиатрията без разлика от тежестта на провинението му зад волана след употреба на алкохол.

Най-перверзното е, че тази свръх реакция  на овластените ни гении е предизвикана от основателния гняв на гражданите по повод убийството на журналиста Милен Цветков. Опитваха се да го удават в капка вода, а когато друг му затвори устата и то завинаги, изведнъж взеха да тичат пред вятъра.

Но който сее вятър, жъне бури.Приемете тази поговорка за пророчество, идващо от вековете.

12 мнения за “Страх loser пази”

 1. Аз предлагам да се поправят още някой член и някоя алинея в закона и в крайна сметка да стане така, че по смисъла на закона всеки, който управлява мпс, да бъде съден, освидетелстван и да лежи в психиатрия и затвор едновременно или последователно. Няма за кога да ги чакаме да ги хванем с това или онова в кръвта или да утрепят някой прочут… Всички на топло и в меката стая с ризата с големите ръкави по преценка на каскетите!
  Дори и това ми се вижда недостатъчно. Трябва да има параграф, според който всеки човек, живеещ на територията на бегето, да бъде обявен за луд. И всеки, който иска да НЕ живее вече на територията – да бъде обявен за нормален, но да не го пускат да напусне територията. Да го кръстят параграф 22 и да го включат в Конституцията.

  Да, бе – какво става с границите? Не ги ли затвориха вече отвътре? Нали една нощ онези от Нощ казаха, че едни българи никъде няма да ходят?

 2. Жъне и то изобилна реколта!
  От вашите уста в Божиите уши г-н Инджев!

 3. Да допълня предложенията. За липсваща пътна маркировка 15 години затвор на всички отговорни по веригата. За дупка на пътя 2 години затвор, но ако някой си скъса гумата в движение и загуби контрол и катастрофира, 10 години затвор за отговорните лица. За НЕработещ светофар ако не се ремонтира до половин час или ако не дойде регулировчик кмета на града да получава 10 години затвор. За изнасилена или ограбена или убита жена 5 години затвор за началника на РПУ, защото не е направил превенция срещу престъпноста, при втори случай доживотна присъда. Ако водопровода е от стари тернитови тръби, които са доказано канцерогенни, кметоа получава доживотна присъда, това е геноцид срещу българите. Имам още но по-натам.

 4. На някои може да им се стори жълтичък коментара ми и дори злораден. Не възразявам.
  Но на Баце му се разтакова такованката от препоръчаните от НОЩ мерки. Няма следобедни през работно време мачлета, няма ги и вечерните карета по белот за “опраскване” на когото се следва. На всичкото отгоре бизнесът замря. а-а и “икономиката ще се счупи”, туй по банкянското слънце и ерго личните финансови потоци на триждий премиерина ни към офшорки разни секнаха. Пак ще вдигне кръвното и беж в Правителствената.
  Няма пълно щастие!

 5. От както бб отиде да рита мачле и Радан Кънев напусна парламента с някои изключения като петър москов , реформа в правосъдието не се състоя и оттам на сетне нема нужда да се верва на следствие , съд. С една дума на окупирана държава не вервам. За мене какво точно се е случило с Милен Цветков и не сами с него от тази власт няма да бъде разкрито. Другото се прави с цел една лъжа да се повтори сто пъти по Гьобелс. И накрая една забележка към автора. Гърците според една лъжа повторена 1000 пъти са винаги древни. Но истината която вече споделят много чужди учени , но не и овластената ни историография начело със СУ е :ДРЕВНОТО У ГЪРЦИТЕ Е НАСЛЕДЕНО ОТ ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ НАРИЧАНИ ОТ НЯКОИ ТРАКИ.

 6. Заради заплаха от Русия охраняват кмета на Прага и двама районни кметове

  Властите смятат, че заплахата е заради демонтирането на паметника на съветския маршал Иван Конев

  Споко! Докато наш’та учителка по руски е кметица на София подобна “опасност” (като демонтирането на МОЧА или някое друго капище) не същестува !

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-zaradi-zaplaha-ot-rusiya-ohranyavat-kmeta-na-praga-i-dvama-rayonni-kmetove

 7. Към Georgi Nikolov

  Те си мислят, че са над закона, но вижте как Господ ги наказва с такова нефелно поколение! Крадат като за последно – и убиват собствените си деца! За кого и за какво крадат? Наливат безумни пари в някакви безумни бездънни ями – черни дупки – наркотици, грозни и кичозни къщи, охрана, наемни убийци, ролекси, коли…Лошото е, че крадат нашите пари и закопават нашето бъдеще!

  Аз обичам Парите. Много ги обичам! Работя с пари. Уважавам ги. Душата ми се радва, като видя смислено похарчени и смислено инвестирани пари. И съответно душата ме боли, като видя безсмислено прахосани пари.

  За мен България е черна дупка в която всичко потъва, откакто Русия ни е сложила ръка и откакто тая работническо-селска сган ни е окупирала държавността. Тонове злато за окупационен фонд, репарации, ограбен златен резерв, неизгодни договори, глоби и неизгодни енергийни сделки, неплатени данъци печалба от руски фирми, и европейски фондове, които чрез подставени лица текат в посока Русия.

  Тези продажници, дето са ни окупирали държавата и плюскат като за последно, се самоизяждат и самоунищожават, изтрепват се помежду си или изтрещяват от наркотици и след тях идват нови и нови, още по-настървени и още по-алчни.

  По същия начин, по който обичам парите, обичам и Истината. Тъй както една развита икономика функционира благодарение на парите, така и свободното общество функционира благодарение на Истината. ‘Истината ще ви направи свободни’ се казва в Библията. Къде е Истината?

  Защо в учебниците Русия се представя за благодетелка на България? Защо в учебниците не се споменава за ген. Иван Колев? Защо не се споменава американският президент Удроу Уилсън, който запази България на световната карта? Защо в София стърчи МОЧА? Защо нямаше лустрация на БСП? Защо хора като Валери Петров се считат за национален капитал и националните телевизии отбелязват годишнините им? Защо никой не знае, че Зайченцето Бяло е написано от детската писателка Веса Паспалеева, а Леда Милева е плагиат? Защо Вапцаров е в учебниците? Защо по телевизиите постоянно дават Румен Петков, чиято партия дори не е в Парламента? Защо сме на 111-място по свобода на словото в света?

  Да благодарим на г-н Инджев, че неуморно и последователно, отстоява Истината!

  И ни дава възможност да споделяме мнения като съмишленици в неговия блог!

 8. @ Иванка. ето го и генезисът по прекрасният ви пост на “такова беше времето” и продължението му чак до наши дни.
  „Девети септември!
  С колко много вълнения, мисли, чувства и събития бе изпълнен нашия пръв свободен ден…
  Само че на нас не ни бе до празници, че ни чакаше работа.
  Дадох сигнал за строяване на партизаните. И изведнъж видях, че те са се удвоили“.

  Митка Гръбчева

 9. Приемете най-накрая (от човек който знае гръцки), че е Дрáкон, а не Дракóн. На латински може да се срещне като Drakōn, но диакритиката (макрон) в случая показва, че е дълга гласна, с нея се предава омегата от Δράκων.

 10. Към И.Х.:

  Проблемът е в това, че латинският е доста по-разпространен от гръцкия. Латинската версия е международно приетата.
  Не че споря с Вас от позицията на човек, който не знае гръцки…

  Освен това, когато ударението пада ( според латинската версия) върху О, това бори заблудата, че става дума за дракони, лами, змейове и прочее чудовища, а не за един двукрак Дракон.

  Нима ударението е същността на онова, което съм написал, че се опитвате да ме оборвате по този начин?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.