Усмивки с чакъл по Борисовия акъл

“Какво ядете там, круша ли? Браво! Я да видим, тъй както съм легнал, мога ли изяде една круша. Благодарим! Отде ги взимате вий тези неща”?

И нашият управляващ джипката и държавата Бай Ганьо обича да консумира едни “неща” във влака, който кара. Днес пак е тръгнал на авторекламно турне и си пуска видео след това. От него се чува как се диви на колоните на бъдещ мост на магистрала “Хемус”. “Откъде ги докарват” , любопитства той. “Някои тука ги правят други са от чужбина”, обяснява министерският ресорен глас зад кадър.

Купуваме си ги тези колони с европейски пари предимно, гласи точният отговор, който не се чува във видеото. А Борисов си купува с чуждата пита славата на магистрален строител дори и по времето, когато самият той апелира към простосмъртните българи за най-строга карантина. Обикаля поверената му Родина та пушек се вдига. Най-буквално.

Какво кара премиерът да кара джипката и да се рекламира като технически ръководител на нещо, от което не разбира? Какво друго, освен самохвалният му нагон да не бъде забравен в ролята на главен инспектор на републиката от арестуваното по домовете население. Същевременно му дава възможност да призове още веднъж хората да си стоят по домовете- за разлика от него. Защото не можело до всекиго да “сложим по един милиционер”, кахъри се бившият милиционер, съпреживявайки драмата на подсъзнателно милиционерско ниво.

Коефициентът на полезност за каквото и да било от тези негови инспекции е нулев. От измъчените му опити да се прави на компетентен в задаването на въпроси на специалистите си личи, че импровизира в рамките на задачата да демонстрира загриженост за нещо което не му е работа, но пък го представя в светлината на стопанин. Или на чобанин на стадото, затворено в кошарата, на което той смята за нужно и редно да демонстрира как жертвоготовно гази пандемията с джипката, за да ни осигури магистрално бъдеще. Защото без него  нито тунел ще пробият като хората, нито колоните за мостовете ще поникнат където и както трябва.

Подражавайки на пролетарските поети, възпели комините, машините и мините, Борисов системно споделя с публиката на своите артистични рейдове с джипката щастието си от това, че вижда багери или чакъл. Само да ги зърне и щастливо ни осведомява, че всичко ( ще) е наред. Толкова е обсебен от метафората за собствения си образ като строител на съвременна България, че на 20 февруари 2013 година избяга тактически от властта с думите, че не полага асфалт , за да се лее кръв по него ( по време на една рехава, но обявена за много окървавена демонстрация на кръстовището на Орлов мост в София). 

В пристъп на подражателски ентусиазъм реших да видя и аз чакъл, че да се усмихна. Нали така каза Той вчера: човек като види чакъл и вече може да се усмихне.https://clubz.bg/97715-shtom_vidish_veche_chakyla_mojesh_da_se_usmihnesh

Оказа се, че поводът за усмивки под формата на чакъл се намира лесно и без джипка. Поради което реших да се усмихна, както и евентуално да усмихна читателите с няколко снимки с чакъл.

То било лесно да се постигне щастието, само някой днешен герой на Щастливеца трябва да ти подскаже формулата на щастието!

 

12 мнения за “Усмивки с чакъл по Борисовия акъл”

 1. коментара изглежда точен, но пък за съжаление имаме спомен какво правеше царя, другарите колко врем е строяха тракия до пловдив какви бяха заплатите тогава и много други спомени. Интересно е ти ако беше на негово място как ще постъпваш. Все пак като е избран на демократични избори иска да покаже резултати. Въпреки, че за европейските пари и други имат принос. Ама като ги знам тия другите няма никаква гаранция, че щяха да направят и толкова.

 2. Един дядо разхождал внучето си в зоопарка. На дядото не му било до разходки и бил в кисело настроение. А детето пък било във възторг от всичко.
  – Виж, дядо, дядо, виж орел!
  – Какъв орел е това – казал дядото с насмешка – просто врабче. А навремето какви врабчета имаше в махалата, ехеее … истински орли.
  – Дядо, дядо, виж там, виж какъв тигър…
  – Това не е никакъв тигър, мото момче, това е някакъв котарак. А едно време какви котараци омаше в махалата, същински тигри!
  Вървят, разхождат се и насреща им илюзионист прави фокуси.
  – Дядо, дядо, виж – магьосник…
  – Ами! Магьосник друг път. Това е обикновен педераст, дядовото. А едно време какви педераси имаше – истински магьосници!!

 3. Алеко Константинов-този предсказател на миналият настоящ и бъдещ български идиот е нашият Нострадамос……

 4. Знам, че не е по темата, но гледам по телевизията как Италия празнува освобождението от нацизма. На-верният съюзник на Хитлер се е изхитрил да празнува освобождение от нацизма (знам историята, не ми обяснявайте).
  И се замислих, ние, най-верният съюзник на СССР ако решим да празнуваме освобождението си от комунизма, дори не можем да се споразумеем за датата… Ясно че 10.11 отпада. Първият демократичен митинг? Но там на трибуната беше Вагенщайн (с извинение)…. Натам има много знакови дати, но все не ми иде отвътре да посоча една… и тъкмо да изпадна в униние поради своята неориентираност, и ми светна – че ние още не сме се освободили окончателно! СССР изчезна, дори един идиот се сети да го възстановява доста нескопосано, а ние не сме се освободили от всички белези ако не на Задунайская, по поне но Шестнадцатая….
  Тук мислех да цитирам нещо оптимистично, но се оказа, че всичко което се сещам от нашите свестни поети, се отнася или за тъга, или поне за красота, а оптимизъм – само при пролетарските.
  Преди време на едно място изреждах какво сме дали на Русия (религия, писменост, език евентуално, социализъм, склонността да се лъже), но сега виждам, че сме им дали идеята да преместят деветомайския парад през септември (Путин е чел Гео Милев, май).

 5. Към nikmar : Още малко и ще ни убедиш ,че Чобанинът е построил някои неща, под мъдрото ръководство на кремълското джудже…И къде ги видя демократичните избори.

 6. Как внимава чобанинът на стадото да не “дразни” путин- не рискува с европейски и американски марки, “залага” на неутрални…

 7. https://www.sophiewilmes.be/en/coronavirus-belgium-has-defined-its-exit-strategy/

  Това е линк към сайта на Софи Уилмес – министър-председател на Белгия, и по точно към екзит стратегията, публикувана вчера. Ако на някой му е интересно какво става в Брюксел, може да хвърли едно око. На 4 езика е, аз съм пуснал линк към английската версия. Някъде най-отдолу под текста има препратка към PDF файл, в който стратегията е показана схематично, но е само на френски и нидерландски.

  Белгия е много тежко поразена от китайския коронавирус, около 6700 (на 11,5 млн. население) са починалите и не се очаква да се спре разпространението изобщо. Борбата е да се забави, докато се намери медицинско решение или се постигне достатъчно голям масов имунитет. Не се лигавят на тази тема как ще победят вируса (все пак тук идиотите още не са взели властта), нямат апокалиптичен НОЩ и Софи не се показва по телевизорите за щяло и нещяло, даже прекалено рядко се появява. Каквото има да се каже по темата, се казва в новините. По изключение само вчера имаше специална пресконференция, в която бяха обявени мерките в новата екзит стратегия. Пресконференцията закъсня със седем часа от първоначално обявеният час.

  Между другото, критиките към стратегията не спират, министри постоянно дават обяснения по телевизиите и отговарят на коварни въпроси – защо това е така, а не е иначе… На българските зрители ще им е интересно да видят как протича едно такова интервю – усмихнат водещ задава критичен въпрос към усмихнат министър, а усмихнатият министър дава аргументирани отговори. Усмихнатият водещ не е съгласен с част от аргументите на усмихнатия министър, повтаря въпроса с други думи, Усмихнатият министър отново търпеливо се аргументира и т.н. Бойко Борисов е напълно невъзможен в Белгия. То не само той, де…

 8. Боко не спря да се хвали със строежа на магистралите ( с европейски пари)! Саакашвили без никакви европари построи за 8 години над 2500 км отлични шосета в Грузия и извърши маса реформи, докато нашият не направи за 10 години нито една! Сега Михаил Саакашвили е предложен от президента Зеленски за вицепремиер по реформите и предстои неговото одобрение от Радата. Путинистите в Украйна ще ядат дървото и Украйна ще се възроди!

 9. Днес се навършват 34 години от атомния взрив в чернобилската АЭЦ “В.И.Ленин”.

  Поклон пред жертвите.

  Никой не е забравен, нищо не е забравено!

  А болшевишките урoди, скрили информацията за този Ад под небето, да горят в Ада вовеки веков!

 10. Когато заставам пред огледалото, пред мен не се явява Пеевски, а КАН КРУМ, който ме подсеща за Своге: “ “Някои тука ги правят други са от чужбина”, обяснява министерският ресорен глас зад кадър.““.

  „да демонстрира загриженост за нещо което не му е работа, но пък го представя в светлината на стопанин.“. Да не забравяме още и Турски поток, и АЕЦ“Белене. Скоро, ако му позволим разбира се, от тази негова огромна „загриженост“ България ще заприлича на Потьомкинско село. Нека да си спомним думите на Милен за тази му негова „ загриженост“. Когато на човек му се руши къщата , не прави алеи в двора си.

 11. Моля, не стреляйте по пианиста. Той дава най-доброто от себе си. Всъщност, оригиналното е “органиста” и надписът е в църква, а органистът е местен свиневъд. Така че, свиневъд на орган, или мутра за министър-председател…😀😀😀

 12. Борисов е кукла на конци!
  Поредната кремълска матрьошка!

  Честит
  Рожден
  Ден!
  Г-н Борис Велчев!

  Противоконституционният “Параграф 22”

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  26-ти април,
  1962-ра година

  Роден е Борис Велчев, антибългарски юрист.
  Бивш антибългарски Главен прокурор.
  Настоящ антибългарски председател на Конституционния съд.

  Днешният Борис Велчев е потомствен антибългарин.
  Дядото Борис Велчев е осъден на смърт за антибългарска дейност,
  Благодарение на руският шпионин “Журин”, военният прокурор Никифоров,
  изпълнението на присъдата му е отлагано с години, до 9.9.1944г.
  След 9-ти Дядото Борис Велчев, АБПФК на БКП, активно участва в избиването без съд и присъда на 40 000 българи.
  През “развития социялизъм” Дядото Борис Велчев е дясната ръка на комунистическият диктатор Тато Живков,
  в Политбюро на ЦК на БКП.

  Бащата Владимир Велчев,също е българомразец и абониран за член на ЦК на БКП.

  За дядо, баща и син Велчеви, винаги са осигурени екстрите на УБО, наравно с тези на фамилия Живкови.
  Братът-“царист” финмин Милен Верчев, заедно с принц Кирил отткраднаха стотици милиони,
  чрез обратното изкупуване на “преструктурираният” външен дълг на България.

  Именно с миналото на фамилия Велчеви,
  Кремъл изнудва настоящият антибългарски председател на Конституционния съд Борис Велчев.

  Иначе , няма как дори начинаещ юрист, да не “забележи” че изборите са противоконституционни, Честит
  Рожден
  Ден!
  Г-н Борис Велчев!

  Противоконституционният “Параграф 22”

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

  26-ти април,
  1962-ра година

  Роден е Борис Велчев, антибългарски юрист.
  Бивш антибългарски Главен прокурор.
  Настоящ антибългарски председател на Конституционния съд.

  Днешният Борис Велчев е потомствен антибългарин.
  Дядото Борис Велчев е осъден на смърт за антибългарска дейност,
  Благодарение на руският шпионин “Журин”, военният прокурор Никифоров,
  изпълнението на присъдата му е отлагано с години, до 9.9.1944г.
  След 9-ти Дядото Борис Велчев, АБПФК на БКП, активно участва в избиването без съд и присъда на 40 000 българи.
  През “развития социялизъм” Дядото Борис Велчев е дясната ръка на комунистическият диктатор Тато Живков,
  в Политбюро на ЦК на БКП.

  Бащата Владимир Велчев,също е българомразец и абониран за член на ЦК на БКП.

  За дядо, баща и син Велчеви, винаги са осигурени екстрите на УБО, наравно с тези на фамилия Живкови.
  Братът-“царист” финмин Милен Верчев, заедно с принц Кирил отткраднаха стотици милиони,
  чрез обратното изкупуване на “преструктурираният” външен дълг на България.

  Именно с миналото на фамилия Велчеви,
  Кремъл изнудва настоящият антибългарски председател на Конституционния съд Борис Велчев.

  Иначе , няма как, дори начинаещ юрист да не “забележи”,
  че изборите са противоконституционни, следователно незаконни.

  С противоконституционните, следователно незаконни, различни прагове за преференции на партийните и независимите кандидати.
  За партийните кандидати прагът е само от гласувалите за съответната партия, а за независимите кандидати е от всички гласували.
  Което е очевидно нарушение на чл.6, ал.2 от Конституцията на РБ.
  С противоконституционните,следователно незаконни, “бонуси” за водачите на листи, с гласовете на десетките хиляди неотбелязали преференции.
  С противоконституционните,следователно незаконни, “избираеми места”.
  С противоконституционните,следователно незаконни, фалшиви избирателни списъци, с над милион фалшиви избиратели.

  Дори избора на Президент е противоконституционен, следователно незаконни,
  тъй като е избран със същите противоконституционни, следователно незаконни, фалшиви избирателни списъци.

  Противоконституционен,следователно незаконен, Президент!
  Противоконституционно, следователно незаконно, Народно събрание!
  Избрано с противоконституционни, следователно незаконни, избирателни списъци!
  Противоконституционен следователно незаконен, Конституционен съд!

  Противоконституционен, следователно незаконни, “Параграф 22”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.