Италианците разкриха мутация на руския вирус за купуване на любов към царската корона

Многократно съм цитирал един съвет на руския император Александър III , наричан от мен българомразец заради скъсването на дипломатическите отношения с България след Съединението през 1885 година , заплахите му да окупира младата държава и подстрекателствата му към турският султан да си върне с военна сила прякото владение българските земи на юг от Стара планина. В разговор със своя външен министър Николай Гирс ( 1882-1895 г.) тираничният самодържец препоръчал в България да се действа с пари. Т.е. да се подкупва когото трябва, за да прокарва руската политика.   

Както знаем, това е стара руска практика, потвърдена документално от архивите на отговарящия за България по онова време Азиатски департамент в руското външно министерство. По ирония на съдбата тези документи достигат до нас чрез книгата “Авантюрите на руския царизъм в България”. Сборникът от документи е дело на български комунисти, начело с Васил Коларов, втория по значение български любимец на съветския диктатор . Писан е по заповед на Сталин през 1935 г. с цел да се дискредитира руската монархия в очите на българите, а болшевизмът да бъде “блесне” като антипод в това отношение. 

От цитатите на българските другари, получили достъп до архивите, научаваме за най-видните получатели на руски подкупи за онова време. Сред тях стърчи най -високо с ниските си поклони Драган Цанков, просещ нови и нови рубли за своята антибългарска дейност, включително за финансиране на въоръжени чети, наричани от Цанков шайки, създавани с руски пари на територията на съседни балкански страни. Нима не е символично, че на булевард “Драган Цанков”, който е продължение на ул. “Граф Игнатиев”, днес се намира самото руското посолство в София?

 

 

 

 

Припомням схематично тези добре известни на любознателните днешни българи факти заради схемата с масовите подкупи, употребявана днес от Русия в чужбина за демонстриране на …любов към Русия. В Италия тя беше разкрита от мести граждани, които са подкупвани да пращат благодарности на Русия за изпращането на руски лекари, разконспирирани от в. “Стампа” като шайки шпиони, специалисти по бактериологично оръжие. https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-kak-ruskoto-prilozhenie-telegram-se-vklyuchi-v-aktivnoto-meropriyatie-platena-blagodarnost-za-putin

Вижда се, че Русия владетеля си мени, но нрава на самодържието- не. Защото няма кой да държи сметка не само на самодържеца, но и на неговите опричници, които се опаричват от държавния бюджет и го раздават на податливи на корупция незнайни за руското общество лакомници. В Италия това се разкрива в такъв мащаб едва днес. Случва се на вълната на китайската зараза, от която страната се оказа една от най-пострадалите в света. Руската пропаганда не се свени да паразитира върху това нещастие.

В България корените на това пазаруване на съвести са присадени още през 19 век и особено упорито задълбават на местна почва по време на руско-българската междудържавна схизма от 80 – те години , довела до репресивните мерки на “освободителката” срещу младото българско царство.

Освен това корумпирането на продажници за целите на руското влияние у нас изобщо не става на случаен признак, както е организирано в Италия чрез използването на руската платформа “Телеграм”. Лицата на преяждането на руската пропагандна трапеза са добре известни и не само не се крият, но и се пъчат на хорото на продажничеството. 

Вирусът на корумпирането с рубли в служба на руската царска корона датира от 19 век у нас именно като форма на благодарност към Русия. Днес в Италия се изисква срещу заплащането в диапазона от 20 до 200 евро готовите да се продадат италианци да благодарят лично на Путин. Тази мутация показва едно: непоправимост и ескалация на отчаянието от собствената несъстоятелност на върха на Кремъл. Да си купуваш любов е проституиране, но за чест на италианците те разкриха тази срамотия.

У нас такива разкрития няма. На магистралата на русофилията са се подредили дащни  нашенци в прелъстителни пози и само чакат да ги забележат от Москва. Тя обаче плаща само на най-изявените в този пренаселен сегмент от трудовия ни пазар. И ще става все по-зле за мнозина от тях, ако се съди по надвисналата над самата Русия неплатежоспособност, характерна за държава, зависеща не от труда на своя народ, а от капризите на световния пазар на суровините, който обслужва. 

19 мнения за “Италианците разкриха мутация на руския вирус за купуване на любов към царската корона”

 1. “О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете.”

  29-ти април,
  1945-та година.

  Американските войски освобождават затворниците в концлагера в Дахау.

  Дахау е първият и най-продължително съществувал концлагер,
  основан от националсоциалистите.
  На входът му,
  вместо “Надежда всяка тука оставете”,
  е култовият надпис „Arbeit macht frei“.

  Вече 30 г. на противоконституционни, следователно незаконни избори,
  с противоконституционни, следователно незаконни избиратерни списъци,
  с противоконституционни, следователно незаконни над милион избиратели,
  което е очевидно от разминаването на НСИ с ЦИК/ЕСГРАОН/,
  би трябвало пред всяка кабинка на изборите за тайно гласуване, да пише:

  “О, вий, прекрачващи през този праг, надежда всяка тука оставете.”

  И ще продължават да ни командорят,
  бандити като СИК-Премиера Борисов…

 2. БАШ по ТЕМАТА.

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
  29-ти април,
  1877-ма година.
  Създадено е Българското опълчение.
  Без Българското опълчение,
  Руската империя щеше да загуби поредната си война срещу Османската империя!

  В решаващият ден на Шипка,
  когато
  “камъни и дърве изчезнаха там,”Грабвайте телата!” – някой си изкряска”.
  И в сублимният момент на боя,
  д-р Везенков изправя ранените от лазарета,
  и с извадена сабя, сам ги повежда към редутите!
  “в едно да се бият живи и умрели”!

  Спечелен е боят!
  Спечелен е проходът!
  Спечелена е войната!

  И за благодарност, руският цар-българомразецът,
  безсрочно окупира българските земи и ги именува
  ДУНАВСКА БАЛКАНСКА РУСКА ГУБЕРНИЯ!

  И за благодарност, Русия налага на Великите сили,
  разпокъсването на българските земи, на Берлинския конгрес!
  Дори Румънският сенат протестира,
  срещу даването на изконната българска Добруджа на Румъния,
  като компенсация от присвояването на румънски земи от Русия!

  „И ще познаете истината,
  и истината ще ви направи свободни.”
  (Иоан 8:32).

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
  29-ти април,
  1877-ма година
  Създадено е Българското опълчение…

  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
  29-ти април,
  1879-та година.
  Александър I-ви Батенберг е провъзгласен за княз на България.
  Роденият във Верона български княз Александър I Батенберг, е племенник на руската империатрица.

  Баща му принц Александър Лудвиг Георг Фридрих Емил фон Хесен-Дармщад (1823 – 1892),
  е син на великия херцог на Хесен-Дармщад Лудвиг ІІ (1777 – 1848),
  и брат на руската императрица Мария Александровна,
  родена като принцеса Максимилиана Вилхелмина Августа София Мария фон Хесен-Дармщад.

  Въпреки това, руските царе-българомразци налагат абдикацията на княз Александър I Батенберг!
  И само решителните действия на Стамболов, спасяват от погибел България.
  Поради което по-късно Стамболов е посечен,
  от дългите ръце на руските царе-българомразци…

  „И ще познаете истината,
  и истината ще ви направи свободни.”
  (Иоан 8:32).
  ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР
  29-ти април,
  1879-та година.
  Племенникът на руската империатрица,
  Александър I-ви Батенберг е провъзгласен за княз на България.

 3. Едно допълнение. Средствата, с които Русия плаща в България на своите агенти за влияние по онова време са всъщност от окупационния фонд, както разкрива в книгата си Д. Петков. Т.е. България плаща на продажниците от себе си. То и сега е така, чрез надписаните сметки по разни руски проекти.

 4. Г-жн Инджев, ще си позволя да Ви поправя, телеграм далеч не е ‘руска’ платформа, дори напротив, всякакви опити на руската държава да получи достъп до ключовете на тази платформа са пресичани, поне до момента, поне според публично достъпните данни.

  Кой как ползва платформата вече е обект на друг разговор

 5. ДА СЕ ОПИТВАШ УМИШЛЕНО ДА ПРЕПЪНЕШ БЪДЕЩЕТО НА РОДИНАТА СИ, ЗАРАДИ КОРПОРАТИВЕН СЛУГИНАЖ И ЧУЖДИ, НЕБЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ! ОТВРАТ!

  Внимателният подбор от въпроси на “разтревожени” граждани, предимно от Пловдив 🙂 във връзка с наближващото влизане на България в ERM-2 отговаря на въпроса ЗАЩО една ококорена манекенка, без нито ден журналистически стаж и един нежен “джентълмен”, започнал кариерата си като конферансие в цирка и олицетворение на творческата посредственост, бяха избрани (от КОЙ) да водят престижно предаване в праймтайма на БНТ:

  https://www.bnt.bg/bg/a/stabilnost-ili-streseniya-shche-ni-donese-vvezhdaneto-na-evroto

 6. Не искам да отклонявам форума от хубавата тема, само малко информация за размисъл:

  Конформизъм в действие:
  Ето едно изказване на евродепутат, предал синята идея и влязъл с листата на ГЕРБ:
  https://faktor.bg/bg/articles/aleksandar-yordanov-1-13
  Който не е съгласен с една сричка, пръв да хвърли камък…

 7. Външната Министърка Захариева се изказа скептично за визите за руските ”бедняци”,тъй като те се решават на европейско ниво,но изплю друго обезпокоително камъче-визи,в т.ч. многократни ,за една или две години се издават на 50 места в Рф.Боя се,че едното от тях е на Лубянка 6.Ето как шетат у нас руските шпиони.А относно Ангелкова,тя се се е прицелила в грантови схеми от европейските оперативни програми да плаща чартъри.Нямат ли свършване тези поп Кръстювци.?

 8. До “парлама десни”, господине, българското опълчение през 77′ – 78′ е наброявало не повече от 3000 души. Какво друго да коментирам по глупостите Ви, освен че сте забелязали, че имперска Русия няма много общо с мафиотско-банкерският СССР, но Ви е трудно да си направите изводите. Как точно 3000 опълченци побеждават Отоманската империя е вица на седмицата за мен, нещо като Ленин, Петка и Чапай, които побеждават армия белогвардеици с по един револвер! Пожелавам Ви успех в демагогията и пропагандата!

 9. Преди години един мои познат ме открехна на тернимина “руски бизнес”
  Отогава минаха години но все още не съм го разкодирал докраи
  Тогава го запитах наивно какво означава ,а тои ми отговори така
  Къпуваш на 5 продаваш на 3 и живееш от 2% та…
  Когато бе пуснат новиа iPhone X Руснака можеше да си го закупи срещу 21 варела суров петрол
  Ако днес бъде пуснат iPhone XI Тогава ще трябва да заплати със 210 варела
  При пускането на iPhone XIII кадеците за петрол ще бъдат пресъхнали…

 10. Към Крис:

  Номерът “харесвам ви, обаче сте голям идиот” не за първи път ми го играят, за да ме “хващат”.

  Това, че въпросното приложение било във “война” с Русия, не означава, че то не се използва в случая от руснаци в Италия, както акцентира дори в заглавие следната статия:

  “Как руското приложение „Telegram” се включи в активното мероприятие платена „благодарност за Путин”

  Намерете си линка и вземете та се хванете сам, че се обаждате неподготвен.

  Апропо, Русия участва в какви ли не войни със Запада. Самият Путин обяви ЦРУ за създател на интернет. Което не значи, че руснаците не употребяват интернет.

  Следващият път помислете върху написаното преди да тържествувате, че ме “хващате”. За всеки случай пояснявам още веднъж: става дума за руснаци в Италия, използващи въпросното приложение.

 11. Към Иво:
  По-нагоре друг коментатор (Борислав) е отбелязал още едно нещо намирисващо на жълто – платформата не е руска (нищо, че създателят е руснак). И предвид, че статията сигурно е вярна просто трябват две, три жълтини за да я загрозят … за това и според мен цитатът точно на тази статия е неуместен … и недейте да бъдете толкова обидчив.

 12. Към Крис:

  Не приемам менторски съвети в момент, когато би трябвало да си признаете, че сте сгрешили в опита си да ме “хващате”.
  За трети път: вярното е, че това приложение е било използвано от руснаци в Италия. Толкова ли е трудно да го разберете?
  Когато съм сгрешил нещо нямам проблем да го призная, но когато ме “хващат” в уж грешка, реагирам съответстващо. Защото желаещите да ме “хващат” само това чакат – да стъпя малко накриво и започват да ме поучават без да си признават, че всъщност грешат поради неспособността си да (с)хващат смисъла на написаното.
  А със забележката за “намирисването на жълто” се издадохте като лъжец по отношение на увертюрата си, според която уж харесвате статиите ми. Този трик ми го прилагат желаещите да си прокарат някой “доброжелателен” коментар с цел заяждане. Не ми минава…

  Нямам претенции да съм безгрешен. Често читатели ми посочват нещо сбъркано- обикновено някоя дата или неправилно изчисление…Но го правят без триумфалното натриване на носа, че са ме “хванали”.
  Така че не ме “съветвайте” повече.

 13. “Модерен лев”,
  дръжте се по-сериозно!

  В БЕСЕДКАТА е авторитетен форум!
  Не обиждайте четящите го, и коментиращите.

  А нима не е вярно, че Русия БЕЗСРОЧНО окупира българските земи, присвоявайки ги като
  РУСКА ДУНАВСКА БАЛКАНСКА ГУБЕРНИЯ?
  И именно БЕЗСРОЧНАТА окупация на българските земи от Русия, предизвика свикването на Берлинския конгрес, нали?

  А нима не е вярно, че Русия налага на Берлинския конгрес разпокъсването на българските земи?
  Въпреки, че на посланишката конференция се бяха договорили за друго!
  Защо тогава румънският сенат протестира, именно към Русия, че дава изконната българска Добруджа на Румъния?
  Като компенсация за присвоените от Русия румънски земи?

  А нима не е вярно, че Русия налага абдикацията на “непослушния” княз Батемберг, племенникът на руската империатрица?

  За опълченците.
  Първоначално се сформират 6 опълченски дружини, наброяващи 7444 бойци и 81 офицери.
  Със свои и дарени пари, те купуват
  12 оръдия,
  20!!! хиляди пушки,
  и 1 милион патрони.

  За твое сведение, на Шипка не се е бил НИТО ЕДИН руснак!
  Отбраняващите Шипка са били
  само украинци
  и българи-опълченци!

  Колкото до това, че 3 000 опълченци “победили” Османската империя, много е просто.
  Ако Сюлейман паша беше превзел Шипка и се бе съединил с 50 000-ния аскер на Осман паша, обсаден в Плевен,
  Руската империя щеше отново да яде поредния кютек.
  Между другото, това единодушно го твърдят всички военни експерти и историци.

  За твое сведение, Осман паша и ген.Тотлебен, и двамата са отлични специалисти,
  и двамата са френски възпитаници и много добри лични приятели.

  След като се предава, Осман паша е отведен ЗА КРАТКО, в плен в град Харков и е освободен.
  Противно на очакванията, пленничеството не спира военната кариера на ценения като специалист Осман паша.
  След завръщането си Осман паша, е назначен за военен министър на Османската империя!
  И е бил такъв от 1878г., до 1885-та година.

  Понял таваришч?
  Те така,
  3 000 българи-опълченци побеждават Османската империя.
  И Осман паша,
  става военен министър на Османската империя …

  “Модерен”,
  бръщолевенията ти нямат нищо общо с ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  Най-тъпият виц на седмицата,
  за мен е коментарът ти!

  А ти си толкова “модерен”,
  колкото е “модерен” дрът партиен секретар…

  “Модерен лев”,
  дръжте се по-сериозно!

 14. Ей го и тоя дупедавец&полезен идиот. Отдавна не му бяхме чували репертоара (ключови думи от заглавието russland=русия и Sanktionen=санкции). Останалото всеки може да си навърже сам и без да разбира немски език: https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/altkanzler-schröder-im-interview-„die-unsinnigen-russland-sanktionen-müssen-weg“/ar-BB13wgmH?ocid=spartanntp

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.