Отново пиар по време на чума

Повтарям заглавието си от статия с 12 годишна давност защото за рецидивизма с повтарянето на отблъскващия феномен с правенето на пиар по време на чума няма давност. Тогава ставаше дума (предимно) за президента Първанов, който нападна БиБиСи заради истината в документален филм на корпорацията, показал ужасяващите условия на мъждукане на изоставени деца в българското село Могилино край Русе. За да замаже гафа си, Първанов после отиде в същия дом на ужасите и се появи в обслужващия го в. “24 часа” на снимка с гушната от него невръстна жертва на инквизицията в това държавно “заведение”. https://ivo.bg/2012/01/13/пиар-по-време-на-чума-в-петък-13-ти-за-бори/

 

 

 

 

 

Днес пируването на трапезата на пиара става в доста буквалния смисъл в условията на чума. В разразилия се скандал около даренията на предполагаемо най-щедрия български политик и бизнесмен Делян Пеевски се оформиха две страни. Разследващата журналитска Венелина Попова изобличи дарителят, че не е платил от джоба си шумно рекламираните в медиите ( му) 4 милиона лева за борба с китайския грип, а ги плаща акционерно дружество, с чиито активи той няма право да се разпорежда по законно като депутат. 

Ако разкритието не отговаря, защо въпросното дружество, както и самият Пеевски, не го опровергая?

Няма да преразказвам как в защита на Пеевски се изказаха неговите медийни защитници. Накратко казано изтъкват, че дарението си е дарение и друго нямало значение.

Моля? А личният пиар в полза на обявения от медиите (му) за най-щедър, най-човечен, най-състрадателен българин? И той ли няма значение? Или във връзка с китайската зараза вече тук важат не законите, а принципа на конформиста Конфуций, комуто приписват прагматичното твърдение за това, че котката трябва да лови мишки без значение дали е бяла и черна?

Черно-белите чернобилски мащаби на облъчването с фалшифицирането на действителността е част от морално-медийната криза, която се е превърнала в извънредно положение у нас далеч преди да ни налази китайската зараза. Тук котката лови не мишки, а балами, готови да консумират всяка манджа, гарнирана с мерудиите на лъжата, към която в обществото е придобит гостоприемен имунитет под формата на безразличие към нея. 

Разходете се с мишката по сайтовете, които ви описват в ангелски ракурс скромността на дарители с откъснатия от залъка им някой и друг милион за болниците, отказващи да дадат информация за източника на получените пари и ще получите потвърждения за горните твърдения. Защото основно правило за истинския дарител е около името му да не се шуми. Обратното, повтарям отново, е пиар по време на чума. 

10 мнения за “Отново пиар по време на чума”

 1. На пи/а/ра те винаги са били господари. След края на кит.чума,дано да има такъв, пи/а/ра ще бъде умопомрачаващ. Те ще се провъзгласят за спасители, Ореолът на Пеевски ще нарасне и никой няма да го пита откъде е придобил тези 4 милиона – лепта за миропомазването му.

 2. “Няма да преразказвам как в защита на Пеевски се изказаха неговите медийни защитници.”
  По други причини си купих в. Стандарт (не, не, с тоалетната хартия всичко е наред), та знам за какво става дума…. Мъка, мъка….
  Като каза мъка: https://www.facebook.com/groups/1455970654538969/permalink/1963345650468131/

 3. Благодарности на Караниколов. Днес край морето до Сарафово един младеж убеждаваше авторитетно едно момиченце, че българския език произлиза от руския!!! А цялата бетонна стена край морето е изрисувана с руски знамена!!!

 4. Твърде видима стана връзката и зависимостта между геройкото и пеевски. Затова се налага лъскане на имиджа му.
  А сега с какво ще се оправдава строежа на турски поток : https://www.finanz.ru/novosti/aktsii/germaniya-okonchatelno-otkazalas-ot-severnogo-potoka-2-1029155317?fbclid=iwar2zmdmvrv2mmf5wpzkki1hke2tgoywjq2tcmwipdnbrneaxmyef5mlzlse

 5. @висок,
  казвате, че цялата бетонна стена край морето в Сарфово е изрисувана с руски знамена!!!
  Един черен спрей ще свърши работа. На всяко рашистко знаменце да се нарисува черен пречупен кръст или среден пръст, точно върху двуглавите им мутантчета ! За по-лесно и “стилно” изпълнение на родолюбивото мероприятие може предварително да се направи и шаблон. 🙂

 6. Не е лесно, когато Западът финансира от десетилетие диктаторския режим в б.г. , който е контролиран директно от Кремъл.Не е лесно когато Брюксел Не помага, когато е Сезиран по ОСНОВНИ демократични казуси. КАК да се справим с руската напаст?

 7. Някои си правят пиар, но други правят истински реформи, като са взели най-доброто от света! Долните два филма показват опита на Грузия:

  https://www.youtube.com/watch?v=QxuPp0IQ0U0

 8. С чужда пита помен прави. пееФски. Що ли не съм изненадан.

  Вицове от матушката.

  Най-сетне. след 100 дни премиерстване мишустин даде положителен резултат.

  -Владимир Владимирович, Тръмп раздава долари на материала. КВо праим ние?
  -В никакъв случай. Нашият отговор може да бъде само асиметричен. Ни копейка никому.

  “Една лъжа може да обиколи половината свят, докато до като една истина е все още на мястото си”

  Чърчил

 9. Брюксел ли трябва да вземе един черен спрей и да покаже,че тук е България.Далече ми е,но ако тръгна есента до морето,нарочно ще се отбия до този кей.Както тук си говорим,а Ангелкова се точи да докарва безплатно руски короносители,продължава да прокара проруските си интереси.ЕС,помагай по визовия въпрос-никакви отстъпки .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.