Тефлоновият Борисов (не) мисли за вас

 

 

 

 

 

 

Когато повтаряме автоматично съждението, че светът вече е различен след китайската пандемия , няма как да извадим от това уравнение политиката. Нима точно тя, която се влияе и от най-малките пориви на вятъра, дори да е посят от други, за да жъне бури, остава извън засегнатите сфери на човешкото съществуване?

На всемогъщия в рамките на неговата империя Путин му се клати рейтингът както никога преди през неговото 20 годишно царуване. Формираният векове наред руски манталитет Иванушка да уважава силата и да се радва компесаторно на великите неща в своята родина, живуркайки в немотия, започна да се пропуква под ударите на нещо толкова малко и невидимо, като един вирус. Не помагат спомените от войната с лозунга от битката под Москва: “нито крачка назад” и  “всичко за фронта, всичко за победата”. Фронтът беше изпуснат от новия Сталин и кликата му, а победата му може отново да направи Русия световен шампион по жертване на сънародници в името на “величието” на Матушката.

На Тръмп, истинския могъщ по дефиниция президент на най-мощната държава в света,  му се налага да се изповядва в мрежата, че се тества всеки ден. Вече се оглежда тревожно какво ще ( му) се случи на предстоящите тази година избори, които самоуверено смяташе за спечелени поради проспериращата преди пандемията икономика. САЩ си остават единствената световна сила, способна да приложи ефективна военна сила във всяка точка на планетата в случай на нужда, но се оказаха безсилни пред микроскопичното вирусно нападение – за първи път на своя територия от времето на Испанския грип в началото на миналия век и на японската атака срещу Пърл Харбър през 1941 година. Нима това не се отразява на отношението към президента, неглижирал тази опасност ( подобно на Путин) в началото на вирусното нашествие?

В Италия китайският грип помете възхода на крайно десните на Салвини. Видя се, че изпуснаха положението при първото истинско изпитание за тях тъкмо в крепостта им в богатия Север. Опитаха се да се оправдаят с Европейския съюз, но май не им се получи. Нито пък им помогна, че допуснаха Русия да си прави донорска реклама ( малко преди самата тя да започне да се дави в пандемичните си проблеми) като “спасител” на Италия чрез мисия от руски шпиони, предрешени като цивилни вирусолози.

Дори аятоласите в Иран си скубят брадите при мисълта за последиците от фанатизма, с който позволиха дълго време да има струпвания на големи маси богомолци, докато натрупванията на трупове не ги стреснаха.

Сред малцината управници, които не страдат от влошаване на политическото здраве, е нашият премиер. Той отново поема позитивите, макар че никой не е разгадал на какво точно се дължи относително слабото проявяване на китайската зараза по българските земи. Ако има виновни за нещо, това за него са гражданите, които навиква и на които лепи обидни етикети.

Положението с Борисов изглежда като във вицовете за мутрите, породени в началото на 90-те години от рекламата на едни тигани. “Борисов мисли вас”, е внушението от новия виц за тефлоновия ни политик, който излиза невредим от всеки пожар.

Позволявам си да опонирам като дългогодишен наблюдател на неговото поведение и като автор на книгата ”Премиер на РъБъ”: Борисов мисли за себе си, за собственото си оцеляване в политиката. Той не си представя живота извън нея, който явно може да се окаже тежък. Това си мисли той, не мислите ли? 

7 мнения за “Тефлоновият Борисов (не) мисли за вас”

 1. Днес е денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий – а това е името на катедралния храм в София. Чувала съм, че според каноните, името на един храм не може да се променя – така, както и светото кръщение в църквата се прави само веднъж. Така че – какъв Александър, какъв Невски? Докога ще ги търпим тези орки?

  Ами че това е поредната МОЧА, в която са превърнали централния ни храм! Предлагам поне в този блог, да наричаме храма с истинското му име, и дай боже, това да се разпространи. Явно на синод и правителство не може да се разчита, докато масово народът не възроптае. А за да възроптае, трябва да знае. А как да знае, като сме на 111 място по свобода на словото.

  Двамата братя са били Просветители. Не те са написали нашите букви, на които пишем днес. Но те са направили нещо изключително важно! Те са се преборили във Ватикана срещу догмата знанието да се преподава само на еврейски, гръцки и латински. Защитили са правото на всеки народ да изучава светото писание на своя език – тоест, казано с днешни думи борили са се срещу функционалната неграмотност ( папагалското наизустяване на готови фрази, четене без разбиране и вникване в смисъла, неспособност да изразиш своя мисъл и да създадеш свой текст).

  В резултат на съветската пропаганда до 1989 г и на пленените медии в наши дни, България все още е пълна с функционално неграмотни хора.
  Вие, г-н Инджев, сте един от достойните продължители на тази просветителска традиция.
  Честит празник!

 2. За случаите, като този на Бойко Борисов, вече е казано : “Прекален светец и Богу не е драг”.

 3. Иванка,
  Присъединяваме се към призива Ви, “Светите равноапостоли Кирил и Методий” – това да е името на катедралния храм в София.

  Вярно е,че името на един храм не може да се променя.
  Така, както и светото кръщение в църквата се прави само веднъж.
  Но Иванка, Вие да сте виждали вярващ комунист? Нищо че Борисов се кръсти притворно за щяло и нещяло към “началника”.

  “Докога ще ги търпим тези орки?”

  Докато продължават да се провеждат фалшиви избори.
  С фалшиви избирателни списъци.
  С над милион фалшиви избиратели.
  Което е очевидно от разминаването в официалните сайтове на НСИ и ЦИК/ЕСГРАОН/.

  Дотогава ще ги търпим тези орки, Иванка…

 4. ”Свети Крал”е сменено на ”Света Неделя”.

 5. Стана дума за Кирил и Методи – храм Паметник построен в памет на загиналите в ОСМАНСКО- руска война
  1 БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ
  2 УКРАИНЦИ
  3 ФИНЛАНДЦИ
  ……..
  РУСНАЦИ
  ….
  ИТАЛИАНЦИ.

  ПОСТРОЕН С ДАРЕНИЯТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.
  Много близка Българска История която по времето на борисов продължава да се преработва и рекламира по цял свят с нашите пари в полза на русия.
  Това не е прецедент на русия. Това е тяхна практика от както съществуват основната дейност на русия е лъжа и фалшификации.
  Така са направили и с най – големия храм в Киев. Той се е казвал Св Кирил и Методи,но русия му сменя името на св.София. и унищожава всякакви документи свързани с това. Разследване на големия Българин Асен Чилингиров от 64г.живеещ в Берлин (Западен ) и световно известен но не в България и русия. И по аналогия същото се е случило с името на Сердика. София е наложено по време на окупацията 1879. Документи всичко предполагам че е унищожено. Но ще излезе истината някой ден.

 6. “София е наложено по време на окупацията 1879”
  Без да споря дали са го наложили или запазили, излиза, че и нещо хубаво са направили. Градският съвет е искал да е Средец, но на Ботев си му е харесвало София. А и от трите варианта “софиянец” е най-благозвучният….

 7. Пропутински интелектуалци обявиха българите за неблагодарници – фалшифицирали ролята на Червената армия за освобождението ни

  Тия склерозирали Ентелектуалци рязко повишиха физическия ми тонус рано сутринта. Голям смях падна ! Очевидно, вече живееем в оруеловата антиутопия 1984, Фермата на животните, където “Свободата е робство”, “Невежеството е сила”, а “Войната е мир”. Може да продължим: Лъжата е истина!

  Ето имената на някои представители от Фермата на животните, за които свободата е съветското робство:

  Снежана Тодорова – Председател на УС на Съюза на българските журналисти, Председател на дружество „Найден Геров“.

  Проф. дфн д-р ист. Нако Стефанов– Председател на Българския национален съвет за мир

  Станислав Станилов – народен представител

  Акад. Атанас Куртев, пианист

  Чл.-кор. проф. дфн Васил Проданов

  Проф. дфн, дпн Петко Ганчев, посланик, Председател на Геополитически център „Евразия“

  Ст.н.с. д-р Румен Воденичаров

  Д-р Румен Петков – Поглед Инфо

  Минчо Минчев – Главен редактор на в. „Нова Зора“

  Адв. Владимир Шейтанов

  Проф. дфн Минчо Минчев.

  Ще има и още подписали се животни !

  Добре да ги запомним, и когато пак видим именцата им в разни други патрЕотични изяви, да знаем за какво става въпрос!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-proputinski-intelektualtsi-obyaviha-balgarite-za-neblagodarnitsi-falshifitsirali-rolyata-na-chervenata-armiya-za-osvobozhdenieto-ni

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.