Българи се правят на запорожци, жалват се на султана от други българи

 

 

 

 

Знаете ли каква е разликата между истинските запорожки казаци, които пишат през 17 век ( подигравателно) писмо до турския султан и нашите имитатори, които се жалват днес от “неблагодарните” на СССР българи на русофилстващия управляващ България триумвират Румен Радев, Цвета Караянчева и Бойко Борисов?

Разликата е в това, че в писмото на български днешни интелектуалци до тримата върховни български ръководители са възмутени от сънародниците си с различно от тяхното мнение за съветския султан. Тези български “запарожци” защитават не себе си, не свободата си, не народа си от чуждия потисник и агресор, а именно агресора и потисника на българския народ, окупирал България вероломно през 1944 година. 

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-proputinski-intelektualtsi-obyaviha-balgarite-za-neblagodarnitsi-falshifitsirali-rolyata-na-chervenata-armiya-za-osvobozhdenieto-ni

Запорожките казаци може да изглеждат като диваци, каквито ги е увековечил на своето огромно пано в края на 19 век след 10 години наблюдения в Запорожието добросъветстният в стремежа си към автентичност руски художник Иля Репин. Но запорожците, за разлика от днешните български интелектуалци, които се правят на казаци и пишат антибългарско писмо до българското държавно ръководство с обвинения към сънародниците си, наистина са били свободолюбиви и свободни. И в това отношение днешните украинци, отхвърлящи политиката на султана в Кремъл, могат да се гордеят като техни наследници.

С нашенските интелектуалци, повтарящи в транс вече десетилетия съветската пропагандна версия за окупацията на България като принос към българската свобода, не може да се спори. Истинските интелектуалци са мислещи хора. Съмнението на интелектуалеца в официалните и властовите мантри е канавата на европейското възраждане, довело до разцвет на европейската цивилизилация не само на европейския континент.

При нашенците днес продължава да е видно само едно: те не само не се съмняват, че робството е свобода, но и отказват да подложат на съмнение своята фанатична вяра. 

За такива интелектуалци има само едно малко смекчаващо вината им обстоятелство: те никак не са оригинални. Имат си предшественици. За тях ( наистина) големият български интелектуалец Симеон Радев е написал следното: 

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. “Русия в началото на ХХ век”, изд. “Св.. Климент Охридски”, София, 2010 г. стр. 233, 234)

Но какво да се чудим за невежеството на българската русофилщина! Тя просто и по навик копира невежеството на онези, на които подражава. Ето какво пише руският сайт “Ведомости” за ширещото се непознаване на руската история в самата Русия в наши дни:

“Слабото познаване на историята заедно с насажданата от официалната пропаганда версия за миналото на Русия като една поредица от бляскави победи и славни дела и редовните изявления на ръководителите на страната за световен антируски заговор пораждат в умовете на значителна част от руснаците поразителни заключения за съществуването на група фалшификатори на историята, които изкривяват фактите и документите, за да навредят на Русия.

В понеделник Руският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) разпространи новото си проучване сред руснаците за теорията за антируски заговор. В стремежа на някаква група да пренапише руската история вярват две трети от участвалите. Сред младите (18-24 години) тази версия подкрепят около половината. По-рядко вярват тези с висше образование, а по-често – респондентите с образование “под средно”. https://kafeneto.wordpress.com/2018/08/24/статистика-в-русия-доказа-руснаците-н/

Има все пак една разлика между невежите руснаци и невежите български русофили. В Русия шовинистите винят Запада и му вменяват опити да пренаписва история във вреда на Матушката. У нас русофилите са обикновени чуждопоклонници. Те правят същото, но техният акцент е срещу българите, които си позволяват да оспорват абсурда да бъдеш патриот в случай, че не си съгласен с политиката на една чужда държава.

Трудно е да с направи избор кое от двете е по-укоримо от интелектуална гледна точка. Но все пак, за пореден път ще цитирам украинската реплика, предизвикана в наши днес от руската агресия: не ме е яд толкова на техните въшки, колкото на нашите гниди.

28 мнения за “Българи се правят на запорожци, жалват се на султана от други българи”

 1. В един от любимите ми филми Inception , гл. герой казваше, че най-упоритото нещо на този свят е възприета идея. Загнездва се в мозъка ти и няма излизане. Тези хора, както и тези които не дават да се махат паметниците са продукт на времето си. По-скоро на миналото си , на образователната система тогава.

  Аз твърдо вярвам, че всяко ново поколение ще гледа все по трезво върху тези неща. Не става въпрос за русофобия, аз никога не съм бил русофоб, но става въпроос за трезва и спокойна преценка. И да кажеш, че Червената Армия ни е освободила от квото и да е означава, че ти такава преценка не си способен да правиш. Факта, че “Измамата” на Иво Инджев направи такъв фурор на малък книжен пазар, като нашия означава, че хората са готови за този дебат.

  Но за втори път го пиша – няма как с Герб това да стане. Трябва се чете между редовете. Борисов е егоцентричен, за него хората не са от значение, затова и може да оближе тоя дето е оплюл. Но има 2 човека, срещу които никога не каза лоша дума – Тодор и Симеон. В предишен пост го написах – ако не се лъжа 2 или 3 години му беше личен телохранител на Тодор, представете си оня дъртия как го е обработвал, как му е шепнел на ушето….Недейте очаква от този човек да прескочи себе си.

 2. ДГД! Сега и завинаги!
  Ето колко познават и почитат най-милото си от историята, т.н вов самите ватници. Първо онези от североизток да си оправят кочината. И какво точно целят с туй писмо. От трите най-дългото пак ще поемат. Дежа вю!

  https://nasedkin.livejournal.com/1940486.html?utm_source=3userpost

  Марк Солонин

 3. Русофилството е пагубно за България. Всичко лошо за нашия народ идва от Русия.
  “Васил Златарски произлизаше от едно крайно русофилско семейство или от онзи дял на българския народ, който беше за поставяне на България под руски протекторат…
  Така възпитаният Васил Златарски след завръщането си в България се зае да обоснове „научно“ тезата на Голубински и Шафарик, че българи били само жителите между Дунав и Стара планина…
  При разпределянето на плячката в Ньойския договор, определена от В. Златарски за русите, Тракия се даде на гърците. Хората си мислеха, че не може да се даде на победените българи една земя, която българските учени считаха за гръцка. Че дипломатите са се ръководили по картите на проф. В. Н. Златарски, това може да се види, като се сравни картата на Златарски в неговата „Geschichte der Bulgaren“ за времето на цар Борис, с картата на България по Ньойския договор, и ще се окаже, че те съвпадат.
  Че същите карти са лежали на масата на онези, които в Ньой решаваха съдбата на българското племе, се свидетелства и от тогавашния гръцки министър-председател Венезилос. Когато българският министър-председател Стамболийски помоли Венизелос да се забрави миналото и да не се откъсва България от Егейско море, „да не се взема българска Тракия, която и географски, и стопански не спада към Гърция“ и пр., Венизелос му отговорил: „Вие, г-н министре, като искате тая земя, гледахте ли картите на Вашите учени и дипломати, от които се вижда, че тая земя никога не е била българска?“

  Същото щеше да каже и Русия, ако тя би завзела Дарданелите, както се предполагаше. От този факт се вижда кому услужи Златарски, като фалшифицираше историческата истина, че Тракия никога не е била българска. Той услужи на чужди народи. Без „науката“ на В. Златарски България нямаше да бъде откъсната от Егейско море”.

  Ганчо Ценов

 4. “Истинските интелектуалци са мислещи хора. Съмнението на интелектуалеца в официалните и властовите мантри е канавата на европейското възраждане, довело до разцвет на европейската цивилизилация не само на европейския континент.”

  Иво Инджев

  https://youtu.be/rZ7EU6V5bh0

 5. “Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”

  Тогава да, но днес на невежество ли се дължи?
  2 670 повече ли е от 20 986?

  Невежа,невежа, ама чак толкова невежа…

 6. Интелектуалци!? Рабфаковци, или преквалифицирани бивши офицери във връзка с разоръжаването Изток -Запад или синове и дъщери на нашите каскети. Спомагателно придобито образование и научни степени, придобити, както добре знаем,без познания, чрез поръчителство, но катапултирали на високи постове. И какви са доводите им? Изоставиха старата, вече изобличена мантра за загиналите на наша територия съветски герои, оказали се обикновени пияници и мародери, документално разбита на пух и прах, поради липса на военни действия. Оказа се просто някогашно невярно твърдение. Сега новата мантра е, че Съветите ни били спасили от териториални загуби, които ЩЕЛИ да предявят две държави. При това нито споменат държавите, нито показват документите! Е, сигурно имат предвид Турция, която дори имаше възможност да се възползва от руската подкана като си върне територии, след като българите без да питат цар Освободител, на пук на руско-турските спогодби, се обединиха. Да, ама Турция не го направи, въпреки, че Русия изтегли проформа окупационното си офицерство (по време на първото НИ освобождение). А при второто, орките едва ли са имали тези сили да се противопоставят на подобни страни завоеватели, ако ги е имало, особено след като там се се разпореждала Англия. Същото може да се каже като последно и за Гърция, от която не е излязла и дума по този въпрос. А само как ги мразехме и двете капиталистически страни по времето на „щастливото“ комунистическо благоденствие! Бихме ги натикали в кучи задник, ако не се бяха оказали дори по-силни от нашият вечен освободител. Уж учени и историци, ама използват САМО условното наклонение, което в историята е толкова употребимо, колкото израза, че ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка! А, споменават и някаква наша индустриализация със заводи, които неуспешно копираха от тези, които докарваха като военни трофеи заедно с ключовете за палене на осветлението. Става дума за военните трофеи, които така си останаха недоразвити, като недоносче. Някой да си спомня, кой го каза това?
  Хайде инТЕЛЕктуалци (коренът на думата се родее с Теле, което имат интус), трябва да ви се преразгледа образованието!

 7. Г-н Инджев,
  Защо не ни давате мъзможност да отговорим на sms 12.05.2020 в 12:36

  Защо давате възможност единствено на sms, да манипулира по най-същественият въпрос,
  от отговора на който зависи всичко останало?

  Г-н Инджев,
  защо “последната дума” имат винаги манипулаторите?

 8. Те не са българи. Те са безродници, подчинени на Русия. Те не са даже и еничари, тъй като доброволно са се предали на руска вяра.

  Те не се оплакват на управляващия триумвират (те не го бръснат за слива). Оплакмването им всъщност е адресирано до руските им господари. С него те отново засвидетелстват безпрекословното си подчинение, ако някои в Русия не го забелязват.

  Същевременно те предупреждават триумвирата. Да внимава и да не се заиграва със затваряне на очите пред чуващите се плахи гласове, че България все пак е независима държава и може сама да определя външната си политика.

 9. Към КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ:

  Опитвам се от години да Ви помоля да не палите тук войни между съмишленици. Сега го правите зад табелата КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

  Или да ми изсъхне и на мен ръката, както призовахте преди малко, срещу всеки, който гласува, защото смятате гласуването за фалшиво ( може и да има истина за фалшификациите, но няма да ставам проводник на призиви никой да не гласува, защото всички са маскари)?

  Хиляди пъти съм казвал: не позволявам да бъда използван за маниакални каузи от религиозно или друго фанатично естество.

  Никой не е може да ме накара да играя по негова свирка.

  Не се натрапвам никому и не позволявам никому да ми се натрапва. Ласкателствата към моята персона, с които биват гарнирани тези опити за подслаждане и прокарване на въпросните мании, не могат да ме трогнат.

  Всеки е свободен да си създаде платформа, от която да си проповядва веруюто.

  Няма да поощрявам паразитирането тук.

  Същото се отнася за всички останали, които се опитват да се възползват от блога, за да разпространяват някакви свои мистични мании.

 10. @Васил Милев
  Като чета редовете на Ганчо Ценов се чудя дали не трябва да върнем паметника на Ленин на площада? Защото, ако царска Русия седеше на масата на победителите във Версай, жална ни майка.
  За паметника се шегувам, но една дребна, човешка благодарност ще му изкажа, ако успея да мина по Червения площад в краткия период между падането на путинизма и изхвърлянето на мумията…

 11. @Борис
  Напълно сте прав!
  Не съм историк, но ми се струва, че нашите “историци” не отчитат ролята на САЩ при оформянето на мирните договори. За Труман не знам, но на Рузвелт му е било пределно ясно, че Версайският мир е допринесъл за войната (наложиш ли несправедлив мир, готви се за война). И е настоявал този път да няма грабежи на територии. Неслучайно едно от главните условия да започне да помага на Великобритания (до Пърл Харбър, естествено) е било, след войната тя да се откаже от колониите си.
  Чувал съм (повтарям, само съм чувал), че дори е ставало дума да се върне на България Беломорска Тракия, но Добри Терпешев казал, че тя никога не е била българска.
  Само СССР е успял, с много позовавания на на колосалните жертви, да гепи Курилите и Кьонингсберг. За Полша Силезия е била компенсация за източните земи. А и България не е била токова виновна за войната.
  Но било каквото било. Важното е днес да се противопоставим на гнидите!

 12. Господин Инджев,всеки ден чта написаното от Вас,а също така и коментарите.Почти никога не пиша,но сега не можах да се въздържа.Поздравявам Ви за реакцията към КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.С каквото и име да кекръсти този досадник не се търпи.Или както е казал народът”Вълкът козината си мени,но нрава не”

 13. Нямам капацитета да окачествя интелектуалното ниво на възмутените Ентелектуалци, податели на писмото, но по смрадта си приличат с възмущението, което лъха от откраднатото име на покойния дисидент. Тези хора нямат срама! Не страх от Бога за гавра с името на покойник, защото по дефиниция са атеисти, а СРАМ! Нейсе, както се казва на francais. В случая с възмутените великосветски шовинисти – Ентелектуалци няма да има отговор,предполагам, защото адресатите споделят техните тревоги и шовинизъм, но се намират в натовска клопка и не могат да си оголят хептен срамотиите. А puticlub-ните Ентелектуалци получиха веднага отговор. Сега дежурния фатмак ще им набие канчето и ще се дращят, дето не ги сърби каква тактика да предприемат за да умилостивяват домакина да ги остави да си заработват копейките.

 14. Полша получава не само Силезия,получава и източна Прусия,разбира се,Сталин им дава земи,които не са негови.Взема им обаче част от източна Полша,разширявайки на запад СССР.

 15. Към: Караиванов
  И без Русия на преговорите не са ни пожалили майката премиерите на Гърция – Ванизелос, на Сърбия – Пашич и на Румъния – Братиану, които са настоявали за пълно унищожение на България. Спасява ни 28- ият президент на САЩ – Томас Удроу Уилсън. Нямаме негови паметници, само един барелеф в Пловдив.
  Поклон.

 16. В Полша са готови на диалог с Москва, но при важно условие, свързано с отбраната

  (Тъй като заглавието на този материал леко ме озадачи, изчетох внимателно текста и си спомних за един стар виц от времето преди 89 г. , свързан с рекламата за някакъв филм, оказало се, че филмът не бил шведски, а съветски и заглавието не било “Баба дава на войника”, а “Балада за войника”.)

  “…Президентът на Полша Анджей Дуда във вторник утвърди новата Стратегия за национална сигурност на страната, като според авторите й политиката на Русия е основната заплаха за републиката… Главният отговор на тази заплаха, според стратегията, трябва да бъде укрепването на връзките с Европейския съюз и НАТО и довеждането на нивото на разходите за отбрана на страната до 2,5% от БВП.”

  (Така че в случая не става въпрос за някакви наченки на диалог с Русия, както насочва заглавието, а точно обратното, за затягане на отбранителните мерки срещу същата.)

  https://faktor.bg/bg/articles/v-polsha-sa-gotovi-na-dialog-s-moskva-no-pri-vazhno-uslovie-svarzano-s-otbranata

 17. Към Antoaneta Natanailova Dincheva:

  Намирам за голяма подлост криенето зад гърба на този истински мъченик- нещо, което системно правят някои мои дежурни преследвачи, все едно, че са упълномощени от оня свят, където е неспособния да се защити от злоупотребата с името му самия г-н Минев.
  Никой от репресираните по лагери и затвори антикомунисти никога не ме е нападал. Напротив, тези хора проявяват благородството да говорят и общуват с мен като с продължител на тяхната позиция в днешно време. Точно с тях не бих спорил, ако решат да ме кълцат на парчета. Но някои самозвани “говорители ” на антикомунизма, които си мълчаха страхливо по онова време ( когато вече се бях разприказвал, за разлика от тях) не се свенят да оплюват де що могат с хоругвите на Илия Минев пред строя, в който маргинално маршируват.

 18. Още едно уточняващо допълнение за филма “Бащата на войника”. Не бил сексуален а социален.

 19. Атлантици искат от Екатерина Захариева да изгони руския консул във Варна заради скандално честване на 9-и май

  https://faktor.bg/bg/articles/atlantitsi-nastoyavat-ekaterina-zaharieva-da-izgoni-ruskiya-konsul-vav-varna

  Русская Болгария: (нагло са изплагиатствали на сайта си туристическото лого на България – българската роза, но са прибавили и синия цвят, за да се получат цветовете на руския им флаг)

  1. Вопреки пандемии, в Варне прошел традиционный «Бессмертный полк»:

  https://rus.bg/esche/smi-o-bolgarii/smi/30211-fan-vopreki-pandemii-v-varne-proshel-traditsionnyj-bessmertnyj-polk

  2. Бессмертный авто-полк 2020 в Варне:

  https://rus.bg/regiony/varna/varna/30190-bessmertnyj-avto-polk-2020-v-varne

  3. Клуб соотечественников “Катюша”, Бургас, принял участие в торжествах по поводу Дня Победы:

  https://rus.bg/regiony/burgas/burgas/26663-klub-sootechestvennikov-katyusha-prinyal-uchastie-v-torzhestvakh-po-povodu-dnya-pobedy

  4. В Варне День Победы отметили шествием «Бессмертный полк», сообщает пресс-служба СОК «Камчия»:

  https://rus.bg/regiony/varna/varna/26657-v-varne-den-pobedy-otmetili-shestviem-bessmertnyj-polk

 20. Тепърва предстои специализирани по темата институции, историци, политически анализатори и пр. да разкрият и популяризират възприетата и широко приложена подмолна тактика на комунягите в периода на десетоноемврийския преврат и последвалия т.н. преход до днес. Всичко започна със съглашателствата и колаборацията от „кръглата маса” и възникването на СДС от рехави дисиденти и единични отломки от бивши /предвоенни/некомунистически формации. Зад кулисите неизменно надничаше и зорко контролираше ДС/КГБ! „Органите” биваха масово внедрявани във всяка новоорганизирана антикомунистическа формация, по възможност на ръководни позиции. Така възникнаха НДЗПЧ на Илия Минев, мигом узурпирано от Румен Воденичаров, ДПС с лидер Доган, под привидната етническа и религиозна мотивация, ПОДКРЕПА с лидер Тренчев, НСД с лидер – перфидният Емил Кошлуков, канализирало спонтанните бунтове на студентите, после прераснало в беззъбата ФНСД, за да охлади напълно страстите на младите под формата на анемичното МСДС, заченато под вещото ръководство на вече небезизвестния Христо Бисеров, и т.н. и т.н.
  Вярно е, в масовката участваха огромен брой ентусиасти, истински демократи и откровени антикомунисти, вярващи че червените си отиват, но малцина от тях бяха от категорията на Дон Кихот. Повечето от тях бяха съмишленици на Санчо, закърмени с убеждението, че „Да, свободата е скъпа, но и саламът си го бива!…” С първата група машината на ДС се справи сравнително бързо – къде с оплюване и компромати, къде с активни мероприятия, къде с тотална изолация и остракизъм, а в краен случай и физически. Втората група – тя беше разделена на „средна класа политици”, овладяна с помощта на известните 30 сребърника и безлична маса, която сама се оттече в канала, неудовлетворена, разочарована и дори гневна , че не е получила парче от баницата или поне достойна пенсия на „борец против комунизма”.
  А в тъканта на плахо проходилите демократични структури, под вещото ръководство на „плаща и кинжала”, с активното участие на пръкналите се в резултат на „успешната приватизация” червени бизнес-политици, продължи да се инфилтрира кален поток от лумпени, „джентълмени на сполуката” и, разбира се, агенти под прикритието на „русолюбиви патриоти” и „антинатовски европейци”, със задачата да се доразруши малкото останало за рушене, да се отврати окончателно масовката от Санчовци дори от намека за Запад, дясно и демокрация, да се охули, опошли, опростачи и изтрие от паметта на идните, малкото останало чисто, благородно и истинско!
  С калните цървули и миризливите си сапоги нагазиха тъпчат с наслада паметта на най-светлите българи и идеите, на които са се посвещавали и жертвали живота си те!
  Кичат се с портретите на Левски и Ботев и поднасят венци под шмайзера на окупатора и в краката на правешкия сатрап!
  Кръстят се и палят свещи в храма, ревностно служейки на Антихриста и жадувайки кървавочервен холокост!
  Крият се зад Илия Минев, убеждават ни да припознаем Георги Марков като агент на убилата го червена инквизиция!
  В израз на безграничен наглост и цинизъм , преследвайки извратения си русофилистичен нагон, създадоха „Научно-изследователски институт СТЕФАН СТАМБОЛОВ” , с лидер – Митьо-ГЕСТАПОТО!!!
  Поруганите мъртви няма да простят!

 21. @ Павел Тинков

  Дано повече българи от тези, които продължават да си задават въпроса какво точно се случи на 10 ноември 1989 г и защо преходът, “уж” към демокрация в България, мутира в този унижаващ ни като свободни граждани еничарски режим, да имат възможност да прочетат ретроспективния Ви анализ на очевидец на прехода, но без участие в сатанинския сценарий, роден в лабораториите на КГБ и приложен успешно от прислужницата й ДС в България!
  Мисля, че основната вина за днешната фрустрация на гражданското общество носят продажните ни медии, които бяха инструментът за умишленото дезинформиране на гражданите, особено на младите, с още неизградени морални критерии, и те все по-трудно се ориентираха кое е добро и кое е лошо, кое е морално и кое е престъпление, кое е стойностно изкуство и кое е чалга, защото границите между двете целенасочено се размиваха от патрЕотични “шоумени” като Слави Трифонов, официално спонсорирани от Газпром. Резултатът от това продължаващо и сега медийно престъпление е, че днес всички сме принудени да живеем в една арогантна мафиотизирана реалност без светлина в тунела и с все по- нарастващата тревога, че еничарите на власт в България системно ни предават нас, българите , за да обслужат интересите на една чужда държава, еталон за тирания и примитивни нрави, която масово наричат Мордор и Империя на злото.
  Липсата на солидарност в обществото и емпатия (съчувствие) способност да влезеш в положението на другия и да се опиташ да помогнеш, доведе до ширещото се днес пораженческо озлобление, чувството за безнадежност и скептицизъм, че въобще е възможно нещата да се оправят. Всеки опитва да се спасява поотделно, сам. Но индивидуалните бунтове винаги са били обречени на разгром. Разединените, изолирани граждани не биха могли да се противоспоставят на валяка на държавната машина и тя ги смазва безпроблемно. Точно убийството на обществената солидарност и емпатия бяха приоритетната цел на сценаристите на прехода, за да останат завинаги, безконтролно, във властта и те го постигнаха. (Понякога наблюдавам същата “тактика на раздора и озлоблението” да се прилага успешно и тук, във форума, за да отчуждават и отблъскват читателите.)
  Завръщането към нормалността на демократичното общество би трябвало да започне точно оттам, от възстановяването на солидарността и емпатията, човещината, между гражданите. Защото няма сила, която може да се противопостави на едно обединено и солидарно гражданство ! Нито Борисов, нито Гешев, нито Путин и сие би могъл! Точно това искат да скрият от нас!

 22. @ SMS:
  Благодаря!
  Към допълнението – адмирации!

 23. „…за да не бъде задълбочавана пропастта, очертаваща се във взаимоотношенията между нашите два славянски и православни народи.“

  Доколко тези хора са интелектуалци съдете по твърдението им, че „нашите два (народа) са СЛАВЯНСКИ“. Някой да е срещал руснак славянин? Ако си бяха направили поне труда да прочетат книгата на Лавров щяха що-годе да прикрият крещящата си интелигентна неграмотност открояваща се като въшка на челото им.
  „Българи се правят на…“ Не, не са БЪЛГАРИ, те нямат достойнство ! Може ли русофил да бъде БЪЛГАРИН или интелектуалец? Кой ги определи тези същества за интелектуалци като аксиоматично е невъзможно сред русофилите и комунистите да има интелектуалци и патриоти? Сред тях може да намериш Фанатици-Да, Полезни идиоти на Москва-Да, Родоотстъпници-Да, но мислещи хора и патриоти АБСУРД. Може ли хора (не се отнася само за написалите Отворено писмо) твърдящи, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка да бъдат наричани интелектуалци и БЪЛГАРИ? АБСУРД! За тези руски петоколонници най-подходящото определение е било и си остава досега ИДИОТИ И ИЗМЕННИЦИ, дадено им от ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ, а на този БЪЛГАРИН можеш да се довериш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.