Столични другари и другарки нарекоха варвари руските си господари

 

 

 

 

Както вече писах, на 7 май в руския град Твер демонтираха две паметни плочи, свързани с масовото убийство на полски военопленници на съветска територия край Катин, извършено от съветските власти.

Днес водачът на софийските социалисти Калоян Паргов се изказва ( по друг повод), че само варварите премахват на исторически паметници. https://ivo.bg/2020/05/10/русия-реваншистки-отмъщава-на-полша-н/

На практика, буквално дни след реваншисткия акт в Русия, Паргов и компания определят като варвари руснаците, посегнали на исторически паметник в самата Русия.  http://www.focus-news.net/news/2020/05/14/2773434/kaloyan-pargov-bsp-sofiya-samo-varvarite-rushat-pametnitsi-kulturni-i-istoricheski.html

Избирателното тълкуване на историята и документите от страна на московската пета колона у нас се вижда и от друго съждение в писмото на столичните социалисти. Според тях договорът ни с Русия от 1992 година не позволява на България да се разпореди на своя територия със съветските паметници по своя воля.

За такива съветолюбци е полезно да прочетат внимателно какво пише в договора, а не да го преразказват със свои думи в угода на чужда държава. Защото в договора се говори за ценности, свързани с историята и културата на Русия, както и за гробища, до които да бъде осигурен достъп. 

Никой не предлага в България да бъде ограничен достъпът до никое гробище, макар в конкретния случай, възпалил съветските чувства на българските другари и другарки, да става дума за съветски граждани, които не са загинали в България. 

Колкото до “ценностите, свързани с културата и историята” на Русия, в случая с България става дума за имперската съветска интерпретация на факти, което показват безспорно,  че окупационна символика е наложена в страната ни, която не е оказала съпротива и не е причинила смъртта на нито един съветски завоевател.

Опитът на Паргов и подписалите писмото участници в в поддържането на съветската митология да се скрият зад думи на Чърчил, отчитащи съветския военен принос за разгрома на националсоциалистическа Германия, имат стойността на самопризнание за безсилието в издирването на аргументи, с които да се защити продължаващото престъпление с диктатурата на съветските монументални лъжи в днешна България.

В помощ на безпомощните да мислят със собствените си български глави съветолюбци публикувам въпросната клауза на руски език:

РАТИФИЦИРОВАН РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИЕЙ – ПОСТАНОВЛЕНИЕ ВС РФ ОТ 23.12.1992 N 4193-1

ДОГОВОР

О ДРУЖЕСТВЕННЫХ ОТНОШЕНИЯХ И СОТРУДНИЧЕСТВЕ МЕЖДУ

РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИЕЙ И РЕСПУБЛИКОЙ БОЛГАРИЕЙ

(София, 4 августа 1992 года)

Статья 14

Договаривающиеся Стороны обязуются принимать необходимые меры

для сохранения и осуществлять надлежащий уход за находящимися на

территории Российской Федерации ценностями, связанными с историей

и культурой Болгарии, как и за находящимися на территории

Республики Болгарии ценностями, связанными с историей и культурой

России, а также военными захоронениями.

К могилам российских граждан на территории Болгарии и к

могилам болгарских граждан на территории России будет обеспечен

свободный доступ.

Договаривающиеся Стороны будут консультироваться о тех мерах,

которые они сочтут целесообразным принять относительно объектов,

упомянутых в данной статье.

Настоящий Договор заключается сроком на 10 лет. Его действие

будет автоматически продлеваться на следующие пятилетние периоды,

если ни одна из Договаривающихся Сторон не заявит путем

письменного уведомления о своем намерении денонсировать его за

один год до истечения соответствующего срока.

Совершено в Софии 4 августа 1992 года в двух экземплярах,

каждый на русском и болгарском языках, причем оба текста имеют

одинаковую силу.

(Подписи)

12 мнения за “Столични другари и другарки нарекоха варвари руските си господари”

 1. За да съхранят желоните на робството, другарите апелират за хуманна почит към покойници(каквито дефакто на територията на България няма) и обществото свиква с гранитните чудовища по републиката. Даже има сентименти в душите на няколко поколения, свързани с тези чудовища, както беше споделил тук уважаемият съблогър Ганев. Много младежи са загубили невинността си под дулата на шмайзерите и това им остава завинаги. Цяла една държава обаче губи националното си достойнство от лъжата, която тези чудовища продължават да крепят. Дали при толкова хуманна почит към покойници официалните власти биха позволили да се издигне голям паметник на някое от тепетата в Пловдив примерно на Литвиненко, или на Политковская??? И дали биха ходили да поднасят цветя, придружени от накипрени ихтамнетъй??? Със сигурност няма да позволят!! И така си продължава гаврата с паметта на покойници, загубили живота си в други места и с националното достойнство на България. Не е простимо, но гавра с име на покойник вече имаме в блога на г-н Инджев в лицето на многословния и някакси ни се налага да свикваме, страдаме съществуването му, като хемороиди : болезнено и с мълчание.

 2. Ако трябваше да напиша писмо до въпросния другар в стила на казаците от Запорожието, щях да започна така:
  “Ти, социалист Паргов, какъв русофил си ти, когато не можеш един договор на руски език да прочетеш…?”
  Нататък щях да продължа с оригиналния текст.

 3. Кауза пердута е напъна на столичните цоциалисти. ДГД! Сега и завинаги. А по същото време султан Ердо изтемари курвенската Цар Хуйло. Що ли не съм изненадан.

  As we know, in 2019, the Russian Federation sold Turkey a couple of divisions of the new S-400 Triumph complex.These actions greatly agitated the United States of America.

  As a result, Donald Trump decided to visit Ankara, and during the talks, he wanted to persuade his Turkish counterpart to reject the deal.

  But as you know, the President of the United States still has failed to convince Erdogan. After that, the United States stopped exporting its F-35 aircraft to Turkey. This was a strong move because these fighters were to be equipped with the Turkish aircraft carrier, which plans to become the flagship of the Turkish Navy.

  Although Ankara has not formally abandoned the Russian Federation’s air defense system, there is evidence that Turkey has given some of this equipment to the United States. I do not think that such actions can be called friendly or honest. After all, at the moment, US experts can study in detail the anti-aircraft missile system of Russia, which will make it possible to resist it.

  However, while Turkey and the United States concluded their deal, Russian engineers designed the latest modification of the S-500 SAM. Now, even if US experts investigate the S-400 filling, the data will no longer be relevant. In any case, the Turkish President has shown himself to be an unreliable partner.

 4. Моля, поне вие наричайте тази страна с истинското й име. Российска Федерация или Россия. Името Русия е свързано с друга държава от миналото, която няма нищо общо с Московия- РИ или РФ самите те се наричат россияни. Руснаци е име въведено от Сталин през 30- те години на 20 в. Направете справка, че преди 140 г в България се е пишело официално Россия. Кога е сменено и от кого… може да го намерите, ще бъде интересно.

 5. Дали съм прекален оптимист, но ми се струва, че докато досега на нас ни се налагаше да се обясняваме (и да доказваме) защо искаме преместването на МОЧА, сега ушанките започнаха да се обясняват (и да доказват) защо не трябва да го правим. Лед тронулся?

 6. Не се надявам някой ден позитанците да станат българофили. В кръвта им е рубладжийтвото. Трябва да призная, че като царе на мимикрията успяха да заблудят голяма част от българите пробутвайки ни втория си ешалон герб, патреоти, дпс и още безчет нови имитатори за българофили и антикомунисти.
  Въпросът със съветската символика лесно може да се реши с активното участие на просветените хора като се размърдат малко. Достатъчно е няколко вечери да излезнат по 10 000 души и тази гавра с миналото ни да се прекрати.
  Същото се отнася и за руската имперска символика.

 7. Когато Костов не даде коридор на руските военни за Косово, си казах, че цял живот ще гласувам за този човек, каквито и дивотии да направи занапред.
  Ако Борисов махне МОЧА не мога да обещая, че ще започна да гласувам за него, но ще спра, дори когато се подигравам на глупаците, да го наричам Боко тиквата – ще го споменавам само като д-р Борисов.

 8. Аз друго не мога да проумея. Какво общо има горецитираният договор с факта, че страната ни е осеяна с над 2000 гранитни изверги, обелиски и паметни плочи, възвеличаващи българи-чужди шпиони, национални предатели, анархисти, терористи, шумкари-обирджии на мандри, крадци и всякакви други извратеняци?! Какво става с прилагането на закона, обявяващ комунистическия режим за престъпен? Защо още търпим паметници на престъпници, наложили и осъществили престъпния режим? За руските паметници ни пречи Путин, а за нашето-българско си насрано кой ни е виновен? Да бяхме започнали с него, ама май нещата отиват към кривата ракета и космоса!
  ПП Все още има по градове, села и паланки площади, булеварди и улици с имена “Пролетарска/И/”, “Георги Димитров”, “Димитър Благоев”, “Партизанска”, “Девети септември”, “Сергей Румянцев”, “Септемврийци”, “Червено знаме” и пр. до безкрай! И за тяхната смяна ли ни пречи въпросният договор с “матушката”?!

 9. Моля да бъда извинен, че отново вземам думата!
  Зачетох се детайлно в цитираните клаузи на договора и текстът, третиращ срока на действие и неговото продължение ме наведе на мисълта, че 2021 година е тази, в която трябва да уведомим рашките за едностранното му ДЕНОНСИРАНЕ!
  С достойнство, категорично, безапелационно, както казва пикаящият в шадравани – без да ни пука мнението на куйовци, муйовци и парговци!

 10. Ами какво искаме,в центъра на София парк на името на руски шпионин и български предател,кой трябва да го махне,ако очаквате от руската филоложка,то знайте,че окончанието на професията означава на руски ЛЪЖИЦА-т.е.папкане.

 11. Някой си се е загрижил как да наричаме правилно руската кочина, че не било русия, а россия. Тя и Румъния се казва Romania, нали? А причината да се опитват да налагат името россия, е защото руснаците там стават все по-малко, за сметка на всякакви други народи и племена, населяващи педерацията. Сибир и той е пълен с нови россияни с дръпнати очи – руснаците са изчезващ вид и е време да ги впишат в червената книга.

 12. Колко пъти още трябва да се повтаря на бетоноглавия “другар” Паргов, че паметникът на Съветската армия не е паметник на Червената армия (това е било названието й, когато е нахлула брутално в поддържащата нормални дипломатически отношения със СССР България. Монументът на Съветската армия с цялата си символика е паметник на налагането на престъпния тоталитарен комунистически режим, “другарю” Паргов! Бъди повече българин, отколкото путинофил! Защо не прояви поне малко загриженост по въпроса кога най-сетне ще се направят реални стъпки за възстановяването на паметните плочи с имената на загиналите войници от 1-и пехотен Софийски и 6-и пехотен Търновски полк, паднали във войните за обединението на българския народ?! Тези плочи бяха свалени и захвърлени на бунището край една леярна, приготвени за претопяване от съпартийците ви, “др.” Паргов, при строежа на НДК. Предполагам, че Ви е известно това!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.