Борисов, който нарича критиците си тулупи, се изказа почтително за Пеевски

Борисов наруши мълчанието си и се изказа в отговор на журналистически въпрос по време на брифинг по темата за Делян Пеевски. Така се издаде колко внимава да не се изпусне с нещо, с което да го засегне.

Пеевски, споменаван напоследък и поименно като проблем за България в доклади на международни организации във връзка с ролята му на медийния пазар, се оказва за предполагаемо най-осведомения човек в държавата “депутат като всички останали”. Така е според премиера Борисов, който явно не е забелязал, че Пеевски е фрапантно изключение от всички останали. Например защото демонстративно отказва да ходи на работа.

Борисов също така се прави на късопаметен за назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС. През юни 2013 година то взриви масови протести в България, в които за известно време участваха и много избиратели на ГЕРБ. Някои от тях по-късно се подиграваха, че без тяхното участие в протестите “жълтопаветниците” с либерални възгледи, щели да изглеждат жалко и малко на жълтите павета. 

Кой и защо нареди в един момент гербаджиите да се оттеглят от протестите е тайна, за чието разкриване едва ли ще узнаем подробности, но се видя, че това се случи. Както се вижда също, че днес Пеевски е свещена крава в медиите, които налитат като бик на червено срещу всеки, който си позволява да критикува и Борисов. 

Нима за всяко неприемливо издигане на депутат, като онова злополучно назначение на Пеевски, изригва такова многохилядно гражданско недоволство, че той да бъде определян като редови депутат, който с нищо не се отличава от останалите?

А дали е наистина нормално за всеки депутат да върти бизнес паралелно до степен, че да бъде обявяван за най-успешния “млад бизнесмен” в България? И това ли не е чувал Борисов?

Онова, което Борисов натъртва, е, че все пак е забелязал единствено: дарителската ( авторекламна) кампания на Пеевски. Нищо  че тя се осъществява в нарушение на закона, повеляващ депутат да не се разпорежда с имуществото на фирми.

Иначе казано Борисов говори за Пеевски почтително като за ( политически) покойник, какъвто той обаче не е- за “покойника” само добро или нищо! Това издава страх или съучастие, а най-вероятно означава и двете.

Черешката на тази миризлива торта е в самия факт, че Борисов хортува за Пеевски с явна боязливост, ако не и с уважение, което той рядко, да не кажа никога, не проявява към някого, ако го смята за по-нисш от себе си. За всички останали премиерът ни има в арсенала си отровни квалификации и не се свени да ги използва, когато някоя критика го ядоса.

Накратко, Пеевски е за Борисов дарител и добросъвестен депутат, а насреща им и на двамата има тулупи. А тулупът се разпознава и без лупа: достатъчно е да не хвали Борисов и вече е тулупизиран в неговата картотека на картоиграч с белязани карти. 

Апропо, Пеевски и Борисов са направили чудеса да не се снимат заедно. Не можете да мерите тяхна обща снимка в мрежата. Не е ли “малко странно” това за двама толкова видни герои на публичността и не се ли дължи то на факта, че се опитват да се разграничат по формален признак? Това също издава преднамереност, продиктувана от обстоятелството, че има какво да крият.

 

11 мнения за “Борисов, който нарича критиците си тулупи, се изказа почтително за Пеевски”

 1. Редки са но има поне две снимки на двамцата заедно. В левият край,.по-малка, как се “разминават” в парламента и по-голяма, леко “опосредена” с непряко участие на по-ослабналата Лили на същият ред. накрая вдясно..

  https://www.google.ru/search?q=%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE+%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2+%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BD+%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8&newwindow=1&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=G7IdCFdbag467M%253A%252C8xDrS7kyyENoKM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQIA-8UGxGfwhsO9FssPxhsSxEpnw&sa=X&ved=2ahUKEwiG5Mv7j8DpAhWKHRQKHX5_Cb0Q9QEwAHoECAoQBQ&biw=1366&bih=569#imgrc=G7IdCFdbag467M:

 2. Според мен Тиквата “хуртува” със страх от Пееф. Със огромен страх.

 3. Не е по темата. Както е казал в една “консерва”, сиреч записа направен септември м.г. и излъчен, “случайност, не бих казал” онзи ден, лидерът на световната консервативна революция ввХУЙЛО: “Русия е отделна цивилизация”. Ето и едно от безбройните доказателства за туй негово н-то мъдро съждение.

 4. Песков на путин:

  -В Русия епидемия!
  -Ракети!
  -Статистиката бие на стъкмистика
  -Ракети
  -Лекарите не получават обещаните допълнително пари
  -Ракети
  -Икономиката в рецесия
  -Ракети
  -На народонаселението рязко падат доходите
  -Ракети
  -До 8 милиона ще попълнят армията на безработните
  -Ракети

 5. Към Константин:

  Да, значи все пак са успели да ги снимат. Това е наистина уникално като се знае, че Пеевски не стъпва там, а и Борисов не си пада много да се вре при депутатите, които могат да му кажат някоя кривица от кумува срама в ролята на опозиционери.

 6. https://faktor.bg/bg/articles/valeri-simeonov-lichno-az-si-postavyam-vaprosa-dali-tryabva-da-podkrepyame-ukrayna-po-patya-y-kam-es-i-nato

  Гаварит Масква.
  Представям си ако България реши да прави някаква административна реформа в Кърджали и от турското МвНР почнат да коментират….как ще ревнат руските “патриоти” у нас за “намеса във вътрешните работи”!

 7. Тулуп за тулупа – халваджията за бозаджията!

 8. @Българин
  Когато чета подобни патрEотични изявления, изцяло в унисон с путинската политика, започвам да си мисля, че (може би) при липсата на обединени, реални десни опции, по добре би било ГЕРБ да се коалират с ДПС, които, макар и лицемерно, понякога действат и гласуват проевропейски, отговорно, докато тия жалки винкели, атакисти и военни шопари – никога ! Така ги докарват “уж” патрЕотичните си претенции, че все да съвпадат с русняшките! Но колкото и успешно да криеха рубладжийските си маймунски задници, при гласуването за избора на F-16, те безпощадно лъснаха в красное.И техните, и на руския зет- контрабандист Марешки. Дали осъзнават тези нещастници, че руснаците ги жертваха, хвърлиха ги в огъня и сега каквито и патрЕотични циркове да разиграват пред българите, всуе! Каква е разликата между “патреоти” и “копейки” ? Никаква! Все мърши, вонят на вмирисан руски ботуш. Що не вземат да се коалират?

 9. до SMS 10:56

  Напълно споделям Вашето мнение, и смисъла, и емоцията в него!
  Поздравления!

 10. МВнР: Болградският район в Одеска област няма да бъде разделян

  Регионът, населен изключително с етнически българи, ще остане в сегашните си граници

  Така че Валера Симеонав -Винкела не може да не е знаел това. Просто деклацията му има съвсем друга цел: да препъне Украйна по пътя й към ЕС, въобще не му пука за никакви българи там. Важното е да угоди на Путин!

  https://faktor.bg/bg/articles/mvnr-bolgradskiyat-rayon-v-odeska-oblast-shte-ostane-v-segashnite-si-granitsi

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.