Министър Ангелкова мами чужди туристи в държавата, в която “яко ще се мре”

Министър Ангелкова, която отговаря за спасяването на туризма в България, днес за пръв път от години пропусна да обяви за наши спасители руските туристи и руската държава, на която непрекъснато се умилква да си праща гражданите по нашите курорти.  Макар и досега туристите от Русия да бяха далеч от “бройката” на лидерите и дори не са в тройката чужди туристи, посещаващи България, те бяха обект на дългогодишно специално ухажване от страна на държавата ни и конкретно от Ангелкова.

Щеше да бъде не просто черен хумор и този път Ангелкова да призовава за руско туристическо нашествие по плажове и планини в условията на рекордите, които китайската пандемия чупи в момента в Русия. Уж тръгвайки от нулата и по-късно от други страни, Русия бързо навакса изоставането по брой заразени и починали от вируса хора, който превзе на абордаж огромния руски кораб след като капитанът му Путин е неговите пирати дълго отказваха да си махнат превръзката от двете очи и да забележат, че се задава такава опасност.

Ангелкова обаче блесна в телевизионно интервю за “Нова телевизия” с друго съждение, което е не по-малко (мело)драматично по своята абсурдност. Тя предложи да се рекламираме като страна без много заразени от китайския грип. Замисълът й е да се възползваме от нещастието на световни шампиони в привличането на туристи, като Италия или Испания, за да привлечем изплашените от тежките поражения на пандемията потенциални туристи. 

Да се радваш на чуждото нещастие и да предлагаш да се възползваме от него не е никак етично и джентълменско. Но къде ти джентълменство в отбора на ръгбистите, селекциониран по свой образ и подобие от втородивизионния му собственик Борисов!

Тук циниците ще ми опонират, че и другите биха постъпили така без да ни цепят басмата, стига българите да бяха достатъчно платежоспособни и привлекателни платци по техните курорти. Нещо повече, Гърция вече предприе подобни стъпки, макар и без да се хвали, че го прави с милостивото съдействие на съдбата, която я помилва и позволи да преживее по-леко кризата със заразата. 

Въпросът тук е друг: Ангелкова явно не действа в синхрон с главния говорител по въпроса за развитието на пандемията в България. Той прогнозира, че тука “яко ще се мре” тепърва. На кого да вярват бедните туристи от богатите държави? На компетентния по въпросите на живота и смъртта в страната ни във времето на пандемията генерал Мутафчийски или на някаква си Ангелкова, която явно нехае за здравето на туристите?

В държавата на ор(у)ела, рака и щуката явно “отговорните” фактори си плещят безотговорно каквото им щукне. А дали в това противоборство на упълномощените да ни лекуват ( туризма )  има някаква логика, това няма кой да отсъди в ролята на арбитър. Защото самият арбитър Борисов отдавна е доказал, че е в състояние да си противоречи дори в рамките на един ден с взаимно изключващи се твърдения.

 

НА СНИМКАТА: Ангелкова, която на 20 април вярваше на руската пропаганда ( ставайки част от нея у нас като проводник на фалшивите новини от Москва), че пандемията не важи за Русия и предложи да махнем визите за руските туристи.

 

15 мнения за “Министър Ангелкова мами чужди туристи в държавата, в която “яко ще се мре””

 1. Две в едно. Тази чупи на мах и годзиломера и тъпомера.
  Припомням ѝ репликата на маститият наш съблогар от Бургас-Димитър. “През такова беше времето” на съвещание на местният клон на Балкантурист след втръсналото твърдение, че за родният туризъм съветският гост е номер едно той взема думата и “невинно” пита: “Това, че “братушките” са на първо място за нас, ясно. Но все пак в името на работата трябва най-сетне да научим И кои са на второ”. От споделеното не става ясно дали питащият е бил “поканен” и по-нататък в подобни мероприятия.
  И те, така. Кой разбрал-разбрал.

 2. за съжаление, тази ангелакова е поредната празноглава закачалка, носеща шлифера на министър – иначе не би вярвала, че в русия не ги лови пандемията, защото имали една хромозома повече, от някакъв контакт с извънземни някога си. но какво да и се дивим, след ката половината руски депутати и министри ходят с баджове, които ги предпазвали от коронавируса в диаметър от три метра. имат пари – купили си, нямат акъл – не им трябва. нали си имат цар- той мисли вместо тях. това е общата ми емоция от преливащата простотия, която , в условията на карантината, се оголи като нерв на болен зъб…
  но този пост има друга мотивация. иска ми се да предупредя госпожа ангелакова с информацията от китай, където РУСКИ ГРАЖДАНИ И КИТАЙЦИ, ИДВАЩИ ОТ РУСИЯ, са възобновили епидемията от КОВИД-19 на територията на северен китай. ВТОРИЧНА ЕПИДЕМИЯ! както е известно от мъдростта на по-умните хора, КОГАТО СИ ПРЕДУПРЕДЕН, ЗНАЧИ СИ ВЪОРЪЖЕН! ето, ако още не го знае -нека го знае госпожа ангелакова : руският контингент от туристи може да причини втора вълна на ковид-епидемията в страната ни! по данни на руската браншова организация, към момента в русия са ПОЧИНАЛИ 168 ЛЕКАРИ ОТ КОВИД-19. фактът говори много !
  цитирам: ” На 18 май вестник Южна китайска утринна поща (SCMP) съобщи за ново огнище в провинция Джилин (34 заразени за един ден). Според вестника властите напълно блокирали град Шулан, разположен в провинцията. Вестникът потвърждава и частичното блокиране на Jilin City, което беше въведено миналата седмица.

  В провинцията беше изпратена правителствена комисия начело с вицепремиера. Уволнени са шест местни висши служители, включително шефът на градския комитет на Комунистическата партия в Шулан и ръководителят на градската здравна комисия. В града е въведена строга карантина – само на един човек от семейство е разрешено да напуска къщата на всеки два дни в продължение на два часа за пазаруване. Входовете и изходите са затворени не само от Шулан, но и от близките градове , а градът е обграден с военен кордон.”
  в този цитат няма информацията, поради комунистическа политкоретност, че заразата е влязла през ХАБАРОВСК . всички заболели са дошли с полети от москва до хабаровск, а от там с автобуси са се разпръснали в северен китай. сега армията ги събира като” първи контакт”, т.е. всички пътували със заразените

 3. БСП атакува Захариева с лъжи, а трябва гузно да се скрие – националните предатели, изцапани с кръв, са от нейните редици

  Обективната историческа фактология опровергава лъжите на проф. Иво Христов

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-bsp-atakuva-zaharieva-s-lazhi-a-tryabva-guzno-da-se-skrie-natsionalnite-predateli-iztsapani-s-krav-sa-ot-neynite-reditsi

 4. Комунистическият режим иска от Москва помощ за обучение на гранични войски

  Най ми харесва точка 5 от предложенията до ръководството на СССР:
  “Полит.управлението на съветските гранични воиски да подбере и достави художествена литература и белетристика за подвизите на съветските граничари, която да преведем и използваме за възпитанието на нашите граничари.”

  https://faktor.bg/bg/articles/komunisticheskiyat-rezhim-iska-ot-moskva-pomosht-za-obuchenie-na-granichni-voyski

 5. какви хромозоми,заразените са над 300.000.Починалите от корона вирус/официално/медици само в Дагестан са над 40 души.Руската федерация е на второ място в света по заразени.И тези данни са въпреки жестоката цензура.Забранени са всякакви погребални ритуали и отдаване на почит към починалите.С такива предатели като Ангелкова преди 80-90 г са се оправяли .

 6. Напълно съм съгласен с коментара за интелектуалните способности на Ангелкова и герберското войнство като цяло. Но моля Ви, не приемайте като върховен авторитет коремният хирург, генералопрофесор с политически амбиции. Анализът на данните за clinical manifestation rate & mortality (единственият реален репер в основаващата се на доказателства медицина) показва че Covid-19 има много ниска смъртност и се проявява тежко само при хора със сериозни съпътстващи заболявания. В България демографския и здравен профил е съвсем различен от този в Италия и Испания, има BCG и топлото лято също ще има роля. Също няма голям процент цветнокожо население (ендогенно или имигрантско), което не е имало достъп до базово здравно обслужване. По официални данни това е основната част от засегнатите в UK и USA. За съжаление както коментира и New York Times инфекцията подчертава икономическото неравентсво и обусловената от него трайна (не)достъпност до добро здравеопазване. Намесват се и много политически фактори защото за много правителства (Тръмп, Джонсън, и други) е изгодно неизбежната рецесия предизвикана от действията им да се прехвърли на сметката на коронавируса.
  Те първа ще започне да се коментира доколко (не)обоснована беше паниката около вируса.

 7. @G_G

  Струва ми се, че жонглирате с догадките си като с аксиоми. По какво например съдите, че генерал-професорът има политически амбиции? Това, че социологическите агенции в един момент започнаха да му мерят рейтинга в контекста на сондажи, свързани с извъредното положение, едва ли е сериозен индикатор за политически амбиции на Мутафчийски. Ho някои политически въжеиграчи доста се стреснаха от високия му рейтинг и му свиха сармите, за да не ги засенчи и обере лаврите за успешното справяне с пандемията. Последното е монопол на падишаха.

  Отделно на това няма никакви доказателства, че “топлото лято” може да убие вируса, нито в България всеки има достъп до качествено здравеопазване, за да е и то някакъв благоприятен фактор. Трябва да мине поне още година, за да можем да говорим аргументирано за всичко това. Засега сме в сферата на хипотезите и аз също мога да изкажа една: че предвид липсата на масово тестване в БГ, действителният брой заразени, а може би и починали от китайския грип, е доста по-висок от официално представяните числа.

 8. Въпроса е откъде накъде ще ни правят проблеми да ходим в Гърция??? Едно герберско теле, даже ме нападна, че не съм заслужавал, да се нарека българин, щом се оплаквам от обслужването на мутрите по морето. Исках да му напиша те кога са били българи но страхливците ме блокираха.

 9. Споделям тревогата на “Птичка”, че със сигурност руснаците -“туристи” ще предизвикат втора, МНОГО ПО-ТРАГИЧНА епидемична вълна в България , която ще ни струва десеторно по-скъпо от жалките ИМ рублички, които, я оставят, я не, в българския бюджет. (Нали повечето ще отдыхават при “родствениците” си , закупили имоти по нашето море.) Със сигурност много българи ще станат жертва на това безотговорно и продажно “гостоприемство”!
  Ангелкова въбще не я интересува какво ще влезе в българския бюджет от руските туристи. Българският бюджет кучета го яли! За нея е важно да им угоди на руснаците, на които дължи министерското си кресло, да ги приласкае, да направи престоя им в колонията България колкото се може по-евтин, направо безплатен, но за сметка на българския бюджет: “Подпомогнати” т.е платени от бюджета ни чартъри, безплатни визи или без визи, спонсорирана от бюджета евтина за тях храна и и хотел, разни валчери… Нали затова ДДС-то за тази обслужваща ги сфера падна от 20% на 9%. Оня, рунтавия (като абезян) Алибегов, не случайно успя! Други браншове едва ли ще успеят…

  Има решение на проблема с опасното за националната ни сигурност “явление Ангелкова”:
  БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ СЪС ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЦИ ЗА ТУРИСТИ ИЗВЪН ЕС и НАТО!

 10. Турция замени руския газ с втечнен.
  Доставките от Газпром за март са се свили 7 пъти! Очертава се печална съдба за Турски (и Балкански!) поток.
  Сега ще връщаме ли милиарди евро от собствения си джоб за слугински погрешни решения или ще се стреляме? Или ще действаме като Цветан Василев и Черепа ?

  https://www.mediapool.bg/turtsiya-zameni-ruskiya-gaz-s-vtechnen-news307605.html

 11. Всъщност ръгбито е много джентълменски спорт, което ще рече, че нашата разпасана шайка практикува по скоро някакви махленски ежби

 12. @симпатизант/ка на ДСБ: Да кажем, че анализът на клинични данни е част от работата ми, и знам много добре какво говоря. Данни за смъртността, предикторите за ефекта на коронавирус върху популацията и ефект на факторите на средата върху жизнесобността на вируса има в специализираната литература, а и в по-популярна форма като аналитични публикации в някои уважавани международни медии. Давам ви линкове в които коже да се запознаете с някои данни (последните два са на популярен език с препратка към източниците):

  https://www.cebm.net/covid-19/global-covid-19-case-fatality-rates/
  https://www.marketwatch.com/story/age-is-best-explainer-of-coronavirus-infection-differences-between-countries-but-there-is-another-surprising-factor-2020-04-17
  https://www.aljazeera.com/news/2020/04/sunlight-humidity-kill-coronavirus-fastest-scientists-200424065853466.html

  За амбициите на героите в ефира също имам преки наблюдения.

 13. Благодаря. Дано сте прав/а.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.