Намери се мъж в лицето на проф. Аргирова да засрами мъжеподобните ни генерали

Вирусологът професор Радка Аргирова, председател на Българското дружество по вирусология, най-после провъзгласи за сведение на облъчваните с прокитайско мълчание българи добре известната в страните със свободни медии и еманципирани от нуждата да се подмазват на Пекин политици, че тъкмо Китай разпространява от векове грипните епидемии и пандемии. 

 

 

 

 

Госпожа Аргирова доказа, че може да бъде повече мъж от мъжеподобните на външен вид вождове с генералски пагони в нашата  държава. Тя призова Световната здравна организация да “направи нещо” за закриване или поне да “преобрази” китайските пазари, на които се продават за човешка консумация всякакви твари. Това е хилядолетна традиция там, възкликна тя.

Кой не знае тази истина ( у нас)? “Не знаят” само онези, които не искат признаят, но не от уважение към Китай, който има за какво да бъде уважаван в контекста на хилядолетния си принос в развитието на човешката цивилизация, а от респект към към днешната комунистическа държава.

Професор Аргирова не казва нищо ново, но въпросът е защо това се спестява от ласкателите на Китай, за които той не само не е източникът на заразата ( знаейки много добре, че тъкмо от там идва пандемията), ами е пример за подражание и дори на възхита като от положителен пример за борба с разпространяването и лекуването на грипа. За съжаление сред тези ласкатели у нас се нареди още в самото начало на плъзналия по нашите земи китайски грип и самият шеф на НОЩ генерал Мутафчийски, чиято дума натежа най-много в българската публичност и зададе тона на цялата разяснителна кампания в тази борба в заблуждаваща хората посока относно произхода на заплахата.

Цяло чудо е, че професор Аргирова каза истината в сутрешното неделно предаване на БНТ, за което са абонирани някои от най-заслужилите за манипулирането и опростачването на широката аудитория на държавната телевизия български лъжци от най-различни сфери на обществения живот. 

Не че от появата и от призива на г-жа Аргирова могат да протекат каквито и да е практически последици – нито подмазвачите на Пекин от двете страни на несъществуващата и по този въпрос барикада от властта и т.н. опозиция, нито научната ни общност, заразена от прокитайската “политкоректност” ще си вземат бележка. 

Остава обаче от този малък пробив лековитият ефект от произнасянето на истината от един трайно инфектиран пропаганден амвон.    

 

18 мнения за “Намери се мъж в лицето на проф. Аргирова да засрами мъжеподобните ни генерали”

 1. И аз я гледах. Браво на този учен. Вероятно рискува да не бъде канена повече по медиите, но защити с достойнство професията. На фона на това достойно поведение някои мъже генерали като мутафчийски изглеждат жалко. И не само генерали.

 2. Проф. Мутафчийски е сложен да ръководи борбата с китайския вирус в България, а не да изяснява произхода му и да прави политически коментари.

 3. Причината да не бъде порицавана ККП е в червените корени на опростачената публика. Оплескаха цялата държава за 45 години и подсъзнателно си го знаят, но не го обявяват гласно и публично, защото не им се иска любимият им комунизъм да е неуспешен. Държавният капитализъм в комунистически Китай им беше като последна кула и сега и тя да вземе да рухне заради съмнителна хигиена….. Освен поредна дезилюзия ще лъсне и мръснишкото естество на тази илюзия. Така че, никаква китайска пандемия!!!! Който я нарича китайска ще бъде обявен за расист и когато копейките дойдат на власт ще бъде екстерминиран!!!

 4. @Rado
  Напълно сте прав!
  Ако трябва да избирам дали правилно да се бори със заразата, или правилно да я нарича – определено ще избера първото. Но ако правеше и двете, щеше да е още по-добре…

 5. На пазара в Пекин опитах панирани хлебарки набучени на клечки за зъби. Много са вкусни!

 6. към Rado:

  А питал ли сте се, защо “Проф. Мутафчийски е сложен да ръководи борбата с китайския вирус в България”, като не е вирусолог? Един професионалист, като госпожата от статията, би се справила по-добре, по-бързо, и без такова социално напрежение и огромни загуби за икономиката ни! Вредите от непрофесионалната намеса в този случай тепърва ще бъдат калкулирани!

 7. Освен това Аргирова налива вода в мелницата на Тръмповата пропаганда за санкции срещу Китай!

 8. Много я харесвам! Единственият според мен, който от началото си имаше конкретна представа срещу какво се изправяме. Според мен тя трябваше да е начело на НОЩ, но за съжаление хора, като нея не мълчат на Борисов.

  Помните ли порф. Борисова бившия министър на Здравеопазването? Когато не му мълчеше на нашия и той я принуди да напусне, после същия ходеше като цветарка по телевизиите – да обяснява как я е забърсал “на един разклон”. Много “мъжкарско” да унижаваш една жена – бивша твоя подчинена, прочела толкова книги, колкото ти не си виждал през живота си…

  Но в нашта татковина- всиско може !!!

 9. ленин превърна русия в пожарище
  сталин в чудовище
  брежнев в посмешище
  пут,ин в позорище

 10. Трето и последно включване. Но към горните блестящи квалификации копнати от мрежата ето и аргументирана мотивировка. Цифрите и числата са от Росстат 2019г.
  За м,г. произведени в матушката 350 металорежещи струга.
  1700 общо за дъжд и слънце чадъри
  6 тролейбуса
  62 булдозера

 11. Към Тодор Тодоров

  Проф. Мутафчийски е главен военен лекар и началник на ВМА. Нормално е щаба да бъде оглавен от такъв човек да ръководи борбата. А иначе в щаба има и микробиолози и епидемиолози. Началника на щаба освен базови знания по епидемиолотия и микробиология е особено важно да има ръководени и организационени качества.

 12. @ RADO и Тодор Тодоров:
  Обърнете внимание:
  – Бойко Борисов – ГЕНЕРАЛ и десен комунист /не е напускал БКП/;
  – Румен Радев – ГЕНЕРАЛ и натовсец – русофил;
  – Венцислав Мутафчийски – ГЕНЕРАЛ и …бъдещето ще покаже.
  Дали е случаен и дали не е смущаващ оформящият се генералитет от майцепродавци /за сега – първите двама/? Добавете към своеобразната хунта и ченге-суратите на Главния прокурор и Главния полицай – не се ли подрежда пъзелът?

 13. Най-българският и най-странният празник…
  Какво всъщност празнуваме на 24-ти май?

  24-ти май,
  1851-ва година.
  В Пловдив за първи път се честват Св. св. Кирил и Методий.

  24-ти май,
  1916-та година.
  Откогато в България се въвежда Грегорианският календар,
  на 24 май всяка година до 1945г.
  солунските братя Св.св. Кирил и Методий се честват
  едновременно църковно, всеучилищно и всенародно,
  като създатели на българската азбука и писменост и като български светци.

  24-ти май,
  1945-та година и до днес.
  Празникът е Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
  Забележете!
  В социалистическият концлагер НРБ и в постсоцициалистическата псевдодемократична РБ,
  се чества СЛАВЯНСКАТА писменост…

  В Русия 24-ти май е Ден на славянската писменост и култура… И нито дума за българската азбука…

  Кирил и Методий никога през живота си не са виждали азбуката на която се пише днес.

  Измислените от хърватина Дон Мавро Орбини славяни, никога не са съществували и никъде не са живели.
  Славянството е превърнато от Петър и Екатерина в успешна руска имперска доктрина,
  за възпитаване в предателско самосъзнание в неруски територии. Особено успешна е руската доктрина в България…

  Държавници, политици и културтрегери се извървяват на 24-ти май
  на екскурзия в Рим до църквата “Сан Клементе”!
  Но никой, никога не полага цвете върху останките на манастира “Полихрон” край Бурса в Турция.
  Където всъщност Кирил и Методий сътворяват глаголицата. Използвана единствено в църковните писания в Хърватия до ПСВ.

  Тогава какво всъщност празнуваме на 24-ти май?
  На най-българският и най-странният празник?

 14. Да се чете:
  В Пловдив, в Османската империя, за първи път…

 15. Е тя е права. Ама от дивака не става човек посредством закон…

 16. Към Rado:
  По отношение на ръководните качества на Генерал-лекар Мутафчийски. Показателите, които съобщаваше и използваше не бяха достатъчно достоверни. Как можеш тогава да ръководиш успешно борбата с китайския вирус. И как можеш да водиш успешна борба с противник, който не познаваш. Двойка. ТОЧКА!

  С базовите знания по епидемиология и микробиология на Генерал-лекар Мутафчийски всеки студент по медицина би получил оценка не по-висока от двойка. ТОЧКА!

  Единственото успешно което направи е да проведе указанията на Борисов, за да не излезе на яве катастрофалното състояние на здравеопазването ни. ТОЧКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.