“Газпром” понесе нов удар в чужбина, но у нас се радва на гостоприемно мълчание

Множат се кратките, но смъртоносни като картечни откоси съобщения в руските медии за пореден разстрел на руските газопроводи, употребявани като пистолет до челото на купувачите на руски газ в чужбина. След ударите, които “Газпром “ получи от Германия и Австрия ( със силно намаляване на реалните и потенциалните доставки на руски газ), и след като Турция отряза като с ятаган цели седем пъти притока на руската суровина, пресъхна до нулево равнище и легендарната тръба от сибирското находище в Ямал, захранвало десетилетия Германия през Полша, която от днес спира да транзитира. https://www.gazeta.ru/business/news/2020/05/26/n_14467537.shtml

Пресъхна тихомълком и водопадът от обещания на премиера Борисов във връзка с ударното  утвърждаване на руското влияние у нас чрез мутиралия в “Турски поток” руски “Турски поток”, наречен от самия Борисов за българска консумация “Балкански поток”.

Най-забележителното в тази криза, в която е нагазил руският държавен монополист, е онова, което не се забелязва като реакция у нас. Цари пълно мълчание и от лагера на “опозицията” по темата, шумно подклаждана до неотдавна от премиера в ролята му на главен герой в рекламни клипове от мястото на прокопаването на руското трасе през България. Ако в България имаше парламентарна опозиция тя би ударила ( погребалната) камбана във връзка с надвисналата кончина на “Турския поток”, сочейки начина, по който пипалата на “Газпром” едно по едно съхнат или направо биват рязани в други точки на някогашната руска газова експанзия. Нима този процес ще подмине българската им мутация?

Българският парламент е арена за състезаване кой да се хареса повече на Путин. Една истинска опозиция би се възползвала да атакува властта с въпроси какво става тук в контекста на събитията около пропадащия руски поръчител на газопроводи в нашата държава и защо рекламното лице на банкянския поток от самохвалства така “изненадващо” престана да ни залива със своя образ от джипката, обикаляйки земекопните дейности. 

С какво ли ще трябва да пълним един ден така услужливо прокараните през България руски тръби, чиято цел е е да бъде заобиколена и задушена непокорната Украйна?

Няма да е със субстанция на някакво чувството за срам. Защото тандемът между опозицията и властта срама няма.

 

 

4 мнения за ““Газпром” понесе нов удар в чужбина, но у нас се радва на гостоприемно мълчание”

 1. Много мина, мъничко остана. Първо в матушката,. после в .”малката раззия” в каквато превърнаха малко или повече днешна България Баце и камарилата под диктовката на кукловодите на Моделът КОЙ.

  Не е по темата. Статия на Любослава Русева за 24 май, за непреходните ценности, на ПРАЗНИКА, за Великият Българофил, Лингвиста Дмитрий Лихачов, за тъпотата на нашенските русороби и още и още.
  https://www.reduta.bg/остава-да-благодарим-и-за-азбуката/

 2. Че белене и турския поток няма да ги бъде беше ясно от самото начало, но ще има ли възмездие за хвърлените на вятъра огромни пари? Едва ли. Всички във власта президент, премиер с министерския си съвет и парламент са рубладжии. Единственият начин нещата да се обърнат е българите да не вярват на популисти и да накажат цялата тази пасмина на предстоящите избори.

 3. Борисов демонстрираше приятелство с Путин. Буквално козируваше пред интересите на Газпром. И какво получихме ? Какво ? Това което някои определени селендури от Банкя не могат да разберат е, че ако се държиш като сервитьорка пред големите и силните – те ще се отансят към теб, като към сервитьорка. Да, няма да те бият, да – ще разговарят с теб, ще се снимат с теб..но.. За тях ще си сервитьорка, ще се държат към теб така и това ще очакват от тебе…

  Борисов така и не разбира, че най-големия “келепир”, който някога получихме от Газпром беше …благодарение на ЕС. Защо не се пише това, защо не се говори – това намаление на цената е плод на натиска на ЕС. А не на дипломацията на Борисов.

  Ужасно-тъжното е, че масово хората са нивото на Борисов. Няма как да очакваме, че на тетката от пощата в Сусурлево, която се реди на опашка с другите тетки да се снима с Борисов – дори и да успея да й ообясня горните няколко реда – мислите ли, че ще й пука ?

  На леля Теменужка от Сусурлево, единственото за което й пука (освен да не й се надуят бурканите зимнина) , е модела на Бащицата да продължи да работи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.