Обрат в пропагандата в по(л)за на Гешев?

 

Не е новина, когато куче ухапе човек, но когато човекоподобни захапят човека, на когото целуваха лапите ( които ги хранят?), това дървено желязо заслужава да бъде заподозряно като пореден цирков номер под купола на властта.  

Не е новина, че в  сайта“ Сега” пишат срещу Гешев.https://segabg.com/category-observer/sherifut-na-naroda-kurazh-na-mishelov

Но е новина на ръба на сензацията у наше село, че в ПИК препечатват тази статия без обичайния си злобен коментар с обратен знак. Иначе казано, съгласни са позицията на “Сега” и я рекламират. https://pik.bg/сега-шерифът-на-народа-с-кураж-на-мишелов-news931596.html

Сайтът на властта, който не просто бранеше яростно, страстно и вдъхновено  главния прокурор Иван Гешев от всеки негов критик, а направо се изявява(ше) като по-гешев от Пеевски и като по – пеевски от Гешев, изведнъж публикува напълно обратната по смисъла на собствената си дълготрайна традиция позиция, разгромяваща същия този Гешев , статия, препечатка от друг сайт, с който по същата тема водеше свирепа борба.

Такива обръщания на лопатите във фурната на властовата пропагандна са се случвали у нас не толкова отдавна и друг път. Тъкмо медиите на Пеевски напуснаха терена на пропагандата в защита на Борисов и се обърнаха срещу него през пролетта на 2013 година. После, когато той възкръсна за нов мандат, отново прегърнаха политическото му туловище и от онзи момент насам го масажират неуморно с мазни ласкателства. Същото обгрижване приложиха и спрямо Гешев, избран чрез избора между Гешев и Гешев за главен прокурор.

Какво става, да не би сега да има нещо като преврат, анонсиран чрез този обрат?

Очакваме включване от мястото на събитията, където би трябвало да има политически трупове, ако наистина не става дума за някаква грешка на езика на обслужването на властта.

5 мнения за “Обрат в пропагандата в по(л)за на Гешев?”

  1. @Николай

    Уви, тези “благини” се сипват все на нашите глави…. 😀😀😀

  2. Иво ,
    В ПИК не търси логика. Там нещата са интереса клати феса. Спомнете си, че преди години с разделянето на Недялко с приятелката /ми не , рода на съществителното не е сгрешен/ му Ивайло имаше тежък конфликт. В един момент бяха пратени мутри, които изхвърлиха Мастагаркова от офиса й. Почнаха тежки писания срещу Пеевски. В един момент обаче нещата се уталожиха, явно Неделко беше компенсиран по някакъв начин. За него не е никакъв проблем да обърне палачинката, както и задника. Предполагам че е поискал нещо завалията и му е отказано. И сега той дискретно показва, че подкрепата му нито е безплатна, нито е гарантирана. Няма и се учудя ако е нещо свързано с баща му, той нали е подсъдим в момента.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.