Лъжците и манипулаторите на общественото мнение у нас не подават оставки, абонирани са за “телевизора”

 

 

 

В името на читателската аудитория ( подчертавам – в името, а не от нейно име) се налага отново да задавам въпроси, каквито отсъстват от т.н. политически дневен ред при съответното отсъствие на парламентарна опозиция, призвана да пита не само властта, но и нейния обслужващ персонал.

Питам: някой от лицата на антиевропейската реторика ще се извини ли за дългогодишните си фалшиви вопли срещу липсата на европейска солидарност и конкретно – срещу тяхната главна мишена Ангела Меркел? 

Този въпрос съм го задавал и преди във връзка с предсказанията за неминуема и скорошна нейна политическа смърт. Кресливи и уж различни на (политически цвят) врачки, като Андрей Райчев или подобният му в това отношение ласкател на своя гербаджийски бос Георги Марков, брояха дните й. 

Вече пета година тя ги опровергава с помощта на избирателите в Германия. Когато тези кресльовци се видяха в невъзможност да видят осъществяването на пожелателните си зложелателни врачувания, цял хор от техни сродни ( дребни) души припяваше, че в крайна сметка и тя била като Путин, защото управлявала също толкова дълго.

Нима? Като Путин – в демократична страна със свободни медии, реална опозиция в Германия и предначертан краен срок на своето оставане на върха, който тя сама си постави?

Сега, в рамките на кризата, предизвикана от китайската пандемия, антиевропейците у нас ревнаха отново в хора на своя диригент от Кремъл, че Европейският съюз доказал своята непригодност и едва ли не той е виновен за жертвите на грипа, плъзнал от Ухан в Европа, защото Брюксел не помогнал достатъчно и дори не се кани да го направи.

Опровергани са с факти за пореден път и все така категорично. Но, както винаги, традицията у нас партии, партийни пропагандисти и обикновени паразити на руско-българската държавна хранилка нямат намерение да се извиняват и да си посипят плешивеещите глави с пепелта на старите си речи, изгорели на кладата на реалностите. 

Лъгаха и манипулираха, но няма кой да им поиска сметката за отровителската им дейност – напротив, все така дефилират като легитимни футуролози в телевизионните студиа. Нострадамус до Нострадамуса или по-точно :  Ванга до Ванга, макар да лъготят като някой стар Манго!

Кълвяха я злобно като “баба Меркел” ( двамата споменати по-горе са й връстници, но не се смятат за “дядовци”, подлежащи на изхвърляне заради собствените изхвърляния и несбъднати видения), която трябва да си ходи веднага В противен случай германският народ щял да я помете в най-близко бъдеще, обещаваха те на многомилионните зрители на гостоприемните за такива шарлатани нашенски телевизии.

Франс прес разпространи коментар, преведен от БТА и препечатан в e-vestnik, посветен на поредния и изненадващ за мнозина успех на Меркел в усилията й да съхрани обединена Европа.  

“Ангела Меркел пое сериозен политически риск в страната си, приемайки за всеобща изненада преди седмица идеята, която дотогава беше табу, за общ дълг в Европа за съживяване на икономиката след кризата с коронавируса.

Като признак за тектоничните промени в мисленето на хората в резултат от пандемията, германската канцлерка изглежда е на път, поне в страната си, да спечели залога. Нейната консервативна партия я подкрепя, а мнозинството германци одобряват инициативата, подета заедно с френския президент Еманюел Макрон и която само допреди няколко години би била немислима.

Дори предложението на Париж и Берлин да не бъде доведено до успешен край поради съпротивата на няколко европейски страни, начело с Австрия и Нидерландия, границите на дебатите в Германия около европейската финансова солидарност бяха оттласнати.

„Изобщо не се съмнявам, че в парламента има широка подкрепа за това предложение“ в Германия, заяви в интервю за АФП председателят на германската Камара на депутатите Волфганг Шойбле, влиятелна политическа фигура в християндемократическата съюз (ХДС) на канцлера Меркел.

„Важно“ предложение

Гласът на Волфганг Шойбле се чува в Германия. Убеден проевропеец от десетилетия, бившият германски финансов министър е въплъщение в страната си също на бюджетната дисциплина и дори праволинейност.

Докато беше във финансовото министерство, в разгара на кризата в еврозоната, той си навлече критиките на множество страни заради силните си резерви към спасяването на Гърция от банкрут. Освен това той никога не е бил смятан за особен привърженик на общите дългове.

Днес, пред кризата с новия коронавирус, той приветства идеята като „необходимо и важно предложение в периода, който преживяваме. То изхожда от принципа, че Европа трябва да използва тази криза, за да укрепне“, каза Шойбле, който във вторник подписа обща декларация в тази насока с френския си колега Ришар Феран.

В понеделник цялото ръководство на ХДС подкрепи френско-германската идея, която предвижда Европейският съюз да вземе заем от 500 милиарда евро, за да ги предостави под формата на субсидии на най-засегнатите от последиците от епидемията страни като Италия и Испания, без да е необходимо те да ги възстановят самостоятелно.

„Германия ще е добре само ако Европа е добре“, заявила категорично по този повод канцлерката, както свидетелства участник в закритото заседание.

Германското председателство на ЕС

В редовете на консервативното движение не цари единодушие. Най-дясното му крило, наречено „Съюз на ценностите“, изрази бурно несъгласието си.

Един от водачите му, Александер Мич, разкритикува пред АФП предложението като „още една стъпка към създаването на дългов (европейски) съюз и централизирана държава“ и призова германските парламентаристи да му се противопоставят.

Критиките, отправени също от крайната десница и малката либерална Свободна демократическа партия (СДП) в Германия, все пак остават малцинство.

Около 51 процента от германците одобряват плана на канцлерката и френския президент за подем, при все че те сами ще финансират цели 27 процента от него, показва допитване на института „Сивей“ за седмичника „Шпигел“. Против плана, за сметка на това, са около 34 процента от запитаните.

Какво се случи? Ползвайки се със силна популярност заради действията си за справяне с пандемията в страната, Ангела Меркел, която от политическа гледна точка вече няма кой знае какво да губи, при положение, че в края на 2021 г. политическата й кариера приключва, заложи целия си авторитет.

„Тя беше благоразумна да препотвърди европейския ангажимент на Германия след доста болезнените критики на Италия или Испания“ за липсата на европейска солидарност в пика на пандемията от Ковид-19, смята човек от обкръжението на Еманюел Макрон.

„Меркел има предвид също, че от юни Германия поема ротационното председателство на ЕС и иска да остави следа“, допълва той”.

16 мнения за “Лъжците и манипулаторите на общественото мнение у нас не подават оставки, абонирани са за “телевизора””

 1. С всичко съгласен!
  Само да допълня. че без геният на визионера Макрон нямаше да го има този безпрецедентен и огромен по своето значение акт на европейска солидарност.
  Баце и Ко сега доволно потриват мазни, корумпирани ръчички. Но според Радан Кънев ако не се защитят детайлизирани, обосновани И най-вече определени “зелени политики” които никога не са им били по сърце България ;е бъде преди всичко донор на големите Италия и Испания.
  Ще да видим.

 2. НЕВЕРОЯТНО, но ФАКТ!

  27-ми май,
  2020-та година.

  Единствено в САЩ!
  В Страната на Свободата и Неограничените Възможности!

  Частната ракета Space X
  на гения Илън Мъск,
  ще изведе в космоса
  тази вечер в 23.33 ч от платформа 39А в космическия център “Джон Кенеди”
  в Кейп Канаверал, Флорида ще излети ракетата Falcon 9,
  която ще изведе капсулата “Crew Dragon” в космоса,
  където утре в 18:29 българско време тя ще се скачи с модула “Harmony” на Международната космическа станция.
  Това е мисия Demo-2, която ще извършат двама астронавти – Дъглас Г. Хърли и Робърт Л. Бенкен.

  Мисията е дело на SpaceX на Елън Мъск и НАСА. Стартът може да бъде гледано на живо.

  След като достигнат МКС, Боб Бенкин и Дъг Хърли ще работят заедно с екипажа на “Експедиция 63” –
  американския командир Крис Касиди, както и руските летателни инженери Анатоли Иванишин и Иван Вагнер,
  които пристигнаха на МКС на 17 април т.г. със “Союз МС-15”.

  Скачването с МКС може да проследите на живо.

  ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО – SpaceX праща двама астронавти в космоса

  Боб Бенкин и Дъг Хърли политат към Международната космическа станция

  /Източник СЕГА /

  „И ще познаете истината,
  и истината ще ви направи свободни.”
  (Иоан 8:32).

  ИСТИНАТА и САМО ИСТИНАТА!
  С ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ!

  П.П.

  Бизнесменът Илън Мъск и приятелката му Граймс отново разбуниха духовете в обществото.
  След като двамата станаха родители , те съобщиха, че са кръстили бебето си X Æ A-12.

  В социалната мрежа певицата, чието истинско име е Клер Буше, обясни значението на това име:

  -X: неизвестната променлива;

  -Æ: моят елфически знак за любов и / или изкуствен интелект;

  -A-12: предшественик на SR-17 (любимия ни самолет). Без оръжие, без защита, просто висока скорост. Страхотен в битка, но ненасилствен;

  +

  (A = Archangel, любимата ми песен).

 3. БЛИЦ

  Излитането на Space X няма да е днес.
  Метеорологичните условия не са подходящи.
  Излитането на Space X е отложено за събота.

  Можете да го наблюдавате в реално време на

 4. До Георги Николов
  Макрон голям визионер.Откъде ви хрумна това.Поредната марионетка завладяна от неустоимия “чар” на Путин

 5. Кремъл е обречен да изгуби битката за паметниците на съветските мародери с пагони

  Руската страна истерично си позволява да ни държи сметка за опазването и поддръжката на болшевишките военни паметници на наша територия

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-kremal-e-obrechen-da-izgubi-bitkata-za-pametnitsite-na-savetskite-maroderi-s-pagoni

 6. sms,
  това е поредният кьор-сокак…

  ЕКСТРАДИЦИЯ!

  МВнР на Руската федерация съобщи, че на 27.04.2020 г. е проведен телефонен разговор между Сергей Лавров и Екатерина Захариева,
  в рамките на който руският министър на външните работи е повдигнал въпроса за състоянието на съветските военни паметници в България
  и те да бъдат защитавани от демонтиране…

  Не!
  На демонтажа на съветските паметници!
  Не!
  На съхранението им в “Музеи на социалистическото изкуство”!
  Където “музеите” отново ще бъдат капища за възхвала на “братята двойни освободители”…
  И където българският данъкоплатец отново ще плаща,
  за обгрижването на Мочовци и Альошовци…

  Демонтаж на съветските паметници и екстрадиция в РСФСР!
  Нека Путин да плаща за обгрижването на Мочовците и Альошовците!

  Екстрадиране в РСФСР и паметниците на
  “Подводничари”, “Парашутисти” и шумкари-
  платените наемници на Кремъл
  за тероризиране на българският народ!

 7. @Вилислав Иванов

  Квалификацията Ви е с нулево покритие. Къде са фактите. Дайте ми поне един на който базирате съждението си. Просто го “гали” с показни жестове и думи по малката главичка кат немирен хлапак просещ внимание. Пусто ракетите ръждясали, съветска направа, с изтекъл срок на годност ама една да стигне до местоназначението, после иде се оправяй. Начесва му егото което досадно проси и до там.
  Кой разбрал-разбрал.

 8. Паника в Нови пазар заради руски COVID-19
  6 работника, граждани на Русия, пристигнали да строят Балкански поток, са с положителни проби за коронавируса. Защо са ги пуснали у нас ?
  Първият заразен пристигнал в Спешното в Нови пазар в доста тежко състояние. Имал висока температура и бил немощен. Нормално, медицинските лица и техните близки са притеснени. Досега Нови пазар успяваше да се опази от коронавируса.

  (Въпросът е кой ще озапти Ангелкова ?)

  https://faktor.bg/bg/articles/panika-v-novi-pazar-zaradi-ruski-covid-19

 9. @
  Лично аз предпочитам всички паметници на съветските окупатори -мародери да бъдат взривени, както те взривиха паметника на гроба на Стамболов, за да не стане място за всенародна почит.

 10. @ sms,
  Безплатна кьор-софра няма!
  Да се харчим и за взрив?

  Демонтаж на съветските паметници и екстрадиция в РСФСР!
  Нека Путин да плаща за обгрижването на Мочовците и Альошовците!

  Екстрадиране в РСФСР и паметниците на
  “Подводничари”, “Парашутисти” и шумкари-
  платените наемници на Кремъл
  за тероризиране на българският народ!

 11. Прекалено много лъжци и манипулатори са се навъдили у нас. И не е за чудене, особено след двете ни „освобождения“. Както ние на тях някога дадохме азбуката (дори до някъде и говора), на нас тази ретроградна измислена държава освободителка, пръкнала се като Россоя, а в последствие чрез завоевания и неотслабващ терор преименувала се в Съюз на завоювани републики, за относително краткото мъчително окупационно време успя да ни втълпи присъщите си отрицателни качества. Събирателно я наричат Империя на злото, но би могло и да се доуточни като империя на лъжците, подлеците, завоевателите, предателите, подкупващите(се) индивиди, както и безскрупулните убийци за който човешкият живот няма никакво значение. Това, което ние придобихме от тях за около половин век, те в общността си са го практикували може би хилядолетие, поради което тамошното население в най-голямата си част трябва да е привикнало към това жалко съществувание. И ако човек се запита защо ние, въпреки историческата си добронамереност, позволихме да ни втълпят този урок, явно на първо место стои факта, че ни овладяха с сила. Явно със силата на оръжието, но за най-голямо съжаление и чрез възтържествуването на простащината. Винаги всред нас те вербуваха посредствени, некадърни, мързеливи и алчни индивиди (простаци), които разбира се ги има във всяка една нация, но още едно допълнително качество при тях е било необходимо. Всячески да желаят да се настанят във високи обществени слоеве, като при това добре са осъзнали собствените си пречещи за това недъзи. Този факт може лесно да се проследи при изключително много личности от нашата история, поради което сме претърпявали и несгоди. За съжаление при всички русофстващи личности покровителствената руска помощ за това е ясно видима. Несъмнено сегашното възпитание на голяма част от младото поколение е лишено от национално самочувствие. Това като следствие от втълпявания социалистически манталитет, да се подаваш на насилствени манипулации, които все още владеят медийните и образователните институции и не могат лесно да бъдат отстранени. Сега поне на думи сме тръгнали по коренно различен западен път, но пак има лошо, защото и по този път също има политици, които поради изброените скрупули,са склонни към подкупи и облагодетелстване.
  Относно Меркел, в смисъл на изявата на господин Инджев, съм сигурен в нейната нравствена чистота. В семейна среда тя е била възпитана в морал и християнско съчувствие да оказва помощ, както на народът си, така и на чужденците. Това, че разговаря с лъжецът Путин или с посредственият мегаломан Тръмп като политик е действие по принуда. Предполагам, че добре ги е окачествила и въпреки това използва всички възможности, които тя при тях има на разположение, за да може да извлече възможните ползи (ако може да се говори за такива). Благодарение на аналитичната си мисъл, тя добре е осъзнала значението на тази милиардна взаимна помощ в ЕС, изказана съвместно с Макрон. Предполагам и на много мислещи и споделящи европейската доктрина мнението по този въпрос не е различно. Основното съмнение може и идва само поради това, че тези средства, без съответните уговорки, изрични условия и контрол, могат да попаднат в нечистите ръце на мафиоти и престъпни фирми, с което до голяма степен да се окажат неефективни. Така, че въпреки грандиозната сума и добрите помисли, те да не могат да постигнат целта си. Нима ние не можем да разберем подобни съмнения, след като добре знаем, че у нас има фирми, които по криминален начин прибират европейски средства за подпомагане. Когато в една страна няма ефективно действаща съдебна система, която да контролира, респектира и наказва всяко едно незаконно провинение, независимо от служебното положение на провинилите се, със сигурност може да се каже, че такава помощ може да даде съмнителен резултат. Необходими са още много уточнения и действия с цел предотвратяване на съществуващите обществени недъзи в ЕС, за които ние също в отрицателен смисъл, без съмнение, допринасяме!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.