Плевенският самозван оракул пророкува избори без дясна алтернатива на другаря си от Банкя

 

В интервю за БТВ един бивш министър на вътрешните работи, подал оставка заради връзки с лица от криминалния контингент, заплахи срещу журналисти и прочее провинения под натиска от собствения си тогавашен социалистически премиер Станишев през април 2008 година, но назначен през май 2018 година за шеф на криминално създадената с ресурса на държавата партия на бившия социалистически лидер и президент Георги Първанов, направи днес поръчкова прогноза в полза на уж критикувания от него собственик на ГЕРБ и държавата Бойко Борисов. Обяви го за гарантирано единствения бъдещ играч на следващите избори в дясното пространство поради договореното от прокуратурата отсъствие на Цветан Цветанов от изборната надпревра.

Калкулацията на бившия министър се основава на формалната логика на хипотезата, според която  прогоненият от Борисов бивш Номер две в партията му Цветан Цветанов се е спазарил с прокуратурата  да не бъде преследван повече заради апартаментите му.  Цветанов обещал да не конкурира ГЕРБ на изборите за Народно събрание следващата година. Така Борисов щял да остане сам на терена на тези избори в дясното пространство, твърди любимецът на телевизиите, които нямат нищо против да разпространяват непроверените му теории и явно харесват фриволния му начин на изразяване в рамките на политическия поп фолк.

Уловката в ловката интрига в това предположение не е в предположението, поднесено като достоверна новина ( ами ако бъде опровергана, дали ще бъде призната за поредната фалшификация?). Не е най-важното дали въпросният бивш министър и настоящ командир на маргинална партия казва истината, а каква е целта му. 

Най-добрата дезинформация в дългосрочен план се базира на серия от краткосрочни истини, сред които се вплита желаната манипулация. Ние, за разлика от къртиците със запазено партийно влияние в подземния свят на полицейското споделяне, просто не разполагаме с данни, чрез които да оспорваме достоверността й.

Уловката е в подхвърлената парадигма за уникалността на Борисов като незаменим и безспорен представител на хората с десни убеждения в България. В този смисъл, уж от “вражески” позиции, интригата на предсказанието на самозвания оракул от Плевен внушава фрустрация на желаещите или надяващите се най-после да бъде оспорен монополът на ореола на приятеля му от Банкя сред склонните да го подкрепят десни избиратели. Идеята е някои да си кажат: “ е, щом и левият ни враг мисли така, няма на какво друго да се надяваме, освен пак да му гласуваме на Борисов”. 

Преведено на разшифрован език това закодирано послание гласи:

“Давай, Бойко, ти си нашият любим “враг” – очакваме от теб да продължаваш нашата игра и да не допускаш автентично десни политици до реално упражнявана власт”! 

Напомням истината, която е проверена, за разлика от подмятанията на злополучния оракул от Плевен: той е сред доказаните говорители на радиоточката “Говори Москва” у нас и посланието му трябва да се разчита именно в този контекст.

Но има и второ дъно на тази интригантска прогноза: тя се бори да утвърди фалшивата новина за “десния Борисов”, който иначе е готов да се равнява по БСП за разни международни конвенции, да връща държавата в утвърдени сектори на пазарното стопанство, да угажда данъчно на отделни браншове в разрез с принципите на дясната политика, да се меси в спорта по примера на своя кумир Живков и да и пее в хора на Путин за вредата от западните санкции срещу него.

 

 

6 мнения за “Плевенският самозван оракул пророкува избори без дясна алтернатива на другаря си от Банкя”

 1. “На вас и на мен ни се казва,
  че трябва да избираме между лявото или дясното.
  Но аз предполагам, че
  няма такова нещо като ляво и дясно.
  Има само горе и долу.

  Нагоре-към отколешната мечта
  за максимална индивидуална свобода, съчетана с ред.

  Или надолу-към незначителността на отделния човек
  при тоталитаризма.”

  /Роналд Рейгън/

  “Лявото” или “дясното” са
  “дъвката” на псевдодемократичния ни преход на дъното на ЕС.

  Както и мистериозният КОЙ,
  който всъщност е противоконституционният Избирателен кодекс,
  и фалшивите избори…

 2. Как да реагира България на руските провокации за езика?

  (подгласничката на Румен Петков и председател на АБВ-младежи Пламена Заячка, която се похвали, че била истеричка по специалност, се прави на “дръж ми шапката” и “бяга по тъча” на въпросите за руската кражба на българска история и безграничната лакомия за чужди територии)

  https://www.tvevropa.com/2020/05/kak-da-reagira-balgariya-na-ruskite-provokatsii-za-ezika/

 3. ДГД (Да Го Д…) Румбата Шадравански! Колкото и да се лези пред благосклонни масмедии разни никога няма да се измъкне от блатото на политическите маргинали.
  И нещо не е по темата ама е много свежо. С адрес любимата матушка на рп и КО. Автор, btw, на безсмъртното: “Ние сме с Раззия. останалите да си таковат. такованката”. С последните две думи се само цензурирах.
  https://www.mediapool.bg/ruski-medii-svaliha-parodiyno-video-za-putin-i-sobyanin-sled-obazhdane-ot-kremal-news307963.html

 4. Все по-спорна става дясността на падишаха, особено откакто тръгна новата му мания да открива държавни дружества в различни ключови браншове от икономиката, или иначе казано, да строи соц. Така че той е всъщност по-приемливата БСП, защото хем прави лява политика, хем успява да направи шпагат между ляв и десен политически уклон, както и между пут.ин, тръмп и Меркел. Така погледнато, падишаха прави излишнa точно навалицата от рубладжийски партийки като тази на шадраван пиклев, а не евро-атлантичаскаТА алтернатива: Демократична България. Освен това имам лични впечатления от тежкия смут, в който ГЕРБ в момента хвъpлят редовите си фенове с все по-ясната заигравка с доган/пеевски. Това са нещата от живия живот, който няма нищо общо с паралелната реалност, която рисува шадраван пиклев в иначе нелишените си от остроумие интервюта. Caмo не мога да разбера какво дири интелигентният, умерен и космополитен на вид Ивайло Калфин в компанията на плевенския бандит.

 5. Да, ” интелигентният, умерен и космополитен” Ивайло Кальфын, който публично се изцепи” : “КОЙТО НЕ ОБИЧА РУСИЯ, НЕ ОБИЧА БЪЛГАРИЯ! 🙂 🙂 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.