Рецидивистът Б.Б. приложи “двойното положително отрицание” спрямо критиците си

 

 

 

 

 

Всички знаем за т.н. “двойно положително отрицание”, с което е уникален българският език. Виц е, но е вярно да се каже, че българското “да, дааа”, изречено със съответната интонация, наистина означава НЕ!

И в това отношение е Номер едно нашият Мъж на годината ( не веднъж избиран за такъв от сервилни сервитьори на комплименти за консумация на суетния ни премиер), Футболист номер едно, Най-големият геополитик ( според ласкателите от ПИК), Строителят на магистрали ( но не чак на две България, показател, по който който сам твърди, че не може да достигне учителя си Тодор Живков). 

Към изброените по-горе суперлативни етикети, които Той с кеф си лепи на челото като самата истина за себе си, същият вече се изживява и като най-успешния борец срещу китайската грипна зараза в света. Преборил го е както никой друг, но с най-меките мерки на планетата, пак според собствената му оценка, споделена тази сутрин на брифинг, на който съобщава, че няма да има повече брифинги за борбата ( му ) с вируса. https://debati.bg/boyko-borisov-kritikuvat-me-hora-koito-nyamat-kakvo-drugo-da-pravyat/

В рамките на поредната си самохвална изява Той сколаса да приложи творчески отрицанието като потвърждение. Заяви, че критиките към него не го “касаят” ( на български имаме думата отнася, но в русифицираната България мнозина предпочитат руското по инерция ). В същото време отново хвърли камък срещу своите критици, които на практика обявява за безделници. Критикували го защото нямало какво друго да правят.

Хем не го “касае”, хем критиците отнасят нови негови обиди, след като вече бяха описани от преработилия се властник като тулупи, които спят до обяд.

Очевидно представата му за врага е устойчива и той се повтаря като рецидивист в описанието му по критериите на собствения си тесен хоризонт.

Така си представя света на плурализма, върху който се крепи демокрацията, премиерът ни, който също така обича ( най-сериозно) да се самообявява за най-демократичния на света – не за друго, а защото търпял да го критикуват ( по медиите) от сутрин до вечер.

Този ( човек е изпълнен с презрение към различните  от себе си сънародници, но се опитва да представи надменността си като лична добродетел – от него да мине, “само” ги презира критиците си,  нарича ги тулупи или ги оприличава обобщаващо на безделници. 

Ако беше вярно  твърдението му и от групата на неговите клакьори и избиратели се изключат критично настроените към него български граждани, броят на мързеливците в България, по неговата кръчмарска сметка ( нали си е близък с кръчмарското лоби и все гледа да му услужи), ще се получи прилика с онази калкулация на набедения професор Иво Христов от червените многознайковци, преброил цели 80 процента от българите като “дебили”. 

Апропо, критиките в медиите срещу Него, които понякога се промъкват, също ли са плод на мързел или за работа в медиите се броят само похвалите и ласкаенето на Вожда? Въпросът е риторичен, а отговорът се съдържа във външната оценка за състоянието на медиите у нас, които по скалата на Борисов явно са страшно работливи, щом неуморно са се доказали като негови ласкатели и са признати за достойни бъдат на онова 111 място в света, което, премиерът ни не желае да припознае като своя лична заслуга. 

6 мнения за “Рецидивистът Б.Б. приложи “двойното положително отрицание” спрямо критиците си”

 1. Прост, по-прост, най-прост, Баце. Дори любимият му съвременен политически гуру, самият ввХУЙЛО И от долният клип излиза. че е по-възприемчив към критика от банкянското слънце. Застинал е той манталитетно някъде га се е пръквала любимата му песновка “Батальонът се строява”.

 2. Как ще включат България в класацията за най-безопасни туристически дестинации с тия плажове ,презастроени и пренаселени с пълчища руснаци, развъдници на коронавирус, СПИН и туберкулоза. Както чухме в едно интервю с руски туристи, пристигнали на летище Бургас, те не се страхували, не се пазели от вируса, защото тях “Господ ги пазел”!

  Гърция, Грузия и Хърватия водят в класация на най-безопасните дестинации

  https://faktor.bg/bg/articles/gruziya-gartsiya-i-harvatiya-vodyat-v-klasatsiya-na-nay-bezopasnite-destinatsii

 3. Рецидивистът Б.Б. два пъти е осъден от българския съд на парични обезщетения за лъжите си.
  В началото и края на всяка свое изречение,
  рецидивистът Б.Б. прилага “двойното положително отрицание” спрямо току що изреченото от него.
  А в рамките на месеца, рецидивистът Б.Б. прилага “в пъти, в пъти”, “двойното положително отрицание”…
  Типично, за всеки комунист, по света и у нас…

  IN MEMORIAM

  КЪРВАВИЯТ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАЛЕНДАР

  4-ти юни,
  1989-та година.

  Протестите на площад Тянанмън в столицата на комунистически Китай, Пекин,
  са жестоко потушени от танкове.
  Загиват стотици студенти.

  Навсякъде по света и у нас,
  зад маската на думите за “грижа за човека”,
  се крие кръвожадното лице на комунистите-изверги!

  У нас в “имено на Народа”, предците и съидейниците на Нинова и Борисов,
  избиват без съд и присъда над 40 000 от народа!

  Днес над 1 000 000 фалшиви избиратели1
  избират пак в името на народа!
  Пак в името на народа 2 670 преференции са повече от 20 986…

  Когато думите загубят смисъла си,
  човек губи съвестта си!

  Колкото и да си мисли,
  че това не се отнася за него, а за другите…

  И те така, без да му мигне окото, няКОЙ вписва в списъците, над милион фалшиви избиратели на изборите…
  И те така, без да му мигне окото, няКОЙ дава 100 000 лв.за главата на топ журналиста Милен Цветков…
  И те така, без да му мигне окото, няКОЙ самоудавя разследващият журналист във Варна и открадва лаптопа му с компроматите…
  И те така, без да му мигне окото, на Борисов и на Горанов не забелязват, че Божков ежегодно не внася 120млн. в хазната…
  И те така, без да му мигне окото, няКОЙ Гешев се прави на разсеян,
  за някякви SMS-и между “престъпника” Божков и “непрестъпниците” Горанов и Борисов…
  И те така,..“двойното положително отрицание”…

 4. Крие ли се врагът зад маската на европейски ценности? Едно есе за Левски и много въпроси

  (Така ще бъде след като министърът на образованието ни е неграмотен счетоводител, назначен знаем от КОЙ, а организатор на литературния конкурс е един крадлив “приватизатор” от Първо главно, самоизбрал се за “председател” на някакъв измислен от него “Общонароден” комитет за Васил Левски, същият страхливо се отрече от Апостола като публично излъга, че Васил Левски не бил казал думите, “който ни освободи той ще ни пороби”, цитирани от Захари Стоянов ! Защо допускаме такива мизерни родоотстъпници да учат и възпитават децата ни?)

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30650926.html

 5. “Академикът” антон дончев не само е откраднал романа на Фани Попова – Мутафова, не само е член на жури заедно с приватизатора и ченгето васил василев, но да не забравяме, че беше, а може и още да е член на надзорния съвет на “Трейс груп” – фирмата, която ремонтира пътя – убиец край Своге! Това се казва дялан камък! За такива Радой Ралин написа епиграмата:
  “Дето го сееш, там никне,
  пратиха го в музея – ще свикне.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.