Размазаният фокус на “Фокус”

 

 

 

 

 

Празнуването на годишнини от страна на медии, проходили в началото на прехода, изглежда върви по стандарт от рода на онзи в края на пубертета, който кара порасналите на години гимназисти да скандират “едно, две, три и т.н. “до изкрещяването на годината на своята предполагаема зрялост.

Агенция “Фокус” явно се учи от кака си БНТ с нейната абсурдна самохвална кампания относно присъствието й на пропагандния фронт от повече от половин век с плавен преход от комунизъм към неговото прославяне в наши дни под формата на горда ретроспекция, в която не намира място за самопризнание за ключовата си пропагандна роля за промиване на мозъци в НРБ.

Добрите ученици от “Фокус” не изостават, макар да са новородени от невръстната демокрация, която народи много такива рожби, но повечето починаха от недохранване в конкурентната битка да се харесат на силните на деня. ( http://www.focus-news.net/news/2020/06/07/2779723/georgi-parvanov-prezident-2002-2012-fokus-e-tsenen-i-polezen-iztochnik-na-informatsiya.html

Правилата на авторекламата за нашенските медии подбират изобличителни за тяхната ориентация “авторитети”, които да ги четкат.  Важното за тези медии, за които е приоритет да са си добре с всички, е да бъдат похвалени от всички. Няма значение, че да те потупа по рамото екзекутор на свободното слово е форма на мазохизъм – в случай, че те боли за свободата на словото. 

“Фокус” приема за качество похвалите на Георги Първанов – политикът, който качи  на бесилото за свободното слово през своя президентски мандат и така му подготви днешната ко(н)чина. https://www.youtube.com/watch?v=OIvpKJLGtA4

Ето тази всеядност, поднасяна като стремеж към плурализъм, е сред отговорите на въпроса защо българските медии са презирани в световните класации. Каквито са им “авторитетите” на тези медии, такива са им и отзивите под номер 111 в една от тези класации, представителна и за останалите.

 

13 мнения за “Размазаният фокус на “Фокус””

 1. Дъно няма драги Иво!! Продължаваме смело да кОпаме надолу от 111-то………

 2. При такава бленда , какъвто беше създателя на “Фокус” , фокусът на тази медия предварително бе програмиран да бъде размазан.

 3. Ген. Бен Ходжис: Черно море се е превърнало в “стартова площадка за дестабилизиращите операции на Москва
  (А наш Бойко искал да вижда само платноходки, водни колела и чадърчета! Абе, ела сибирска мечко, изяж ме!)
  Румънските военни наричат Черно море “сирийския ескпрес на Русия”, имайки предвид потока руски военни кораби превозващи техника, боеприпаси и войници от Русия в Сирия

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-gen-ben-hodzhis-cherno-more-se-e-prevarnalo-v-startova-ploshtadka-za-destabilizirashtite-operatsii-na-moskva

 4. Съвместно разследване на Биволъ и Инициатива „Зелени Закони“.

  Ревизоро “дискретно” изключил имот на Диневи в Св. Влас от Натура 2000 след като те го застроили

  Община Несебър издала разрешителни за застрояване на терена.

  https://bivol.bg/revizoro-dinevi-sv-vlas.html
  https://www.mediapool.bg/prokuraturata-poiska-proverka-na-poreden-stroezh-krai-moreto-news308359.html

 5. Съвсем не му е размазан фокусът на Фокус. От един сой са.

 6. Към Georgi Nikolov:

  Преди някой да е изпаднал във възторг, че ме е хванал в грешка поради невежество, бързам да отбележа лапсуса си: не става дума за хилядолетия, а са столетия, когато говоря за Китай и приноса му за световната цивилизация.

 7. Не е по темата, но все пак искам да си дам мнението по темата за расизма в САЩ.
  Живял съм 15 години в САЩ в столицата Вашингтон. Ако става въпрос за някаква дискриминация, то тя е по-скоро от черните към белите. Там има толкова много черни фондове, фондации, асоцииации и какви ли не други организации, които задължително имат в названието си думата “черен/а/”. Примери: “Черна телевизия”, “Черен фонд за студенти”, “Фонд на черните жени” и много други, но никъде там няма да видите каквото и да е съдържащо в названието си думата “бял”. Работил съм с много колеги – афроамериканци. Те самите не желаят да живеят в черните квартали като “Анакостия”. Има обаче и някои черни квартали, като този в близост до военно – въздушната база “Андрюс” (там живях с моето семейство 5 години и нямам никакви забележки), където мнозинството са черни, но такива, каквито всеки би искал да има за приятели! С някои от тях съм разговарял и те самите са ми разказвали, че за нищо на света не биха се върнали да живеят в “Анакостия”.
  В САЩ ако има свободна позиция и за нея кандидатстват бял и черен, по правило назначават черния, дори ако неговата квалификация не е толкова висока като на белия. Във Вашингтон, за да спечелиш дело в съда, по правило трябва да си наемеш черен адвокат. Има квоти за черни в университетите! Това да ви напомня за нещо в БГ преди 1989 г.? Има още много примери, но ще спра до тук.
  За мен тези събития са проява на комплексираните черни и безхаберните бели.

 8. За тези, които не изпитват погнуса от руския, давам линк към статия в списание “Чайка”, което се издава и разпространява в САЩ и е доста обективно и информативно. Бях негов абонат по време на цялото ми пребиваване в САЩ. Не само самата статия, но и коментарите към нея са доста интересни и показателни:

  https://www.chayka.org/node/10935

 9. @ Димитър,

  Ето и г.т. на уважаваният не само И от двама ни историк, аналитик и публицист Марк Солонин. На съветски диалект е но доколкото съм запомнил ти не възразяваш от време-навреме при по-така поводи срещу употребата му. Цитатът в случая е редно голям и си струва размисъла,

  «Белые люди, за счет собственных сил и средств, часто рискуя жизнью (шторма, крокодилы, змеи, комарики с вирусом во рту) вывезли много-много негров из Африки в самую лучшую (да-да!) страну мира. Сейчас потомки вывезенных живут – В СРАВНЕНИИ С ТЕМИ, КТО ОСТАЛСЯ В АФРИКЕ – как в раю. И белые даже не требуют с афро-американцев деньги за перевоз! Чего ж вам боле?
  Да, негры в США работали. Много, тяжело и за миску еды. НО – оставшихся в Африке (к счастью для нашего рассуждения и к несчастью для них самих) было очень много, они все эти сотни лет много, тяжело (и часто впроголодь) работали. Результат? В Америке – США, а в Африке – Габон. Где лучше – понятно. А почему? Может быть, потому, что белые в США добавили к труду плантационных рабов что-то еще, более ценное и даже уникальное?
  Для особо забывчивых евреев напоминаю:
  – евреи нигде, ни в одной стране мира не громили магазины и не жгли машины, “еврейский погром” – это про другое
  – евреи в СССР боролись за одно-единственное право: право уехать на историческую родину и более не обременять местных своими длинными носами, картавыми языками, запахом чеснока и шинками, в которых жиды спаивали русский народ; негры в США тоже борются за право вернуться на родину в Габон?
  И последнее, САМОЕ ГЛАВНОЕ: всё сказанное распространяется на ЛЮБЫХ охуевших от халявы и вседозволенности паразитов, ЛЮБОГО цвета кожи, формы носа и пр.»

 10. А какво да се каже за фокусите на властниците,които не стига,че ни крадат и контролират, но навлизат в домовете ни безконтролно със словесни фокуси – лъжи. Тази сутрин слушах по ТВ Валери Симеонов и земеделската министърка,Танева мисля се казваше. Наслушах се на речеви еквалебристики и се отвратих. Тези индивидуалности са се самозабравили и си въобразяват,че им е разрешено да фокусират лъжите си като за пред без мозъчни същества.
  Така е,щом тяхен учител в професията е всемирно признатият фокусник, премиера – заместник началника на горния.

 11. @ Georgi Nikolov,
  Абсолютно съм съгласен с Марк Солонин, както и с другия ми любим коментатор Михаил Велер! Аз ни най-малко не изпитвам отвращение от руския, както някои, които смятат, че покрай кремльовското джудже трябва да ненавиждаме и езика на Пушкин, Чехов и пр. гении!
  Тук давам един линк и на английски за тези, които изпитват отвращение от руския, или просто не го разбират, въпреки, че почти всеки българин си мисли, че го знае “фарси”, без дори да знае, че фарси значи персийски:
  https://anncoulter.com/2020/06/03/on-the-other-hand-theres-rodney-king/

 12. Отново давам линк към Михаил Велер, защото може някой да го е пропуснал:

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.