Инфогафика се опитва да прикрие властово обслужване на руските интереси по линия на АЕЦ “Блеене” и “Банкянски поток”

обновена в 16.30 ч.

Ох…

Пак ПИК, официозът на реалната власт във виртуалното пространство!

Мнозина Бойкотират този сайт поради гнусливост. https://pik.bg/заговорът-на-кремъл-срещу-българия-протича-през-румен-радев-васил-божков-и-цветан-василев–news935080.html

Не мога да си позволя лукса на Бойкотирането и да се лиша от най – меродавния източник за споделените под юргана на медийния комфорт помисли на партийно-държавното ръководство. 

Слагам гумените ботуши и нагазвам с тази цел в най-новото произведение на абсурдисткото пропагадно изкуство у наше село.

Инфографика на ПИК, публикувана вчера, обединява всички истински и набедени противници на Б.Б. ( Бойко Банкянски) под скиптъра на въздигнатия в ранг на висш путински злодей президент Радев, независимо от видния за всеки зрящ наблюдетел факт, че той няма нито капацитета, нито правомощията, нито притегателната сила да играе толкова сложна за него демонична роля. 

 

 

 

 

 

 

Цар Путин, като заподозрян поръчител, наистина е самодървец. Той би могъл да нареди Б.Б. да гризне дръвцето, но само ако нашият премиер е непослушен. 

Обаче Б.Б. слуша и още как!  АЕЦ “Блеене”, “Банкянски поток” и прочее доказателства не се нуждаят от коментар в това отношение. 

По мнението на автора на този поток от скромни мисли именно блеенето на Б.Б. за повръщането на АЕЦ “ Блеене” е истинското стратегическо постижение на Путин на разкопаваната за руските тръби българска почва с цел отвличане на вниманието. 

Проникването в задния двор на Б.Б. върху релсите на АЕЦ “Блеене”е истинският приоритет на Кремъл. Всичко останало е само вазелин за постигане на задачата Русия да гарантира вклиняването си тук и да увековечи обвързването ни в стратегическо отношение чрез удвояване на своята ядрена база в страната ни.

За инфантилните рисувачи на инфографики обаче маневрата по прикритието на руското атомно проникване изглежда като гювеч  от несъвместими величини в България, общото между които е единствено във факта, че по различни причини не се кланят на Б.Б. 

Достатъчно е да се каже, че в тази инфогафика на интелектуалното безсилие са забъркани графично в общия казан путинофилските БСП и “Възраждане” заедно с “Демократична България”. Под общ знаменател като изпълнители на руския заговор срещу европейската ориентация на страната ни са поставени подгонени от прокуратурата бизнесмени, едни от които се крият в чужбина, а други са тук и на разположение, като над всичко и всички над всеки от тях, според инфографиците, огрява абсурдният в този контекст на обединител на истински и мними путнофили образ на президента Румен Радев, надценен неимоверно като вожд на всички врагове на ГЕРБ.

По метода на дедукцията, популяризиран от Шерлок Хомс на Конан Дойл, схемата на ПИК  на заразени от руския вирус изключва от нея твърде неправдоподобно тъкмо Б.Б. и шепа (не)верни нему патриоти ( 90 на от които с проруска ориентация). Точно те се оказват антителата на съпротивителната енергия срещу натиска на Москва в България, според инфосгафената схема на тази т.н. агенция. А от днес и патриотично гримираната патерица на властта може да попадне в лагера на уж руската по своята мотивация опозиция на Б.Б., за да бъде евентуално заменена от ДПС, от чиито връх демонстративно беше бутнат в пропастта на политическото забвение нейният председател Лютви Местан заради проявена от него “русофобия”.

Ще повярвам(е) в проруския фактор като обединителен за всички разнородни противници на Б.Б.  само в случай, че поне веднъж самият Б.Б. се осмели да заяви нещо подобно. Говорителите на Б.Б. не могат да компенсират със смехотворни обобщения неговата страхливост дори и да е вярно в някаква степен, че Той се опитва да скочи в движение от влака на Путин, усещайки, че му предстои да дерайлира.

Б.Б. оставя неговите ласкатели да намекват твърдо като за наивни избиратели, че нещо се е променило в навика на Б.Б. да обслужва интересите на Путин. Иначе е интересно да се види как най-верните на властта пропагандатори скоропостижно се превърнаха в набедени “русофоби” по поръчка на фона на очевидното обслужване на руските интереси по газово-ядрена линия от страна на същата тази власт.

ПИК ( като че ли?!) отговориха на горния текст скорострелно с твърдение, че Б.Б. е сам срещу всички ( с приложен обобщаващ списък на враговете му, мними или реални), но е обречен да спечели срещу тези всичките. Кой знае защо обърканите изпълнители на поръчката илюстрират бравурното си твърдение със снимка на Б.Б.,  на която той хич, ама никак не изглежда като победител…https://pik.bg/борисов-сам-срещу-всички-негодници-обречен-да-успее-news935423.html

 

Пак за ПИК от последните минути на слугуването: сайтът, който се представя като куче-пазач на истината без значение срещу кого лае, докладва с подвита опашка и без никакъв коментар саморекламата на прокуратурата за телефонен разговор с главния прокурор на ЕС Лаура Кьовеши, с чиято безкомпромисност българският шеф Иван Гешев много би искал да бъде отъждествяван. Тя склонила да разговаря с Гешев по телефона и медийният обслужващ персонал веднага докладва за радостното събитие. https://pik.bg/обвинител-№-1-иван-гешев-разговаря-с-лаура-кьовеши-за-работата-на-европейската-прокуратура-news935419.html

6 мнения за “Инфогафика се опитва да прикрие властово обслужване на руските интереси по линия на АЕЦ “Блеене” и “Банкянски поток””

 1. Янките са ноторно известни с поведението си по-глобални проблеми които изискват технологично време на проучване. Понякога се създава илюзията, че проспиват геополитически заплахи. Да, ама НЕ!
  В момента на ход е обявяване на матушката за “терористична страна” и отключването ѝ от SWIFT:
  Прави ли още се Баце на интересен с прословутите му шпагати по всички азимути следват реципрочни мерки и за “малката раззия” както е на галено известна сред “посветените” петоколонци и полезни идиоти България.

 2. забележка под линия – максималният експлоатационен срок на реакторите според завода производител е 50 години… Това към днешна дата. Колко е бил преди 40 години когато са конструирали 5 и 6 енерго-блокове на Козлодуй не знам. Това поставя едни крайни срокове, които дори руснаците не са толкова смели, че да разтегнат във времето.

 3. Линкът не ме отведе до страницата с дезинфографиката (опитах от любопитство), но забелязах там анкета “За кого ще гласувате при избори днес?”. Незнайно защо не видях опция за гласуване “БСП/ДБ/партия на: Слави Трифонов, Мая Манолова, Васил Божков, Румен Радев (с или без партия?!)(…)”. Ако дезинфографиката на агенция ПИШ е вярна, би трябвало да има и такава опция за избор, не ли?

 4.   Към симпатизант/ка на ДСБ

  Най-вероятно с осъзнали, че са се изложили с тази абсурдна конспиративна връзка ( всички несъсласни или просто неподчинение на Б.Б. под крилото на Румен Радев, а най-отгоре грее Кремъл) и са я свалили. Както отбелязах, часове след моята публикация се появи нещо като отговор без да ме споменават с твърдения, че Б.Б. ще победи всикки вкупом.

 5. @Иво Инджев

  Вероятно. Освен това започва да става видимо с просто око, че бутат колата в посока на коалиция ГЕРБ/ДПС. По простата рецепта добрилоши. И на лошите главатарят седи в… кремъл. Това едва ли cе e xapecaлo на руското посолство.

  Заигравките с ДПС имат голям потенциал да извадят очите на падишаха, вместо да му изпишат веждите, защото и най-мазохистичният фен на барьйсав има някакъв праг на търпимост.

 6. Който строи върху над 200 000 /милиона загинали черно работници ще падне в гробът при тях! Това е при всички кървави режими! Само простият деспот се закопава с излишни надпревари! А всички останали са като Тайландски булки! Хем красиви, хем фалшиви! Цялата азиатска работа е копие на по-старите култури преди Япония, Китай, Корея, Виетнам, Индия, и другите прехвалени “цивилизации” в техният регион! Забравяме за Шумер, Валилон, Египет, Централна Америка покрай тях! На Балканите преди 8 000 години няма данни за цивилизованост! Имало е само отделни култури с първообрази на съвременните еднолични системи! Такива са фактите! Другото е спекулация, и патриотарски манипулации!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.