Москва потвърди, че нейният фаворит в България е Бойко Борисов

Когато става дума за поздравления от страна на представител(и) на една държава до ръководител на друга, макар да е по личен повод, това се нарича дипломация. Стандартно е тя да се проявява по такъв начин, освен ако в посланията не се промъкват новини, предназначени за публиката. Тогава вече става дума за внушения за масова употреба.

Сайтът ПИК, филиал на правителствената пресслужба ( ако не и основен виртуален инструмент на властовата пропаганда у нас) информира публиката си , предполагаемо от редакцията жадна за отзиви кой чужд ръководител е поздравил премиера Бойко Борисов за рождения му днес днес, че той е получил “невероятни честитки”.

Поздравен е бил от френския президент Макрон, който му пише на “ти”. В което няма нищо “невероятно”. Борисов е получил кортик от сръбския си колега Вучич, когото наскоро нарече в София “селско момче като мен”.

“Невероятното” в честитките вероятно трябва да открием в руските поздрави. Те са рутинни любезности от страна на премиера на Руската Федерация Мишустин, но в честитката на посланик Макаров, с когото Борисов има навика да се целува и прегръща задушевно, наистина има една невероятна оценка.https://pik.bg/първо-в-пик-премиерът-бойко-борисов-с-невероятни-честитки-за-рожения-ден—ето-какво-получ-news936147.html

Новината, която се промъква в стандартните любезности, написани от посланик Макоров, е двойна.

Първо: Макаров поздравява Борисов за “ изключителния му дипломатически талант”. Не просто дарба, не просто талант, а направо “изключителен” такъв!

Второ, но не по-значение: Макаров четка самочувствието на Борисов ( почти като самият сайт ПИК, който отдавна титулова своя кумир от Банкя със суперлатива “най-големия геополитик на нашето време”) като успешен балансьор между Изтока и Запада. “Успяхте да превърнете България в моста между Изтока и Запада, като спазвате баланса и защитавате националния си интерес”, пише руският посланик и многозначително пожелава още много успехи и победи на рожденика – вероятно като тази да седи на два стола между западните съюзници и Русия, която българският премиер отказва да посочи като държава, водеща хибридна война срещу България.

Очевидно, че Борисов, който не е побеждавал никого на международната арена, се харесва на Москва като победител на българския тепих на изборите и Кремъл му пожелава пак да победи. С което потвърждава изреченото от Решетников откровение, че Русия предпочита Борисов пред конкурентите му в навалицата от желаещите да се подмажат на руската мечка наши политици и партиите им.

Теорията за необходмостта от “баланс в международните отношения” и за края на “еднополюсния свят” ( подразбирай край на американското водачество ) е любимото клише на Кремъл. Зад него се крие претенцията Русия да бъде третирана като контратежест на най-тежките на кантара на световната икономика държави, макар да има смехотворно малък дял в рамките съвкупния БВП на планетата , равен на около 2 процента от нея.

От комплиментите на Макаров се вижда, че в Москва адмирират разкраченото поведение на Борисов и правят възможното да ни съобщят за своето одобрение, за да ни е ясно, че няма промяна във въжеиграчеството на премиера ни въпреки прогонването на руски дипломати от София или няколкото реакции на външното ни министерство срещу зачестилите напоследък руски провокации срещу България на историческа основа.

15 мнения за “Москва потвърди, че нейният фаворит в България е Бойко Борисов”

 1. В руското послание ми прави още нещо впечатление. Основна разлика тук (въпреки, че нямам никакъв интерес да следя руските изяви), че е написано на български. Обикновено изразността и тонът на завоевателите във всички времена е бил на руски. Така да се каже, жабата да си знае гьола! Като чели налягането на „паравоза“ е много спаднало, та не се употребява дори и за свирка! Та сега и това, хвърляме на амбразурата, че е успял да превърне България в моста между Изтока и Запада. Изведнъж спазвал баланса и при това защитавал националния си интерес! Сакън Бойко, да не се отметнеш пак от Белене, или от потока дето го контролираш с джипката, защото май и тук има опасност да се намеси Америка. А в това се крие опасност, да бъдат загърбени „националните интереси“, които Бойко защитаваше по руски образец.

 2. Съвсем скоро е 18 юни – р.д. на нашия (не желан от доста, но избран)
  Пре(на РФ аген-)дент. Дали ще има поздравления? Ако има, надявам се
  да разберем още нещо за нагласата на Путин към Румен Радев,
  съответно на РФ към България.

 3. С и без поздравления на КОЙто трябва Баце го е закъсал яко. Вижте как го работят Биволите.

  Атанас Чобанов

  Ще пратим на западни експерти, които не разбират български, три неща за експертиза “на сляпо”:
  1. записа с Буда, 2. официален запис с Буда. 3. запис с Балабанов, който имитира Буда.
  Въпросите, на които да отговорят ще са:
  – един и същ човек ли говори в трите записа?
  – същото при сравняване на двойки записи;
  – естествени или машинно синтезирани са гласовете?
  – има ли следи от изрязване или вмъкване на звук.

  Обратното броене започна.
  https://www.reduta.bg/сори-бойко-забавлението-отива-към-кра/

 4. Започне ли онзи злобен пинчер от канал3 във всяко интервю, което води, да храчи по Иван Костов, това е сигурен знак, че предизборната кампания е започнала. В този смисъл: да ни е честита.

 5. Последният запис, в който слушаме автентичният Борисов, показващ кухнята на властта му в България, показва не само защо е удобен. Не се шокираните от него, все едно не сте забелязали досега, че той олицетворява културният модел, доминиращ обществената, а и лична културна среда в страната.
  Уви, убеден съм, че поне една трета от населението изпада във възторг от баш, който нарича с назидателно тон председателя на народното събрание ” кърджалийска проста п- на.”
  При това, тази една трета от населението, придоби чрез него властовите и публични позиции в страната ни. Тази прослойка осъществи, с външна помощ историческата си мечта, да доминира обществото.
  Записи, като този, не само няма да съборят властта МУ, но я рекламират и укрепват.
  Сега вече, преходът свърши. И или ще сменим културния модел в родината си, или предстои окончателното обсебване на обществото от вековната злоба на роба.
  С любезната подкрепа от Москва, разбира се.

 6. До симпатизанка на ДСБ
  Ако се учудвате,не би трябвало. Майката на злобния пинчер П. е гражданка на една от азиатските републики на СССР.

 7. Първо да благодаря на Георги Николов за линка!
  Той ме подсети, че доста често цитирам Л. Толстой, че каквото и да се случи, после все се намира някой, който да каже „Аз нали ви казах!“ (ако някой се е усъмнил в автентичността на гласа на Толстой – това е преразказ на мисълта му). Та преди да са се развили нещата ми се иска да направя прогнозата:
  „Бойко Борисов компромат не го лови“!
  Това стана ясно след записите с Мишо Бирата и с прокурорите. По друг повод съм питал, какво значи компромат срещу Борисов, след като на него официалната биография е един голям компромат? Не знам дали в социалистическото Симеоново са учили психология или са я смятали за буржоазна наука, но ако бяха учили, щяха да махнат фрагмента със звуковата картина от тоалетната, който придаде комичен характер на иначе сериозния (пълен със сериозни безобразия) разговор с прокурорите. Няма да се учудя, ако у част от слушателите е предизвикал и симпатия (умиление). Чудя се колко ли от избирателите ще си кажат по повод на последния запис „Пишкин момче“?
  Та без да съм гадач, искам да направя две прогнози. Гореказаната и тази, че ако греша, БСП ще управлява по-лошо от Борисов.
  Искрено се надявам, че първата ми прогноза е грешна, а втората – че изобщо няма да се подложи на експериментална проверка. Дано десният избирател мисли като мен и да се напъне да отиде до урните, независимо че Х. Иванов е небръснат, Атанасов – ….а бе все нещо и на него не му харесват, и т.н.т. по списъка на истинската алтернатива… Никой от тях не е идеален, но барем не са пишкин момчета…поне според мен…

 8. Ох, докато си търсех правописните грешки, Веселин Димов ме е изпреварил…

 9. @Асен

  Ха-ха-ха, много ме развеселихте: излиза, че в канала има повече от един злобен пинчер. Аз имам предвид този с инициалите л.о. Всъщност, не е смешно. Както и въпросът никоя от мисирките ли не се възмущава (или поне смущава) от безобразието индивиди с …найсет обвинения и доказано корумпирани да напират към политиката, сякаш тя е кофа за боклук? (За да не стане и този път грешка в комуникацията, уточнявам, че имам предвид васил божков и цветан цветанов).

 10. До симпатизанка на ДСБ
  Кофата за боклук отдавна е препълнена. Полезно е Цв.Василев и В. Божков да се поставят на друго място,щом няма кой да го направи вместо тях. И аз се уточнявам – това е мое мнение

 11. @симпатизант/ка на ДСБ,с канал 3 е като с Топлофикацията и енергото-който и да е все е да го псуваш.

 12. Дребните души винаги са повече от великодушните! Кучетата са повече от керваните камили, вървящи в пустинята на политиката! А пустинята е огромна, оазисите в нея са малко! Бойко колкото и да се прави на великодушен, е дребна душа! И неговите “господари от Кремъл” са злобни лайки, като него! Рано или късно тези лайки ще умрат с капсулата си, заради липсата на кислород, и заради прегряването на двигателите! Те летят в опасна орбита с по-големите държави, които имат космически програми по изцяло техни проекти, а не по присвоени планове! Китай, Русия, Индия, ОАЕ, Северна Корея, и другите зомбита само крадат циганската, и лъжат по цигански! Затова всичкото им е катуни, и тъпи муцуни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.