Сполучлива снимка на русофилското верую в България

Не знам кой е направил следната снимка, която ми попадна случайно в мрежата, но авторът, волно или неволно, е постигнал обобщаващ ефект за общия дом на русофилите у нас като метафора.

Русофилите у нас, обединени в невежеството си спрямо руско-българската история и от вярата си в неподлежащата на оспорване при никакви факти и разкрития “истина”, са разделени в незнайно каква пропорция между бедни и богати. Бедните между тях определено служат за спойката на хоросана, необходим да се демонстрира монолитност и большинство ( спрямо прозападните българи, които не изпитват влечение към колективно ядене на кебапчета край изкуствени водоеми в прослава на чужда държава) по техните сборища.

Символ верюто на вярващите в Русия българи е точно това, което се вижда на картинката.

Едноока е, мърлява, недозамазана, изградена от старовремски тухли, подлежащи на разпад под напора на времето ( на промяната). Застинала е в някакво минало недовършено време, но пък гордо е накичена с руското знаме на фона на единственото хубаво нещо като даденост, независеща от тях: красивата българска природа, която русофилстващите нямат нищо против да продадат за рубли.

Като си спомня мечтаещия на глас за общ европейски дом Горбачов, не мога да не се съглася с известния руски лаф ( използван от премиера Виктор Черномирдин в началото на 90-те години на миналия век по адрес на прехода от комунизъм към капитализъм в Русия): искахме да стане по-добре, а се получи както винаги.

10 мнения за “Сполучлива снимка на русофилското верую в България”

 1. Аз я направих снимката вчера и признавам, че окупационното знаме ми развали хубавото настроение от пътуването сред все още запазената природа в тази част на България! Публикувах я, защото ми се стори като тъжно обобщение на реалното положение, въпреки опасенията, че сигурно някой ще ме критикува, че “издребнявам” 🙂

 2. Познавам такива любители на руското като собственика на тази къща. Те не са представителна извадка на българите.
  По времето на соца отишли с връзки в Съюза – Коми или някоя азиатска република, Плащали им като на чужденци, ядене,пиене и женчини – по руски.
  Връщат се в България с москвич и руска съпруга. След като е взела българско гражданство тя се развежда, остава да живее в тази “западна” страна и хич не и се прибира във великата Рус.
  Спомена обаче си остава в нашия. Все пак е бил нещо между мужиците, многа водка и девачки.

 3. Апелативният съд гледа днес делото срещу Николай Ненчев за ремонта на МиГ-29

  СГС постанови оправдателна присъда за бившия военен министър

  (Това гротескно дело, както и делата за назидание и сплашване срещу Трайчо Трайков, Даниел Митов, Симеон Дянков, Иво Прокопиев и т.н. зачерква “безпристрастността и смелостта”, които главният прокурор на РБ, избор на Борисов и Чайка, претендира, че уж притежава.

  https://faktor.bg/bg/articles/apelativniya-sad-gleda-dnes-deloto-sreshtu-nikolay-nenchev-za-samoletite-mig-29

 4. Разкриха подробности за двойното убийство в Казанлък, единият от закланите е руски гражданин

  ( сигурно руският гражданин дълго време е отказвал да си плаща наема на местния братушка или се е опитал да му открадне жилището, защото е курица и Болгария не за граница)

  https://faktor.bg/bg/articles/razkriha-podrobnosti-za-dvoynoto-ubiystvo-v-kazanlak-ediniyat-ot-zaklanite-e-ruski-grazhdanin

 5. А сега вижте “хватките”, с които 24 часа и други сайтове старателно крият факта, че единият убит е РУСКИ гражданин, наемател. Целенасочено не задълбават и какъв точно му е бил “строителният бизнес” в община Казанлък, където са и военните ни заводи?

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8701818

 6. До sms

  Има ли някаква информация с какъв чин от Ведомството е загиналият?

 7. Де да можех да проумея иерархията им ! Често при тях някой с “публично” по-висок чин козирува на друг с по-нисък такъв! 🙂

 8. Всеки ден (в Германия) минавам по два пъти покрай една кооперация, от балкон на която е провесено огромно руско знаме. В началото се дразнех като го видех. Сега изпитвам съчувствие към собственика му, който просто е развял на показ комплексите си.

 9. Къщата на Баба им Яга! Вещици като нея има много! Най-ужасяващата от тях е Вещицата в Блейр, Мериленд! Там тя е местен фолклор с над 200 годишна предистория! Филмът за нея е толкова покъртителен, че ако се направи балканска негова версия, със сатанинските ритуали на болшевиките, Оскарът е гарантиран! Реалните сцени са по-ценени от измислените истории за”славни победи”, и за “героично минало”! Изверги като чекистите нямат бъдеще, а драматичен край!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.