Нашенски русофили се разтревожиха за падащите статуи на колонизатори и завоеватели по света

Беше въпрос на време някой от говорителите на русофилщината у нас да припознае международно надвисналата по аналогия заплаха над руско-съветското доминиращо над България монументално наследство.http://www.focus-news.net/news/2020/06/17/2782479/plamena-zayachka-abv-razrushavaneto-na-pametnitsi-e-pryako-narushavane-na-choveshkite-prava.html

Първановата партия АБВ, създадена с държавни пари в края на царуването му, отдавна се бори за първото място в състезанието кой да се открои като авангард на московската пета колона у нас – ако не по влияние и политическа тежест, то като лице на руското влияние. И ето че тя отново се постара да си заслужи реномето на челен отряд на московската пета колана.

Изразявайки тревога от световната тенденция да бъдат сваляни от пиедесталите им дългогодишни кумири, АБВ “пропуска” да уточни защо се е загрижила за статуите на бивши робовладелци, колонизатори и извършители на геноцид срещу цели племена и народи, чиито потомци и съмишлениците им сред “белите хора” буквално въстанаха сега в диапазона от САЩ, през Нова Зеландия и Австралия до нашия континент срещу натрапения им прочит на историята, писана от победителите на въпросните племена и народи.

Употребявайки квалификацията срещу онези, които се разбунтуваха, че били “прости”, АБВ показа русофилската си расистка същност чрез едно младо лице, сякаш да подчертае партийно, че грозотата е вътрешно състояние на духа много повече, отколкото привидната хубост говори за красотата ( която няма да спаси света, а цели да спаси статуквото в угода на поробителите) на употребявани с рекламна цел физиономии.

В Антверпен в Белгия, през различни градове в САЩ и във Великобритания ( без претенция за изчерпателност в изброяването) не “прости” протестиращи, а избраните от мнозинството си съграждани власти започнаха да демонтират статуи, чието монументално предизвикателство да символизират отречената практика на робството и колониализма отдавна предизвиква протестите цели общности в тези държави.

Това не трябвало да се превръща в държавна политика, възкликва лицето на АБВ в съответното изявление срещу “простите”, потърсили справедливост за осъзнаване на истинската история в чужбина. Защото и в България някои просто протестираме отдавна срещу монументалните кумири на постколониализма у нас. В резултат на това от Кремъл включват глашатаите на своя интерес жалоните на робството да бъдат съхранявани в България.

От АБВ директно се обръщат към един ( бивш свой коалиционен) партньор с призив да продължава да пази руския монументален интерес по държавна линия, какъвто е премиерът Бойко Борисов.

Разбира се от АБВ не искат да издадат директно Борисов като охранител на завоевателните чужди паметници, поради което не го споменават поименно, а “само” призовават държавата ( управлявана в името на простите, според самия Борисов) да не позволява вълната от преосмисляне на фалшивата история да бъде допускана и тук.

А че държавата, това е Той, е факт, който не се нуждае от п(р)ояснение.

За сведение на другарките и другарите от АБВ и техните изпокрили се съмишленици, на 7 май в руския град Твер премахнаха две плочи, поставени в памет на Катинското клане на полски военопленици, извършено от съветските власти – подчертавам, властите ги премахнаха след прокурорско решение.

Това се случи в Русия преди вълната от премахване на статуи в САЩ и другаде насред антирасистките бунтове ( на снимката).

Нали нашите русофили изтъкват, че Русия е Номер едно във всичко! Ето случай, в който се оказват прави ( въпреки разликата в мотивацията за демонтирането на историческата памет). http://www.focus-news.net/news/2020/06/17/2782479/plamena-zayachka-abv-razrushavaneto-na-pametnitsi-e-pryako-narushavane-na-choveshkite-prava.html

9 мнения за “Нашенски русофили се разтревожиха за падащите статуи на колонизатори и завоеватели по света”

 1. Сега или никога! Моча в музея, Альошите на павета, катедралния храм в София с българско име, улиците в София да не носят имена на убиеца на Левски и на окупатори! Паметника пред НС да пише ЦАР ПОРОБИТЕЛ.

 2. “Росатом” подписа меморандума за АЕЦ “Белене” с “Фраматом” и “Дженерал Електрик”
  (т.е. ” стратегическият” инвеститор, този, който “коли и беси” е “Росатом”, останалите са само търговци-производители на поръчано оборудване)

  Страхливият и продажен Борисон докара ядрения апокалипсис в България!
  Ще остане в българската история, ако има такава след него, като върховният престъпник, унищожителят на България!

  https://faktor.bg/bg/articles/rosatom-podpisa-memoranduma-za-aets-belene-sa-s-framatom-i-dzheneral-elektrik

 3. До sms

  Току що прочетох тази новина, потвърждаваща чудовищното загробване на България от Росатом.
  Едва ли има разумен човек, който да не е наясно, че другите две фирми са просто удобен пълнеж в цялата схема!
  За съжаление, сега го няма сенатор Маккейн (светла му памет и поклон), да поговори с нашенските ядрени ентусиасти…

 4. @ Българин

  Светла му памет на героят от войната във Виетнам сенатор Джон Маккейн, той беше по-българин от всички “патрЭоти”, руменпетковци и кальфиновци, таскоерменковци, магарешки, андрейрайчевци и останалите руски зетьове и руски отрочета – примитиви. Друг въпрос е защо “Фраматом” и “Дженерал Електрик” са се съгласили (и в замяна на какво?) да играят ролята на смокинов лист, прикриващ срамотиите на ДЪРЖАВНАТА Росатом ?!

  Ето от това престъпление и национално предателство (по конституция) вчера ГЕРБ се опитаха да отвлекат общественото внимание, коментирайки надълго и нашироко пред пуйките “скандалния” факт, че Борисов СПИ ГОЛ, с пистолет до главата, а пачки евро и златни кюлчета компрометиращо се показват от чекмеджето на държавното нощно шкафче до леглото му. В Еврозоната и Банковия съюз рано или късно ще влезем, но затриващото ни като народ и суверенна държава ядрено заробване ще бъде завинаги или ще завърши с екологична катастрофа в обзлюдената ни от българи България !

 5. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30677352.html
  За мен една (не)обяснима новина, показателна за това как действат хората на Тръмп.
  Поздрави (задочно) на г’син Даскарев!
  Имитацията на борба с “левичарите” се свежда до това да се отстраняват читавите хора.

 6. В Ирак събориха статуите на Хюсейн, в окупираните страни свалиха “паметници” на Ленин, Сталин, и клонингите им! Половината минало е било време на разруха! Строенето е било само за “оставянето в Историята на Вождовете”! А хората са били техните роби! И в наши дни е така!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.