Приспивните снимки със спящия премиер и истинската ГОЛЯМА НОВИНА

Не знам за вас, но аз имам пълно доверие на властта. Тя ми отвръща със същото след като самият Борисов ми се довери преди осем години чрез телефонно обаждане да разглася в ivo.bg ГОЛЯМАТА НОВИНА за спирането на АЕЦ “Белене”.

Сега се промъкна вражеската хипотеза във връзка с ужасяващите снимки, че Борисов спи понякога и дори е възможно това да се случва в следобеден час. Ще да е акция на някой тулуп, за покаже, че не само тулупите спят денем, както твърди самият премиер. Следата определено води към тези “п…и заспали”, би казал гласът от онзи аудиозапис. Не мога да не взема отношение като доказано най-довереното лице на Борисов, когато става дума за ГОЛЯМАТА НОВИНА.

Приемам напълно сериозни всички твърдения на властта за това кой, как, защо и с какви технически средства снима Борисов в тежко компрометиращото този винаги буден българин спящо състояние. Само не съм съгласен, че всичко, което се показват снимките , дискредитира Борсов. Вижда се, ако трябва да вярваме на очите си, че и на сън той самоотвержено пази с оръжие до главата си част от натрупаното по време на неговото управлeние богатство, съхранявано на най-сигурното място в държавата – в спалнята на най-знамeнития охранител в България за всички времена.

Някои партийни другари обаче очернят началника си, съгласявайки се на първо място, че му се случва да се спи. Но не е само това! Тома Биков, който обяви днес че е решил ( под въздействие на вдъхновяващия сюжет със снимките, както се подразбира) да стане член на ГЕРБ. Биков се появи едва за 111 път в националния телевизионен ефир тази година само за да намекне, че Цветан Цветанов е имал близък достъп до Борисов. А от достъп до контакт има една крачка скъсяване на социалната ( ? ) дистанция. Явно Биков внушава, че Цветанов има отношение към нещо, което може да бъде наречено достъп до спалнята Борисов.

Биков беше подкрепен в това отношение в същата нац. телевизия ( каква диверсификация на гостите в добрата Нова телевизия! ) от женствената министър Ангелкова. Тя направо каза в прав текст, че Цветан Цветанов не е мъж. Не постъпил мъжки, напускайки ГЕРБ и спрямо онзи който го е направил политик ( кой кого е оправил в дебрите на политика е спор между двама бивши близки, да не кажем интимни приятели, но Ангелкова претендира да знае отговора като да им е светила).

На Борисов противоречи категорично днес и депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова в телевизионния сутрешен сериала “Борисов е невинен”, с работно подзаглавие, подсказано от премиера вчера “Аз съм безукорно честен” ( и скромен, дописват сценаристите).

Вместо да изброи по списък виновните за атаката срещу Борисов, както направи самият той вчера на извънредна пресконференция ( на която уточни, че само от ДПС го дебнат в задния двор, а не фронтално), Десислава Атанасова се отрече от шефа си чрез твърдение, че не знае кой го атакува. Май ще изгори, както се казва в аудиозаписа, на който глас с тембъра и интонацията, отлично познати на нацията, се заканва още преди да бъде повдигнато прокурорско обвинение един негов подчинен да “изгори” заедно с кмета заради неуважителна спрямо премиера ( не към закона, а именно към личността на министър-председателя) злоупотреба с европейски средства.

А какво трябваше да направят защитниците на Борисов, изпратени да тълкуват пред сънените граждани подхвърлената в публичността загадка със снимките, внушаващи, че премиерът спи, вместо да бъде показан отново и отново как в 7 сутринта се бъхта с неговия НОЩен щаб за благото на народа?

Много просто- точно като за простите, с които Борисов се гордее , че управлява. Само трябваше да повтарят обоснованите му твърдения за вражеския заговор, в който, по думите му, са навързани (почти) всички ( без ДПС, което го дебнело в задния двор): Радев, БСП, Васил Божков “разните десебета”…
А също трябваше да се възползват от сензационната новина за президентския дрон, който, пак по съобщение на самия премиер, го следи.

Тъй като пратениците на премиера не изпълниха заръката, телевизионните зрители сега ще останат с впечатлението, че беглецът Божков, яхнал президентски дрон, е проникнал в спалнята на Борисов, къдто вече се е намирал близкия ( и на двамата) Цветанов. Операцията са подсигурявали разни десебета ( нали спомняте, че Атанасов беше шеф на контраразузнаването). Така заговорниците са изнесли готовите снимки, връчвайки ги на ДПС и неговия Пеевски, който дебне в задния двор на премиера и само чака да снабди медиите си с поредната порция енза(й)ции- еднодневки.

Резултат не закъсня. Докато тази уйдурма протече по ноти, проектът АЕЦ “Белене”, висящ вече трето десетилетие на ръба на пропастта, направи крачка напред. Виртуалният официоз на властта ПИК съобщи за подписано споразумение между руснаци, французи и американци заедно да търсят инвеститор за блеенето по АЕЦ “Белене”.

Написах вече в няколко статии, че това е главната задача на властта , а всички останало е за отвличане на вниманието, но не вярвахте, може би. Е, сега ви го казва най-меродавният източник за истинските помисли на властта ПИК. Провиква се още в заглавие, че това е ГОЛЯМАТА НОВИНА. https://pik.bg/голямата-новина-е-факт-„росатом“-подписа-меморандуми-за-аец-белене-с-дженеръл-електрик-и-ф-news937469.html

28 мнения за “Приспивните снимки със спящия премиер и истинската ГОЛЯМА НОВИНА”

 1. Неудобно, но… Тъй рече следеният от президентски дрон собственик на пачки по 500 евро и златни кюлчета в чекмеджето, премиерът Борисов:
  – Президентът ме следи с дрон
  – Президентът Радев си вдига дрон и си ме снима. Като им кажа, че ще го сваля и те го спират. Дрона идва на метър от мен. НСП викат: Ма как да го махнем, той президента управлява дрона
  – Ся навремето верно ме сравняваха с Чък Норис
  – Само малкото момче ми липсваше да сложат в спалнята
  – Кой го е направил – някой колега, съпартиец, не знам
  – Що са ме снимали завит? Да ме снимат гол, да видим
  – Който ме познава знае, че сега слушам “Бели нощи”
  – Злато, евра, ужас, отвратително
  – ДПС действат по друг начин – отзад и тихо
  – Опитаха се да ме скарат с Цвета. А аз много я уважавам
  – Спалнята, къде аз си спинкам сладичко…
  – Кое наложи тази ярост? Само след няколко месеца идват избори
  – Искат служебно правителство, за да се насочат над 1 млрд. в друга посока.
  – Днес Цецо напуснал с мотиви, а до вчера викаше, че ГЕРБ е най-силната партия, а тези тук до мен днес за него вече са боклуци.
  – Тези компромати са правени преди евроизборите. По мокета го усетих.
  – Спалнята, къде аз си спинкам сладичко…
  – Нали съм най-пазен бе? Що ми е пистолет до главата? Щото имам наум, че някоя служба не ми мисли доброто.
  – Сестра ми ми пише съобщения – Жив ли си?
  – После я прегърнах, цунах я, щото тя знае, че го правя с душа.
  – Аз нито от Сретан Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша.
  – Ще си направя много изводи сега как ше спа. Въобще как ше остана там да спя?
  – Ми снимали ме, ами ако хъркам?
  – Тая снимка дето спя не е монтирана, щото си спинкам сладко
  – От днес ше спя с пистолет
  – Всички десебета и по земните кълбета се опитват да ме свалят
  – Ако са ми сложили в спалнята камери и започнат да ми пускат такива снимки от спалнята сме я втасали всичките

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/17/4080029_az_sum_bezukorno_chesten_-_kakvo_si_prizna_borisov/?ref=home_mainStory

  https://afera.bg/нова-бомба-ето-ги-доказателствата-за-з/

 2. Все се чудя, след тези записи и снимки дали ще се отлепим от 111-то място? И ако не, какво трябва още да се публикува, за да се докаже свободата на пресата, словото, съвестта и каквото там беше още…?

 3. Не че не си го знаем, но да допълня. Щом като има снимки от спалнята на банкянското слънце, значи наистина има камери и видеонаблюдение там. Следователно са истина онези слухове за записи от спалнята му с разни представителки от политиката, бизнеса и журналистиката, и обсъждането им на мъжки маси коя как се е представила. Може да си представим какъв език използват за това, щом главният тулуп на републиката нарича председателя на Народното събрание “проста кърджалийска *****”. Срам ме е тази тиква да се назовава министър-председател на Република България. Докога?!?!?!

 4. Да речем, че Цветанов е имал достъп до спалнята на Борисов, как стана така, че никой журналист не си задава следните въпроси:
  1. що се “разлюбиха”?
  2. наистина ли се “разлюбиха” или играят театър?
  3. Ако не е театър до какво ще доведе тази политическа война, между лица с откровено милиционерски мироглед?

  Точка 3 трябва да се разгледа и в този ракурс, че ЦвЦв май има връзки в САЩ, докато ББ със сигурност може да изкара дебели връзки в Русия.

 5. Преди секунди по БНТ:
  “За нас възстановяването на проекта АЕЦ Белене е най-голямата грешка в енергетиката на това управление”
  Рамадан Аталай
  ————-
  Който разбрал – разбрал, както се казва.

 6. Респект към г-н Инджев за сдържания по отношение на достоверността на фактите и веселия по отношение на ситуацията коментар.
  Откакто носих цветя пред руското посолство в памет на А. Бабченко, съм малко резервиран към бомбастичните новини, колкото и вероятни да ми изглеждат.
  В случаят със записа проблемът е не дали Бойко е казал това, а че е оставил всеобщо впечатление, че би могъл да го каже точно по този начин.
  По отношение на снимките – не изключвам да си държи евро и кюлчета в шкафчето в Банкя, ама във вилата в Бояна – хайде холан… Това е по-скоро дружески шарж, отколкото компромат….
  Зър се фатих, та се сетих – на някой минава ли му през ум, че Бойко сам си ги пуща тези, за да се изкара жертва?

 7. Съмнявам се несъгласието на турската марксистка партия да е мотивирано от притеснения за катастрофалните екологични последици от АЕЦ. Твърде вероятно е да не са поканени на корупционната софра и затова да им е кисел шербета. Какъвто и да е мотива, ако бутнат БиБи Банкянский, после ще ни курдисат някой друг клоун, който да обърне палачинката и да ни уверява, че АЕЦ е нужна, че ще пада келепир и бля,бля, блядь, но ще изпълнят капричото на Путиссимо. Помните ли как Св. Сава бранеше масква от Св. Павел??? Затова са курдисани – да пазят прашинка да не падне по руския имидж и келепир!!! Твърде вероятно е да им се иска да бъдат достойни мъже и да проявят отговорност в името на бъдещето на наследниците си, но се съмнявам, че ще им бъде позволен този лукс ат масква.

 8. Странно, но не чух някой от дежурните коментатори по телевизиите да изказва предположение, че ГЕРБ може да са скалъпили комедията около “спинкащия” падишах сами. А е логично едно такова предположение, защото им помага да преместят фокуса от скандалните разкрития на Черепа и да мотивират смешната дискусия за сигурността на падишаха, който – ти да видиш! – не можел дори в постелята си да е спокоен, че няма да го “закачат”.
  Използвам случая да поздравя Тома Биков послучай постъпването му в ОПГ ГЕРБ, вдъхновен от речта на падишаха, която отбеляза нов връх в малоумието – неговото и това на тези, които го аплодираха.

 9. От само една(ЕДНА) 500-еврова банкнота, 24 пенсионера биха получили по 40лв.като подаяние от герб за Коледа..а само в чекмедженцето МУ са поне1.200.000-1.500.000евро.!!Колко ли има в белия шкаф..а в касата..а в офшорките…а във Виена???!!!
  А сега да подпомогнем разследващите..ако ги има!!
  Какво се вижда по-детайлно погледнато на една от снимките?!
  Номер на банкнота и номер на златно кюлче,лесно може да се проследи кой е бил техен притежател и следващият въпрос е какво правят на нощното шкафче на министър-председателя на европейска държава??!!!
  Номер на горната банкнота от 500 евро на снимката със златото – XO6459442868,
  номер на едно от кюлчетата злато – umicor 250 – 52257.
  Без проблем може да бъде поразчепкана тая работа, стига да има мерак прокурора.
  Засега той,каскета, видимо няма…!!!

 10. Г-н Шумаров, не съм запознат с мотивите на “турската марксистка партия” да заема такава (правилна, според мене) позиция по отношение на гигантския корупционен и екологично престъпен проект Белене, само Ви напомням, че той беше спрян(преди 7-8 години), пак по времето на мандата на същата партия.
  Дай Боже, подобни “рецидивисти” да са и останалите им колеги – партии, ама надали – май марксизма точно при тях вирее най-много!
  С уважение, и извинение, че не споделям (напълно) Вашето мнение по конкретния казус.

 11. Гледам ги тези снимки и се опитвам да разбера за себе си кое е толкова смущаващо в тях.

  Парите и златото в нощното шкафче? Това е несериозно… Понеже съм производител основно на нестандартни изделия и често ми се е налагало да правя чудеса от едното нищо, мога да ви уверя, че по една снимка с добра резолюция мога да направя абсолютно точно копие на обектите в нея. После да ги подредя в същата конфигурация, да наглася осветлението и т.н. При последващо снимане на моето копие, с по-лоша резолюция от оригинала, никакъв експерт на планетата не може да намери разлика между оригиналните обекти и копията. Повтарям – това е по снимков материал. Ако имам физически достъп до обектите, тогава мога да ги повторя като китайски инженер, който “проектира” компютри – до най-малката подробност.
  В случая снимките изобразяват 100% стандартни обекти. Става още по-лесно – просто се подреждат стандартните обекти, мацва се тук-там боичка, осветяват се, правят се специфичните маркери (драскотини, петна, леки следи от износване…) и имаме готов декор. От тази позиция изобщо не ме вълнуват снимките с пачките и златото. Те могат да бъдат направени навсякъде и не струват пукната пара.
  Значи снимките, чисто визуално, не ни дават никаква информация, ако не знаем къде са снимани.
  Метаданните на снимките са изтрити, а на две снимки съществуващите метаданни не съдържат координати (така прочетох мисля в бивол). Ако снимащият е искал да докаже място, дата и час на снимане, той е трябвало да разреши на апарата си да позволи запис на локация и на време. (Всяка снимка на моя айфон показва дата, час и място на снимане – предполагам, че всеки е наясно, че това е елементарна настройка.)Тогава в метаданните щеше да има място, дата и час. Щом няма тези данни, значи:

  1. не са искали да ги има, защото не могат да ги нагласят и снимките ще са очевиден фалшификат.
  2. има координати в оригиналните снимки (тези, които виждаме, са копия) и с това си опитват да държат премиера в пълна зависимост. В този случай самият апарат, с който е снимано, също се пази. Човекът, който е снимал, няма никакво значение.

  Дали е 1 или 2 ние няма как да знаем и ни остава да чакаме.

  В снимките с парите има и пистолет, за който се предполага, че е премиерският “Глог”. Понеже е всеизвестно, че премиерът си носи пищова навсякъде с него, внушението от снимките е, че премиерът е някъде съвсем наблизо (в тоалетната например) по време на правенето на снимките. Ако са истински, това е катастрофа за премиера в личен план, ще кажа по-долу защо.

  Остава онази снимка, на която баце спинка…
  На тази снимка веднага прави впечатление позата на премиера. Така никой не спи, напряко на леглото с виснали глезени извън матрака. Изпитвам основателни съмнения, че премиерът спи следобеден сън, 3-4 часа, както той казва, в такава поза. По-вероятно е да е легнал така, за да гледа телевизия (има две дистанционни на снимката, значи в стаята има телевизор) и да е задрямал. Снимката очевидно е правена много бързо и при лошо осветление, левият крак на премиера е размазан, което означава, че е бил в движение (помръднал е) по време на щракването. Може би тази снимка изобщо не е правена с цел компрометиране на премиера. Може да е правена от любов – “той спи” казва Джулия Робъртс в “Хубава жена”. Ако имаше айфон, щеше да снима Ричърд Гиър и да си го пази за спомен. Може би тази снимка е нещо такова.
  Все пак е сниман и пистолета, а това прилича на мафиотско послание. Снимащият нарочно се е нагласил в такава поза, че да хване и нощното шкафче с пистолета. Мафията изпраща предупредителна снимка с пистолет, нож, въже или някакво друго средство за умъртвяване, за да знае заплашеният какво му се готви, ако не спази омертата. Възможно е да има и друга снимка, на която премиерът спи, а нощното шкафче е отворено и вътре се виждат пари и злато, а тази снимка да е само предупреждение.

  И така, ако снимките с парите и златото за нагласен фейк, значи определен кръг хора иска тотално да вземе властта преди редовните избори, чрез служебен кабинет. В този случай стигам до извода, че ББ е някаква пречка пред този кръг. Друга причина да се създаде такава гнусна история не мога да се сетя. Ако е фейк.

  Ако всичко е истина, тогава определен кръг от хора иска да откаже ББ от състезание на редовните избори, под заплаха от пълно разкриване на данните от снимките, на целия запис с кърджалийската дама и с други, още неизвестни на нас факти от битието на премиера.

  Нямам категорично мнение. Усещането ми е, че не се задава нищо добро в близък план.

  Но искам да добавя и още нещо. Ако всичките снимки са истински, то те са правени от човек, който е много близо до сърцето на премиера и се полва с пълното му доверие. Изобщо няма да повярвам, че в спалнята на премиера ще влезе някоя случайна повлекана и ще я пуснат от нсо със записващо или снимащо устройство, независимо какво. Мисля, че снимката с полегналия ББ е правена от негова много близка жена (или мъж, ако премиерът е гей, което си е негова работа). Независимо от факта, че не одобрявам политиката на премиера и пълния провал на управлението му, още по-малко одобрявам предателството от най-близките му хора. Ако някой иска да прави политика и да свали тези идиоти от власт, нека да се покаже с политически аргументирани послания. Повече от половината избиратели не гласуват, защото никой не се обръща към тях с политическо послание, което да ги ангажира.
  Предателите не заслужават нищо повече от презрение. Повръща ми се от мисълта, че предателите искат да управляват след ББ.
  Личното ми предпочитание е тези снимки с парите, златото и пистолета да са фейк, а ББ да е сниман от любима жена, на която са и хакнали или откраднали телефона, за да се докопат до тази и други евентуално снимки. Предпочитам тези, които вадят снимките, да не докопат властта, а на следващите избори всички участници разпалено да коментират политики, а не простащини, предателства и гадости. Предпочитам ББ да падне от власт, защото не се справя и друг би се справил по-добре, а не защото е бил заплашен. Предпочитам хората да избират по-добрия, а не по-малко лошия следващ модел на управление.
  Ако това има значение…

 12. Недоумявам – при наличието на техническа експертиза (още от комунистическо време), че Белене е земетръсна зона в близост до Вранча, и при наличието на проведен референдум, на който народът ясно се е произнесъл, че е против – що за наглост е да настояват да строят АЕЦ “Белене”?!

 13. Русия с нов удар на Балканите, подписа споразумение за борба с тероризма в Сърбия

  (очевидно по модела на борбата с “тероризма” в Украйна, Грузия и Молдова предстои борене с терористи, дошли или избягали от територията на съседна България, Северна Македония, Косово, Черна гора.
  И вместо да моли за изграждане на натовски бази във Варна и Бургас, защото са на километри от руската вече ядрена военна база в Крим, и край София, като противовес на изградения руски “хуманитарен” център в Ниш, миротворецът Борисов предателски бълнува за лодки, водни колела и газопроводи по Черноморието ни, многократно предоставя българското въздушно пространство на руски товарни самолети, транспортиращи ракети и въоръжение за “братска” Сърбия. Интересно срещу кого ще използва Сърбия ракетите Панцир 1 с около 30 км обсег?)

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-s-nov-udar-na-balkanite-podpisa-sporazumenie-za-borba-s-terorizma-sas-sarbiya

 14. До К. Ганев

  Впечатлен съм от вашата ерудиция по въпроса,забележки и разсъждения. Все пак и при мен е смущаващо – заснетото и отбелязаното от вас, дали е истинско,или е някакъв монтаж. Как го оценявате,ако е истинско?

 15. Do Georgi Nkolov DPS si pravyat v momenta PR, Tyahnata opoziciya na Belene ne mozhe da go spre, zatova se pravyat na protivnici na proekta. Ako ot tehnite glasove zaviseshe spiraneto na proekta, shtyaha da glasuvat po – razlichno ot tova, koeto kazvat sega.

 16. До Асен.

  Вече казах, ако е истина, това е лична трагедия за премиера, задаваща се политическа криза и слизане на България още надолу по стълбата на доверието. Това е знак, че премиерът е следен от години, целенасочено му е внедряван човек (допускам, че е жена), който да спечели сърцето му и да го предаде (за което няма извинение). С други думи, премиерът е разработван, според жаргона на специалните служби. Ако всичко – снимки, записи и още бог знае какво – е истина, което едва ли ще разберем категорично, тогава ще дойде момент, в който ще ни се наложи да мислим по следния въпрос: не е ли бил принуждаван, изнудван и насила заставян премиерът да върши неща, които са против обществения интерес? И редно ли е той да бъде съден с ярост, както настояват хиляди коментиращи из нета, а тези, които са го разработвали, да останат скрити и недосегаеми? Не искам да влизам в темата като защитник на Борисов, но той е премиер на България, страна от НАТО и ЕС, страна с относително висок стандарт на живот (спрямо много други държави извън ЕС) и страна на прекрасно географско разположение. Ако всичко е истина, това означава, че има кръг от хора, които имат някакво значително влияние върху службите за сигурност, които имат намерение и които дават заявка да овладеят всички структури на властта в тази страна, без да се легитимират като политически субект. Не виждам никаква причина, ако всичко това е истина със снимките и т.н., тези данни да се прикриват и да не се предоставя на обществото, на прокуратурата и на партньорите в момента, в който са установени. Щом не са дадени, значи са събирани, за да се използват срещу Борисов. Целенасочена атака срещу премиер на държава от ЕС и НАТО не е за всяка уста лъжица, това е сериозна работа и мен лично ме плаши.

  Още нещо. Пачки по 500 евро и кюлчета злато никой не държи в нощното си шкафче. Премиерът има каса, в това не бива да има съмнение най-малкото защото има законно притежавано оръжие и е длъжен да има каса. Дори и за премиер е задължително и става въпрос за 200-300 лева и два часа работа, за да му бъде монтирана каса.

  И накрая, последно по въпроса с парите и златото. Дори да си държи спестяванията в нощното шкафче, от снимката категорично мога да кажа, че премиерът спи от другата страна на леглото. Възглавницата, която е от страната на шкафчето с парите и златото, не е пипната, а той спи на възглавницата от другата страна. Човек спи на собствената си възглавница, свиква с нея и си я мести там, където иска да легне. Някои хора дори си пътуват с възглавниците. Премиерът си е грабнал възглавницата и си е легнал на нея. Още повече, че двете възглавници са различни. Също така по начина, по който премиерът е легнал, веднага си правя извод, че той е легнал от страната, където са му краката на снимката – тоест откъм неговата страна (откъм прозореца), както е свикнал. Невъзможно е да е легнал от страната на шкафчето с пистолета, освен ако не е направил някоя сложна акробатика. Ако има нещо в някое нощно шкафче, то трябваше да е в другото, от другата страна на леглото, неговото. Единственото обяснение защо в нощното шкафче от тази страна на леглото има нещо, е то да е сложено от друг човек, който е сигурен, че Борисов там не гледа, не отваря и не рови. Още повече, че очевидно е по-удобно да сложиш нещо в това шкафче, да го снимаш и да го махнеш. Например защото нямаш снимка на другото и само това ти върши работа за създаване на компромат. Оръжието и кремчетата стоят върху шкафчето, което означава, че на спящият му е неудобно да отваря чекмеджето и да мушка нещата вътре, затова ги оставя отгоре. Това се прави обикновено от човек, който спи сам от едната страна на голямо легло – оставя си нещата на далечното шкафче, за да не ги бута постоянно и да не му се пречкат през нощта или ако чете нещо. Това са само предположения по картинка. Но категорично – Борисов спи от другата страна.

  Гнусна е цялата история. За съжаление още по-гнусна е, ако е истина. Вярно е, че Борисов е елементарен в много отношения, което за един шофьор на КАМАЗ щеше да е подчертано предимство, но също така е вярно, че той – за добро или за лошо – е настоящият премиер на България и всяка атака срещу него, изградена на принципите на разработка, е атака срещу малкото останала държавност у нас. Затова, както вече казах, много ми се иска да е фейк.

  Лично аз съм склонен да вярвам, че премиерът е участвал в схеми за неефективно разходване на обществени (наши и европейски) средства и това може да се докаже. Дали е взел нещо или не е взел, това не мога и не смея да твърдя. Набедяването е престъпление, да не забравяме. Щом хората, които внушават, че имат данни за такива действия на премиера, ги крият, за да ги използват на по-късен етап за сплашване, изнудване или за други неясни цели, значи тези хора не са алтернатива на сегашното управление, а са по-скоро още по-голяма заплаха за народа на България.

  Това мисля за ситуацията, ако допуснем, че всичко е истина.

  Има и версия, че сам Борисов си е направил въпросните снимки и нещо такова. Тази версия я оставям на конспираторите и не искам да я коментирам.

 17. @К.Ганев

  Боя се, че романтиката ви украсява нещата. В действителност барысав е най-успешното творение на БКП-ДС-мафията (актуално: сарайско-библиотекарската шайка). И тъй като барысав е от криминалния контингент (за това от Запад предупреждаваха още с изгряването му, но кой ли слуша…), е пределно ясно, че тези, които сътвориха успешен “политик” от този уникално прост простак, имат с какви компромати да го държат и биха могли да го изгонят от политиката за отрицателно време – ако поискат. Но няма никаква причина вече да го искат, защото нямат с кого да го заменят. Така че не се бойте поне за обозримото му бъдеще: дори да ви се струва, че се клати, няма (#КОЙ да го остави) да падне.

 18. От “успокоеният” тон на всички големи медии вчера (всички до една, като че ли знак на някоя ръка свише им е наредила…), както и от поведението на вече поуспокоеният, неръсещ панически култови словесни бисери Вожд-Слънце, мога да направя извод, че симпатизант/ка на ДСБ
  19.06.2020 в 16:45 е напълно прав(а) в твърдението си.
  Засега Баце няма #КОЙ да го остави да падне.

 19. До симпатизант/ка на ДСБ
  19.06.2020 в 16:45

  Да, възможно е да съм романтичен малко над нормата, все пак Борисов е човек, а не животно. По човешки ми се иска да си запази достойнството, доколкто е възможно в България. Ако е бъркал в кацата, нека да отговаря пред съда. Не е нужно да го изтипосат гол – намек за това, колко е беззащитен – и да му спретнат пълни шкафчета с гипсови отливки, пръснати със златен спрей от Бриколаж за 8 лева, а до тях “кукли” с по една банкнота отгоре… че и тя може да е менте. Досега за мен нещата са точно такива.

  Забелзах, че намирате логика в това Борисов сам да си направил театрото, което аз оставих за конспираторите. Не искам да засегна никого, всеки може да си вярва в каквото си иска. Някои вярват, че на обратната страна на Луната има извънземна станция, от която зелени човечета управляват нашите съдби. Други вярват, че Бог е сътворил всичко за седем дни и е направил човека от кал, а жената от реброто на човека. Само саради тези унизителни, сексистки писания нито една жена не трябва да пипва библия, а вместо това да тръгва да руши църкви… Трети вярват, че Борисов е творение на …мафията, а Костов не е.
  Всички изброени от мен вярвания, напълно произволно и случайно извадени от торбата със съвременни митове, са безпочвени и лишени от каквито и да било юридически, научни, философски или логични аргументи. Но – хората имат право да вярват в тях, както и Вие имате право да вярвате, че Борисов сам си е спретнал разработка, сам си е правил снимки години наред, подреждал си е шкафчета с кукли и изрезки, за да може един ден някъде в бъдещето, когато Божков е в ОАЕ и праща комикси (точно както казва кристалната му топка), той, Борисов, да си пусне записа с кърджалийската птк, а после да си пусне снимките с пищовите и те така… Има логика, да, така ще да е станало. Всички ли в ДСБ мислите така?

  Да оставим това настрана.

  Обръщам Ви внимание на едно силно противоречие в теорията Ви за … мафията, създаването на политически фигури от … мафията и внедряването им в политиката на страната.
  Ако … мафията има ресурса да създаде политически проект с водеща фигура, която десет години да не може да бъде свалена от най-високия пост в държавата (ЕС, НАТО) с политически средства, то кое Ви кара да мислите, че … мафията не може да си създаде друг, по-подходящ от този проект с друга, по-подходяща от Борисов фигура?
  Какво искате да кажете с това “няма с кого да го заменят”? Нали, според Вас, … мафията си ги създава? Нима твърдите, че Борисов, този “уникално прост простак”, все пак е незаменим? Въй, сакън! (Не, не съм симпатизант на ДПС.)

  Мога категорично да Ви уверя, че всяка политическа партия, която има ясни и лесни за възприемане политически послания, разбираеми икономически разчети, открит диалог с хората – тази пратия не може да бъде спряна от … мафията (наистина не знам какво имате предвид, затова оставям малко място пред думата, докато реша дали да не я заменя с нещо друго, но не се сещам с какво). В интернет не могат да налагат пиковите мурафети, младите НЯМАТ телевизия, те са в нетфликс, в ютюб и де да знам още къде, но не гледат телевизия – не се шегувам. Младите ИСКАТ да имат политическо представителство, възмутени са от редица явления както в страната, така и по света, искат да имат трибуна и най-вече бъдеще в мир.

  Къде е дсб в тази схема? Къде са посланията към младите, къде са ангажиментите, къде са разчетите? За два часа ще ви ги напиша, ако ви мързи. За два дена ще ви направя цяла програма, ако нямате кой да ви я направи. С един Радан, който е много зает в Брюксел, ли смятате да я оправите тая държавица? Каква … мафия, какви пет лева? Иска се да се разтърчите малко, да се поомешате с тълпата, ама то от мислене не остава време. Поне три милиона човека в работоспособна възраст не гласуват – кога ще им обърнете внимание?

  Народът на България иска промяна. Вие какво ще му предложите, освен очевидната констатация, че повече така не може и че Борисов е прост?
  Аз също искам промяна. Хайде, спечелете ме.

 20. към К.Ганев:

  Цялото Ви многословие стъпва върху едно Ваше желание: “По човешки ми се иска да си запази достойнството, …”. А той знае ли какво означава това? Няма нито едно негово действие, откакто сме чули за него, което да показва това! Може би това желание е само Ваше …

 21. @К.Ганев

  Не съм ви написал/а в какво вярвам, а какво знам за българското политическо задкулисие. Това е базата на предположението ми в актуалния случай. Ваше право и избор е да не ми “вярвате”, защото нито ме познавате, нито знаете откъде черпя информация. Но гледайте кой ще изкара дивидент от тази история. Гарантирам ви, че ще е падишаха в лично качество.

  Отделен е въпросът, че подобни компроматни постановки валят като из ведрó преди избори в България. Ефектът в крайна сметка е ниската избирателна активност, която води до още от същото (непоклатимо статукво) мандат след мандат. А в актуалния случай, както писах вече, се отмества фокусът от важните въпроси като икономическата и здравна криза, както и oт корупционните разкрития по адрес на управляващите.

  Аз не съм политик, за да ви убеждавам да гласувате за мен. Умен мъж сте, ровете се, четете и направете избора си сам. Още повече, че до изборите имате предостатъчно време за това.

 22. До К.Ганев
  Г-н Ганев, въпросът е от принципно естество, затова го отправям към вас. Поуспокойте се.Явно – партията на симпатизанката не може да ви спечели. А вие искате промяна. Дали някоя друга партия от милото ни отечество не може да ви спечели? А те са стотици партии.
  Ако не можете да си намерите такава партия,това означава, че имате някакъв проблем в своето искане, че промяната при вас е само на думи,или сте тотално разочарован,което е трудно за вярване. Или може би греша?

 23. @ К.Ганев.:ами като се знае,че всичките началници в ДАНС са минали на стаж,специализация или повишаване на квалификацията през ръчичките на КГБ и ГРУ,къде трябва да се търси влиятелния кръг?

 24. До Асен

  Партията на симпатизантката и нейните представители реално получават моят глас от много години. Тукашните коментари не оказват влияние върху политическата ми ориентация. Приемам за нормално в една партия да има фанатици, дори чисто психологически е очаквано да има. Лично аз не членувам в никаква партия, а възгледите ми в идеален вариант са най-близко до либертарианските.
  От няма и какво (либертарианството в бг се състои от мен, едно друго момче и още двама…), аз гласувам за Партията на симпатизантката, обаче Партията на симпатизантката не ме представлява и усилено работи в посока да ме загуби. И понеже наистина станах многословен, а това дразни (мен включително), само ще добавя, че на предстоящите избори пак ще гласувам за Партията на симпатизантката, пък да видим.
  Но не очаквайте от мен да бъда в постоянно състояние на възторг от Партията на симпатизантката. Дори напротив – давайки гласа си, аз най-много тази партия трябва да критикувам. Но не тук, това не е място за такива дискусии. Тук се казват няколко изречения и стига толкова.

  До Тодор Тодоров

  Дори да е само мое, то е искрено. Ако е правил нещо незаконно, да го съдят в съда. Всеки човек има право на достойнство. Хора сме, имаме граница. Аз лично не искам да живея в среда, в която унижението е приемливо дори в малка степен. Това е на една крачка от уличните саморазправи и шаячната правда. Видимо за мен – натам ни тикат.
  Още по-страшно – натам искаме да отидем.

  ——

  Приключвам с темата.

 25. К.Ганев, показвате неразбиране на въпроса. Не ви попитах как ще гласувате, защото не очаквах честен отговор. Освен това закона се нарушава,независимо от целта,като се нарушава тайната на вота. Бъдете здрав.

 26. към К.Ганев:

  Не ме разбрахте, или отклонявате въпроса?
  Не става въпрос дали “е правил нещо незаконно”,
  което наистина е работа на прокуратурата, а дали
  въобще е наясно какво означава достойнство!
  Боя се, че не!

 27. Добър ден на всички. Дискусията предизвикана от г-н К. Ганев, е най-доброто което съм чел в интернет пространството. Има външна разработка, само мое мнение. Но в тези огромни , тромави държавни структури( правосъдие, образование и здравеопазване) има много некадърни хора, ще отида още по-далеч,има предатели – кокошкари. Те задушават човека който иска да бъде пример за гражданска и професионална етика.Това води до ужасно ниска производителност и неорганизация.
  Политическите партии предлагат планове, хората не ги разбират. Политическите партии са минало,
  време е да го разберем.
  Аз искам гордост, химн. И добра математика. Граждански организации които да искат отчетност и да публикуват всичко на интернет. Пример: Даден въпрос да бъде задаван от граж. организация към ръководител или пресаташе до получаване на отговор. Публикуване в интернет ..и така полека -полека
  ще образова населението. Мисля да правя табла по градовете със статии от ivo.bg, Стършел, такива диксусии като тази, да ги вкарам в училища.
  Дела трябват, защото младото се деморализира зверската, и забравя за вятъра под чинарите, за Мусала и за любовта. Добра математика и спорт. Уважение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.