Сеира(ла) със спасяването на редник Борисов- Мисия невъзможна

СПОП КАДЪР ОТ ЕКРАНА НА НОВА ТВ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА С КАДРИТЕ НА БОРИСОВ

Спасяването на редник Борисов е Мисия невъзможна, но не защото Империята отвръща на удара, а защото е Свой сред чужди и чужд сред свои – пък и Москва не вярва на сълзи, докато редникът-генерал си въобразява, че И сам войнът е воин и не си дава сметка, че и той може да Изчезне за 60 секунди, въобразявайки си, че партийците му са На всеки километър и ще бранят ББ варварина като онези 300 спартанци и както платените участници в Играта на тролове. Нищо подобно, при първата възможност ще му изиграят Булката беглец!

О всички тези филми, които сме гледали, избирам да откроя като най – важен по своята актуална символика съветския чекистки апотеоз Свой сред чужди, чужд сред свои. Адски му пасва!

И преди не съм завиждал на харема му с всичките там теляци, ибрикчии, политически скопени гавази на суратя му, а на мястото на ханъмите, които ползва публично, съвсем пък няма как да се поставя. Сега обаче положението стана съвсем криминално.

Не, нямам предвид криминалната закачка със снимките с пистолет, баснословни пачки и златни кюлчета. Нека специалистите по разгадаване на подобни сценки се произнесат за автентичността на сюжета. Друго искам да кажа риторично – и не за него става дума, а за онези, които той третира в гореописания харем по своя султански маниер.

Колко ли трябва да си наистина скопен от чувство за достойнство, за да те употребяват като тоалетна хартия и да нямаш нищо против? Султанът се е натаковал в чашафите и посреднощ трябва да си на разположение да го бършеш, за да се опазиш от специалиста по пожарите да не изгориш!

Да вземем хипотезата на един политолог, изказал се днес по една телевизия ( май така трябва да ги преразказвам без имена и точни цитати – те да не би да ми казват “добър ден”, като ме срещнат!), било вероятно ударите с онагледяване на спалнята на Султана да се резултат от вътрешнопартийно отмъщение. Доколко такова предположение е реалистично обяснение за вътрешно проникване там, където Той “спинка”, е друг въпрос. Но не подлежи на съмнение, че ако има Отело, допуснат до кревата му, който би го удушил с възглавницата като една Дездемона, това трябва да е някой гербаджия. Все пак и те са хора и трябва да имат някакъв предел на болката от самоуниженията, на които се подлагат.

Само си представете що за живот на ръба на пропастта е да се возиш в джипката на каскадьора, който е готов във всеки момент да скочи от нея, за да оцелее лично и да те остави да полетиш в някоя урва, че и да те обяви за курва, която си заслужава да бъде размазана, да изгори ( изразите са част от изразните му средства). Отгоре на всичко това не само се случва непрекъснато и по демонстративен начин за назидание на всеки и всички, но и Султанът страшно се гордее със своята безмилостност към най-милите си хора. Колкото си му по-мил, толкова повече е готов да те сготви на мыло ( сапун, на руски).

Императорът ни обаче, който също се гордее колко малко книги е чел, явно не знае, че тъкмо преторианците и еничарите, които дълго е потискал и унижавал да му слугуват, са най – вероятните цареубийци и превратаджии. Ето защо невежествено се заиграва да търси външни врагове, та чак и колегата си шоумен Слави Трифонов слага в кюпа на заподозрените майстори на папарашките снимки в спалнята.

Не си спомням как завършваше съветският филм за чекиста, живял като чужд сред свои. Най вероятно ще да е имало някаква щастлива развръзка. Е в това е разликата със сеира(ла), който гледаме в момента!

18 мнения за “Сеира(ла) със спасяването на редник Борисов- Мисия невъзможна”

 1. Какъв беше този брифинг, момент и харем на неговото излагане?
  Султанът напълно е изперкал.

 2. Моля да ме извините, че не по темата, но вчера като гледах как величаят Смирненски ми стана тъжно за много по-стойностни българи, които тънат в забвение.
  Днес се навършват 150 г. от рождението на един незаслужено забравен велик български учен-историк проф. Ганчо Ценов. Забранен след 1944 г., а преди това обиждан, хулен, обвиняван в плагиатство от еничарите на руската псевдоисторическа наука – професорите Васил Златарски, Петър Ников, Петър Мутафчиев, заради автохтонната теория за произхода на българския народ. Ганчо Ценов опровергава тази лъжа сътворена от руснакът Александър Чертков, който първи пуска в ход измислицата, че българите на хан Аспарух през 680 г. създават първата българска държава на юг от Дунав и са една малка орда асимилирана от славяните. Тази откровена лъжа създадена от Чертков е дооформена от Павел Шафарик (през 1826 г. Шафарик пише, че т.н. български език е диалект на сръбския), а през 1876 издадена от внукът му Константин Йосиф Иречек като “История на българите”, за което получава докторска титлата от Карловския университет в Прага. Тази лъжа се утвърди в историческата ни наука след Освобождението и все още трови съзнанието на много българи.
  Те определиха дедите ни като угрофини и тюрки, а траките за нищожно романизирано малцинство. Заради тази лъжа ни разделиха след Берлинския конгрес, заради нея се наложи 28-мият президент на САЩ Томас Удроу Уилсън да спасява България от пълно унищожение. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт.
  Днес отново се мъчат да ни заливат с лъжи и наши и чужди за да не помним, че ние българите сме най-старите европейци потомци на траките.
  https://youtu.be/DJI_zzJGKO4

 3. Та, как беше на турски любов. Ръководена от константната практика “Само си представете що за живот на ръба на пропастта е да се возиш в джипката на каскадьора, който е готов във всеки момент да скочи от нея, за да оцелее лично и да те остави да полетиш в някоя урва, че и да те обяви за курва, която си заслужава да бъде размазана, да изгори ( изразите са част от изразните му средства)'” куриерката на пачките от по 500 евраци се e усетила коя при всички положения е битата карта и не ѝ се иска да “Изгори за да (МУ) светиш”. От кЪФ зор.
  Кой разбрал-разбрал.

 4. Обществото ни се поляризира между доброто и лошото ченге. И лошата русия готова да изсмучи още милиарди за да ни доокупира и медиите докога ще са подвластни на масква остава тема табу. И въпроса с посочване на правилния избор остава в мълчанието. На изборите пак ще се чудим кво стана и да избираме между мая манолова и руската учителка.

 5. @Васил Милев

  Мнoгo ви блaгoдapя за инфoрмaцията!

 6. Мисля, че не мога да участвам точно в този единен фронт срещу властта. Методите на скритите притежатели на снимки, записи и кой знае още какво, не са моите методи. Аз никога не бих ги използвал, независимо колко загуби търпя. Затова отсега да си кажа – според мен по този начин няма да решим никакъв проблем, а ще попаднем в още по-лоша ситуация. Не вярвах, че ще го кажа някога, но предпочитам този премиер да загуби изборите на редовни избори, вместо служебен кабинет. Предпочитам народът да узрее за свободата, вместо да го лъжат, че свободата е възможна и даром. Даром е само сиренцето в капана, че и то понакога се използва по два-три пъти.

  Все пак, за да остана в шиговития тон на статията, ще добавя, че откривам у Вас известна липса на обективност, г-н Инджев. Няма го Кръстикът (The Godfather), няма ги Добрите момчета (Goodfellas), дори Разяреният бик го няма (Raging Bull). А за Откраднат живот – да не говорим.

  Имаше един филм по Павел Вежинов – “Следите остават”. Как пък се сетих за него…

 7. @Васил Милев
  Аз отдавна пиша в този блог за лъжите в българската история, но с риск да стана досадна, пак ще си изкажа мнението на НЕисторик, и на човек, израснал по времето на комунизма – четете всичко наобратно и пъзелът ще се намести.

  Ние не сме дошли от изток – а сме отишли на изток – и на север, и на запад. Хората с българско самосъзнание в Поволжието имат европейски черти.

  Няма прабългари, дошли от Азия. Азиатските народи слагат титлите на владетелите и аристокрацията си отзад: Чингиз хан, Кубла хан, Токту хан, Осман паша, Митхад паша, Али ага, Сюлейман ефенди…

  Нашите владетели слагат титлата Канас/ канес – което значи княз – отпред. За целта на руската пропаганда канес е съкратено на кан и модифицирано на хан.

  Няма и славяни – това понятие се появява доста по-късно от времето на създаване на българската държава и служи на руската имперска политика.

  Пак давам линк към медальона на канес Омуртаг, продаден наскоро на аукцион в Ню Йорк – той е с европеидни черти, и носи скиптър и корона с кръстове. Тоест, били сме християни много по-рано от цар Борис. Логично е ако владетелят е християнин, и народът да е такъв.

  https://trud.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BC%D1%83%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%B3-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD-%D0%B2-%D0%BD%D1%8E-%D0%B9%D0%BE/

  Вероятно преходът от титлата княз към титлата цар, който се осъществява при цар Борис, може да се обясни с геополитическата легитимация на страната и съзнателният избор да се мине от Глаголица (вероятно стара тракийска азбука) към по-модерна българска азбука, която да консолидира народа, като се въведе масово богослужение в страната на български (дотогава е имало и на гръцки).

  Единствената тема, която не сме изучавали в училище, е за траките – коренното население на нашите земи. Значи тя е най-важната. В старозагорските села, а вероятно и другаде, старите хора все още казват “очите му са сини като на тракиец”.

  И т. н. , и т. н., докато стигнем до руската окупация, представена като освобождение…

 8. Това да четем историята на обратно е мъдър подход, стига да не се увличаме много. Защото руснаците, макар и да не са траки, имат доста светли примери в това отношение – нямало татарско иго, нямало античност (всичката тази история е съчинена през средновековието, за да се скрие, че древните руси са построили Колизея)…
  Съгласен съм, че твърденията “нямало е славяни”, “глаголицата – древна тракийска азбука”, “Омуртаг – източноправославен кан” звучат поетично, ама дали не е твърде поетично?

 9. Да добавя какъв е смисълът на фалшификацията за нашия произход: посланието е: ”Вие не сте коренно население, а пришълци. Като наводним тази територия с руснаци, тя става руски свят и ние имаме право да претендираме за нея.” И те така, от хиляда и кусур години, та до днес.

 10. Здравейте!
  Понеже и аз съм шокиран донякъде от снимките в спалнята на б.б,с разрешението на домакина на блога,бих постнал нещо кратко:
  От само една(ЕДНА) 500-еврова банкнота, 24 пенсионера биха получили по 40лв.като подаяние от герб за Коледа..а само в чекмедженцето МУ са поне1.200.000-1.500.000евро.!!Колко ли има в белия шкаф..а в касата.. в офшорките…евентуално, във Виена,Барселона???!!!
  А сега да подпомогнем разследващите..ако ги има!!
  Какво се вижда по-детайлно погледнато на една от снимките?!
  Номер на банкнота и номер на златно кюлче,лесно може да се проследи кой е бил техен притежател и следващият въпрос е какво правят на нощното шкафче на министър-председателя на европейска държава??!!!
  Номер на горната банкнота от 500 евро на снимката със златото – XO6459442868,
  номер на едно от кюлчетата злато – umicor 250 – 52257.
  Без проблем може да бъде поразчепкана тая работа, стига да има мерак прокурора.
  Засега той,каскета, видимо няма…!!!
  В чекмеджето има натъпкани около 1.5 милиона евро!
  Умножени по курса евро/лев -1.500 000 евро са 2 931 000 лева,разделени на 40лв.=73,275 пенсионера!!
  Тоест, само в едното чекмедже на б.б.,са парите за Коледните подаяния на герп за пенсионерите,да речем на Плевен!!

 11. към Иванка:

  Няма нито един музей по света, в който до има поне един артефакт от “славяни”!

  ето още малко по темата “Тоест, били сме християни много по-рано от цар Борис.”

 12. Ура! Да живее българо-съветската дружба!

  Наближава 25 юни, “Денят на дружбата и единението на славяните” в Несебър !

  С фестивали под патронажа на кмета на Несебър, Николай Димитров, разследван от спецпрокуратурата за ръководство на престъпна група за купуване на гласове и пуснат под гаранция от 50 000 лв.

  (Несебър е “побратим” с цели 6 городы от Руската федерация: т.н. “Звездно градче”, Петербург, Волоколамск РФ, Норилск РФ, Мирнински район -Якутия, РФ, Караганда, РФ.)

  Ето как протичат тези фестивали:

  Руски фестивал “Отечество” в Несебър
  https://www.youtube.com/watch?v=1smWeFcYaqk&feature=emb_title

  Международный ФЕСТИВАЛЬ „СОЛНЦЕ-РАДОСТЬ-КРАСОТА”- НЕСЕБР

 13. Аз искам да попитам наивно къде се пазарува с банкноти от 500 евро? В Германия съм давал/а банкнота от 200 евро на касата в кварталния супермаркет, което предизвика суетня и довтасване на шефа на филиала и някаква специална проверка на банкнотата.

 14. @Тодор Тодоров

  Много Ви благодаря! Знаех си аз!

 15. Да, положението е трагично.
  Честно казано когато го гледах, най интересното за мен бяха физиономиите на гербарите “подкрепящи” вожда.
  Струва ми се, че видях в очите им нещо като
  “Този до какво унижение ни докара”
  Факт е, че него го бива да успокоява обстановката, особено за някои части на населението.

  Факт е и друго,.забравено,
  Те загубиха изборите в София,но направиха всичко възможно да “поправят” тази грешка.
  Въобще нищо не може да ги спре тия наглеци!
  Мисля, че стоящите зад него ги е страх и се чудят в каква игра се се вкарали вече!

 16. Дефинирайте “спасяване”, г-н Инджев 🙂

  Редовият вече на 2 пъти се спасява и се връща на бял кон да мачка комунистите дето са убили дядо му.

  Имам спомен, че едно време имаше слух, че ДС са създали СДС, за да контролират политическият живот. Предвид, че ДПС очевидно са създадени с подобна роля, какво пречи ГЕРБ да са подобна конструкция и в момента да гледаме поредното зрелище (позорище) по сценарий на чичко милиционер?

 17. С фестивали и карнавали,паравани за агенгурата на ДС, Култура не се прави! Като имаш свои традиции, ги доразвий до стандартите на страните, близки до теб, а не до “силните на денят”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.