Руската къртица рие у нас и под вода

Не само по суша за целите на руския газов поток, но и под вода рият в България руски къртици. Това става ясно от разследване на сайта “Дневник” за руска компания, получила без търг държавна поръчка на стойност 350 млн. лева за удълбочаване на плавателните канали 1 и 2 в “Пристанище Варна”.https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/21/4079643_zashto_e_taina_kak_ruska_dulbachka_e_naeta_po_proekt/?ref=home_mainStory

“Интересното” е също, че руската “Гидрострой” е получила разрешението по спешност след дългогодишно протакане на отдавна назрялата необходимост от такова удълбочаване. Случва се обаче поръчката изведнъж да бъде възложена на регистрираната в руския анклав Калининград компания година след като “хидроинженера” Ахмед Доган си купи ТЕЦ “Варна” от частната компания “Сигда”, собственост на бившия министър на транспорта в кабинета на Пламен Орешарски и бивш директор на “Пристанище Варна” Данаил Папазов.

Властите ни и облагодетелстваната руска компания отказали информация на журналистите за мотивите, с които руснаците са получили без конкуренция привилегията да усвоят 350 милиона лева от хазната на България, защото това било търговска тайна.

Какво може да се добави по този въпрос като коментар?

Какво друго, ако не констатацията, че в България руските пари и връзки се разпореждат с държания ресурс на страната ни. Напомням, че думата “връзки” беше употребявана в НРБ като заместител на понятието корупция.

Освен това, един почетен председател на партия може да си пазарува цели топлоцентрали и това да не предизвика интереса на други разследващи, освен на журналисти от “непослушна” медия, чийто собственик е разследван и заплашван с присъда по ускорена процедура в момента в същата тази държава.

Тази симбиоза между власт и политика в услуга на фаворизиран бизнес в други страни се нарича мафия. Случаят у нас обаче не е просто криминален. Следите водят към чужда държава, която командва тук своя парад на победата над България, завладяна отвън с помощта на своята вътрешна пета колона.

НА СНИМКАТА : Руска водна къртица Десман,записана в Червената книга – вирее в централна Русия, а нейният човешки еквивалент напоследък вирее подмолно и у нас

17 мнения за “Руската къртица рие у нас и под вода”

 1. https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-darzhavata-dava-bez-targ-i-konkurentsiya-350-mln-na-ruska-firma-no-otkazva-vsyakakva-informatsiya

  Какво прави впечателение в заглавието?
  Че “Държавата” давала без търг и конкуренция 350 млн на руска фирма, а не управляващите ГЕРБ и т.нар.”патриоти”.
  Нима някой си представя, че разход от 350 млн лева е възможен без знанието и разрешението на Вожда-Слънце?

 2. В момента руснаците подготвят схемата, по която ще “усвоят” около 15-те милиарда евро (гратове и заеми) които ЕС се готви да отпусне (като израз на европейска солидарност с бедна България) за справяне с последствията от коронавируса. Превантивно респектират с компромати управляващия “хитрец”, да не се опитва да задели някое и друго евро лично за себе си и глутницата си. Този път нито евро не трябва да бъде отклонено от говноядците в посока България! А нахалните българските братушки, да си налягат парцалите и да отиват да чистят мочите и альошите! Да вървят на Шенгена си!

 3. Нямам думи и коментар след тази поредна подлост,наглост,гавра и брутално източване на нашата България…проклятието Доган и останалите…..

 4. “Интересен” детайл от биографията на транспортния министър Росен Желязков:

  Превежда на партизани във ВМА

  Част от втората година в казармата Росен прекарва в учебния отдел на Военна болница като преводач от испански Тогава там се лекуват партизани от Никарагуа. През 1988-1989 г. с чартъри от Латинска Америка карат ранени бойци от войната там – сред тях има деца, момчета по на 16-20 години. Болницата буквално миришела на марихуана, защото те си носели пособия, разказвал е Росен през годините. Като знаещ испански той бил единственият контакт с персонала. Дори голяма част от опериращите екипи го смятали за техен колега, налагало му се и да присъства на тежки операции.

 5. Мен пък ме притеснява друто. Дали пък варненското пристанеще не се е оказало плитко за базиране на руски подводници? От тези, дето боко им вика “бели яхти и платноходки”, с крилати ракети на борда…

 6. След пристанище Росенец идва ред и на Варна. Както е тръгнало, ние българите само ще си пишем по форумите, кой от Европа, кой от Америка…докато и ние си отидем със спомените си.

 7. А каскетчо иначе преследва битовата престъпност по села и паланки а когато се отнася за мръсните сделки на родните олигарси никакъв го няма …

 8. В предната тема е написано. Навремето Хитлер спасява Черноморието ни от руска окупация, сега новите управляващи им го подаряват!

 9. Изобщо не харесвам Тръмп, но в случая е прав: защо да пазят от Русия страни, които сами не се пазят от нея, че даже и наливат и пари, предоставят въздушното си пространство, акваторията си, и стратегическите си пристанища и заселват компактно крайбрежието си с половин милион руснаци, на които дават гражданство?

 10. Какви симпатични къртичета!

  Мисля, че можем спокойно да приемем на доверие избора на изпълнител на този обект. Вече десет години нашият премиер и неговите министри (с изключение на подсъдимите – те си получават заслуженото в съда на Пеев… пардон, в специализирания съд) не ни е дал повод да се съмняваме в неговите правилни избори, независимо че понякога те са диаметрално противоположни на негови по-раншни избори (АЕЦ-а като пример). Човек може да си надгради, да си промени мнението по някои въпроси, това е доказателство за разум. Дори може да го направи два пъти по един и същи въпрос (пълно завъртане на 360 градуса) – това показва, че е два пъти по-умен от нормално умните. Освен това демонстрира ясно разграничаване между личните си и държавните интереси. Ето, например, Путин му прави пуч, снима го с дрона на Радев, организира му какви ли не мероприятия с Трифонов и останалите врагове на премиера, премиерът едвам оцелява физически (бих добавил и химически), но все пак, въпреки личните си проблеми, избира най-подходящата фирма за обекта, независимо че тя е руска и близка до Путин. Така работят големите държавници – всичко в името на народа. А ние тука, неблагодарници и маргинали, само му гризем кокалите, критикуваме го за неравната му реч и не виждаме какви пътища – буквално и метафорично – ни е направил. Най-скъпият път в света е български – 24 хиляди лева на метър, ако не знаете. Не сте ли горди с това? Дори Путин, този враг на нашия премиер, не можа да направи толкова скъп път. При това Путин има на разположение стотици тайни технологии, които останалият свят не е чувал и не е виждал.

  “Малко се пие в тая държава” казва милият Румен Белчев. Няма предвид Русия – там се пие нормално. У нас малко се пие.

  Руската къртица рие там, където може. Щом не пречи на някой по-силен от нея, ще рие. Руската къртица, както и всяка друга гад, както всеобхватно се изразява нашият премиер, се развива по законните на еволюцията. Ако по пътя си опраска някой с двеса, това не е нищо необичайно – се ла ви, защото тука всички сме парлевуфрансе.

 11. Гласуваш за Боко-получаваш Доган!!!Гласуваш за Тиква-получаваш Сокол!!

 12. към Д. Симеонов:

  Напълно прав сте! Единствено ДСБ нямат двойно дъно и за това аз, и семейството ми ще ги подкрепим! Приятелския ми кръг също! Аман от руски еничари, работещи против България! Ботев и Левски чакат от нас да изградим една Чиста и Свята България, казвайки НЕ на руския окупатор и неговите еничари, като Борисов, Доган, Нинова и т.н.! Най-много българска кръв са пролели руснаците и и техните слуги комунистите:
  1. – Извършеният от комунистите Геноцид и Холокост над българската нация (1944-1989 г.) – http://prosvetise.com/?p=8784 – Престъпленията срещу човечеството нямат давност! –
  2. – Руските бомбардировки на Варна, Балчик и Каварна
  https://ivo.bg/2011/10/20/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/
  3. – Кой нападаше България 1804,1807,1828,1854 г.,опожари Свищов,Русчук,Силистра,Варна и продаде в робство повече от 300000 българи в Сибирските пустини? – Цар “освободител”! – http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403
  4. – Българските възрожденци срещу Русия
  http://publicistika.blogspot.com/

 13. Във връзка с част от осветените гадости в дейността на Пламен Узунов, в качеството му на президентски съветник и бивш министър на МВР, като търговия с влияние, услуги за олигарски, ходатайстване за даване на българско гражданство на руснаци с кримнално минало, внос на италиански боклуци и афери с пиратски кораби, се върнах назад в последните 20 години и се ужасих от антибългарския подбор на министрите, които (уж) са отговаряли и работили за българската националната сигурност, като се започне от звьоздачката на рублофилщината и родоотстъпничеството Румен Петков и “братята му”, пред когото дори президентският съветник Пламен Узунов отстъпва колкото и сполучливо да се беше издокарал като настаящий Гитлер! Ами оня, Светозар Лазаров ли беше, дето отиде в ръководството на “Атака”, после пък дойде шофьорът на Мето Илиенски….
  Само един бегъл поглед в списъка на вътрешните министри в България до 1944 г. и после на онези, “министерствали” по време на съветската окупация до днес шокира с личностния контраст и несравнимите величини на онези българи – духовни великани, смели защитници на свободна България и днешните жалки пигмеи без морал, без отговорност и капка родолюбие:

  https://www.mvr.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B2%D1%80/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0

 14. Какво е Необходимо на България? –
  – дълги , много дълги Затвори с клетки от легирана стомана за : бойко методиевич и ГРОБ-аджиите, за изключително много от “социтата” и Всички (всички) техни “депутати” и за, как беше, вся осталная сволач. Но преди всичко- МОЩНА ЗАПАДНА АТАКА СРЕЩУ МОСКОВИЯТА ПО ТЕРИТОРИЯТА Б.Г.!!! Може би вече започна? Бог да пази България.

 15. “ЕмилКопираОригиналът”, е била една от шегите през “комунизмът”, когато са били крадени, и “преизкупувани” западните технологии, заради което БКП са попаднали под международна изолация! Днес пак е същото! И то заради коронакризата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.