Ленин, Ленън и глезльовците от Глезенкирхен

Издигайки статуя на Ленин в днешна Германия група европейци илюстрираха с азиатски фанатизъм правотата на Айнщайн, че само вселената и човешката глупост са безкрайни, макар да не е убеден за първото.

Темата за полезните идиоти, както самият Ленин презрително наричал западняците, сътрудничили с болшевиките, също е безбрежна. Но монтирането на чугуненото копието на Ленин в реален размер в германския град Гелзенкирхен определено добави нова страница в хрониката на западния идиотизъм.

Родените в условията на гарантирана свобода на изразяването хора, каквито са левичарите от малката, но креслива Германска марксистко-ленинска партия, наложили мнението си чрез тази статуя на огромното мнозинство свои възмутени съграждани, пет пари не дават за подигравката си с жертвите на тоталитаризма в неговия съветски вариант. Но я постигат с пари.

За това положение са виновни не толкова лично те с извратената си собствена представа за доброто и злото, а политиците на Запад, които така и не поставаха на една плоскост с нацизма болшевишката разновидност на тоталитаризма. При това нацизмът е идеология, взаимствала много от болшевизма. Самият Хитлер многократно е признавал това до степен, че е дал указание в неговата Националсоциалистическа партия автоматично да бъдат приемани бивши германски комунисти. “От тях стават отлични националсоциалисти, докато от един социалдемократ никога не може да се получи националсоциалист”, заявявал той публично.

Ирония се съдържа и във факта, че левичарите от Гелзенкирхен постигат демонстрацията на собствената си глупост чрез нещо, което няма нищо общо с идеологията на “борците срещу капитала”: с пари. Статуята е купена от тях за 16 000 евро и съдът не могъл да им откаже да си покажат магарията поради факта, че земята в центъра на града също е била закупена от тях.

Скулптурата е създадена по време на съветското господство в окупираната два пъти миналия век Чехословакия – веднъж от германските нацисти и втори път от съветските комунисти. Докато в Русия все още не смеят да изхвърлят мумията на бившия вожд от езическото капище на Червения площад, то днешна Чехия без колебание направи това със статуите им. Инициаторите да приютят прогонения от Чехословакия чугунен демон на Ленин в своя град е откровена храчка в лицето на съседите.

Левичарите на Запад, които имат свободата да изразяват агресивното си мнение, не са в състояние да се поставят на мястото на хората, живели по времето на обожествяването на масовия убиец Ленин, когато в комунистическия свят не се допускаше да се прославя дори пацифиста Ленън. Но да очакваш солидарност и симпатия със задна дата от разглезени деца, на които демокрацията гарантира възможността да си покажат червените дирници напук на възмутените зрители, е като да дириш сметка на шимпанзето в зоологическата градина, че прави същото.

Тези лигльовци никога не са понасяли “благата” на “онзи строй”, а заслужават да им се случи. Още не е късно да отидат и да се насладят на метастазите му в Северна Корея, докато още съществува този уникален ( по своята жестокост към собственото население) резерват на комунизма. Само глезльовците не са наясно, че да се плезиш на публиката не те прави Айнщайн, а е безопасно само в демократичния ти дом – точно като правят малките хулигани, които налитат на бой срещу другарчетата си само зад гърба на тате.

21 мнения за “Ленин, Ленън и глезльовците от Глезенкирхен”

 1. Много хубаво сте им го написали, г-н Инджев, респект!
  Ще се опитам да провокирам дискусия във Форума по следната тема:
  Как мислите, какво ли ще е отношението към това левичарско безобразие, от страна на германските крайно десни от АзГ?
  Нещо декларация, протест ще има ли?
  Как мислите?
  Щото ще ви кажа аз какво мисля – колкото Волен Сидеров§компания простестират срещу Моча, толкова и АзГ ще протестират срещу паметника на Ленин!

 2. Към Българин:

  На протеста срещу Ленин са присъствали и крайно десни ( срещу които левичарите са скандирали “фашисти”). Един от тях е заявил, че биха протестирали и срещу паметник на Хитлер.

 3. Много ми харесва статията, дори няма какво да добавя, последния абзац напълно точно това което аз бих казал и си мисля.
  Живял съм в района и мога да кажа едно. Като махнем настрана факта, че района е страхотен и като поживееш там искаш да се върнеш пак, защото класата на хората като цяло е висока!!!, мога да кажа следното като добавка:
  Струва ми се, че там особено хората отколо мойте години +-10г живеят с една лява заблуда, че ако утре се наложи един ляв съвсем либерален строй, всички досега постигнати блага ще си останат защото “те са много добри момчета” и никой няма и да посмее да се възползва от това и никой никога няма да наруши никакви принципи на демокрацията. Струва ми се, че те въобще не могат дори да си помислят и вече са забравили, че тази демокрация някога е отвоювана!

  Мнението ми се базира на разговори и наблюдения, с хора на възраст 20-40г.

  Поздрави

 4. Не знаех за този факт, благодаря Ви!
  Приятно ме изненадва.

 5. Ако земята е тяхна, значи имат съседи. Съседите могат да си направят ограда. Предполагам, че съсед от всички страни е общината. На общинско събрание да гласуват бюджет за ограда, да я вдигнат и с това историята прикючва. Като искат идиотите да си гледат Ленин в двора, да си го гледат.

 6. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30568055.html

  Споделям линк към статия за статуя на Ленин в Ню Йорк, в района на Уолстрийт.

  Откакто живея в Западна Европа и разберат че съм българка, непрекъснато към мен се прилепват някакви хора, които започват да ми споделят, че и те били комунисти, и/ или леви, очаквайки да намерят у мен съмишленик. Все едно да отидеш при някой редови германец и заговорнически да му споделиш, че и ти си нацист! Отначало бях втрещена, после обидена и отвратена, а вече ми е все едно. По същия начин ми съобщават, че обичам руснаците и че ние пишем с руски букви.

  Когато пък живеех в България, ми беше дошло до гуша от американци, който кацаха в София, очаквайки да намерят диви племена около лагерния огън, в полички от лико.

  Същевременно като че ли това, което ние от Източна Европа се опитваме да обясним, остава глас в пустиня. Има някакъв захлас по Русия и туй то – виждат я в много романтична светлина.

  В крайна сметка си казах, че ние откъдето се връщаме, те натам отиват и като гледам последните събития, призрака на комунизма броди ли броди, и то най-много из западните университети, покварява западните политици, подлъгва западните бизнесмени да си изнасят бизнеса в комунистически Китай, подкупва западни звезди да му правят пиар (никога не е късно да станеш за резил) и т. н.

  Но, както е казал мъдрият български народ, умният се учи от грешките на другите, а глупавият държи да ги изпита на свой гръб.

 7. Същото нещо в Сиатъл, Вашингтон: https://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Lenin_(Seattle)

  Статуя на Ленин, правена в епохата на зрелия социализъм за Чехословакия от български скулптор, аха да бъде претопена, купена на старо и изнесена в Америка и изложена там върху частна собственост, поради което няма как да бъде махната. Поне й боядисват от време на време ръцете в кърваво червено някакви си там хора.

 8. Здравейте приятели! Малобройната и абсолютно неизвестна (Wiki)”Die Marxistisch-Leninistische Partei Deutschlands (Kurzbezeichnung MLPD) ist eine linksradikale deutsche Kleinpartei. Sie wurde am 20. Juli 1982 gegründet…”, e намерила сравнително евтин трик, за да вдигне малко дим около мизерното си съществуване. Убеден съм даже, че този чугун не би останал дълго на това место, даже и да е “privat”. @К. Ганев е дал вече идея в тази посока. Интересно е споменаването от @Българин, на истинската опасност за демокрацията в Германия. Така наречената “Алтернатива за Германия”(AfD), чието начало бе дадено от проф. Люке, като партия противник на европейската монетарна система и след неколкократна смяна на партийните ръководители се оформи като силно популистка, проруска, пропутинистка и съответно анти-eвропейска партия. Интересното е, че членовете на това “пристанище” на неуспели в другите партии кариеристи, приютили в редиците си 2,5 милиона “Rusendeutsche”, като сигурен и верен електорат и финансирани от дубиозни дарения с руски произход, са особени почитатели на Путин и Тръмп в неразделим пакет.
  И не, гладни няма между тези полезни идиоти. Бих перефразирал по скоро Р.Ралин, ” Сит търбух, за исторически поуки глух”.

 9. За САЩ Русия е била големият враг, но какво представлява, явно не го схващат..
  А от съвременна гледна точка, щом е била вра г номер едно, значи заслужава респект и уважение.
  Пък и уж вече не са комунистическа заплаха, направво може да си ги заобичат.
  Срещал съм западняци, не са комунисти, но смятат, че не е имало реална заплаха за Запада, всичко е измислено от управляващите елити, за да оправдаят високи данъци и разходи…

 10. Това за немските лигльовци е много хубаво написано… А ако се върнем на нашите дирници, които интересно защо също “не са в състояние да се поставят на мястото на хората, живели по времето на обожествяването на масовия убиец Ленин, когато в комунистическия свят не се допускаше да се прославя дори пацифиста Ленън”, списъкът ще е доста дълъг. И може да започва с Дърева не само за благозвучие…

 11. Чудесен материал, както винаги, с иключение на последното изречение. Явно сте се разсеяли накрая.

 12. Към Светла:

  Благодаря за сигнала, бях пропуснал едно “не” , което променя смисъла ( макар да е ясно от контекста какво искам да кажа).
  И друг път съм си “признавал”: един от лошите ми навици е да не си препрочитам текстовете, които съм публикувал.Трябва да имам някакъв повод, за да го направя.
  Както е известно, един личен блог по дефиниция е уязвим за пропуски от подобно естество поради отсъствието на редактор, т.е. на добронамерен помощник. Понякога тази функция изпълняват добронамерените читатели. За което благодаря!

 13. Има малка грешка в цитата от Айнщайн – Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен.

 14. гелзенкирхен ==> шалке 04* ==> тьонис ==> пут.ин ==> статуя на ленин в гелзенкирхен ==> случайности?!…

  *Tук можем да прибавим и дългогодишния мy спонсор газпром.

 15. “Временното е постоянно, когато заместителят е по-добър от оригиналът”! С такива глупости простите оправдават честите смени в редовете си! А умните сменят системите, когато са толкова стари, че са жалки останки! Модерните времена изискват модерно мислене!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.