Не могат да запушат всички пробойни за истината от близко минало

Фотографът Веселин Боришев публикува картини от миналото на българската политика в снимки и показа, че намеренията да бъде заличена паметта за истината са обречени на провал в днешния високо технологичен свят. Намират се бунтари да провалят тези планове. https://www.svobodnaevropa.bg/a/30688542.html

Колкото и да се опитват да овладеят не просто медиите, но и спомена за времето, когато за кратко те бяха по – свободни от днес, силните на деня и нощта у нас ( и не само тук ) не могат да запушат всички “пробойни” в тяхната нападателна самозащита срещу разобличаването на същността им. Дори и по времето на комунизма, който беше издигнал в култ задачата да не се допусне алтернативно мнение, истината си пробиваше път като водата в планината.

Ако използвам клишираният израз, “култовата” снимка във виртуалната изложба на Веселин Боришев за мен е онази, на която Сакскобургготски се извръща в тълпата от царедворци, за да срещне погледа на младия Делян Пеевски.

Случайност? Не, анонс е за бъдещи събития и значимостта на онзи младежки шеф на царистите ( сниман на Черноморието още като 16 годишен юноша в компанията на властелина на приватизацията Илия Павлов), с когото имах неудоволствието да се “запозная” като се сблъскам с него като водещ от БТВ на предизборно студио в НДК през същата 2000-на година. Непознатият за мен агресивен и масивен участник в агитката на царистите не само искаше да доминира в предаването от мястото си в публиката, но и след изключването на прожекторите буквално ме нападна с размахан пръст и обвинения, че съм ощетил неговата група по отношение на правото й да взима думата, когато ( той ) поиска.

Без да съм професионален фотограф и моя милост има някои интересни дигитализирани спомени. Например от разговора ми със Сакскобургготски в нюзрума на БТВ, който така и не посмя след това да дойде като гост в студиото ми. На почтително разстояние, но с верен и вперен поглед в обектива на снимащия сцената, стои охранителят Бойко Борисов.

Имам и други такива спомени, но – друг път. Пък и да не се съизмервам с професионалиста във фотографията и то със снимки,, които не съм правил аз, а просто ги притежавам и съхранявам.

6 мнения за “Не могат да запушат всички пробойни за истината от близко минало”

  1. Г-н Инджев, всичко в българската политика е като свински черва!

  2. На царските снимки липсва един морален хамелион. При БКПто той е бил незнайно по каква причина в затвора. Там се е радвал на привилегии като доносник. След това става десидент като бивш затворник и живурка няколко години в САЩ уж да се изучи. Демократите си отиват и се преражда в царист. Игричките и пълзенето нагоре го настаняват на директорското място в БНТ. Пределно е ясно – това е Емил Кошлуков.
    Скоро неговата вече телевизия го показа на среща със СЕМ. СЕМ е по-висша инстанция от тази на Кошлуков,но той се държеше като господар, говореше нахално небивелици и то за свой колега,който го надвишава хилядократно по всичко. По морал,култура и умение да се държи пред екрана.
    Дамите от СЕМ много трудно се осмеляваха да му противоречат в някои моменти,защото знаеха кой стои зад него. По прэстащина и слагачество Кошлуков надмина своите началници в стремежа си да им служи,нали само това умее да прави. Тук той се е излъгал,защото рекламат ,която им прави много отблъсква и е много явна.
    Не е чудно ,ако им стане неудобен.

  3. С решета пробойни не се запушват, а се увеличават! Всичко по Решетников е по-трагично, и от” загубените гордости на комунизмът”! Само профаните “вярват на Идолите си”! А Истинските Последователи Вярват на Бог, но се съмняват в “Неговите Заместници”, от които Той Не Се Нуждае! Той е ВсеСилен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.