Руски коментар за унижението на България, заставена да тачи окупацията си от СССР като “освобождение”

В руското виртуално пространство се появи коментар, илюстриран с рисунка на руска мечка с ушанка и шише водка в лапата,който просвещава читателите за нещо, което очевидно е напълно неизвестно на широката руска аудитория поради факта, че от много десетилетия е пренебрегвано като факт от съветско-българската история.https://t.me/skrepo_history/3019

Авторът иронизира факта, че на 14 септември 1944 година край Москва гърмят оръдия в чест на победата над България, която не е дала нито един изстрел срещу Червената армия. За този “впечатляващ” триумф на съветската армия генерал Толбухин е повишен в чин маршал е бил обявен за почетен гражданин на София.

И за да унизят още повече България съветите също издигат паметник на освободителите на България, който българите и до днес не могат да махнат заради протестите на същата тази Руска Федерация, наследник и на тази “славна” победа, се казва в коментара.

Той е толкова рядко прозрение на руски език, което съобщава истината на промиваните от 75 години насам мозъци на наследниците на окупаторите на България, че си заслужава да бъде поместен в оригинал. Може само да се добави, че паметникът не е само този в София, показан на снимката, придружаваща текста. Както и трябва да се каже също, че още по-голямо унижение за българите е фактът, че те са накарани сами да издигат подобни паметници десетина години след края на войната точно като осъдените на смърт от т.н. Народен съд, които са били заставени преди да ги разстрелят край София сами да си изкопаят масовия гроб.

Впрочем авторът на коментара вероятно не знае и друга “подробност”: че “разжалваният” в Бургас в началото на 90-те години паметник на Толбухин е свален от пиедестала му в града, но е приютен арогантно в центъра на руския анклав край Камчия, построен под формата на “санаториум” за дечицата от Москва. Същият обаче наскоро е превърнат под вкаменения поглед на бившия съветски военен губернатор на България в място за русофилски сборища и пропагандни “мероприятия” на Кремъл на българска територия с дейното участие на туземните защитници на съветско-руската лъжа за освобождението на България от окупационната червена армия.

И не само е подигравка, а е откровена гавра с България фактът, че руският консул и българските му слуги тържествено възкресяват край Камчия паметника на окупатора Толбухин именно на 22 септември ( 2015 година). По този начин те изразяват презрение към Деня на независимостта на България.

Говорим не за някакъв измислен и анонимен гигант Альоша, като онзи съветски апотеоз на преклонението пред съветската окупация, доминиращ над древния Пловдив и над сведения до състоянието на незначително джудже в нозете му Левски, а за реалния завоевател на България маршал Толбухин, олицетворяващ съветската бруталност на окупацията и последиците от нея, които не позволяват на прекършения български дух да се изправи от колениченето и до днес. https://www.flagman.bg/article/87702

История скреп
Про советские победы.

Знаете ли вы, что 14 сентября 1944 года в Москве с помощью пушечного залпа отмечалась военная победа над Болгарией, несмотря на то, что с момента нападения Германии на Советский Союз и на протяжении всей войны болгарская армия не выстрелила ни разу? Была только дипломатическая война, но отмечалась именно военная победа. В этот день командующий 3-м Украинским фронтом генерал Толбухин был повышен до звания маршала в честь этого “впечатляющего” триумфа Советской армии. Он был объявлен почетным гражданином Софии.

И за да унизят още повече България съветите също издигат паметник на освободителите на България, който българите и до днес не могат да махнат заради протестите на същата тази Руска Федерация, наследник и на тази “славна” победа, се казва в коментара.

Той е толкова рядко прозрение на руски език, което съобщава истината на промиваните от 75 години насам мозъци на наследниците на окупаторите на България, че си заслужава да бъде поместен в оригинал. Може само да се добави, че паметникът не е само този в София, показан на снимката, придружаваща текста. Както и трябва да се каже също, че още по-голямо унижение за българите е фактът, че те са накарани сами да издигат подобни паметници точно като осъдените на смърт от т.н. Народен съд, които са били заставени преди да ги разстрелят край София сами да си изкопаят масовия гроб.

И чтобы еще больше унизить Болгарию, Советы также установили памятник освободителям Болгарии, который болгары не могут убрать по сегодняшний день, из-за протестов всё той же Российской Федерации, наследницы СССР и этой “славной” победы

17 мнения за “Руски коментар за унижението на България, заставена да тачи окупацията си от СССР като “освобождение””

 1. Мммм, паметника на Толбухин поставен на Камчия е от Бургас! А тотемите на окупаторите ни трябва да бъдат премахнати!

 2. Обикновените великосъветски шовинисти говорят за “освободителните” си мурафети, както БиБи Банкянский говори за това как е “прелъстил” партньорите си в “оня запис”: просташки и андрешковски. Прави чест на този руски автор, че не страда от масовото заболяване в необятная,което държи на власт Путиссимо, а именно шовинизъм. Странно и срамно е, че БиБи Банкянский не приема руските имперски набези в българската политика така, както той смята, че е “опънал” западните партньори със своята простотия. Срамно е за обикновените български граждани, явно на него му доставя удоволствие.

 3. @Тодор Тодоров

  Това искане на кмета (на руснаците) в Бургас за вдигане на карантината за граждани от страни извън ЕС си е израз на престъпна безотговорност по отношение здравето на българските граждани и е заплаха за националната ни сигурност, защото ония, дето “Господ ги пазел”, ще донесат какви ли не силно заразни и смъртоносни болести, които отдавна са изчезнали в Европа като туберкулоза, СПИН, холера, проказа, т.н. синя сибирска пъпка и т.н.

 4. Това,че бургаският кмет иска руснаците да са без карантина кореспондира отлично с реставрирания/ремонтирания или какво там паметник на руските пияници-окупатори.Колко е разликата между Вапцаров разнасящ сандъчета с тротил и кмета канещ болни руснаци да заразяват народа ти.

 5. Гледайте този русофилски боклук гербаджията-кмет на Бс Д.Николов, , какви идиотщини ръси! И после да не се чудим, ако пламне с нова сила китайския вирус, “”привнесен” от ватниците! Само това ни трябваше!
  https://www.zonaburgas.bg/dimitar-nikolov-shte-iska-ot-vanshno-otpadane-na-karantinata-za-rusnatsi/

 6. Отец Силвестър е в болница, след като разкри далавера с църковни земи

  Има предварителен договор с частна фирма за прехвърляне собственост на 4000 декара край Бургас
  (Интересно КОЯ е фирмата, на която БПЦ се кани “да прехвърли” 4000 дка край Бургас ? Какво точно значи в правния мир “да се прехвърли”?)

  https://faktor.bg/bg/articles/otets-silvestar-e-v-bolnitsa-sled-kato-razkri-dalavera-s-tsarkovni-imoti

 7. какъв късмет,че сме в ЕС и на европейско ниво се вземат решения за отпадане на визи,карантина за трети страни.Иначе такива майцепродавци щяха вече да са ни удавили в руското блато.

 8. Късопаметните”руснаци” не знаят накъде отиват, а искат да “ни водят”! Това е като кретенизмът на Тръмп, и като султанизмът на Ердоган! Трябва Много Ум! Парите са излишни при неговата липса!

 9. “Славяните” винаги живеят в блатото си! Затова имат кикимори, като ЧК мисирките около Лили Путин! Само Балканците, Тиролците, и Тибетците живеят на високо, и имат по-силен дух от тях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.