Русия продължава съветската традиция на пълната профанизация на самата демокрация

Някогашният лаф, който дори не беше виц, а отражение на самата реалност, обобщаваше риторично “качеството” на всичко съветско: “филмът хубав ли е или е съветски?”, иронизираха българите. Георги Марков споменава това българско отношение към нашите победители в своите “Задочни репортажи от България”.

Днес в Русия продължават съветската традиция. Във връзка с измисления като подкрепа за властта референдум там поставиха въпроса така : “Това е ли демокрация или става дума за Руската Федерация”? https://hueviebin1.livejournal.com/474294.html

Снимките, разпространявани в руското виртуално пространство, говорят сами за себе си що за подигравка с висшата форма на демокрацията под формата референдум организираха в Русия.

Дори не става дума за имитацията на демокрацията във федерацията, а за пълната безчувственост на голяма част от нацията, подложена на профанизация в името на властовата стабилизация.

Колко трябва да си опериран от чувство за срамната реалност, за да лепнеш на фона на мизерията лозунг прокламиращ гордо “Това е нашата родина”!

Или безропотно да следваш указанията да организираш избирателни секции в храсталака на земята, на тротоара, нашарен с указания с тебешир как да се “влиза” и “излиза” от …светлата стаичка.

И що за “изобретателност” е да раздаваш като за бог да прости евтината храна гречко на гласувалите в Тамбов?

Не случайно сред коментарите на зевзеците има и такъв, според който навлечените с предпазни облекла срещу вируса организатори на изборите приличат на санитари в лудница. При това някои от тях дежурят край символичната за случая въртележка на детска площадка сякаш за да подчертаят още повече инфантилизма на ситуацията.

А връх на “технологичния” принос в осъществяването на гласуването е превръщането на каросерията на праисторически раздрънкан камион в секция.

Всичко това не може да се измисли специално, освен ако не е “сделано в РФ”.
Налудно е като във веселата песничка за лудите жаби, но е факт!

8 мнения за “Русия продължава съветската традиция на пълната профанизация на самата демокрация”

 1. Има и подвижни участъци за гласуване. Носят като премия за осмелите се да дадат гласа си за нулирането на мандатите на ввХУЙЛО под формата на “конфетки”. Бонбони “преведено” от диалект на оригиналният език и прочие сладости. И после правят муцки, че сал един Баце и Ко по света и у нас ги вземат, донякъде де, на сериозно.

 2. @Димитър,
  Приятелю, нещо напоследък те е хванала липсата от БЛОГА НИ. Дано нещата са под контрол и скоро отново да ни радващ с ерудирани и сочни коментари. Открих нещо по което сме дискутирали. Може и да не си го забелязал в многотията на мрежата.
  “Янките са наясно с мафиотско-политическите кръгове у нас, използват ги за свои цели, но когато почнат да се оливат, ще им отрежат зелките, както се казва. Справка – поне дузина режими, които са изгубили мярката. Дори фестивалните изяви на посланик Херо Мустафа показват ироничното отношение на САЩ към България. Може да се окаже, че пеещата г-жа Мустафа е параван за нещо много неприятно спрямо самозабравилите се играчи у нас.”
  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/lajat-jestoko-borisov-zashto-koi.html

 3. Изглежда руснаците си плачат за некрофилски владетели. Каквито са им управниците,такава им е държавата.
  Гласуването в Русия подсигурява на Путин власт до 84 годишна възраст. След тази възраст русские положат его в мавзолей или опять на президентское кресло.

 4. Методика на кръвопийството – 76 години действа безотказно
  Ленин превърна призрака на комунизма във вампир – смуче кръвта на България и до днес

  Кънчо Кожухаров припомня фрагменти от онзи изумителен с жестокостта и коварството си документ относно намеренията на “освободителите” за налагане на ДЕМОКРАЦИЯТА ПО РУСКИ в окупираните територии!
  За пръв път прочетох този документ на коварната великоруска мерзост тук, във форума на Иво на 11.09.2014 в материал със заглавие “Огнеупорните точки на съветската окупация на България от 1947 година”, за което му благодаря с цялото си сърце и разум ! Оттогава продължавам да преживявам написанато в “документа” и с всяко препрочитане във времето силата на отвращението и възмущението ми нараства в геометрична прогресия !!!

  https://ivo.bg/2014/09/11/%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d1%83%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d0%ba%d1%83/

  https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-lenin-prevarna-prizraka-na-komunizma-vav-vampir-smuche-kravta-na-balgariya-i-do-dnes

 5. За “русофобията” у нас. Т.е. за истинската българщина. Видяна през очите на “някои другари”.
  Или, как “професори” без сериозна работа и тематика, нашенци, си чешат онези работи и те изпускат “мисли”.
  Или, май най-точно, как всинца те работят по предназначение.
  Т.нар. проф. по т.нар. централна (тогава комунистическа) европа, другарката байчева искра, например, историмчка, се занимава с русофобство антикомунизъм. Всички като нея пропускащи, че КОМУНИЗМЪТ и НАЦИЗМЪТ ВЕЧЕ бяха ПРИРАВНЕНИ, И КОМУНИЗМЪТ ОСЪДЕН КАТО МЕЖДУНАРОДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ (откъдето не следва и плоча като на “славейчето” във Велинград, и турянето й е подсъдно.. но това е друга… съща тема…)

  Та през октомври 2018 г. в София (ако тук при ИВО е било пропуснато) имало една велииика сбирка по въпроса. На нАучни кадри. КУРфененция. В руския КУРтулен център. Подрезидентура на резидентурата на пистолет-полковник-посланика макаров, както някой тук точно го слагаше.
  И ето ти материалчета.
  Цъквате на първия линк и виждате сборник от тях. Влючително, баева, говори за ИВО, и още напъни да се снесе някаква мисъл.
  След цъкване, може да си го свалите, а пък отдясно се вижда още един бисер, например този:
  Антикомунизмът в постсоциалистическа България, С., 2018.pdf Iskra Baeva •
  Виден жанов и той в кюпа, да де, и т.н.
  ТЕ. ВСИЧКИ. СЪЩИТЕ.

  https://www.academia.edu/38418112/Русофобството.pdf

  http://epicenter.bg/article/Prof–Iskra-Baeva–/165764/11/33

  https://clubz.bg/74332-konferenciq_s_jan_videnov_rusofobite_sa_isterichni_glupavi_i_myrzelivi

  https://www.mediapool.bg/ban-organizira-nauchna-konferentsiya-za-rusofobstvoto-s-zhan-videnov-i-kompaniya-news284623.html

  https://faktor.bg/bg/articles/narichat-gi-rusofobi-a-vinata-im-e-che-obichat-samo-balgariya

 6. Недоумявам как е възможно в условията на свободен достъп до информация да търпят горките руснаци такава манипулация толкова дълго. Отворих линка, който уважаемият @sms е дал в постинга си и в някои от коментарите намирам отговора: всички понасяхме на гърба си тези инструкции и имаше коментатор, който се съмняваше в автентичността на инструкциите. Живеят в паралелен свят горките хора. И Вова живее в паралелен свят. Мурафета със зануляването му ще го опази вътре в необятная, но навън, в цивилизования свят ще продължи да бъде обикновен бандит.

 7. Журналист: Леке се е получило след разрешение на лекетата

  (Това “петно” на склона на Стара планина, доскоро беше част от НАТУРА 2000, сега новият екоминистър т.н. Ревизро тихомълком го е изключил от “Натурата” без да обясни на българите защо го е направил, без да поиска разрешение от собствениците на територията, след като е назначен, за да изпълнява волята им! Също както Борисов не пожела да обясни на българите защо многократно пусна да преминат над България руските самолети, натоварени с ракети Пинцер-1 за Сърбия, както и защо сърбите го наградиха с най-високия си орден? Чии интерси защити тогава? Чии интереси прокарва в момента с натиска да се построи на българска територия АЕЦ Белене, Турски поток, защо не допуска защитни натовски структури по Черноморието ни, а разрешава само платноходки, плажни чадъри, водни колела, газопроводи за руски газ и руски анклави на Лукойл?

  Години наред всяко лято медиите съобщаваха за умишлени пожари все на това “петно” над Свети Влас, говори се ,че постоянно пребиваващите руснаци искали да си направят там ски лифт, за да практикували на едно място и зимен, и летен туризъм. Какво ги засяга руснаците, че по този варварски начин на строителство се унищожават вековни гори, унищожава се цялата екосистема, а липсата на канализация ще предизвика свлачища в района? Имат си техен общински кмет, така че проблеми с разрешителните няма. А местните и еколозите да си налягат парцалите!)

  https://frognews.bg/novini/jurnalist-leke-poluchilo-sled-razreshenie-leketata.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.