Крепостните селяни си избраха Путин да ги води пожизнено, милиони граждани на Русия го отхвърлиха

От всички пирови победи на Путин над неговите поданици гласуването за неговото пожизнено царуване  се превърна в най-драматичната илюстрация на победа “на всяка цена”. 

Референдумът за т.н. конституционни промени, които са само предлог за пожизненото утвърждаване на цар Путин на трона, е като победата на СССР над Германия. От нея и до днес Русия, горда със съветския си произход, не може да се отърси след загубата на десетки милиони жертви ( и до днес се спори дали са 27 милиона, както пише “историкът” Путин или са много повече, според други пресмятания на истински историци).

Очевидно е, че съвременните колхозници са тези, които в условията на държавни подкупи, натиск, инерция на робското подчинение на “батюшката” и т.н. си го избраха да ги води към неизвестността и в необозримото бъдеще. В Москва, по официални данни и по сведения на неправителствени организации, гласувалите за безсрамното управленско дълголетие на царя са на кантар : 51 на сто са за, а цели 49 процента са против.

В родния на Владимир Владимирович Ленинград, известен днес като Санкт Петербург, съотношението е обратното. При това с повече проценти против – 56 на сто, срещу 44 за увековечаването на вожда в Кремъл.

В Екатеринбург, един от големите руски градове  с регистрирани 1 милион гласоподаватели , пред урните са се явили едва 64,6 хиляди избиратели или по-малко от 6 процента от гражданите с избирателни права.

Има цели области и региони, в които бойкотът на референдума е явен.  Източната и Западната комисии рапортуват за 38% участие на населението,в Иркутската област те са 40,7%, в Томската 40,6%, в Хакасия 46,7%, Алтайския край 44,9% и т.н.…

Така че положението на победителя Путин е като в онази песен на Окуджава, в която ветераните от войната пеят тъжно, че “ние за цената не се пазарим”, иронизирайки мрачно ужасяващата цена на съветската победа във войната.

Публикувал съм и други “пикантни” снимки, правени от руски граждани, които показват нищетата на обстановката, при която премина референдума. Но долната  говори не само за материалната, но и за духовната нищета на организаторите на допитването, на които им е хрумнало да използват като фон за избирателна секция…погребално бюро. 

Какво прозрение, какво провидение, каква символика за Путин само!

15 мнения за “Крепостните селяни си избраха Путин да ги води пожизнено, милиони граждани на Русия го отхвърлиха”

 1. Русия се нуждае от цар батюшка от ранга на Иван Грозни, Петър I, Сталин и т.н. самодържци, демокрация не е възможна.

 2. Мисията невъзможна – да защитим националния интерес, но да не разсърдим сибирската мечка

  Човешкият фактор е определящ както за националната сигурност, така и за доверието на партньорите ни в ЕС и НАТО

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-misiyata-nevazmozhna-da-zashtitim-natsionalniya-interes-no-da-ne-razsardim-sibirskata-mechka

 3. Нищо не са “избрали”. Числата са нарисувани. И за активността и за “да”-то. Има безбройни свидетелства за фалшификации и в двете посоки. Виртуалната мрежа е залята от тях. Математически модели твърдят и не мисля, че са в погрешка, че около четири пъти са надути и едното и другото.
  Ето го и най-яркото доказателство. Видеоклип от гласуването на самият ХУЙЛО. Около 6 000 до тук са го гледали. Абсолютна мизерия. Почти два пъти повече са не харесванията. До един коментариите отдолу са унищожителни. Дори армията от тролове, т,н, олгини, на личният МУ готвач пригожин са безсилни срещу народната непоносимост. НАДОЕЛ,

 4. към Vlad Tepes:

  Мисля че Русия, а и цял свят, има нужда от нов Роналд Руйган, за да ги довърши, щом инспекцията по опазване на околната среда не желае да затвори Русия по очевидни причини!

 5. Моделът на тези “избори” в педерацията /това по Жорж/ е ясен и изпитан. Разработен от КГБ, той беше експериментиран за пръв път през 1990-та в задунайката “нептица” и впоследствие успешно прилаган многократно.

 6. Светият синод натресен в поредния скандал от Кошлуков и компания срещу „Вяра и общество”
  Православни талибани, слуги на Руската църква разделят и противопоставят християните

  (Ма, къдей прасославният атакист, не го виждам на снимките и по списъците го няма, нали щял да прави някаква ленинска прасославна партия и това сборище е нещо като “учредителен” митинг?! Само изкукалия “старостилец” И.Куков, “казакът” на Гавраил ловчански, Герасим, писаря на синода с правописните грешки, Десито папесата и няколко неидентифицирани попа са дошли за екзорсзма на демона Благоев от БНТ. Много добре е, че и “консерватора” Иван Стамболов – ИЗСУЛЕНИЯ с мужишката си мутра най- после излезе от публицистичното си “прикритие”!)

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-svetiyat-sinod-natresen-v-poredniya-skandal-ot-koshlukov-i-kompaniya-sreshtu-vyara-i-obshtestvo

 7. SMS ,

  Е значи оня се е изсулил , не е излязъл .

 8. @ сеедно
  Ами какво да очаква човек от някой, който сам се определя като ” Какъв съм по професия? Никакъв. Не съм експерт в никоя област, не мога да правя нищо по-добре от другите, нито пък съм сръчен в ръцете. Напротив.” Да се чуди човек що непрекъснато го канят тоя “консерватор-монархист” по разни студия, “обществени” и “творчески” комитети, публикуват тъпотиите му ??

 9. В България тече опит за налагане на официализиран православен фундаментализъм от путинистки тип
  Под егидата на руското лоби в БПЦ се готви публична репресия в полза на Москва
  Огнян Минчев

  https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-v-balgariya-teche-opit-za-nalagane-na-ofitsializiran-pravoslaven-fundamentalizam-ot-putinistki-tip

 10. До sms

  “Какъв човек съм изобщо? Лош. Обиждам другите като им се присмивам. Като по-млад го правех с удоволствие. Сега ми е съвестно, но продължавам да го правя. Знам, че ще ми простят, защото са на далавера – прошката винаги е по-ценна за този, който я дава, отколкото за онзи, който я получава.”

  Е, аз сега вече прогледнах напълно що за чиляк е Сулата.
  Да определиш едно от най-божествените човешки действия и чувства (едновременно) – това да дадеш прошка, като “далавера”…сигурно е “върхът” на консервативния сладолед.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.