Руски “русофоби” погребаха символично самата Русия в Прага

В Русия обичат да обявяват за “русофоби” ( т.е. имащи фобия, страх от Русия) чужденците, които не са русофили. И у нас русофилстващите резоньори на руския навик да бъдат навиквани “русофобите” ползват това нелепо обвинение срещу сънародниците си, които си позволяват да бъдат повече българи, отколкото прекланящи се пред Русия български граждани.

Дотук- нищо ново под северното слънце и южното му българско сияние. Само че какво може да се каже по аналогия за руснаците, които не просто не са съгласни с руската политика, а направо зачеркват за себе си самата Русия? Такива руснаци погребаха Русия символично в Прага във връзка с рефрендума, организиран там със срамната цел да увековечи властта на един самодържец.https://www.svoboda.org/a/30702625.html

 

 

 

 

Извън Русия гласуването на руски граждани срещу Путин не е необичайно явление. В Прага 82 на сто от участващите в това допитване руски граждани  отхвърлиха промените в руската конституция, а в Бърно същото направиха 83 на сто от руснаците с право на глас.  

В интервю за руската секция на “Свободна Европа” младият руснак Андрей Баранов, който живее в Чехия, заявява, че след позорното събитие с промяната на основния закон в угода на Путин Русия вече не съществува. Единственото, което свърза него и други руски емигранти в Чехия с Русия, остава руският език, заявява той.

“Интересното” е че повечето яростни русофили у нас и руски език не знаят, но са готови да заклеймят знаещите езика като “русофоби”, чиято осведоменост що е то Русия от първоизточника е несъмнено по-голяма и достоверна . Защото русофистващите нашенци са по-православни от своя папа, т.е. от бащицата си Путин. 

Освен това тук папагалите повтарят на развален български ( като проява на обожанието си спрямо чуждата страна), че всъщност тачат руската култура, за която в свое актуално интервю Андрей Иларионов, бивш икономически съветник на Путин, отбелязва, че е антизападна по своята същност.

В България, за разлика от Русия, отхвърлянето на Запада като антипод не е печеливша политика. Поради това на русофилстващите нашенци се налага да се представят като “европейски русофили”, какъвто е случаят с ГЕРБ. Или като левичари, които си падат по руската форма на капитализъм, без да се отказват от своята принадлежност към европейската левица. 

И в двата случая става дума за явна политическа шизофрения, която изнася на руския износ на влияние в податливите за това бивши светски колонии.

7 мнения за “Руски “русофоби” погребаха символично самата Русия в Прага”

  1. Тези руски чехи, без съмнение са истински русофили, жалеещи за погубената си страна /не държава!/, която искрено обичат.
    Единственото, което свързва момъка Баранов с останалите руски емигранти в Чехия е БЪЛГАРСКИЯТ език-зауралски диалект.
    Колкото до българските еничари-лъжерусофили – става дума за ментално заболяване, което ще се реши геронтологично. Платените петоколонници пък ще изчезнат мигом, с прекратявавнето на финансирането.

  2. Някой знае ли какви са резултатите от вота у нас?
    В София, Варна, Поморие?

  3. Брей , как съм изтървал репортажите ! Сигурно са го давали в ефира , поне по ТВ Европа нема начин да не са . На секи половин час в новините – наред с “бай бойко спира подпорната стена” (до изборите) .

  4. Това е като есето на Георги Марков за скъсването със Съветите заради”антисъветска пропаганда в Съветският Съюз”! “Лошият Голям Запад” винаги е “виновен за разпадът на комунизмът”! Дебилизъм на 130 милионна степен! Като крадат името Русия от Украйна, дадено от шведите Роуси, болшевиките се самоуличават в престъпления 1 ва степен предумушлено убийство на посочените за опасни врагове, и присвояване в големи размери на световните богатства! Съдът на Историята ще е безпощаден за всички изроди!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.