Най-после български демократичен политик акостира на брега на гузното беззаконие и го изобличи

Съпредседателят на партия “Демократична България” Христо Иванов предприе днес дръзка акция по онагледяване на позорното статукво, в което беззаконието се охранява от представители на закона. 

Щеше да е метафора, ако не беше истина, че той, заедно с общински съветник на партията от Бургас и с известния активист Иво Мирчев, буквално акостираха на брега на България , който не й принадлежи, а е окупиран от всесилните истински собственици на държавата в съседство с отдавна опразнения от държавно присъствие анклав на руската компания “Лукойл” в принадлежащото й пристанище “Росенец”. https://clubz.bg/101026-hristo_ivanov_akostira_po_voda_v_imenieto_na_dogan_v_rosenec_video

Имам много кратък коментар покрай онова, което зрителите могат да видят в записания по време на десанта видеоматериал.

Най-после!

От години българските граждани очакват не просто някой ( защо “някой” също означава отделни журналисти), а тъкмо техен представител в политиката да покаже основание да му повярват, че не е роб на същото това статукво. 

За разлика от политиците сред управляващите и т.н. опозиция, които се напъват да се харесат на склонните към конформизъм избиратели чрез откровено популистки акции, украсявани гротескно с мили муцунки, Христо Иванов и сътрудниците му в тази акция демонстрираха решимост и непримиримост в защитаването на справедливостта без да минават границата на допустимост в конфронтацията с гузните защитници на беззаконието и да дават повод да бъдат обвинявани в “хулиганство” или “вандализъм”.     

Последиците от това разобличително действие  тепърва ще се видят. Но е видно и днес, че верният път към доверието на хората, без дори да са партийно пристрастни, е възможно по суша и вода. И не е обречена кауза. Стига да води към отвоюването на политиката от лапите на мутрите, разчитащи хората да оприличават всички на себе си в блатото на мутризацията на България, в което крякат най-силно и доминиращо сред скованите от страх и апатия попови лъжички, за каквито хищниците в българската публичност се надяват да увековечат днешните български граждани.

19 мнения за “Най-после български демократичен политик акостира на брега на гузното беззаконие и го изобличи”

 1. Да, коментарът е страхотен и сам по себе си изразява това облекчение, че някой го направи.
  Чакахме го.

 2. Видеото с Христо Иванов и сараите на Доган – достойна реклама на българското Черноморие

  Скандалът на брега край Росенец възпали коментаторите във фейсбук

  Даниела Горчева:
  До всички български телевизии, до всички български медии, до всички български журналисти! Моля, проявете кураж, проявете родолюбие и почтеност и публикувайте нон стоп, въртете през два часа това видео с открадната от България територия и превърната в руски анклав, на който да се разпорежда путиновият наместник Доган. Не могат да ви уволнят всички. Нека предателите лъснат. И специално обърнете внимание как мутрата взе българския флаг и го запокити в боклука на 9.43 минута от началото на видеото.

  ( и хубав колаж: Христо Иванов на планетата на маймуните)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-videoto-s-hristo-ivanov-i-saraite-na-dogan-dostoyna-reklama-na-balgarskoto-chernomorie

 3. Респект за Христо ИвАнов. Показа нагледно че е смел и умен човек и онагледи призива “Дела трябват а не думи!”

 4. Дано гледалите записа на мероприятието си дават сметка какво се случва с обикновените български граждани при срещата им със службите пазещи избраните от нас български политици след, като отношението към бивш правосъден министър е такова. Пази боже, какво щеше да е към мен или вас в същия случай. Попаднали на българска земя, която единствено по рождение никой не може да ни отнеме.Те обаче могат. Тях не ги е раждала българска майка. И техните господари са им платили достатъчно с нашите пари за да си осигурят дистанция от народната любов.

 5. ШАПО за Христо Иванов и останалите!
  Вижте и чуйте И хирургическият анализ на Полковник Николай Марков

 6. ”НАЙ- ПОСЛЕ!”-това си помислиха хиляди българи, които засега го подкрепиха виртуално, но може би това ще е малката крачка от голямото чистене!

 7. А къде са руските “патриоти” в конкретния случай?
  От всичките им, размножили се като метастази, партийки и военизирани движения?
  Или скачат само на баби по границата, дошли да упражнят конституционното си право да гласуват?

 8. От 2003 до 2010г. почти всяко лято почивах в почивната станция на НЕК в Росенец и съм свидетел на градежа на този сарай. По това време можеше да се минава пеша покрай морето, когато е тихо от плажа срещу остров Св. Анастасия до плажа срещу воената база Атия. На няколко места имаше малки закътани и екзотични местенца.
  Миналото лято пак почивах там, но нещата бяха променени. Плажа срещу острова беше даден на концесия с концесионер доган според спасителите и точно пред сарая имаше охрана, която не позволяваше да се мине по пътя край морето. Имаше и бариера на общински път с охрана, която не позволяваше да се мине близо до двореца и се спре не далеч от морето.
  Браво на Христо Иванов, че имаше смелостта и дързостта да освети за пореден път комбината.
  Няма разлика бсп, герб, различни видове патреоти, марешки и т.н. Котилото е едно и интересите им съвпадат. Дано повече хора осъзнаят това. Идат избори!

 9. Поздравление за текста и не само за този! А в Христо Иванов не съм се съмнявала, просто бе въпрос на време.

 10. Русия от векове ни готви израелски сценарий – да ни изгони от собствените ни земи и да се настани в тях. Българите ставаме като евреите – пръснати по целия свят – а в родното ни гнездо кукувицата снася ли, снася яйца. Наводниха Черноморието, изкупиха най-хубавите ни курорти, имоти, и предприятия, сложиха си бариери и българи вече не могат да стъпят там. После ще ревем от чужбина, че тази земя била исконно българска, пък те ще ни контрират, че били родени там. И всичко това с помощта на продажните ни петоколонници, които правят живота на българите в България невъзможен!

 11. Респект към Христо Иванов. А гэшэв да гледа и да се учи къде и с кого трябваше да започне дейността му като главен прокурор на България.

 12. Демонстративното поругаване на българския национален флаг е доказателство, че тази територия до Бургас (Росенец) вече не е българска !!! Тя е на руснаците от офшорката “Хермес Солар”, които са я “купили” от друга руска фирма „Стрейтлайн“, а зад „Стрейтлайн“ стои кипърската офшорка TROXY TRADING. Тя от своя страна пък била собственост на друга офшорка от Британските вирджински острови – FCM GROUP HOLDING. Доган е мюре, подставеното лице, с което се крие КОЙ е реалният собственик на тази гранична територия. Чрез неговото “посредничество” (користно, разбира се!) се избягват конституционните пречки чужденци (руснаци) да бъдат собственици на гранична територия, изключителна държавна собственост по Конституцията на РБългария, територия, външна граница на ЕС!

  Същото положение е и във Варна, където пак Доган е “собственик” на ТЕЦ “Варна”, която изгради стратегическо съоръжение, имащо отношение към националната ни сигурност, голямо пристанище, целящо да изземе печелившата част от товарите на държавното пристанище. Защо да не приюти и руски ядрени подводници ?!

  https://bivol.bg/dogansarai-7.html

  https://www.mediapool.bg/hristo-ivanov-debarkira-krai-saraya-na-dogan-anonimni-gardove-go-izblaskaha-video-news309519.html

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/03/29/3411204_novoto_pristanishte_na_dogan/

 13. Изхвърлянето на българско знаме беше показателно….

 14. Браво на Христо Иванов и на Иво Мирчев за достойната им постъпка на плажа на Отманли, но ми е много интересно дали те двамата знаят, че третият в групата – Димитър Георгиев Найденов – общински съветник от ДБ в Бургас, е гласувал за това пътя за догановия сарай да бъде забранен за простосмъртните. Нека да го имат за сведение все пак !

 15. Разбрах защо Борисов спи с пищов до морна глава. То е, за да е винаги готов да брани земята ни от врага и българският флаг да се развява гордо чак до бреговете на Черно море.
  Питам се обаче къде са патриотите на Сидеров,Каракачанов,Симеонов и други такива. Сега е моментът да покажат на дело патриотизма си,който ги докара на власт.
  Ох,станах потенциален клиент на Той,на Гешев-кой? Вече е така,щом такива подозрителни мисли ме спохождат.

 16. Както потребителското ми име е игра на думи-Замък,Трансилвания, и Дамско Владение, така и уж Българските “политици” си играят с думите и цифрите! Тези, които скачат срещу умните и артистичните заради тяхното свободно мислене, са пигмеи!

 17. “Политиците” си играят с думите и цифрите! Защо и ние по-артистичните от тях не можем да играем с изразните средства на метафората?! Тези, които скачат срещу умните и артистичните, са пигмеи! Не струват и пукнати гвинеи! Те са лакеи в червени ливреи!

 18. С удоволствия чета всичко написано от Иво Инджев–един от малкото хора,чието мнение все още ценя в нашата Република. Е,понякога имам и вътрешни несъгласия с него. Сегашната театрална ситуация е такава. Христо Иванов доста преигра на “плажчето”,узурпирано от Доган и подопечните му от доста години.Самозабравили се гавазчета от НСО прилично доразиграха трагикомичната сценка. Един от антуража на Христо- бургаски,общински съветник съвсем скоро,разбрал-недоразбрал(в окото ми плува корабче),е гласувал ЗА деактуването на път от Отманли до сараите на падишахчето от общински в частен доганов. За зазиждането на скали с бетон (‘де бяха зелените и еколозите,когато тази въпиюща гавра с природата се правеше) между нос Чукаля и плажа Чукалята не ми се хортува в момента.Както не ми се говори и за санкционираното ,с мълчанието на всякакви институции (включая и министерството на правосъдието на Христо,примерно) ,изграждане на въпросните сараи на мястото на хелинг,от който бургаски рибари свободно си пускаха лодките до преди време.Както не ми се говори и за изграждането на частно пристанище с дълга кейова стена в морето от субект,различен от държавата.Както не ми се говори и за опитите на Доган да вземе остров Света Анастасия и да го превърне в казино-зона за богати играчи и единствено намесата на Българската православна църква предотврати това. Не ми се говори и за още много мискинлъци,натворени в парк Росенец и района (камо ли за Бургас,южното черноморие,държавата…),известни на всички (и на Христо) от години.
  Но,когато трЕбЕ да се стори цирк клоуните изпълзяха.
  Моите уважения,но…утре няма да съм порноактриса в тълпата в Росенец!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.