Двамата генерали от запаса командват солидарно разпасаната ни държава

Премиерът Борисов, цитиран от сайта “Дневник”, отрича днес  чрез своята пресслужба да  е посещавал владенията на Ахмед Доган на брега на Черно море и край София. Бившият министър на правосъдието в неговото правителства Христо Иванов заяви вчера, че има информация за такива срещи. Борисов се възползва днес от възможността да отрече нещо, което трудно може да се докаже в рамките на една конспирация, от разкриването на която няма интерес никой от евентуалните участници в нея – същото като при даването на подкуп, за което и двете страни носят наказателна отговорност.

Това е класическа ситуация на “дума срещу дума”. Въпросът е обаче на кого ще повярват хората след сцената от морския бряг в подножието на Догансарай, видяна от хиляди, а вероятно и от стотици хиляди зрители след телевизионни излъчвания на репортажа.

Показателно е, че Борисов не коментира очевидните обстоятелства около разобличителната за закриляния от него Ахмед Доган ( защото Борисов е авторитарното олицетворение на държавата у нас и без неговата санкция няма как Доган да упражнява паралелната си власт в страната). Отказът му да отхвърли доста обоснованото предположение, че служители на Националната служба за охрана, бивши или действащи, участват в окупацията на една публична държавност като охранители на окупатора, има стойността на потвърждение на предположенията в тази посока.

Същото се отнася и до бягството на президента Радев от отговора на въпроса дали става дума за негови подчинени от НСО. 

Двамата генерали от запаса са отговорни за разпасаната ситуация в държавата. Уж били противници и конкуренти в политиката. Нищо подобно, солидарно командват парада на беззаконието. 

На публикувана в “Дневник” снимка от появата на Доган на публично място с охрана от НСО на миналогодишните избори за Европейския парламент ясно се виждат поне две от въоръжените лица, които употребиха вчера сила срещу тримата представители на партия “Демократична България” на брега на незаконно заграбения от Доган имот в съседство с руския анклав в пристанище “Росенец”. Единият от тях, зад лявото рамо на Доган на общата им снимка, раздаваше заповеди на останалите гардове да “действат”, т.е. да избутат в морето тримата представители на “Демократична България”.

18 мнения за “Двамата генерали от запаса командват солидарно разпасаната ни държава”

 1. Респект към Христо Иванов!Някак си се размечтах и направих аналогия между десанта на неговата чета в блатото на Доган и дебаркирането на кораба “Радецки” на българския бряг.Не знам дали е от брадата или смелостта на четниците.Иска ми се да има същото значение за съдбата на “робството”:)

 2. Методи Андреев: Написах на Борисов, че Доган е Capo di tutti capi на Боса

  Дори татяна дончева, която не смее да “мъцне” думичка срещу руската окупация, вчера каза: “Тези хора не могат да бъдат отместени от властта с разходки по Ларгото. Тук става въпрос за сблъсък и ние трябва да се подготвим за това!”

  https://frognews.bg/novini/metodi-andreev-frog-napisah-borisov-che-dogan-capo-tutti-capi-bosa.html

 3. Цял следобед (и снощи) следя със затаен дъх и скрита надежда дали ТВ Эвропа ще спомене нещо, макар и с 2-3 изречения, за брилянтната експедиция на г-н Христо Иванов към сараите…
  Да, ама май не!?
  Някой от уважаваните съфорумци открил ли е нещо по тази новина в споменатата медия?

 4. Кой е Доган? Никой, абсолютно никой от гледна точка на политиката днес. Почетен председател на незначителна партийка, която няма никакво влияние, хеле откакто и българските турци се осъзнаха, че защитава не техните права, а интересите на ченгесарската мафия у нас. Пропил се бивш доносник на ДС. Циничен тип, който лъжеше нагло, че бил стоял начело на Майските събития, за което много отдавна го разобличих в поредица от интервюта с истинските герои на антикомунистическата съпротива у нас.
  https://www.mediapool.bg/news/user/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0+%D0%A1%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8+%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80+%D0%B2+%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8E+%D0%BD%D0%B0+%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B0+%D0%93%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0
  Доган, който работеше със Сидеров и Атака на принципа на скачените съдове, за което също съм го разобличила, ето тук:
  https://www.mediapool.bg/dps-obra-glasovete-na-nashite-v-holandiya-blagodarenie-na-ataka-news154152.html
  И сега ви разправят басни, че един български политикан с фъфлеща пиянска уста, че видите ли, той бил управлявал България.
  Абсолютна лъжа е, че Доган контролира България. Абсолютна лъжа, изгодна на мафията у нас.
  Доган няма средства, за да го направи, няма механизми, няма ресурс. Пеевски също.
  Това са кукли на конци, кукли от парцали, това са плашила.
  Разберете веднъж завинаги.
  Отговорността за всичко, което се върши у нас, за всичките безобразия и престъпления е на изпълнителната власт и на нейния министър -председател.
  Това е човекът с реалната власт, той носи отговорност, той стои зад всички престъпления.
  Ама не бил той, имало било някакво си тайно, тъмно, страшно задкулисие, което го било шантажирало, заплашвало и го карало НЕГО – този наш балкански юначага, този наш Марко Кралевити … да слушка и да изпълнява.
  Вярно? Това ли мислите?
  Ами ако това е вярно, този нашенски богатир трябва да си подаде НЕЗАБАВНО оставката.
  Защото означава, че има с какво да го шантажират – тоест, че е замесен в престъпления.
  Ако не е вярно – тогава ПАК трябва да си подаде оставката.
  Защото той, лично той и неговата банда от гешевци и цацаровци стои зад всички престъпления.
  Събудете се.
  Защото, докато ТЪРКАЛЯТ България към путинова Русия, тарикатски ви залъгват.
  Не друг, а Борисов е харизал на чужди граждани част от държавната собственост, харизал е на чужди граждани едно цяло българско гранично пристанище!
  Не друг, а Борисов е изтеглил оттам и граничен, и митнически, и полицейски контрол. На ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА!
  Какво значи това?
  Че лично Борисов е предоставил на путинова Русия КОРИДОР безпрепятствено да си вкарва в България и оттам в цяла Европа, каквото си ще:
  пари,
  наркотици,
  оръжие,
  шпиони,
  терористи,
  отровители,
  ако ще и цяла войска !
  И утре да осъмнем с новината, че едни зелени човечета с неидентифицирани знаци, ей така, въоръжени и по къси гащета, са присъединили към Русия българското черноморие по кримски сценарий. И че варненци и бургазлии са вече руски граждани.
  Тайна ли е, че от години съмнителни руснаци, голяма част, от които са офицери от ГРУ купуват имоти по българското Черноморие?
  Какво си мислите???
  Че НАТО ще прати холандски и американски момчета да умират заради нас?
  След като сме допуснали една мутра начело на властта, която раздава държавната територия на България на руснаци и която е турила една кукла на конци, едно впиянчено ДС мекере да седи там като бостанско плашило?
  Тази мафия трябва да бъде изметена, защото вече става дума не само за екологията на България, не само за личния ни просперитет, не само за корупцията, не само за прането на пари и за ширещата се престъпност.
  Става дума за независимостта на България, става дума за националната ни сигурност, за здравето, свободата и живота на всеки един от нас!
  Става дума за това дали ще я има България на картата!
  Протестът трябва да е многохиляден, да е тук, в София, пред Парламента, Президентството и Министерски съвет.
  И не само в София. Във всеки голям град трябва да има протест.
  На октопода трябва да му се резне главицата и след това всички пипала. А не да режем едно по едно някое и друго изсъхнало пипалце.
  Ако не е Доган, ако не е Пеевски, ще е някоя друга карикатура.
  Но конците ги дърпа или самият Борисов, или някой като Путин, на когото Борисов е удобен, защото е шантажируем.
  И в двата случая Борисов трябва да бъде свален от власт с мирни протести и с избори. А прокуратурата трябва да престане да бъде слугинаж на изпълнителната власт.

 5. “Иска ми се да има същото значение за съдбата на “робството”:)”
  Дали по-реалистичното не е да се надяваме да няма същото значение за съдбата на четниците…?

 6. А иначе това ми прилича на дългоочакван пробив…

 7. Изгледах няколко пъти всичко по въпроса и стигнах до извода, че това парче български бряг не е заградено от Доган. Това е руска територия и юнаците от НСО пазаят тази територия, както виждате, Прав е ХИ да забие българското знаме, но много скоро след това то беше захвърлено на боклука. Няма как да се вее там българско знаме, след като там вече се вее руското знаме, нищо че ен се вижда. А Доган е поставен там за декорация и отвличане на вниманието. Всъщност знае ли се нещо за този човек? Той добре ли е, някой виждал ли го е? От видеото се вижда, че охраната получи разпореждане по телефона как да действа и тя следваше разпорежданията. Запознати с порядките в НСО казват, че това не е възможно да се е случи без нареждане от горе. Да ме прощава българския народ, на няма да ходи на плаж на това място. Президента Радев да не се прави на ощипана мома, какви провомощия му трябват да поиска оставката на шефа на НСО за уронване престижа на НСО, която се оказва, че ОПГ за поръчкови убийства. Чудно ли е, че няма разкрити такива. Ще видим какво ще е останало от тази случка след 3 дни.

 8. ТВ Европа са путлериски клитури особено оня Куритарув който се прави на много умен, те така скопиха и Иво Беров като му дадоха да чете новините и му запушиха устата

 9. На този ден преди 170 години е роден Патриархът на българската литература, Духът на България, Патриотът! Обидно ми е, че “патрон” на тържествата по случай тази годишнина е учительницата по русский, родоотсътпничката Фандъкова! Каква наглост!
  Прочетох поста на Даниела Горчева тук, във форума, отдавна искам да й благодаря за възрожденския дух и възрожденската дейност, достойни за възхищение, за което всички много я обичаме !

 10. Към КИлиева:
  РЕСПЕКТ!
  Най-после някой без витиеватост /политкоректност/ да бръкне с пръст директно и надълбоко в цирея! Сега вече знам, че не съм сам!
  Повече едва ли би могло да се добави – освен детайли от пейзажа, потвърждаващи тезата. Освен може-би това, че за да се осъществи многохилядният протест освен участници са необходими и лидери…Разпознати, приети и признати.

 11. КИлиева
  08.07.2020 в 22:51

  ‘Винаги съм се чудела,кой измисли,че Доган и Пеевски контролират всичко!’
  ————–
  Ще се опитам да предположа #КОЙ го измисли това.
  И защо.
  ДС(Москва) – за да играе винаги на тънката “патриотична” струна в нашето общество.
  Щото да скочиш на Доган е безкрайно патриотично, но да скачаш на Агент Сава (Сергей) – някак си, не върви…
  Сигурен съм, че умните хора ясно разбират разликата между Ахмед и Сава.

 12. Скъсаха се да се кичат с Иван Вазов,но никой немаше доблестта да напомни,че след 9-ти септември Вазов беше низвергнат от “народната” власт за години наред като отречен глашатай на великобългарския шовинизъм.
  От тогава дадоха начало на лъжите,та до днес, Нищо обаче не се забравя, не се гаси туй що не гасне.

 13. Президентът много ясно каза какви правомощия за НСО има: назначава, уволнява и повишава в звание. Не го забърквайте в тази афера.
  Той остана единственият опозиционер на Бойко във властта. Неслучайно го атакуват. И ще поискат да му затворят устата до изборите.
  Всички си мислехме, че е протеже на БСП или Русия. Но сега може да бъде наш съюзник. Поне трябва да се опитаме.

 14. Преди малко по ТВ Эвропа нааааай-сетне, след близо два дни гробовно мълчание, се сетиха да споменат нещо по водещата новина за целия летен сезон (според мен):
  – Опитът на г-н Христо Иванов и още двама будни граждани да посетят плажа на Росенец било, цитирам “провокация”!
  (по Христова, ТВ Эвропа)

  С такива “свободни” и “проевропейски” медии НЕсвободата ни е в кърпа вързана!
  Не 111-то, ами скоро 171-во място по медийна свобода!

  09-07-2020 г.

 15. Ниското място на Българската Преса е заради ориентализмът, и комунизмът в нея! Това няма как да се преодолее, защото Турция и Русия са задкулисни партньори, а за пред наивните играят на “освободителни войни”! Другите васални владения също са в тази смъртоносна игра! А ние сме в нея като лесни жертви,заради остарелите “елити” на ЕвроСъюзът и НАТО, и заради алчността на Евразийският картел!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.