България и сега е в чакалнята на ( Пепи) еврото

 

 

 

 

 

 

България ще бъде допусната до валутно-обменния механизъм ERM II, известен като чакалнята за еврото, съобщава агенция Ройтерс.

Скъпи ми Ройтерс, нещо си се объркал. България и сега е в чакалнята на Пепи Еврото. В нея чаткат със зъби и чатят чакалите. 

Чаткат, че трябва да се наредят на опашка Еврото да им оправи положението чрез връзките си с властта, част от която очевидно е Пепи.https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/07/09/4088997_deset_vuprosa_za_osemte_djudjeta_stoiat_bez_otgovor/

 

18 мнения за “България и сега е в чакалнята на ( Пепи) еврото”

 1. Доживях! Руският пРезидент, вместо да призовава за отмяна на санкциите срещу Русия (както винаги) свиква митинг “Да защитим демокрацията в България !?” и говори не за евразийския, а за “ЕВРОПЕЙСКИЯ път на държавата .” С треперещ от страх и ярост глас пРезидентът цитира антипода си, прокурор Джовани Фалконе, заплатил с живота си битката срещу сицилианскта мафия, че “страхливите умират всеки ден, а смелите само един път.” Халюцинирам ли? Сякаш дочувам стенание: “Макароов, помооощ!” Питам се КОЙ беше пък тоя и препрочитам благата вест от
  “Ройтерс”, дошла точно на 170-годишнината от рождението на народния поет Иван Вазов : България и Хърватия ще бъдат приети в чакалнята за еврото всеки момент!

 2. Ако NATO бяха контрирали руската хибридна агресия към България, ако руските отрепки Борисов, Доган, Радев и всички от групата за приятелство с Русия не държаха всичките тези средства за дезинформация, представяте ли си какво трябваше да бъде в ефир, нет, преса, при днешната катастрофа на демокрацията?! Щеше да бъде една какафония, една чудесна какафония на свободата.И наистина, в мълчанието е злото ( И.Инджев).От тук нататък няма какво повече да се чака и очаква.

 3. Доц. Момчил Дойчев

  “Демократична алтернатива на властта на руското задкулисие ли е президентът Радев?
  Всички досегашни негови действия и бездействия сочат, че това е Абсолютно невъзможно! Радев е натовски офицер, посочен за президент от Решетников, поради пълната си политическа непригодност.
  По-скоро Кремъл ни готви три открито авторитарно-олигархични алтернативи, ако Борисов, според тях, се “изхаби” – начело с Радев, начело с Пеевски, начело с Гешев. Битката се изостри рязко, защото се разбра, че влизаме в чакалнята за еврозоната.

  Как трябва да действа Демократичната общност?

  Първо да се превърне наистина в общност. Второ да издигне харизматичен лидер с ясни идеи и стратегически виждания. Трето да поиска наистина и на сериозно властта.
  Защото, навлизаме в заключителния етап на общата криза на посткомунизма – или ще излезем от него, или ще се срутим в евразийската бездна, откъдето изход няма. Или, или. Трето не е дадено!”
  Едва ли някой е на мнение, че се нуждае от коментар.

 4. Господин Инджев, дали пък заради този анализ не запушиха устата на Ал.Йорданов с тлъстия евродепутатски кокал:
  Грешките на Борисов създават проблеми на българите и на България
  сряда, 5 септември 2018
  Българските граждани от 21 век не заслужават такъв модел на управление. Така повече не бива да се управлява

  Александър Йорданов*
  Член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България
  http://atlantic-council.bg/%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc/

 5. Разследван за шпионаж съветник на президента първо натопил Радев, после пред съдия се поправил

  Просто първия път съветникът е казал истината (за нерегламентираното изнасяне на секретни документи) но после е получил “любезни” инструкции и се е поправил! 🙂
  След като изчете детайлите в публикацията на сайта “24 часа” човек неизбежно стига до извода, че не само НСО, а цялата президентска институция, превърнала се в легална руска шпионска бърлога, трябва да се закрие с промени в Конституцията като опасен проводник на чужди интереси, но на издръжка на българския бюджет. В една парламентарна република поддръжката на подобна суперскъпа институция е напълно излишна, само дублира някои представителни функции.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8794142

 6. Aлександър Йорданов, на когото трудно може да се отрече огромния принос за демокрацията в България, доказа че никога не е късно човек да стане за резил, когато в Европарламента застана на страната на каскета гешев и нападна подло Атанас Чобанов!

 7. Особени времена. ГЕРБ са тотално демаскирани по линия на корупция и е много вероятно да платят огромната част от общата им сметка с Доган и Пеевски на предстоящите избори. Вече е напълно ясно, че не са никакви Граждани за Европейски Развитие, и че ги сплотява единствено хоросана на “келепира” доато идеологична платформа няма. Това ги прави податливи на бързо маргинализиране в стил НДСВ и СДС. Доган и Пеевски са обезпокоени от все по-честото си осветяване, което смъква ореола на недосегаемост, но са готови да реагират гъвкаво заменяйки Борисов с някой друг. За Борисов изглежда невъзможно да реагира реципрочно. Радев в конкретния случай е прав, но е ясно че не може да се разчита да бъде евроатлантически ориентиран лидер. Христо Иванов се очертава като сериозен кандидат за проевропейските българи, но трудно ще се противопостави на финансовия и медиен ресурс на статуквото. Смущаващо мълчание (поне съдейки от главните сайтове; извинявам се ако съм пропуснал нещо) на ДСБ и Цветанов. Много знакни и незнайни дребни риби се мятат в мътната вода с надежда да станат едри.
  Очертава се пъстър парламент с нестабилно правителство, при което ДПС биха могли и да увеличат влиянието си.
  От друга страна ако има мобилизация на проевропейския избирател може да има значителна евроатлантическа фракция в парламента, стига еднозначно да бъдат отличени реално демократичните политици от многобройните мюрета на ДС с които дясното беше минирано от самото начало на прехода.

 8. Моделът Иванчева, Пеевски, Божков, и червените куфари, са като Кремъл 1926/2020!Само кретен не може да разбере тяхната връзка, и КГБ/БКП!

 9. @Павел Тинков
  Предложенията на Момчил Дойчев са отлични, но още при осъществяването на втората точка (издигане на харизматичен лидер) ще има спънки. За да се предотвратят, трябва лидерът на обединението да се избере от членовете на организациите в него и който събере най-много гласове, той да е. Иначе пак ще започне обичайното боричкане, разединение и отпадане на демократичната общност от следващия парламент. Което отново би означавало четири загубени години.

 10. Аз също имам съмнения, че справедливият протест ще бъде хибридизиран . Ще се размие фокуса от руската имперска намеса върху нещо друго. Примерно ще пожертват Доган, като фокусират гнева на хората върху факта, че е турчин, фес,чалма, но ще му скрият будьоновката ! Тепърва предстоят активните мероприятия по дезинформация от медийните бухалки Недодялко и компания. А засега се пазят взаимно:
  https://www.mediapool.bg/dogan-sarai-nedostapen-i-po-vazduh-i-voda-borisov-obyavi-che-nso-poiskala-tova-news309654.html
  Колко прав беше покойният Георги Минчев, като пееше:
  “Дори компромис да направим
  Кого да съжалим,
  Някой, който продължава да си мисли, че властта
  С кръв се взема, с кръв се дава”

 11. Шумаров
  10.07.2020 в 14:25
  Г-н Шумаров, напълно съгласен с Вас!

 12. @ симпатизант/ка ДСБ:
  Ако прочетеш по-внимателно и помислиш, може и да проумееш.
  “Който разбрал – разбрал”

 13. Доц. Момчил Дойчев

  “Демократична алтернатива на властта на руското задкулисие ли е президентът Радев?
  Всички досегашни негови действия и бездействия сочат, че това е Абсолютно невъзможно! Радев е натовски офицер, посочен за президент от Решетников, поради пълната си политическа непригодност.
  По-скоро Кремъл ни готви три открито авторитарно-олигархични алтернативи, ако Борисов, според тях, се “изхаби” – начело с Радев, начело с Пеевски, начело с Гешев.”

  —-
  Там е работата, че аз лично не виждам някаква СЪЩЕСТВЕНА разлика между изброените три “алтернативи”, както помежду им, така и с настоящата “неизхабена” все още, авторитарно-олигархична клика.
  Който разбрал – разбрал.
  И да не забравя – Честито на всички проевропейски и продемократични българи, както и на нашите европейски приятели и съюзници от Хърватска и Дания, за влизането в ERM II !

 14. @The Rock

  Като че ли сте прав. Анализът е изчерпателен, аргументиран и червената нишка в него е системната, дългогодишна работа на падишаха в полза на БСП. Съвсем логично след коментара на фактите Йорданов възклицава: “Как пък в България за Борисов не се намери един „капацитет”, който да не е комунист?” Да, как наистина? А как СДС се приши към същия този червенеещ борисов и окончателно се обезличи, a Йорданов се оказа в един кюп с онзи нечистоплътник антон тодоров? Но да са живи и здрави – и те искат да ядат.

 15. За съпротива срещу Борисов и модела #Кой се налага временно да се обединят и леви и десни. По отделно няма да стане. Борисов в момента се опитва да “продаде” и в БГ и навън, че заради ERMII всичко трябва да бъде търпяно и постоянно опрощавано. Много пошла теза, която за съжаление се подема и от Европейски партньори. Нищо не може да бъде по-компроментиращо за евроатлантизма, от това Борисов да бъде идентифициран като него символ. Неразбирането за това от страна на ЕНП (и не само) е тревожен сигнал. Един от старите сценариите на КГБ е точно изграждане на толкова негативен образ на прозападната идея, че да настъпи масово отвращение, което да ни тласне обратно към Евразия.

  Алтернативата може да дойде от Христо Иванов и/или някоя друга от за момента извънпарламентарните проевропейски партии. Това зависи от всеки един от нас на изборите, това е и шансът узурпацията на евроатлантическата идея да бъде спряна.

 16. Дори и да звучи като критика, на този етап би трябвало да се организират всички доказано полезни за евро-атлантическата ни кауза личности. Бивши партийци и изпълнители на комунистическите заповеди, при тази безмилостна диктатура някога у нас е имало, защото как иначе бихме могли да оживеем, да се изучим и да се изградим в специалностите си, без да пригласяме (при това винаги за парлама). Това , според мен, не трябва да е основание за отрицание. И в контекст Александър Йорданов, който високо ценя, е прав с изказването си и с това по-скоро с нотка на присмех иска да каже, че от наличните учудващо Бойко и подобията му винаги избират само подходящите ДС-комуняги, а не такива измежду мимикриращите някога. Изразът „който разбрал- разбрал!“ ми напомня на някаква сегрегация и понякога с него се цели да се прекрати дискусията между по-умен и по-прост, а в този ни етап на политическо развитие ни е нужна дискусия, дори да не сме на нужното ниво. Трябва да ни е станало пределно ясно, че комунистическото ни минало ни нанесе огромни поражения, но то не може да бъде заличено, дори и да искаме. Когато пиша тези редове имам предвид онези личности подобни на Александър Йорданов, Илиян Василев или авторът на блога, които в повечето случаи показват една завидна чистота, въпреки, че са служели някога на комунистическата кауза. Често слушам– той беше в някакво управление, но там е гласувал грешно, изнесъл се на добре платено место, един файтон хора… Дори един коментатор си позволи сега да критикува Христо Иванов за това, че бил преди дни на митингът узурпиран от президента и ред други комунистически бандити, с което проиграл положителният си имидж! Това са изказвания, които желано или не, целят и унищожават точно този имидж, които политици с действията си ни дават като начало на едно ново развитие. Такива ретроградни мнения или неосъзнати от нас съгласия, спомагат за унищожение в зародиш, за да станат отново безмълвни. И не е казано, че някой си е най-добрият, защото един път се е изказал правилно. Постоянната капка прави дупката в скалата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.