Не, това не е първото поругаване на българското знаме в руски контекст

Поругаването на българското знаме от служители на НСО, за каквито вече са признати от началника им президента Румен Радев  въоръжените хулигани на държавна служба, не е прецедент. Случвало се и преди отново в контекст, свързан с руската зависимост на България.

През май 2012 година ние гражданите от гражданската инициатива за демонтиране на МОЧА ( с официално регистрирано като неправителствена организация название Гражданска инициатива за демонтиране паметника на съветската армия ГИДПСА) залепихме шест български знамена върху позорния надпис с благодарностите за окупацията на България върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА).

 

 

 

 

Само часове по-късно българските знамена се оказаха в близките кошове за смет. Общинските служители, които слугуват в ролята на охранители на руските интереси, са ни издебнали да си тръгнем, за да поругаят най-безцеремонно българските знамена.

 

 

 

 

 

Същото, под друга форма, се случи на 7 май същата година. Нарисувах предишната вечер върху тези букви българското знаме, което беше изтрито отново от наемници на общината, за да грее изписаната със златни букви съветска лъжа за “освобождението” на България – лъжа, която от миналия септември за пръв път беше изобличена и от декларация на външното ни министерство във връзка с поредната руска провокация срещу историческата истина за съветската окупация на България.  https://ivo.bg/2019/04/18/иван-костов-обясни-кратко-и-ясно-защо-м/

Ако някой пита наистина как е възможно овластени лица в България да се гаврят с българското знаме, отговорът е: могат, защото досега деянията им бяха оставяни без отговор и дори не бяха “забелязани” от медиите.

В държавата, в която се смята за нормално да продължават да доминират над столицата и в други големи градове монументалните пазители на съветското окупационно статукво, ексцесиите срещу символиката на българската държава са мазохистичен знак за търпимостта към всяка несправедливост и кощунство. Слугите на Доган, който разкара мълниеносно от върха на партията си нейния председател заради “русофобия”, се учат от своя бос и действат със същото презрение към българското знаме и законите, което демонстрира самият собственик на сараите в околностите на заграбеното от руската компания “Лукойл” пристанище “Росенец”.

11 мнения за “Не, това не е първото поругаване на българското знаме в руски контекст”

 1. Знаменосец от Афганистан: За хвърленото знаме щях да ти прегризам гърлото!

  “Преживях Кербала, Дивания и Ашраф! Изпратих, бойни другари в последният им час с българският трибагреник на ковчега! Имах честа съм знаменосец на първият водосвет на българският флаг в бойна обстановка, на чужда земя ”Кандахар – Афганистан”. Да за мен си враг, ти копеле, което се подигра с флага ми, под който съм се клел да го защитавам и умра, ако се наложи за него!”

  https://frognews.bg/novini/znamenosets-afganistan-hvarlenoto-zname-shtiah-pregrizam-garloto.html

 2. А още по-интересно е защо т.нар. “патриоти” мълчат???
  Да не би от Москва да са им отрязали езиците!?
  Колко е прав бил Ботев?

 3. И на “тихия фронт” също ври и кипи.
  Борисов атакува Радев по руска линия.
  Пародията и абсурдът са пълни, Йонеско щеше да е доволен.

 4. По въпроса за националните флагове по-скоро симпатизирам на тълкованието на американския Върховен съд, че изгарянето на знамето не е престъпление (въпреки че обижда ветераните – респект към коментара на нашия ветеран, напълно го разбирам), а израз на отношение към държавата, и нейното управление – т.е. свобода на словото. В този смисъл гавазинът от НСО е показал своето отношение към България. Не му отричам правото да има такова отношение, но му отричам правото при такова отношение да стои на държавната хранилка. И като дребен данъкоплатец искам неговото уволнение.
  Въпросът със знамената и “патриотите” има още един аспект. Преди години Волен Сидеров с пяна на уста крещеше, че турското знаме може да се вее само на няколко места в България – над посолството и консулствата. Другаде – йок!. А няколко години по-късно руските знамена на митингите му бяха повече от българските.
  А отговорът на хубавия въпрос на The Rock може да се получи, като към използваните от него съществителни Москва, патриоти и езици се прибави още едно – задник, и се потърси подходящ глагол…

  За да не стане грешка:
  1. Не знам дали гореспоменатото тълкование не е заменено от друго;
  2. В България трябва да се спазват законите;
  3. Безкрайно се радвам, че истинската десница поизлезе от летаргията си…

 5. The Rock
  09.07.2020 в 11:46
  ““Да не строим колос на глинени крака”!”

  Здравейте!
  Мисля си, че сте доста близо до Истината!
  Борбата за кремълската благословия става безмилостно жестока, та даже и епична.

 6. Ето едни интересно доказателство и то от първа ръка за това, че има директива руснаци да изкупуват нашето крайбрежие:
  Отворено писмо до Султана
  “През 90-те години, когато още не бяха избуяли апетитите за притежание на крайбрежието, че и на морето, бях една от малкото, за които се разбра, че има наследствен имот на първа линия на Силистар, недалече от Резово, граничното село с Турция. Започнаха да ме търсят и да ми предлагат да го продам, дори високопоставени другари от братския Съветски съюз. Не помня дали вече се беше разпаднал, или не, но това едва ли има значение за голямата тайна, в която ме бяха посветили – имало инструкция или негласно указание, не знам, да се изкупуват от руснаци имоти по Черноморието. Имаше ли логика? Имаше, стига да познаваш имперския манталитет, с който бяха заразени дори обикновени, а иначе симпатични съветски граждани и гражданки.”
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/07/10/4089326_otvoreno_pismo_do_sultana/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.