Властта у нас си поиска вересиите от лоялните си поданици

Протестите са тест за простите, горди, че се разбират помежду си, понеже са прости и употребяват себеподобните си на този принцип за целите на своята властова легитимност. 

На властта някак си не й отива да събира “протестъри”, както в кремълските лаборатории препоръчаха да бъдат наричан протестиращите български граждани в София. Такова чудо – властта да протестира срещу гражданите, може да го има другаде, където борещите се за влияние обществени групи се противопоставят. Но у нас в момента то изглежда особено уродливо.

Какво точно не контролира още властта, че иска да сложи под своя Байганьовски калпак и протестите на несъгласните с нея чрез демонстрация на улична лоялност към собственото си управление? Та нали премиерът Борисов и придворните му дълго, систематично и саркастично се подиграваха на “протестърите” колко са жалки! Сега какво, ще ги признаят за фактор, като ги направят “велики” със своя “контрапротест”?

Издайническа е тази мобилизация на властовия ресурс за смущението, настъпило в редиците на самодоволните и самодостатъчните управляващи. 

Плямпането на глупости от страна на шефовете в изпълнителната и прокурорската власт, отдавна не учудва никого. Можем засега само да събираме “бисерите” им на плажа край “Росенец”, където една акция по изобличаването на тяхното съучастие в престъпното заграбване на България извади от равновесие любителите на подигравателния тон спрямо своите критици във висшия ешелон редиците на управляващото статукво. 

Бившият охранител Борисов не видя нищо нередно в това държавни служители под пагон, действащи под прикритието на късите гащи, да се саморазправят с опозиционни политици. Чувството за хумор на бившия охранител му стигна, колкото да скалъпи поредното тъповато остроумие по адрес на пострадалите. Те просто си “джапкали” в морето, където бяха изтикани. А пък джапкащият през просото на историята негов главен прокурор Гешев се прояви като неволен “русофоб” чрез своето невежество, обявявайки премиера на Русия Керенски, изключително рядко явление в момент на демократичен проблясък в Русия, смазан от болшевишкия погром, за някой си Каренин. Летният сарай на Доган му се привидя като Зимния дворец в Петроград. Много смешно, няма що.

“Блесна” и правосъдният министър Данаил Кирилов. Той направо съжали, че въоръжените държавни служители не са набили политиците, дръзнали да обезпокоят Н.В. почетния им председател Доган на завладяната от него българска територия на Черноморския бряг. 

Големи шегаджии са тези. От шега на шега, от закачка на закачка успяват все повече да отвратят публиката и са на път да постигнат някаква немислима доскоро форма на общо противодействие срещу себе си в България. Мъглява е тази нестабилна конфигурация, но явно плаши като заявка нашите храбри на думи герои, свикнали да разединяват и да владеят вече 10 години страната ни. Поради което героите си подсвиркват в тъмната гора, свирят сбор и призовават облажилите се от техния обоз да върнат услугата и да подкрепят благодетелите си.

 

13 мнения за “Властта у нас си поиска вересиите от лоялните си поданици”

 1. Става интересно. Двете конкурентни крила на Партията-майка БКП имитират “игра на демокрация”, а всъщност битката е КОЙ да лапа Еврофондовете, и КОЙ да е под благословията на Москва, ако може – ЕДНОВРЕМЕННО! Ей това е истината! Само да не издънят Борда и да оберат (пак) спестяванията на обикновените хора!
  Призовавам свестните хора, почтените демократи, проевропейци и пронатовци – Активно, но много внимателно в тези протести, кой стои редом до вас, и какви идеи проповядва, в мътната вода.
  Отсега мога да ви дам жокер, какво ще се опитат да пробутат:
  – Няма такъв вирус (китайският вирус), или ако има – безопасен е, или ако е опасен – само за определени хора, дайте да отворим баровете, чалготеките, кръчмите, стадионите – зер, на тях се крепи българската икономика (разбирай – бизнеса на мутрите)!
  – Покрай (основателното) говорене Антидпс и антидоган, ще се опитват да вмъкнат и агресивно говорене с езика на омразата, против цели етнически и религиозни общности. Ако това стане – сигурен белег, че идват избори – коронният номер на ДС! Разделяй и вляадей! Помпят предизборната кошница на руските “патриоти”.

 2. Не може да се нарушава спокойстивето на руско-турския наместник в България!

 3. своите предаде
  бяха му чужди
  станаха му близки
  когато има нужди
  както се коси
  ливада
  ръста им да
  управлява
  намери се с кеф
  на Черно море
  те си работят
  от изгрев до залез
  и така слугите
  с кротост и мълчание
  направиха крепост
  на брега
  на почетния
  техен слуга

 4. Борят се за доминация в нещастната ни държавица две евтини проруски МАСТИИ – ГЕРБ и БСП чрез единоборство на фаворитите си Р. Радев и Б, Борисов. Благодаря за сеира им, но аз наистина не мога да избирам между лайно и говно! Пък и кой ли може? (освен лайноедите)

 5. Жалки, смешни, хора без достойнство!!! Напомнят ми на диктатора Фидел Кастро. Народа мизеруваше, а Кастро организираше протести срещу икономическото ембарго. За там беше разбираемо присъствието на хора, доведени от предприятията насила. Знаеме как се правеха манифестации. Не мога да си обясня как в условията на свобода може някой да ме накара да ида да защитавам клатещата се власт на властелина??? Дори и келепира не е обяснение, защото келепира е при големите риби, а тези, които бранят властта на властелина са помияри за огризки! Няма и идеология, идеал, който да защитават.
  А другия шапкар от президентството и той слиза при протестиращите, барабар Петко с мъжете! И двамата са активни участници в русифилистичната оргия, Ленчето бременна, а те и двамата: “не е от мен”!
  Самата невинност и чистота! Може да се окаже, че Ленчето е гебе от Светия дух! Замерят се ченгеджийски мурафети и се надбягват кой да угоди на необятная. Дано г-н Христо Иванов да бъде на висотата на обстоятелствата и да успее да обедини прозападно ориентираните български граждани!!! Когато двама се карат(дори театрално), трети печели. Дано този път третият да не е Кремъл!!! Дано да бъде България!!! Гарантиран успех има г-н Христо Иванов, ако проумее, че има нужда от симпатизанти от турското малцинство. Огромна част от тях са разочаровани от подлостта и коварството на руския агент Доган. Сега е момента да бъдат поканени да се присъединят като равностойни съотечественици, а не като крепостни селяни, както ги държеше Доган досега!!!
  Не се намирам в България, нито обичам да ходя на плаж, но тази забрана за достъп до анексирания плаж е в състояние да ме амбицира да ида. Да видя дали ще имат топки мутрите да открият огън по мирни граждани!

 6. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-aktivisti-na-da-balgariya-i-dps-shte-plazhuvat-masovo-kray-saraite-na-dogan-shte-se-stigne-li-do-sblasak

  Нери Терзиева:
  „Християни и мюсюлмани от десетилетия насам не са заставали с омраза един срещу друг по тази земя.
  Ако в събота на Росенец позволите това да се случи, нито предците ни, нито децата ни ще ви простят,
  Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Мустафа Карадайъ и най-вече Вие, Почетний председателю…”
  —–
  Аз нямам какво повече да добавя към думите на г-жа Терзиева.
  Освен едно:
  Всеки сблъсък оттук насетне ще е в полза на Кремъл, Копейкин и кремълските “патриоти” у нас.

 7. Г-н Инджев,
  Напълно съм съгласен с вас, но..бихте
  ли предложили алтернатива… някаква,
  която би била печеливша за мнгострадалната ни родина?!
  P. S. Чета ви редовно.

 8. Към Павел Михайлов:

  Не знам дали искате да кажете, че не мога да бъда критичен без да давам рецепти за лечение.
  Предлагам диагнози за интересуващите се от тях.
  Ако бях политик щях да работя за алтернативното лечение.

 9. Ех, г-н Инджев, г-н Инджев,
  Диагнозата ние си я знаем. Диагностици бол, терапевти йок.
  Предполагам разбирате, че основната част от Вашите почитатели Ви четат не за да научат диагнозата, а да видят как точно, ясно, синтезирано, афористично, с игра на думи (и на букви) сте я формулирали…За което искрено Ви благодаря!
  Напълно Ви разбирам, че не искате да разочаровате Павел Михайлов, като му кажете, че при сегашното състояние на електората няма рецепта. Гласуването за правилните хора е рецепта за поведение, но не и за оправяне на нещата.
  Един от проблемите ни е, че на свестните хора не им се занимава с политика. Това не е призив Вие точно да се захванете – тук сте достатъчно полезен. Защото ако в краткосрочен план няма отърване, в дългосрочен – просвещение му е майката. Нещо, за което също Ви благодаря. Единственият начин е повечето разумни българи да прогледнат за истината – и историческа, и политическа, и икономическа….
  А дотогава….българският народ ще е многострадален, докато гласува малоумно…

 10. Милена Фучеджиева, Фейсбук
  „Служебно правителство с Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Христо Иванов – мисля, че ще пропусна този момент. И Румен Петков! Вие добре ли сте?
  Христо Иванов е чудесен активист и честен човек вероятно, както и президентът има честна страна в облика си, въпреки че Русия наднича отзад, а за другите две кокошки няма защо изобщо да се говори, всички знаем кои са и защо са. Ми не, благодаря.
  А възгласите на радост от намирането на правилния тон на градската „десница“ все пак трябва първо да се осъзнаят, че тя не е десница, а е левица. И да престанат да пробутват тази лъжа. А и самата тя, за да бъде истински честна трябва да престане да претендира за дясност, защото е напълно лява. Няма лошо, но нека да не продължава подмяната, а най-после този народ да знае кой иска да го оглави.
  Приятен протест! И носете маски, за бога. Коронавирусът не го е измислила мафията.“

  Позволявам си да публикувам чуждо мнение, тъй като почти напълно съвпада с моето – освен мнението че Радев е вероятно има честна страна.

 11. Честни измамници няма, освен в сериалът с това заглавие! С диагнози, изведени още през 1960,и преди 60 – те от Листата на СЗО, СПА, и другите Здравни Организации, които са стотици в Европа, Америка, и западнориентираните държави в Азия, Африка, и Централна Америка, модерна медицина не се реформира! А болшевиките в тези континенти и страни са червеноглави гъски и патици,затова са лесни за отстрелване, и сготвяне, защото са много глупави!Ако бяха умни пернати, досега да емигрирали в Карибският район, и там да си крякат, и люпят богаташите! Но те са тъпи, и ходят във фризерът на “шефовете касапи в ресторантите с петолъчки Нафталин”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.