Среднощният монолог на автократа Борисов показа, че той не знае какво ( да ) прави

 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/07/11/4090092_borisov_stoim_za_da_ne_schupiat_durjavata_predi/?ref=home_layer2

Какво ни говори среднощната изява на премиера Борисов, решил да обясни от неизвестно място, декорирано с икони, какво ( му) се случва и какво ни чака ( без него)?

В изразните си средства Борисов остава ве(че)рен на навика си да иронизира виртуалните си врагове, употребявайки умалителни определения. Спинкащият с постолет до главата, който се подиграваше на потърпевшия от НСО Христо Иванов, че просто го пратили да си джапка в морете, сега му вмени вина за това, че е пил водичка ( с шефа на ДПС Карадайъ, когото Борисов избегна да спомене поименно). И между другото премиерът пак обеща строящият се в Алепу хотел да си остане къщичка за птички.

Спинкане, джапкане, водичка, къщички и птички… Това неизменна част е вербалният автопортрет за пред хората  на нашия големец, който се умилква с умалителните и умилителните среднощни обръщения в стила на Сталин от бункера му, заменил за пръв път от началото на комунистическото си царуване обръщението “ другари комунисти и безпартийни” към насилствено болшевизираните съветски крепостни селяни и граждани с нечуваното до юли 1941 година “ братя и сестри”.

Умалителните умилителни думички на премиерчето ни не могат нито да прикрият, нито да подменят актуалните въпроси към него. 

Защо трябваше омразният му бивш министър на правосъдието Христо Иванов да му отваря очите за очевидното от много години безобразие край анклава, заграбен от неговия приятел, шефа на руската компания “Лукойол” Валентин Златев ( акцентирайки, че други са му продали “Нефтохим”)? И случайно ли е, че русофилстващият до степен да гони от поста му председателя на ДПС Местан заради “русофобия”, е избрал тъкмо това кътче от заграбената българска територия да си построи замък, в който се чувстваше недосегаем с решаващото бездействие на самия премиер Борисов? 

Защо пак намесва своя учител Тодор Живков, но този път редактира собственото си твърдение, че никога не можел да построи повече от него, за да каже сега, че всъщност вече е построил два пъти повече от правешкия диктатор? Към кого апелира с тази глупава аналогия – ако е към червените носталгици, те ще му се разсърдят и няма да ги спечели с такова неадекватно самохвалство, а останалите българи просто ще подминат или с презрение или с повдигане на раменете неговото твърдение и ще му припомнят, че “строителството” му е задължение, а не е благоволение. 

Защо, след като за пореден път изнася лекция за идването на власт чрез избори, не обясни как само преди година е спечелил изборите в София, където гражданите го ненавиждат, както се вижда? И защо срещу тези граждани изправя докарани от други населени места граждани и селяни? 

Защо, след като дори дясната му бургаска ръка Д. Николов признава за грешка действията на подчинената на изпълнителната и местната власт полиция, опитала се да спре българските граждани да посетят заграбената територия край “Росенец”, Борисов си мълчи за тази “грешка”, която няма как да бъде хрумване на шашардисаното местно районно управление?

Защо само преди ден Борисов настояваше всинца да се радваме, да се прегръщаме и играем ръченица заради това, че най-сетне се домъкнахме в чакалнята на еврото ( заедно с Хърватия, чиято евроинтеграция започна много по-късно от нашата), а сега пак същият Борисов вещае изведнъж “ужаси”, вместо току-що обещаното ни от него светло евробъдеще?

Защо Борисов вече демонстративно е захвърлил своята самоувереност, че пак ще спечели изборите, каквото ще да става?

Защо Борисов, който има историческа вина за смазването на всяка своя алтернатива, изведнъж сега се оглежда като осиротяло в гората дете? Какво чудно намира в своята самота, след като изсече всяко дърво в тази гора, опитало се да стърчи покрай него?

Защо Борисов не посочи ясно кой точно е сценаристът на сценария на привиждащия му се заговор срещу него? Защото ако има такъв местен гений, не е лошо да му научим името. Мнозина биха гласували за него. Но ако този злодей обитава Кремъл, защо премиерът ни не го посочи и разобличи, за да разчита на патриотичната подкрепа на българите?  

Защо прехваленият нюх на “политическото животно” Борисов не му подсказа да изпреварва ходовете на своя конкурент Румен Радев, а вместо това му се налага да тича по неговите стъпки – например за оставката на шефа на НСО? 

Защо, след като предаде укрепената си позиция на мълчалив сговор със св. Доган и св. Пеевски, най-после спомена имената им със съобщението, че е наредил ( под натиска на събитията) да им бъде свалена държавната охрана? 

Защо остави президента Радев да го изпревари и с искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев? И тази позиция ли ще предаде в името на собственото си политическо оцеляване? 

Ето на такива въпроси трябваше да даде отговор в среднощния си монолог Борисов, но вместо това потвърди с изявата, че наистина не знае какво ( да ) прави, поради което нюхът му стига само да долови миризмата на страх от безславен политически крах на един самовлюбен автократ.    

33 мнения за “Среднощният монолог на автократа Борисов показа, че той не знае какво ( да ) прави”

 1. Едно по-страшна грешка има на полиция, не ясно дяли е умишлена или не.
  Това е допускането на хиляди организирани привърженици на ДПС през полицейските кордони.
  Целта явно е била да стане етнически сблъсък, добре че хората на Христо Иванов и кмета на Бургас показаха разум и не се стигна до това.
  Смятам че ПРезидента трябва да назначи правителство на националното спасение с премиер Иван Костов.

 2. РЕСПЕКТ!
  ПРАВО В ДЕСЕТКАТА! С БОТЕВО ПЕРО!

 3. Вижте каква помия е изляла калинката калина андролова.За препоръчване е при четенето на това нещо да се ползва маска или противогаз: https://www.flagman.bg/article/218900

 4. А на мен ми е много интересно дали най-после Му светна, какво грешка направи, че не подкрепи Плевнелиев? Или сегашната буря му се струва като черноморски бриз, в сравнение със северния вятър, който щеше да го брули поради президентската путинофобия?
  Независимо от всички съображения, приятно усещане оставя фактът, че сам си натресе Радев и сега му сърба попарата (ама защо и ние трябваше да я сърбаме?).

 5. моите избиратели
  все още вярват
  в мен
  затова думите за тях подбирам
  маскирам се
  жонглирам
  да ги забавлявам
  радост за електората
  подуша ли проблем
  магистрали и строежи
  вадя от ръкава
  какво ако не са довършени
  лошо извършени
  с една лопата пръст започнати
  непочнати дори
  който не вярва
  нека се разкарва
  та да провери
  медиите мои са
  тъй ще му запушат устата
  на този многознайко
  ще запомни добре
  да си затваря устата
  иначе ядове ще бере
  изобщо
  вашата е лесна
  огромна грижа имам аз
  държава имам да спасявам
  от вас
  с всички сили
  съм готов да я браня
  за да съм си все на власт
  не е дадено
  но не е и награда
  както виждате
  жертвата съм аз
  но замълчи
  карай да върви
  дано само историята има милост
  моите увъртания да не набара
  за да остана там
  както подобава
  не и като пунта мара

 6. Много точен коментар на Димитър за Калина Андролова!
  Направо се чудя, как не е споменала и Жан Виденов, като ярък пример за недемократично изритан премиер…
  А и списъкът нещо ме смущава (и не само заради “кой” вместо “кого” – да го приемем за игра на думи):
  “А сега кой точно викате на власт?! Мая Манолова ли? Слави Трифонов ли? Васил Божков ли?! Корнелия Нинова, която ще ни отказва от Еврозоната ли?”
  Не мога да разбера дали е непълен, или някой е излишен?

 7. Независимо дали харесвам Борисов или не, аз няма да отида сред защитниците на посочения от Решетников президент.

  Аз не искам преходно правителство с кабинет, подреден от същия този президент. Няма съмнение кои и какви ще бъдат неговите министри, какви ще бъдат задачите им и към какво ще се стремят през краткия им, но достатъчен период, за да постигнат замислените от техните наставници от Москва действия.

  Очевидно е, че Борисов е пародиен премиер, чието граничещото с простащина поведение не се вписва в цивилизованата ми представа за един министър-председател. Никога не съм гласувал за него, няма да го направя и на несъмнено предстоящите редовни парламентарни избори.

  Но няма да се примиря с безцеремонното поведение на президента Радев и с подгласницата му Нинова, които изобщо не се стараят да скрият откровенните си намерения да да свалят на внсяка цена настоящото все пак законно избрано правителство и да преобърнат геополитическата ориентация на България.

 8. И моите въпроси към премиера на България:

  1. Борисов, защо продължаваш да работиш по осъщестяването на унищожителния за България руски стратегически проект АЕЦ Белене, който до момента ни струва повече от 3-4 милиарда?

  2. Защо продължаваш да загробваш милиарди от бюджета на най-бедната държава в ЕС за строежа на руски стратегически потоци, които бетонират руския газов монопол у нас ?

  3.Защо приоритетния за диверсификацията гръцки интерконектор се строи повече от 10 години и сигурно пак няма да бъде готов през октомври 2020, за разлика от бързо напредващото строителство на руския турски поток? Докога диверсификацията , за която говориш, че си осъществил, продължава да е само в бъдеще време?

  https://debati.bg/zashto-s-takava-lyubov-pravim-turski-potok-a-s-takova-otvrashtenie-gratskata-vrazka/

  4. Защо позволи изграждането на руската шпионска база до Камчия, с невинното име “Санаторно- Оздравителен Комплекс” за руски деца и руски военни ветерани, и с присъствието си на откриването узакони статута й.
  4. Ще се съгласиш ли под натиск от Лавров (Путин) от страх и слугинско раболепие да превърнеш тази гранична територия на България, НАТО и ЕС, на която е построен руския шпионски комплекс, да получи статут на руска държавна собственост?

  5. Кога ще изгониш от България ония половин милион руснаци (опасна пета колона за осъществяване на руската окупационна стратегия) които безотговорно допусна да се заселят по Черноморието ни? Кога най-после партията ти ще гласува спешно законодателство за чужденците в защита на националната ни сигурност?

  6. Защо даде без коонкурс 350 милиона на руски кораби да строят и дълбаят, както си искат, пристанището във Варна (уж собственост на Доган)?

  7. Кога, Борисов, най-после ще дадеш публичност на статута на територията на “Лукойл”, където българи нямат нито служебен, нито граждански достъп, въпреки че става въпрос за българска територия, както и на информацията в НАП (поне 10 години назад) за платения данък печалба на “губещатата” рафинерия- монополист, където приятелят ти Василиевич-Златев дълги години беше директор ?

  https://faktor.bg/bg/articles/ikonomika-biznes-osem-merki-sreshtu-ruskiya-monopolist-vmesto-da-naleem-oshte-500-miliona-za-izgrazhdane-na-100-darzhavni-benzinostantsii?fb_comment_id=2957036481019760_2957242584332483

  8. Кога ще събориш незаконния по документи и по Конституция строеж в “Росенец”, уж собственост на Доган, за да имат българските граждани отново свободен достъп до плажа и парка, както е било от столетия?

  9 Защо пусна многократно през българското (натовско) въздушно пространство руските самолети, натоварени с ракети Панцир-1 за въобъжаване на “братска” антинатовска Сърбия, след като дори Орбан им отказа?

  Имам и още много въпроси към премиера Борисов, свързани с окаяното благосъстояние на българите, причина за демографския срив , униженото национално достойнство и суверенитета на България.

 9. Истината е, че Борисов не е демократ, г-н Инджев. Борисов е диктатор и комунист. Просто зае една евро-атлантическа позиция, която съвпада със силните на деня, но реално той не я споделя, нито вярва в нея. Нима неговия кабинет на ГЕРБ не пропусна руските самолети превозващи оръжия за Белград и Вучич? Нима не даде път на Турски поток и АЕЦ Белене и реално всички гео политически интереси на Москва? Даде път, разбира се. Не искам да защитавам Румен Радев. Но акцията в президенството беше брутално потъпкване на Конституцията, президента има пълен имунитет за добро или лошо. Това се отнася и до членовете на семейството му, ако щете – и сградата в която работи. В противен случай се оказва натиск над Президента, а това е абсолютно недопустимо! Повече – това е престъпление. Иван Гешев е просто ръжена на ГЕРБ за разчистване на сметки, но в случая просто премина всички граници и взриви мира в държавата. Хората са прави да протестират срещу това, защото вече прилича и е диктатура. При това налагана силово, с методите от преди 1989-та. Даже слушахме брифинга на Гешев, който си позволи даже да заплашва Президента, че ще изчака да му свърши мандата и пак ще го разследва. Да, добре, да си прави плановете – но не може да заплашваш президента в ефир, това е натиск над държавния глава, това е престъпление. Разбира се, аз смятам, че до тук се стигна поради Covid 19 кризата. Ограничителните мерки при това налагани репресивно бяха широко неодобрявани от хората. Глоби по 5000 лв. и 10 000 лв. няма даже и за убийство (Местан). Комунистическите караулки и КПП-та, затворени под карантина стотици хиляди хора без причина и незаконно – Конституцията изрично забранява това, безкрайни и незаконни Извънредни положения, които призвания да пази Конституцията т.нар. Конституционен съд няма волята да спре? Всичко това г-н Инджев навя болезнени спомени от комунизма, от режима преди 1989-та, това продължи с месеци. Борисов се възхищава на Живков, знаете го. Но вече не сме комунизма, репресивния апарт на Живков работеше десетилетия, но няма как същите репресии достигащи до поставяне под домашен арест на здрави хора без причина да доведе до нещо позитивно. Посегателството над президентската институция и то ден след изстъпленията в руския анклав на Росенец взривиха обстановката. Пачките с подкупите, пистолета, скандалните записи където псува шефката на НС – това са неща с които Борисов е свикнал, а за съжаление и обществото – но наложения комунистически режим последните месеци, безобразията на самозабравилия се главен прокурор Гешев отприщиха гнева на населението. В крайна сметка диктаторите си отиват по един и същи начин.

 10. А аз си поислих че Борисов ще каже нещо по повод превръщането на Света София в джамия!

 11. Нито следа от онази нафукана мутренска арогантна персона, която еднолично управлява държавата! Хрисим, като херувимче, което Запалката би опикал! Но им треперят гащите и на него и на Доган. А хибридизация та, която очаквах се получи. И е срам за българската полиция, която влезна в играта, допускайки първо докараните, като на комсомолски лагер привърженици на руския агент. Както вече съм споменавал, аз съм помак и ме е срам от хората от Гърмен, които бяха докарани да бранят….. кого и от какво??? Съмнявам се да не са информирани за непочтеността на индивида, който защитават. Остава неприятния извод, че споделят великоруския имперски шовинизъм на Ахмедий Доганович. А това е……. отвратително!!! Язъклар олсун!

 12. Протестите трябва да продължават докато Гешев не бъде принуден, примерно от борещия се за оцеляване Борисов, да подаде оставка и докато не се промени конституцията така че да има ефективен контрол върху главния прокурор, а не над него да е само Господ. Как да изглежда промяната има много образци (коя да е конституция на западна демокрация). Ако това бъде постигнато, дали Борисов ще падне сега или по-късно на избори, не е толкова съществено. Изначално (на ниво конституционно дефиниране) гнилата институция на прокуратурата е истинският гарант на модела #Кой, а не личността на отделен политик, колкото и прост и дразнещ да е той. Ако има работеща правосъдна система, личността на отделния политически лидер вече не е толкова важна. Правовата държава е гарант за овладяване в рамка на всякакви личностни специфики на политическите лидери.

  Сложността на ситуацията е, че протестите, волно или неволно, се случиха в такъв момент, че в тях се наслагват интересите на групи, които имат обща междинна цел (отстраняване на Гешев, и на октопода ГЕРБ и дружбата му с ДПС), но напълно различна мотивация и крайна цел (проевропейските българи искат едно; любителите на евразийството- друго). Но… протестите трябва да продължат. Ако не- приемаме Гешев, прокуратура стил “Чайка” и модела #Кой оконателно триумфира. Да, има въжможност да се стигне до няколко месеца служебно правителство. Но @ДД, точно ако демонстрираме гражданска енергия, и постигнем целите описани в първият абзац, всяко правителство ще знае че българското общество вече е узряло да се отстоява и не може да бъде пренебрегвано. Да не “кълвем” на опорките на Борисов- описаните от Вас ходове, нито могат да станат без обществен дебат, нито могат да станат за няколко месеца. Да, риск има, но липсата на реакция в този момент, ще бъде равнозначна на подписване на сигурна присъда за бъдещето на България. Оцеляването на Гешев и на прокуратурата в този ѝ вид, ще бъде края на демокрацията в България, независимо какво ще се случи с Борисов.

  Дори имам обосбновано подозрение, че #Кой, може да се опита да се стабилизира откъсвайки опашката си, и насъсквайки Гешев срещу Борисов. Ако се задълбочат (отвъд рамките на моментната паника) нападките на ДПС срещу ГЕРБ, този сценарий е напълно вероятен.

 13. “Защо Борисов не посочи ясно кой точно е сценаристът на сценария на привиждащия му се заговор срещу него? Защото ако има такъв местен гений, не е лошо да му научим името. Мнозина биха гласували за него. Но ако този злодей обитава Кремъл, защо премиерът ни не го посочи и разобличи, за да разчита на патриотичната подкрепа на българите?”

  Перфектно казано, г-н Инджев!
  Същите въпроси си задавам и аз в последните дни и си терзая уморената от работа, юлска жега и противоепидемични мерки, глава.

  И към sms (с уважение за точните питания)
  12.07.2020 в 13:03

  Моля, добавете ме и мен към хората, задаващи тези въпроси!
  Идва ми да ги изкрещя!
  И все се питам, няма ли опция някой от нашите демократични лидери да Му ги зададе публично?
  Та макар и само в рамките на две минути?
  Да го ИЗНЕНАДА, ей така, внезапно, по време на някое (с предварително уговорени теми) интервю в реално време по някоя средно голяма медия…
  Както г-н Христо Иванов изненада неприятно вонящото политическо блато оня ден (а нас ни зарадва със свежата си и смела постъпка)!

 14. Видял съм много протести от 1989 г.. На този протест аз не съм просто защото съм на 45 г. Но виждам участниците – на 25-30 г., направо с дечицата си отиват. Това е цяло едно поколение излязло на улицата и площада. Това са хората израстнали в края на прехода, раждани около краха на Виденов. Но хора израстнали и оформени в Европейска България. Те никога не са виждали комунизъм. За тях нямаше граници в съзнателните им години. Мнозина от тях са се изучили в Европа или поне са я обиколили надлъж и шир и вече имат своя мироглед и разбирания, които ние, предното поколение израстнало в комунизъм и борило се срещу него разбираме само отчасти. Със смартфони в ръка и европейско образование на мен ми приличат като на хора от друг свят. Нещо в мен ми казва, че това поколение започва да търси своето място в кръговрата на живота, или иначе казано – да поеме юздите на държавата. Това поколение оформено в Европа не приема модела на управление на ГЕРБ и сие. Честно казано аз не ги разбирам напълно, но разбирам другото. Разбирам, че е време да направим крачка вдясно, защото нашето време е изтекло. Това е тяхното време. То вече е настъпило. Такъв е кръговрата на живота. Пожелавам им успех и вярвам в тях. Всичко друго са просто дребни детайли. Моделът, който ние, съборилите комунизма и Виденов и създали днешна България от 1989 до 2020 е остарял. Ние не можем да го подобрим повече, нямаме нито идеите, нито знанията. За мен лично целите бяха България да е европейска държава, в ЕС, в НАТО. Това бяха нашите цели и ние ги изпълнихме. Времето ни изтече и нашите деца трябва да продължат пътя.

 15. Тази пиянска реч и то от хотел в Македония (според новините – Скопие) е абсолютното падение на Борисов. То започна със записите с псувните му, със снимката на нощното му шкафче, но за мен точно тази реч е пълното му тотално падение. Видимо пиян, уплашен, изглежда ми като копие на Путин – един вкопчил се във властта си старец, който нито иска, нито може да разбере какво му казват протестите и хората там. Това е абсолютна трагедия и е дъното за всеки политик. Ако господаря на Кремъл някак си може да задържи властта си чрез полицейски репресии, то за Борисов насред ЕС това е абсолютно невъзможно. Жал ми става чак как не го проумява, но очевидно това е края му на политик, вече не е в час.

 16. Много искам и силно се надявам събитията от “Росенец” да се повторят в СОК “Камчия” и навсякъде, където “освободителите” са окупирали най-живописните кътчета българска земя, каптирали са минералните ни извори за скъпите си балнеохотели, изгребват и изнасят поморийската луга, унищожават реномето на прочутото ни розово масло с фалшификати (въобще всичко, до което се докоснат, става на фъшкия) като нагло са блокирали с помощта на родоотстъпниците на власт достъпа на българите до бащинията им. Цяла Варна, Обзор и селата наоколо трябва да се изсипят в СОК “Камчия” с български знамена, да съборят всички заграждения и табелите на плажа с надпис “Само за руски групи!”, за да си върнем българската земя! А руските ” военни ветерани” да си вземат Станка Шопова, Софиянски, Портных и да отиват да отдыхават в Сибир !!!

 17. Ооо, SMS, от Вашите уста – в Божиите уши!
  Дано!

  Но, да Ви кажа честно, не съм особено голям оптимист това да се случи скоро!
  Защо ли?
  Преди малко постнах следния коментар под горната статия:

  “Очите ли ме лъжат, или видях преди малко в челната редица на протеста във Варна, излъчен по БТВ, лицето (хм…сетих се за една друга анатомична част, ама нейсе, запуши я…) Костя Копейкин???
  И в самия край на репортажа, някой навря табела в камерата с лозунга

  “NO 5G”
  “NO MASK”
  Третото NO не го видях, но съм 1500% сигурен, че НЕ Е БИЛО нито
  “NO АЭЦ БелеНЕ”, нито
  “НЕ на ОМРАЗАТА!”

  Кажете ми, че очите ми ме лъжат, моля Ви!
  Иначе ще се сбъднат най-кошмарните ми опасения и предположения за това КОЙ ще яхне, и то яко, иначе абсолютно справедливия протест!”
  —–
  Ако все пак очите ми не са ме излъгали, с такива люде в челните редици, протестът НИКОГА няма да стигне до СОК Камчия и да разкара унизителните табели!

 18. Президента има имунитет,секретаря му и съветниците нямат и кабинетите им също.Как мислите,защо именно в Милушев откриват секретни документи,които не следва да има.Правите ли връзка с едни трима бивши вече служители на Военна информация,изтичането на информация е било установено от партньорски служби и оттам тръгва чорапа,случайно ли бяха в САЩ ПОЛУИНКОГНИТО,Цацаров,Гешев,шефовете на ДАНС,Военна информация,НРС миналото лято?След това последва Божков,Баневи,Арабаджиеви,искането до Конституционния Съд.А хващането на над 360 кг кокаин?Докарването от Южна Америка до София изисква строга организация и чадъри,това не е солова акция на просто физическо лице,зад пратката стои сериозна организация,която е ударена здраво/с помощта на ДЕА/.Спомням си,че зад ходатайството Гълъбин Боевски да се върне в България и да не лежи вбразилски затвор стоеше наш съпартиец на бразилската президентка и неин колега.

 19. @ Българин
  Може би протестите трябва да КОНКРЕТИЗИРАТ личностите срещу които протестират и точните си искания: “Не “Долу мутрите”, а “Вън мутрите Радев и съветниците му до един руски шпиони, вън Борисов и мутренския му МС, вън Гешев и глутницата му, вън мутресите Йотова, Фандъкова, Нинова и сие, вън Митя Николов (руски възпитаник, протеже на Валентин Златев и руски кмет на Бургас) вън руския гражданин до 2013 г. и алкохолик Иван Портных, кмет на Варна, вън “бизнесмените” Бобокови, Ковачки, братята Диневи, Арабаджиеви, Банови, вън криминалния престъпник Черепа и т.н.Искаме нови управляващи, но без гореизброените!
  Да има предизборни условия, предизборен договор между партии и избиратели
  За да гласуваме за вас, искаме прекратяване на опасния проект АЕЦ”Белене”, както и спиране на всякакви доставки на руски газ по примера на Полша, искаме едногодишен срок за изнасяне на руския “Лукойл” от територията на България и т.н. За най-малкото отконение от поетите ангажименти в рамките на деня оставка и смяна на управляващите.
  Така отрязвайки каналите на руския грабеж за няколко години ще изравним стандарта си с Белгия, Италия, даже Франция, ще се почувстваме “бели хора”, свободни европейци в Европа, а децата ни ще се завърнат в България!

 20. @Krasnoselski, хайде стига вече екстраполиране на комплекса “голям брат”, вчера руснацине – днес американците.
  ДЕА няма правомощия в чужда държава, на всичкото отгоре и такава в ЕС.
  Как си ги представяте тия неща?
  Тук играят службите на ЕС.
  Има още едно нещо, президенството е пост № 1 на Републиката, не може 30 въоръжени лица да нахлуват там, все едно че ще арестуват Тото Риина. Гвардейците каква пазят? Та те са там ВЪОРЪЖЕН караул!
  В Италия преди да арестуват премиера Джулио Андреоти, бяха разбити мафиотски мрежи и арестувани над 400 мафиота от прокурорите Джовани Фалконе и Поло Борселино. Намерете ми една тяхна снимка с каскет?
  В България колко мафиоти са арестувани?
  Я вижте в мрежата колко полицаи са в комбина с престъпниците???

 21. Ама пък как се получи!!!
  Руснацине – Руснаци-НЕ!

 22. Мафиота Брендо, основен трафикант на кокаин, книги издава!
  https://www.actualno.com/tagnews/%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE.html
  Къде са масовите арести на мрежата ръководена от Брендо?
  Няма ги!
  За какви прокуратури, полиции, ДАНС и всякакви знайни и незнайни служби говорим, щом не знаят къде е Брендо???
  Къде е Маджо?
  Къде са Маргините?
  Къде е Пашата?
  Къде са братя Галеви?
  Футболните агитки ползват ли се като частни армии?
  Бойко Борисов намекна ли, че ще извика агитките?
  Кои бяха младежите с черни тениски направили така, че да се окървави протеста?

 23. към Йордан:

  Така е, “Това е тяхното време.”, но нашето место е до тях – на площада!
  И за това аз взимам всичките си шейсет и девет години с мен и съм винаги до тях!

 24. До sms
  12.07.2020 в 21:23

  Отново съм напълно съгласен с Вас.
  Задължително протестите трябва да КОНКРЕТИЗИРАТ личностите срещу които протестират и точните си искания!
  Мен лично ме притеснява липсата на Европейски знамена на протестите – та нали, искаме да се отървем от (цитирам) “хунтата на Боко”, и да станем нормална, подчертавам, ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА?
  Притеснява ме също така пълното отсъствие на позиция на протестиращите относно най-отвратителния, най-загробващия, най-опасния (от геополитическа, икономическа и от екологична гледна точка, едновременно), най-корупционния, най-мутренския и най-антибългарски проект А Э Ц БелеНЕ!
  Как едно плакатче не видях, едно скандиране, един издигнат лозунг…загатнат само!
  Примерно – “Седми блок на Козлодуй – ДА, БелеНЕ – НЕ!”
  Нещо такова.
  Поздрави!

 25. @ Българин

  И мен отдавна ме притеснява постепенното оредяване или липсата на европейското знаме, особено след 2014 г. ! В София го виждаме над министерствата, различни национални институции, най-вече заради чуждите посолства. Но ако отидете по морето и в “дълбоката” провинция, ще видите българското знаме, доскоро съпроводено от знамето на ЕС, вече “в двойка” със знамето на порусначената Българска православна църква или знамето на града ( за по-големите общински центрове) Гражданите даже не са забелязали тази престъпна подмяна, заради сходството в цветовете на двете знамена. МС отдавна трябваше да издаде заповед (постановление) за връщане на законната ситуация с държавните символи за всички държавни и обществени институции в страната и да осъществи проверка за изпълнението.

 26. @ sms

  На моста на Панаира в Пловдив преди няколко години от двете страни се вееха Българското знаме, Европейското знаме и знамето на Пловдив.
  От известно време Европейското знаме вече ГО НЯМА там!
  Не знам “заслугата” за тази промяна чия е – дали на Маминия крадец, или на новия му заместник (съпартиец)!
  Но със сигурност тази промяна е знакова накъде сме тръгнали…

 27. ДЕА има представител у нас,служещ за координация на работата .Гвардейците на пост номер 1 пазят Милушев да снима и борави необезспокоявано. със секретни документи/както пазеха и Иво Христов,който пък нямаше и достъп/.Ще го пиша и няма The Rock да ме спре,както и парламата не ме спря.

 28. @ Българин

  Миналата година, посещавайки един малък черноморски град, забелязах, че европейското знаме, което преди се вееше над входа на пощата, заедно с българското, го няма. Влязох и попитах пощенската служителка на гишето, която говореше със силен, очевиден руски акцент, защо го няма европейското знаме, тя ли го е махнала или е получила заповед отнякъде да го махне? Слугителката не ми отговори, просто стана от гишето и се заключи във вътрешното помещение. Так и не се показа отново.

 29. Йордане, изобщо не мисля че времето ни е минало, точно обратно – то никога не настъпи. За разлика от сега ние имахме ясни цели какво искаме, кое е добро и кое зло. Ни се ударихме челно в реалността и се разбягахме по света да се спасяваме поединично – и времето доказа правотата ни. Тези деца сега идея си нямат какво искат – но смътно усещат че са прецакани: от времето, от вируса, от блатото на БГ. Аз поне никога не съм се чувствал така. И ЕС и НАТО се оказаха празни кивоти които не донесоха никаква нормалност, а затвърдиха статута на “буферната зона” между Запада и Ориента. Шанса за излизане от там – и измъкване от руската орбита – е по моста Македония-Турция-Израел-САЩ, дистанциране от ЕС за сметка на Америка и прокситата й (Македония и Турция). Като наурализиран американец живеещ в Европа съм видял и знам че сме много по-близки до Американското виждане за света отколкото до Германия или Франция (за които винаги ще сме диваци и цигани). Но за такава политика тези младите си нямат и идея, и няма кой да я води. Затова кой ще управява БГ е без значение – решенията се вземат отвън.

 30. Заседание на служебния кабинет на радев/решетников
  Т1.Купуваме Грипени
  ПП
  А иначе,опитите на Борисов да угоди на москва и ЕС /Нато едновременно е невъзможно.

 31. @ Георги

  Георги, Георги…Нямате си представа, ако НЕ бяхме в ЕС и НАТО, на какви отвратителни филми щяхме да сме свидетели!
  Сегашните безобразия, в сравнение с тях, щяха да ни се струват като детски закачки!

 32. Ако Хелоуин Бойко избръмчи “колегите си” с 200 километра в час в ЕвроЗоната, ще го глобят с половин милиона Евро! Само в Ердогания и Путиния няма правила! И в СинДзинПиния, и КимЧеМаймуния има превишаване на скоростта при държавното управление!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.