Борисов смени Богородица с Кристин Лагард за фон на своите послания

ОБНОВЕНА В 17.58

 

 

Само преди 3 дни премиерът Борисов ни съобщи във видеообръщение, че има дебела глава и ( протестиращите срещу него) могат да му я чупят. Протестирайте колкото искате, предизвикателно се провикна той на фона на Богородица и Младенеца.

 

 

 

Днес Борисов се е снимал с внуците си и ни се показва заедно с тях на фона на председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард.

 

 

Как да разбираме тази промяна в символиката или става дума за две икони, чрез които Борисов се опитва да умилостиви ожесточението на протестите срещу неговата “дебела глава”? 

Бих се въздържал да коментирам снимка с младенците на един любящ дядо, ако той самият не беше придружил идиличната картинка с политически коментар за важността на факта, че България ( най-после) беше допусната в чакалнята на еврозоната. 

Всъщност на главата на Борисов се стовари позицията на посолството на САЩ, което доста ясно подкрепи протестите срещу него. Толкова ясно, че в сайта на българската секция на “Свободна Европа” отбелязаха този факт като водеща новина в свое заглавие.

А къде са в тази картина брюкселските приятели на Борисов, които изглежда са последната му надежда да закрепи легитимността си пред недоволните от него българи за ( истинско) европейско развитие на България, както и пред света?

Въпрос на време е Брюксел да наруши мълчанието, на фона на което изпъква отчаянието на властта. Но дори и да стане някакво чудо с помощта на иконите на Борисов и те да проговорят в негова защита, ЕС едва ли ще тръгне да спасява от масовото българско недоволство своя инструмент за дискредитиране на европейската идея в България, както правеше досега.  В тази търговия с влияние продуктите с изтекъл срок на годност подлежат на бракуване. Той им носеше гласове за ЕН, те му даваха милиарди да се перчи като с тях като “строител” на България, надминал даже своя образец за подражание Тодор Живков.

Досега на практика ни казваха, когато го прегръщаха, целуваха и ласкаеха, че ние си го заслужаваме, защото сме си го избрали. 

Предстои да видим още опити за умилостивяване на протестния заряд от страна “разлюбения” от българите Борисов, който не може да си организира митинг в своя защита в уж спечелената чрез избори София, а му се налага да мобилизира провинциална подкрепа с автобуси за целта.

Часове след публикуването на този текст Еврокомисията подкрепи мирните протести в България, присъединявайки се на практика към позицията на посолството на САЩ. https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/07/14/4090989_evrokomisiiata_podkrepia_mirnite_protesti/

17 мнения за “Борисов смени Богородица с Кристин Лагард за фон на своите послания”

 1. Баце е пътник. Сега изпразва шкафчетата и мъдрува към коя офшорка да набие мекия. Дали ще го позволим зависи И от нас. Херо си върши работата но Господ дава ама в кошара не вкара.
  Първо, да дам отново думата на ходжата САЛИХ ТРОНЧОВ от клипа на нашият изтъкнат съблогар Димитър.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=247&v=FyMZIt0hs1E&feature=emb_title

  От мен, два линка.
  Кат никога, да видите, моят екс голям приятел, колега и кум Людмил Рангелов е изневерил на себе си, да се изхожда по всеки проблем обтекаемо или обрано както е клишето напоследък. Е, ако се сбъдне прогнозата ще има много работа в битността му на наказателен адвокат. Няма лошо. ЛР е надушил “вятърът на промяната” , При него геле няма,
  https://www.actualno.com/politics/ostavkata-na-ivan-geshev-zaplaha-za-nacionalna-advokatska-stachka-prokuror-ne-vijda-pokaznost-news_1481351.html
  И последно. Много яка статия за конгениалният ход на 9 юли на Христо Иванов и съмишленици,
  https://conservative.bg/pravilnata-kauza/?fbclid=IwAR2g0RVmQz6teW8yZaZnmVbRXgB-XJ1_AjQJpAw-4hmhq6A0vDWt3Cg1ngY

 2. Пука им на ЕНП за наш ББ….
  Те искат гласовете на “неговите” депутати само!!
  Но като си траят за действията Му в БГ стават СЪУЧАСТНИЦИ!!!!

 3. “….в уж спечелената чрез избори София…”
  Напълно съм съгласен, че Борисов възприема победата на Фандъкова като своя победа, защото
  1. Без него Фандъкова щеше да си е обикновена учителка;
  2. Без подкрепата на правителството тя нямаше да е толкова успешен кмет;
  3. Защото е егоцентрик.
  А истината е, че Фандъкова спечели (зорлем) въпреки Борисов. В очите на някои софиянци градът се управлява не много зле, особено на късогледите, които не видяха разместените фуги на пл. Славейков. А и да не забравяме коя беше алтернативата.
  Сега може и да проглежда….(шегувам се)

 4. Борисов така и не разбра, че у българските граждани нито Тодор Живков, нито Симеон Сакскобурготски предизвикват възхищение, та да се хвали и сравнява с тях. Напротив, предизвикват подигравка, презрение и негодувание. Също така не разбра, че българите искаха да скъсат с Русия, а не да изпадат във все по-голяма зависимост от нея. Нито пък искат да подражават и възпроизвеждат руския модел на развитие и еднолична власт, където всичко в държавата се решава от един човек – от чистенето на снега до разписанието на влаковете. Освен това, на всички им писна да нямат никаква сигурност за бизнеса си и утрешния си ден, само защото някой местен привилегирован феодал си е харесал бизнеса им и е решил да ги смачка и да им го вземе. А пък българските турци, които са най-предприемчивата и работлива част от народа, защото тях никой не се мъчеше да ги превръща в пролетариат по времето на комунизма, ами ги оставиха да си живеят по селата и така те не се отучиха да работят – те също не пасат трева. Сега вече работят по цяла Европа и знаят как е там, и въобще не им пука за някакъв си сбръчкан и впиянчен дядка, с когото и Борисов се договори (вместо да го разкара) и който твърди, че раздавал порциите и крепял етническия мир. Хайде де!

 5. към Georgi Nikolov:

  Много плъзгав и двусмислен коментар в conservative.bg.

  Явно има много подводни камъни за чистене, не мислите ли?

  Знаем кои са консерватори към днешна дата в България!

 6. За втори път запорират имотите и сметките на руския бетонов ГУЛАГ край Камчия за неплатени данъци

  …Заради неплатени данъци и такси в размер на близо 1 млн. лв. всички имоти и банкови сметки на дружеството “СОК Камчия”, собственост на правителството на Москва, ще бъдат запорирани втори път за по-малко от 8 месеца. Освен данък сгради и такса смет в размер на над 924 хил. лв. в момента “СОК Камчия” дължи и вноски за минералната вода, която е ползвало. Други 200 хил. лв. дружеството ще трябва да внесе в бюджета на Аврен в момента, в който въведе в експлоатация след ремонт и хотела си “Черноморски”.

  https://faktor.bg/bg/articles/imotite-i-smetkite-na-ruskiya-lager-kray-kamchiya-otnovo-shte-badat-zaporirani-za-neplateni-danatsi

 7. sms
  14.07.2020 в 15:07

  Дали някой ще посмее да дебаркира там с българското знаме в ръка?
  И дали охраната няма да започне да бие, директно, че даже и да стреля?

 8. Николай, 🙂
  и аз като “пуйката” имам предложение към Иван Костов: да се заеме с репатрирането на Лукойл обратно в матушката ! (Може и в Турция!) А ние ще си направим наша, модерна българска рафинерия, която ще си внася до стотинка данъците в българския бюджет и няма подло да обгазява бургазлии всяка нощ.
  Евтин нефт, газ и ел.енергия на международните пазари колкото щеш!

  Както Захари Стоянов е записал в дневника си : “Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука!”

  https://chitanka.info/text/10048-kojy

 9. Oт еврочиновниците както винаги леко двулична позиция, но и без тяхна помощ нашата селяндурска мафия ще се оттече в канала, защото хората вече прогледнаха и народната “любов” никой не може да я спре! Този път не трябва да пропускаме прочистването на службите и администрацията от многото насъбрани там калинки и боклуци! За най-подходящ “чистач” в органите на МВР виждам полк. Николай Марков – професионалист, а не мутра като сегашния им министър. Да не отварям дума за онзи с бебешкото лице, дето все ни обяснява колко лоши били протестиращите и биели полицаите, но накрая резултаът е пребити протестиращи младежи, чиито майки не могат да ги открият два дни, и трима – четирима полицаи, изправени пред камерите със “страшни” травми, от които само не единия се вижда някаква превръзка на ръката и толкова! Повтарям: не трябва да се забравя пълното прочистване на служби, администрация и медии, пълни с мисирки и мисироци като онзи със средния пръст и онази, с чийто решаващ глас той беше тапосан за директор на националната телевизия! Чака ни много работа!!!!

 10. Едно малко допълнение. Когато на човек му се запали къщата, той не гледа кой от комшиите му, с които може и да се е карал до вчера, с какво идва да му помогне в гасенето на пожара! Той е благодарен за всяка помощ, а и те трябва да помагат, защото пожарът може да обхване цялата махала и никой не гледа цвета на кофите, с които се носи водата за гасенето на пожара!

 11. @ Българин

  Най-добре е бетонният ГУЛАГ да се атакува по вода, през Камчия и морето, с платноходки и водни колела, а по суша с плажни чадъри, щото миротворецът друго не разрешава! Важното е плажуването да започне!

  Ей го сега и Ревизоро: Ще бутаме събаряме строежи по морето!

  Въобще не му вярвам на тоя, че нещо ще събаря, приказва онова, което Борисов му е поръчал да каже, за да потуши протестите. Но ето какво е мрънкал после в Пловдив:

  https://faktor.bg/bg/articles/obshtestvo-zakon-i-red-revizoro-shte-butame-sabaryame-stroezhi-po-moreto

 12. @ Тодор Тодоров, по принцип и изобщо, така е. Има добри попадения. особено по реакциите на феновете на партиите както и опасенията. Христо Иванов да не изгуби инициативата. Каквото и да се случи-от тук-нататък денят 9 юли влиза в най-новата ни история и Демократична България заслужи изцяло ИМЕТО си. Това което го обявиха при учредяването си като основна и главна цел, Гражданите да си върнат държавата се сбъдва,

 13. Димитър. съгласен изцяло и с двете мнения. И аз виждам Полковник Николай Марков за вътрешен министър. Ще ги разгони по грузинският модел на Сакаашвили за отрицателното време.

 14. Жоро, България най-после заприлича на Румъния и показа, че и тук живеят будни граждани!!! Сега остава да се започнат реформи по грузински образец, ама 1 към 1 като в Грузия, а не да се опитваме да ремонтираме грузинския модел с канап и тел!
  Поздрави!!!

 15. Жоро, ако искаш влез в youtube и напиши pada vlada, за да чуеш тази песен от сръбския филм “Profesionalac”. Много е подходяща за случая! Аз си я пускам от време на време вече от доста години. Ако имаш време, изгледай целия филм – струва си времето!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.