Борисов разбира само от …майтап, но не му е до смях и подигравки вече

Не знам кой ще се смее последен, но присмехът срещу “малката”, “градската”, “бутиковата”, “жълтопаветната”, психодясната” и прочее надменно подигравана извънпарламентарна прозападна опозиция на ГЕРБ се (д)оказа бумерангов по зрелищен начин: обикновена простотия, характерна за ерата на простите. 

Акциите на тази осмивана опозиция, започнали с акостирането на Христо Иванов на черноморския бряг на няколкостотин метра от руската губерния на “Лукойл”, също бяха първоначално и първосигнално осмивани. Вечно самодоволният и самодостатъчен на върха на властта Борисов даде тон за смях. Наслаждаваше се ухилено на избутаните във водата от държавната охрана на уж частния имот политици как си “джапкали” във водата. Слугите от свитата му, като правосъдният министър Данаил Кирилов, жалеха, че “джапкането” не било придружено с истински побой. Медийната прислуга пригласяше, че акцията била цирк, комедия.

Е, май вече не им е смешно. Дойде ред на онези, на които от ГЕРБ се присмиваха надменно, да проявят чувството си хумор по улиците, площадите, а вече и пред хотелската резиденция на един от основните дразнители на гражданското общество, ползващ се от години от държавната протекция на бодигардове и техните подобия в управлението на държавата.

 

 

 

 

 

Младежи от “Да България” посетиха леговището на “шиши” в хотел “Берлин” в полите на Витоша, което не само се оказа заключено отвътре с катинар, но и …изтрито като местонахождение от джипиес системата на Гугъл с надежда да бъде скрито от гражданите. 

НА СНИМКАТА ( от сайта Клуб Z): Нищо и никакво “гъци, гъци”, а колко майтап съдържа по адрес на “шиши”!

 

 

 

 

 

Ако не друго, то младите българи доказаха с присъствието си пред заключените врати на задкулисната власт, че тя наистина вече не се ползва от протекцията на държавната охрана. Сцената прилича на абдикация на диктатор, опразнил двореца си пред лицето на заплахата от народен гняв.

Скри се не само “шиши”, но за ден-два изчезна и корпулентният ни премиер. Вече не му е до смях и подигравки.Трябваше му време да си свери т.н. политически нюх с реалностите и с мнението на външните фактори. 

НА СНИМКАТА: Младежи се обръщат директно към партийните авери на Борисов в Брюксел: знаете, че Борисов е като Орбан

 

 

 

 

След като го посъветваха публично да уважава протестите – първо от американското посолство, после от френското, а междувременно и от Еврокомисията, Борисов изведнъж заявява днес, че…уважава протестите. Нищо, че са срещу него. И дори пропусна да спомене мантрата за “сценария” или за “подстрекателството” на президента Радев, комуто приписа несъществуващо водачество по отношение на гражданската енергия на тези протести и така само го произведе в генерал на една армия, която той не командва.

(До)каза се, че Борисов и компания разбират само от “майтап”- оръжието на хората, които наистина имат основания да чувстват своето превъзходство срещу узурпаторите на правото да се подиграват на слабите, малките, безсилните. 

4 мнения за “Борисов разбира само от …майтап, но не му е до смях и подигравки вече”

 1. Да, изглежда, че Борисов наистина се е спихнал….
  Успял е да съобрази и “изведнъж да заявви днес, че…уважава протестите”
  Но не се е сетил да цитира, че “Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество.” и да каже, че това е признание, какво общество е изградил за тези години. Не само цветущо и жизнено, но даже гражданско. Два пъти по-цветущо и по-жизнено от изграденото от Тодор Живков, и доста пъти по-гражданско.

 2. Ще разследват руски държавни служители за отравянето с “Новичок” на Доун Стърджис?
  В интерес на цялото общество да бъде разследвана и отговорността на Кремъл за смъртта на Стърджис

  А нашето прокурорско разследване за отравянето на трима български граждани от руски агенти на ГРУ стигна до нездравословната рукола !? 🙂

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-shte-razsledvat-ruski-darzhavni-sluzhiteli-za-otravyaneto-s-novichok-na-doun-stardzhis

 3. Нека сега всички дружно да запеем песента на нашите сърца; Борисов, чао!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.