Русофилски “вандали” премахнаха проруски монумент 9 дни, след като са го монтирали в Абхазия

Една руска колония, смятана за спокойно руско колониално пристанище в Кавказ, се разбунтува срещу арогантността на местната московска пета колона, решила да декларира чрез паметник лоялността си спрямо московския прочит на завоюването и подчиняването на Абхазия като събитие, достойно за монументално увековечаване ( колко познато и у нас нахалство, но без да среща противодействие).

 

 

 

 

На 30 юни на улица “Карл Маркс в” Болшой Сочи тамошните русофили открили конструкцията в памет на “Подвига на руските войници”. Авторът- руснак.

Поставили я на мястото на развалините на крепостта “Свети дух”, където са се водили драматични боеве през 1837 година в рамките на т.н. Руско-Кавказка война. Инсталацията прославяла руската победа над кавказците т.е. успеха на руското нашествие, довело до колонизирането на тази част от Кавказ.  

Местните власти обаче, колкото и да са русифицирани, отчели колко нагло е да бъде декларирана по този начин победата на руския колониализъм, струвала огромни жертви на местното население. Съответно самите власти решили да премахнат съоръжението само след 9 дни. 

“Вандали”, биха казали по аналогия нашите русофилстващи българофоби, според които никой паметник не трябва да бъде демонтиран, имайки предвид именно  светско-руските фетиши в България. https://www.ekhokavkaza.com/a/30724128.html

2 мнения за “Русофилски “вандали” премахнаха проруски монумент 9 дни, след като са го монтирали в Абхазия”

  1. Значи там могат да премахнат тотемите на окупатора, а у нас не може?
    МОЧА в музея.
    Альошите на павета
    Паметника пред НС с надпис ЦАР ПОРОБИТЕЛ

  2. Русия започна от Киев! , а не от Москва! Това го знаят дори и съвременните млади Украинци! Колкото и да се крие истината от тях, тя винаги ще се разкрие! Дори и най-върлите русофили”историци” са писали, че “Варягът Рьорих, и неговите наследници са първите основатели на Русия, с център Украйна”! Другото е известно! Сега при направените ДНК проби станало ясно, че финландците и другите Скандинавски страни са им по-близки роднини! Това е очевидно и без генетиката! Щом и в детските енциклопедии от 1994 година има исторически данни за нордманският произход на руснаците, панславизмът им е наливане на масло в огънят на антируските фракции в Близкият и Далечният Изток, и в техните колонии! Повечето азиатски и източноевропейски страни не искат съветски тенекии, а Западна техника! Защото с тенекии не се брани Родина! А с Интелект, и с много пари, ползвани от Умни Хора!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.