Тато ди Тути Тулупи клекна преди да падне

Премиерът Борисов клекна под натиска на бремето на властта, с която отдавна е преял.

 

 

 

 

 

Уж беше тежка категория, но олекна и омекна.

Поиска оставките на трима свои  министри. Те веднага се съгласиха.

На генерал Тато ди Тути Тулупи никой от неговите “лейтенанти” не може да откаже, когато спинкащият с пистолет до главата поиска от тях да се гръмнат сами.

Само(у)родни самураи!

 

Кои са министрите?

Вижте ги и коментирайте сами по картинката.

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( със задна дата в ivo.bg ) https://ivo.bg/2015/11/04/борисов-като-клек-шоп/

 

28 мнения за “Тато ди Тути Тулупи клекна преди да падне”

 1. Много хубава е петата снимка от протеста днес, публикувана тук. (момчето с изброените върху картон хаш-тагове “По твое време”)

  https://dariknews.bg/regioni/sofiia/den-sedmi-na-antipravitelstveni-protesti-v-sofiia-2233413

  Мислех си, че е добре да се направи такава равносметка сега. Кратка, ясна и точна.

 2. Толупите клекнаха пред мангизите на Божков!Леко и лесно. Боко доказа,че природно вродената му тъпота лесно може да се използва от всеки…и от умни и красиви,и от петата колона.
  Ушатата маша на петата колона-Радев съвсем точно рече,че прехода започна с мутрите.Така беше. Само ‘дето не уточни имената на тези мутри.Е,аз ще пробвам да конкретизирам недоизяснените му,общи слова. Мутрите Андрей Луканов,Добри Джуров,Александър Лилов,”австрийската” ‘урва Милко Калев Балев,”танкистът” Петър Младенов,Норчето Ананиева,Сашето Томов-честната евролевица,ДАР ,ГОР и прочие и подопечните им мастии–Илия Павлов,ГЕрги и Васко Илиеви,Маджо (и тлъстосвинския му сол-та..6..ак Венци Стефанов),Бойко Борисов,Гриша Ганчев,мамата на Домусчиеви,свинята тотализаторка Ирина Кръстева(мамата на Делянчо Пеевски)…списъкът е дълъг и неизброим.
  Поредната циркова драма се разиграва тези дни.Поредната клоунада ще се завърти пред очите ни и…поредната стъпка към вся власт совети ще се осъществи.Под благия и овлажнен поглед на същите джурняля,’де от 30 години се овлажняват,в твърденията си,че са оракули и всичко прозират(рубладжийчета от ляво и дясно). Да бе останал жив Мунчо. Мунчоооо…вци.

 3. Вижте и чуйте сами какво се случва във вторият по големина град в Хабаровският регион-Комсомолск на Амур. Град напълно съпоставим с нашият Пловдив. В “панаирната ни столица” всяка божа вечер вече 7-ми ден се събират не повече от 300-400 протестиращи срещу Моделът КОЙ.
  Обаче се оказва. че в МОРДОР далеч не всички са ватници. Има И много ГРАЖДАНИ. Поне в Далечният изток, Засега!

 4. Някои от коментиращите тук може да са пропуснали тазсутрешното изявление на георги коритаров в 08:55 ч., затова го предавам накратко: Протестиращите от градската десница трябвало да изгонят с шутове от редиците на протеста останалите недоволни. Явно харизанов му е дал поредните нареждания, както при гласуването за кмет на София, когато същите тези двама “десни” бяха поканили в студиото и многоуважавания от мен Димитър Бочев да прави реклама на училката по руски, в резултат на което същата и до ден днешен бележи все по-нови успехи в управлението на София! Интересно как и днес коритаров не се беше сетил да повика на помощ Димитър Бочев, а може би е получил отказ от писателя?! Коритаров по-добре да ни каже къде са днес стотиците хиляди избиратели на фандъкова?!
  Пази Боже от такива “десни” като водещия на “Свободна зона”!

 5. Преди ден – два дъртото ченге стефан солаков направи опит да прати протестиращите пред турското посолство в София, но никой не му се върза! Подстрекателството против турците в Отманли не проработи, но ченгетата не се отказват от калните си номера! Стремят се да насъскат протестиращите един срещу друг! Явно до ден днешен коритаров го държат на къса каишка! Номерата на подобни на солаков и коритаров няма да минат, защото това са протести на свободномислещи хора, а не на зависими от разни служби! Последните дни свалиха маските от лицата на много псевдодесни, оказали се фактически обвързани с мафията хрантутници!

 6. Браво на Делчо Златев ! С удоволствие прочетох този текст .За всички”мутролози” трябва да е ясно ,че без посочване на имена , всеки текст е безсмислен .

 7. Бойко Борисов излъга най-вече своите избиратели вкарвайки министри на ДПС в кабинетите си през цялото време на своено управление.
  Това е непростима политическа измама, която води до тотална оставка на целия кабинет и излизане в опозиция за дълъг период.
  Борисов трябва да научи правилата на демокрацията, още повече че министрите на ДПС са в правитеството, за да узаконяват далавери и чужди на България интереси, тези на Русия и Турция.
  Също така т.нар. “патриоти” са жалка сбирщина от далавераджии, келепирджии и откровени крадци.
  Оставка Борисов!!!

 8. към Делчо Златев:

  Ако смятате, че протестите ни са платени, значи или нищо не разбирате, или се опитвате да заблуждавате “кой се хване”! Освен това изпълнителите на плана на Андропов “Голгота”, като Луканов не са Мутри, а тези които назначиха мутрите като Павлов и Борисов.

 9. @Делчо Златев

  Да, няма смисъл от абстрактни искания за “демокрация”, “законност”, “справедливост”. Исканията трябва да ДА СЕ КОНКРЕТИЗИРАТ И ДА ИМАТ СРОК: Оставка на този президент, защото е руски резидент-веднага. (Интересно защо няма протести и срещу пРедизента за държавна измяна?) Не искаме Борисов, защото прокарва заробващите ни руски стратегически енергийни проекти и краде от държавата. Искаме окончателно прекратяване на опасния руски проект АЕЦ “Белене” -веднага! Искаме прекратяване на “Турски поток” на българска територия- веднага. Искаме разваляне на позорната сделка за ТЕЦ Варна и пристанището. Искаме” студеният резерв” да се предостави на държавна ТЕЦ, както е навсякъде по света. Искаме достъп на всички доставчици до данъчните складове при равни условия. Искаме спиране работата на Лукойл до монтиране на контролни уреди на пристанището и достъп на митнически служители и други контролни органи до територията му. При отказ от страна на Лукойл започване на процедура по ликвидация и екстрадиране. Искаме “укрепващата” стена в Алепу да се разруши до 15 август. Искаме прекратяване на строежите на братята Диневи, перачи на руски мафитски пари и сечта на гората над Свети Влас -веднага! Искаме незабавна деокупация на плажа и цялата територия на запорирания, заради неплатени данъци за милиони, СОК “Камчия”, за да се ползва отново от всички българи. Искаме затвор и конфискация на цялото имущество на братя Бобокови, заради криминалното замърсяване на цяла България с над 200 000 тона (разкрити досега) опасни отпадъци. Искаме смяна на екоминистъра и т.н.! КОНКРЕТНО ИСКАНЕ И СРОК!

 10. @ SMS
  Сериозно ли очаквате, че тиквата и гешев ще изпълнят и то в указаните от Вас срокове всичките тези искания!? Какво им пречеше да направят нещо досега?! Да, щях да забравя, днес каскетски е бил на много важна мисия в градчето Шивачево – някакъв 19-годишен е изнасилил 87-годишна старица и без него както винаги местната полиция не може да се справи!
  Президентът може да бъде критикуван за много неща, но не е проста мутра като банкянския селски бандит и пръв от всички каза: “МУТРИ ВъН!!!”

 11. Вчера Босът и кординаторите на ГЕРБ са взели решение 3-ма министри да подадът оставки поради съмнения за връзки с ДПС и искане от страна на премиера. Министрите начаса ги подали.
  Днес коалицията ГЕРБ-патриоти съобщиха, че приемането на оставките ще се реши след вота за недоверие.
  Какво означава това? Те са решили да изтъргуват оставането на министрите в замяна на подкрепа от ДПС срещу вота. Така патриотите за пореден път зарязват своя патриотизъм само и само да останат на власт още 7 месеца.
  Б.Борисов този път не обвиняваше Бошков и Р.Радев.Вероятно ще търси някакво съглашателство с тях. Това е доста реално,защото има един арбитър от изток,на когото не е изгодно неговите протежета да се противопоставят. Този път Босът насочи стръвта си срещу Христо Иванов и така наречената Градска десница; Това е съгласно изпитаното средство “разделяй и владей”.Шом има Градска десница има и неградска десница. Изобщо има и недесница, а на площадите са само десница,при това градска.
  За това пък има Световна десница, която обича нашия вожд.
  Бойко си тръгна за ” да работи”,но преди това заплаши и същевременно се оправда с настъпваща криза,от която само той може да ни спаси, така се подразбра..
  Пълна какафония,наглост и глупотевина. И страх.

 12. До Димитър
  Моля ви, нима не виждате ролята, която играе президентът Радев. Извършва държавна измяна, огромна, а вие не я забелязвате дори. А мутринското му поведение, а юмрука нищо ли не ви говори? Наистина съм много разочарована – ние явно никога няма да се научим да бъдем обективни, коректни и да не изброявам повече…

 13. @sms
  Напълно подкрепям че трябва конктетика в исканията вместо високопарни заявления така повече хора ще ги припознаят и ще ги подкрепят. Освен това така малко по малко ще се разплете чорапа защото пробие ли се бента на едно място въпрос на време е да се срути. Христо ИвАнов нагледно показа че наглед миниатюрни акции могат да постигнат огромен ефект стига да се стреля в целта.
  Със Здраее.

 14. Много ценя и уважавам Михаил Вешим и баща му Георги Мишев, но не мога да се съглася, че сега е време да се ходи за риба, вместо да се атакува окопалата се от много години мафия, която си има здравите връзки с руската такава! Ако обичате да ми припомните кога и къде банкянският бандит е дал отпор на руските попълзновения срещу България, че не си спомням нещо такова!? Този паток, дето сега се копае от Турция до Сърбия да не би да е нещо, от което жизнено се нуждаем, или се прави по кефа на кремълското застаряващо джудже, за да се притиска Украйна?! Утре кой ще плаща пак неустойки?! То ни да го довършиш, ни да го спреш стана тоя поток, натресен ни от нашия паток! Ами беленската далавера – тя не е ли в полза на руската и българската мафии?! Централата никога няма да бъде построена, щото и там положението е същото, но накрая резултатът ще е откраднати пари за цяла една електроцентрала, а нея няма да я има и на картинка!
  Докато сегашните бандюги не бъдат изметени, не трябва да се оставяме да ни разединяват! Както каза Бабикян : “После ще се караме.”

 15. Допълнение. На английски има един израз: “First things first”.
  Не се съмнявам, че коментиращите тук не го знаят, но все пак да го припомня: започва се с най-важните неща!

 16. Подкрепям в полезната дискусия при това наистина качествена Димитър, Както е казал Конфуций: “Няма значение цветът на котката. Важното е да лови мишки”. Не знам дали Бабикян е имал предвид И максимата на сифилистика ленин; “Първо да се разграничим и после да се обединим” но и двамата са прави, Комбинирано, в хронологичен ред. От много люспене едно време от СДС остана сал един гол кочан който Баце ни го навира … , да спра до тук. I’m sick and tired! (Писна ми и съм уморен,) А и съм в позиция когато не се знае, знае ли се, дали ще надживея тегавите мандати на банкянскит капут,
  One finale strive!
  Кой разбрал-разбрал! Много мина, мъничко остана!

 17. А аз още чакам да чуя пред президентството: “РРадеев, идиии сиии!”

 18. Покрай поводът на Димитър, относно изказването на господин Михаил Вешим бих желал също да дам коментар, защото във Фактор бе невъзможно да се даде такъв. Да г-н Вешим, всичко изразихте правилно, само това да ходите по-добре за риба или да си стоите в къщи, за да не се хванете на „чуждата“ въдица, е вече отигран губещ етюд, които заедно с брането на гъби, ни показваха резултатите си. Хайде Вие или критиците на Христо Иванов, който също като Вас с участието си в протестният митинг срещу мафията (окупиран от всички знайни тъмни сили начело с Радев, Нинова, Галева и стоящата до него Йотова, за да е под контрол, което му обясни още с встъпването си в длъжност), не искате да Ви хващат на тази въдица. С това участие Христо Иванов така изгубил „всичките си набрани полезни точки“, а писачът дори не е знаел за изказаното му там мнение относно президента и горепосочените личности, от които на момента се е разграничил. Защо не искате поне като Христо, там да отидете на неокупираният тротоар? Разбирам Ви алегорията, че искате да се отдалечавате, да сте на „друга“ улица заедно с правилните за Вас, но защо не сте могъл да осъзнаете, че алтернатива за „друга“ улица за много такива като нас няма. Защото за провеждане на митинг се иска разрешение не от арменския поп, а от градоначалничка на покровителка на мафията партия. Значи, няма да има друг филм с такава улица! Сега трябва да се жънат победи, а не да се омаловажават ситуации и докато дори и опонентите ни предявяват искания, които също са в наш дух, макар и непълноценни, трябва да сме там и да кажем, че искаме, но не само това, но и още други неща, като на место ги изречем, за да бъдат отбелязани. Така както направи Христо Иванов. И това от него, не някоя подмолност за да се вреди в бъдещи управленчески листи. А дори той да си е помислил, че това така може да стане, трябва да му се каже кротко и ясно, като на зрял човек проповядващ истината, че за раздаване на постове (в последствие) ще се назначи гремиум от такива личности, които в този наш подъл живот са се доказали многократно в зрялост и честност и при това, само положително. И още нещо, никакви ПРОСТАЦИ повече! Вярно, това съм го споменавал многократно, но го правя с цел да кандърдисам някои, които вероятно все още не са приели тази идея. (за гремиума, а тези в него също можем да ги наречем и сиви кардинали)

 19. @Димитър
  А на български има един израз “Питаш или се интересуваш?”
  “Ако обичате да ми припомните кога и къде банкянският бандит е дал отпор на руските попълзновения срещу България, че не си спомням нещо такова!?”
  Разбира се, че не на всички, но все пак:
  1. Не налага вето на санкциите срещу Путин
  2. Външният му министър подписа европейската декларация по повод Втората световна война
  3. Даде отпор на изложбата за 9 септември
  …..никога не трябва да се изрежда до края, защото все се намира някой да кажа “Само това ли?”

  За да не стане грешка, аз не съм от клуба “Приятели на Бойко”, а от клуба “Криво да седим, право да съдим”.

 20. И аз много уважавам Михаил Вешим . Защото почти винаги сме на едно мнение – това “почти” е само за всеки случай щото може да не съм прочел нещо от него , с което е възможно да съм несъгласен .
  В случая имаме 100% съвпадък на позициите .

  А иначе , както казва колегата – има за какво да се критикува президента .
  Плешив е , ушите му стърчът като на Йода , на Деса не може да угоди ъъъ а , да – и коремното прави със засилка , ако висилката е до брадичката му . Може да има и други кусури , ама не се сещам сега .

  С други думи , ако протестът успее да надвие разните бабикян – мамикянци дето успяха не само да го яхнат , но и да му наденат юлара и да му опъват дизгините накъдето “трябва” , че и акъл да дават кога е добре “да се караме”… Та ако успее в това , ако успее с подходящи сандирания овреме да принуди радев да се срие в мишата дупка от която в предварително подходящ момент изпълзява – то тогава може и аз да намина .

  Докато минава лафа “протест в защита на президентската институция” , разбирай на президента ,който “можело да бъде критикуван , но не е мутра” – е дотогава (и) без мен .

  ОСТАВКА и на двете луковици от (без)срамния тъпоъгълен триъгълник на властта ! (капата сама ще им падне)

 21. sms , съгласен съм с Вас,че с мандатност,облечена в срокове, максимално ще се доближим до Демос-Кратос. Уви,това е утопия. Примерно и аз искам строежа на Алепу да бъде премахнат (за сметка на виновното лице–било инвеститор,строител…което и да е). Да,ама онези изкачат ,сО все редовни документи, и писват:”Всичко е законно.Прошнуровано и прономеровано”. Тогава ние с теб ставаме едва ли не престъпници,’щото искаме “противозаконно” да им бутнем “къщичката за пиленца”, временно изпълняваща функция на най-модерната подпорна стена в света с готови стайни помещения и асансьорни шахти!?!?
  За тези мръсни шмекерии със задна дата -дано,дай Боже,надявам се-прокуратурата да изнамери виновниците и ,ако не са изтекли давностните срокове,да повдигне сериозноаргументирани обвинения.След това-дано,дай Боже,надявам се-безпристрастните и некорумпирани съдилища (нещо ми влезе в окото,та шЪ сЪ разплача) отсъдят според Закона и добрите нрави! Ама лееекичко съм песимистично настроен.
  Може би ,все пак,има начин за в бъдеще да се стори нещо подобно на обществени договори със следващите управляващи,които и да са те!? В изборните си програми вкарват нещо от рода: ” в такива и такива срокове обещаваме да сторим еди какво си,в тази и тази сфера и отрасъл”. Изтече ли упоменатия срок и обещанието към избирателите не е осъществено,ресорния министър автоматично излита! На второ или трето неизпълнено предизборно обещание(част от въпросния обществен договор),мандатът на правителството приключва. Без условия,без тън-мън,без да са нужни улични протести.
  Дано мисълта ми не е била твърде неясна 🙂

 22. пп Примерно Симеон(чо),като рече предизборно.че ще ни “оправи”(!?) за 800 дни и след изтичането на въпросния срок не ни оправи в никой смисъл,пряко или преносно,а само се затюхка за чипа ни(или чепа),трябваше,при наличието на подобен обществен контракт,незабавно да си сбере хоругвите и да бЕга 😉

 23. Съвсем накратко:
  Ако се запази статуквото, ще си гледаме децата и внуците по скайпа!

 24. към сеедно:

  “Та ако успее в това , ако успее с подходящи сандирания овреме да принуди радев да се срие в мишата дупка от която в предварително подходящ момент изпълзява – то тогава може и аз да намина .”

  За да успее “в това”, както и много други работи, първо трябва да успееме в това, което тече в момента!

  Това е моето мнение!

  Ако знаете по-добър път – посочете го, а най-добре организирайте нещата по Ваш вкус!

  Ще Ви подкрепим!

  Успех!

 25. Г-н Тодоров , организаторите изединпът така се нароиха , сякаш са захапали службата минути след назначението .
  По тона мога да предположа , че писаниците ми са Ви се сторили претенциозни .
  А не са .

  Иначе пътят е тоя – по-добър не знам . Само че не щъ по него да дърпам президентската каруца .
  А най-вероятно още стотици хиляди български граждани , които не излизат на мегдана , също не щът .

  Не смятам че чак толкова пък неясно съм съм изложил отношението си относно онова “което тече в момента “.

  А според Вас , какво всъщност тече в момента ?

 26. Ако искаш да изгониш кръгът Котараците, заедно с цялата менажерия от властта, вземи няколко килограма едра риба, вземи едно газово барбекю, сос, и гарнитура, покани приятелите си рибари и те да донесат риба в комплект с бирата, и си направете къмпинг пред парламентът! Вземете и едно радио, пуснете го на Рок 1 ФМ, и със сигурност онези Писанчевци, и животните около тях ще надушат пушекът от скарата, и ще чуят музиката, и ще им стане много гадно от цялата гледка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.