Борисов вече яде торбата със сол, проси си прокурорската тояга на Шиши, но няма как да заплати със златото от чекмеджето огромния си дълг към България

Стъпка по стъпка, отстъпвайки от дългогодишни собствени позиции, премиерът Борисов оправдава с действията си правотата на обвиненията към него за бездействието му пред лицето  мутренската мафиотизация на страната, която лично той олицетворява, но се опитва в момента да се разграничи от себе си и от нея на вербално ниво.

Това дълго изречение може да бъде съкратено до една дума, когато тя се е изтъркаляла от устата на Борисов: “Шиши”.https://www.actualno.com/politics/borisov-za-radev-tozi-nezrjal-figurant-na-kojto-shishi-mu-redi-kabineta-news_1482197.html

НА СНИМКАТА ( БГНЕС): Борисов заклейми Шиши след като години наред се правеше, че не знае кой е той.

 

 

 

 

 

Произнесе я днес събуденият от дългото спинкане покровител на арогантността на онзи, който стана олицетворение на всичко омразно за политически зрящите български граждани, емблематичен за мутризацията – включително със своята мутрогеничност. Сега Борисов, криейки се зад гърба на същите тези граждани, от които Шиши се изплаши и скри, се осмели да ритне морално падналия от години Пеевски, наричайки го като тях с популярния му прякор.

По голямо подмазвачество и по-позорно лицемерие, събрано в една дума, дори и професионалният нагаждач Борисов не можеше да измисли. Но явно този строител на магистрали с чужди пари е способен на всичко и в боравенето с чужди мисли заради не особено трудната за разгадаване задна мисъл на всяка цена да си спаси заника.

Искайки оставки на министри на Шиши, напъхани в задния му двор, след дъжда от искания това да се случи, той им свали качулката насред дъжда.

За своя новосъздаден враг Васил Божков премиерът Борисов обича да отправя упреци, че се крие в Дубай, откъдето иска да свали правителството му. Шиши, който също е основателно заподозрян, че се крие точно там ( авторът на тези редове познава свидетели на  гледката как Шиши лети от Дубай в първа класа към Виена, за да избегне иначе съществуващия пряк полет до София). Той се крие не от месеци, а от години – включително в същия рай за богаташи

Борисов прозря едва днес прозрачната отдавна истина, че Шиши реди правителства. Споменава служебното на Радев, а за същата ситуация в своя кабинет си признава на практика косвено чрез поисканите оставките на министрите на Шиши в него.

И каква е разликата между демонизирания от Борисов от няколко месеца насам Череп и фаворизирания от него до вчера Шиши? 

И двамата, макар от различни поколения, са свински забогатели на млади години чрез широко отворените за тях врати на мутренската държава, превърната наистина в пещерата на Али Баба за разбойниците с власт и вълчи бизнес апетит. Само че единият иска безуспешно да си отмъщава, че му завладяха пиратски бизнеса и иска да сваля правителството, а другият успешно е играл ролята на сваляч на Борисов, който се държеше досега като негова тайна любовница, която не смее да накърни чувствата му. 

Единият сваля властта от дистанция или поне така си мисли, а другият я командва от години с дистанционното, връчено му от “почетния председател” Доган, който кара своите избиратели да гласуват за един Шиши, третирайки ги като добитък в стадото му(ууу).

Не се наемам да кажа кой от двата образа е по-укорим, но подозирам, че Шиши би спечелил състезанието пред общественото мнение ( каквото и да значи това аморфно определение), ако имаше подобен балотаж между двамината.

С Божков премиерът най-напред настъпи една жилава мотика, която отказа да се откаже от съпротива. Сега Борисов яде торбата със сол и вече си проси тоягата на Шиши в лицето на прокуратурата, привиждайки заговор срещу себе си с участието на покровителите й от сараите.

Опитите на Борисов да припише бликналата гражданска енергия на “подстрекателставата” на Черепа и да я запуши сега с корпулентността на сритания най-накрая от него морално паднал Шиши, са жалки признаци на отчаяние.

Лошото в този преразказ на притчата е, че накрая Борисов няма как  да плати  такава огромна сметка със златото от своето шкафче, което може да стигне за един луксозен живот, но не и за компенсиране на щетите от решаващото съучастие на премиера в съхраняването на руското постколониално енергийно заробване на България . 

След себе си Борисов ще остави разораната за кефа на Путин половин България, разкопана вече и отвъд Балкана за гаднополитическите цели на неговия маникален антиукраински руско-турски поток. Ще ни завещае и заредената в Москва мина с ядрен потенциал край АЕЦ “Белене”.

Никакъв банкянски поток на мисълта не може да заличи тези белези от безчинството на Борисов, който носи точно толкова голяма лична отговорност за тях, колкото е всевластието му в България в Неговата Епоха на Простите ( НЕП), с което беше толкова невъздържано горд, че говореше без свян и опасение от възмездие от първо лице за всяко строителство и разточителство.

15 мнения за “Борисов вече яде торбата със сол, проси си прокурорската тояга на Шиши, но няма как да заплати със златото от чекмеджето огромния си дълг към България”

 1. Лошото е, че и ние, всички българи, заедно с хитреца Борисов ще ядем “солта”, “жабетата” и “тоягите”. Но не сме без вина виновни, защото вече надушвам реална опасност всичко това отново да се повтори, но със следващия “Борисов”, който ни готвят. Докато не са ни изпреварили, трябва категорично и публично да заявим НИЕ КОГО ПРЕДЛАГАМЕ ????

 2. Идва време в което отново се плете руската кошница със съдействието на платени медии, анализатори , политолози и други знайни и незнайни мислители. Да си припомним как част от десните не подкрепиха Радан Кънев и Нова Република за сметка на пионката на масква бб , който трябвало да спре бсп.

 3. Българска община е поставена на колене от правителството на Москва

  Комунистическата номенклатура Станка Шопова, Софиянски и сие ни ги натресоха “братушките”!

  “…Русия възнамерява да превърне комплекса на българското черноморие в един от деветте нови „губернаторски лагера“. Подобна паравоенна организация вече съществува на територията на анексирания от Русия украински полуостров Крим. Младежкият център „Артек“ е лаборатория за сформиране на контролирани от държавата многохилядни групи от руски младежи – бъдещата „мека“ сила в защита на режима на Владимир Путин.”

  (Крайно време е и НАТО да си поеме отговорността и задълженията по чл. 5!
  Ало, Столтенберг! Първо работата, после ще почиваме!)

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-balgarska-obshtina-e-postavena-na-kolene-ot-pravitelstvoto-na-moskva

 4. Защо не съм на жълтите павета – искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?”
  МИХАИЛ ВЕШИМ, автор на пророческия роман “РУСКИЯТ СЪСЕД”

  Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от кас

  https://faktor.bg/bg/articles/zashto-ne-sam-na-zhaltite-paveta-iskat-da-izmetem-balgarskata-mafiya-az-si-mislya-ami-ruska

 5. pozdrav ot NovaZelanda maii statuiata na svobodata shte donece kasmet——-zdrave za teb i cialoto semeistvo……..malko ostana Hristo

 6. @sms
  Страхувах се, че в. “Стършел” ще излезе със заглавие “Няма леви, няма десни – всички сме бесни”, а той излезе с цитираното от Вас.
  Имало е случаи, в които не съм бил съгласен със стършелите (за МОЧА, за “македонския” език), но винаги това ме е карало да се замисля. Изобщо е хубаво да се замисляме… лошото е, че “замислям се” произлиза от “мисля”.

 7. ББойко да си ходи! Две мнения няма, но с кого ще го сменим??? С Бойкиев, Курнела, Слави, Минеков, Бабикян, Маямата…… С кого, ни ескам отговори “гражданите ще решат”, “който и да е ще е по-добре”, “д аго изметем, а после ще мислим”….. Тези хора на улицата не разбират ли че сами дават властта на новия червен терор?
  Браво на sms че е качил споделеното от Вешим. Поклон!

 8. Според мен , не Бойко Борисов е поискал оставките на трите министри , а от ДПС са го уведомили за тях.
  Затова собстените му министри отквотат на Герб и дори коалиционните партньори в правителството му научиха тази новина от медиите.

  Според мен ДПС отново иска да се разграничи от потъващия кораб на Борисов за да не потъне с него. Миналия път когато Шиши му се обади да сдаде власта те успяха , но това едва ли ще ги спаси този път.

 9. “Добро утро”, SMS и висок! Статията на Михаил Вешим е от миналия четвъртък, но искам да напомня, че винаги е по-добре да се използва първо ума, а после емоциите.

 10. Руски кибератаки срещу изследователски центрове за COVID-19

  (Ами, що да не саботират и крадат интелектуалния продукт на изследователските центрове по света, които работят за намиране на ваксина и лекарство срещу COVID-19! Тях нали Господ ги пази!)

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-ruski-kiberataki-sreshtu-izsledovatelski-tsentrove-za-covid-19

 11. „висок“ вече пита, кой от „останалите протестиращи“ да изберем? Ха сега де!? Улицата да решава, е все едно да изпием хапчето с отровата, защото така и така, винаги ще се мре! Аз бих попитал защо да е една стара или нова партия, а не специален кабинет от многоцветни политици, които, макар от различни партии, да са заслужили някакво одобрение. Ето като напълно завършен наборен пример- Христо Иванов и Николай Ненчев. Вчера наблюдавах с какъв хъс, разбира се и от истинските позиции, Методи Андреев участваше против Герб в предаването на Дерменджиев, също подходящ. При това Дерменджиев го представи като бивш член от правителството на Герб, Андреев каза, че абревиатурата ми сега е друга, но позволявам да бъда така представян, защото наистина съм участвал в ръководството на тази партия. Друг пример,- Александър Йорданов от Брюксел, също много прав и непогрешим в действията и изказванията си. Мой фаворит, признавам,- Илиян Василев изучен дипломат който навънка никъде не само няма да ни срами, но поради лично икономическо специализиране, ще взима правилно подходящите за страната ни решения. Няма да търпим повече загуби, а като се имат предвид профуканите за лудо стотици милиарди, не е ли желателно? Важното само е едно, да с знае тяхното отношение към Москва, още по-добре и нейното отношение към тях. То трябва да е отблъскващо. Трябва да са разбрали между редовете от столетната ни укривана история, кой фактически ни е истинският враг и защо са искали да ни приобщят. Истините за това, че след като не им се е отдало при многократни опити, дори с двете ни „освобождения“, пак не се получи! И ако някой си мисли, че няма Бог, има Го, защото тошката от Правец беше само на часове да ни обвие в целофан и да ни поднесе на матушката си.
  Поради това, че събитията протичат отново баснословно бързо, би трябвало да се подготвим и да НАберем подходящите личности, та когато стане нужда да кажем-ще има до тогава протести, докато тези личности, които сега предлагаме, не застанат начело на държавата ни! За сивите кардинали споменах в предишният блог, защото там трябва да се решават въпроси относно продължителност и доверие, за да на се получават поредици от празни години. Там би трябвало, ако би се съгласил да е господин Инджев. И този списък трябва също да е предварително известЕн и както в по-развитите общества, там би трябвало да влизат повече хора от „четвъртата“ власт. Е Трудностите тук като чели са най-големи, защото това общество е систематически продънвано.

 12. Англия и Западните й съюзници ще трябва да затворят всички руски посолства, и да изгонят всички руски олигарси, като ги дезинфекцират обилно за коронавирусът на чекизмът! А след това да засилят обменът си с Демократичните страни, а те обидно малко! В океанът с хищници ще е необходим флот за улов на едри месоядни! Иначе ще ни излапат с костите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.