Българите не станаха подобия на Ленин, но Ленин се превърна в Българин в Украйна

 

 

 

 

 

В украинското село Железодорожное в Одеска област паметник на Ленин беше преоблечен в…българска национална носия. Нахлупили са калпак на плешивата му глава, а в ръката му са сложили лоза, символ на приноса на българските колонисти за развитието на лозарството в региона!https://www.gazeta.ru/social/news/2020/07/21/n_14698489.shtml

По този начин местните хора, отбелязвайки плодотворното вековното присъствие на преселници от България, са интерпретирали по своему изпълнението на украинския закон за декомунизация на страната от 2015 година.

Понеже темата за завръщането на българите от чужбина не слиза от дневен ред у нас, предлагам да поканим украинци от българско потекло да преоблекат най-после монументите на съветските окупатори на наша територия. Или най-малкото да ги обезоръжат, защото обезоръжените от страх и слугинаж пред Кремъл родни безродници явно няма да посмеят да направят нищо за освобождаването ни от монументалните лъжи за “освобождението” ни.

Някой да има нещо против, освен откровените слуги на Кремъл?

8 мнения за “Българите не станаха подобия на Ленин, но Ленин се превърна в Българин в Украйна”

 1. Конгениална идея! При Иво празно няма. Даже забелязах една грешка която е от вярна, по-вярна, най-варна. За това и този път се разсейвам. Дано не е “открие” Стопанинът на БЛОГА НИ.

 2. Най-после тема, по която всички сме съгласни…
  Ще си позволя да използвам затишието, за да споделя колко ми е интересно да наблюдавам, как когато някой каже нещо, с което сме съгласни – осанна! А когато има нахалството да каже нещо, с което не сме съвсем съгласни – разпни го!
  Повод ми даде следното изречение: “Някои хора, за които сме си мислили, че са защитници на истината и сме им вярвали, са били специално оставени на хранилка на разните му там центрове за дясна политика, институти за изследване на демокрацията и подобни, където са били пазени за критични за властта на задкулисието моменти като днешния, когато да бъдат пуснати в ход и да оправдаят похарчените за тях средства!”
  Дори не повдигам въпроса, след като тези келеши десетилетия са говорели неща, с които сме били съгласни, а сега казват нещо с което не сме съгласни – дали да не се замислим и върху нашето мнение?
  Повдигам въпроса, нямат ли право веднъж да сгрешат (да не са толкова умни, колкото нас)? И защо това да зачерква предишните им заслуги?
  По тази логика все някой ще се изока “Аз си знаех, че Костов е агент на КГБ”… и дори посочва кога точно е вербуван…
  А иначе не само от Борисов, но и от Ленин става прекрасен Бай Ганю…

 3. Тройната игра на думи в последното изечение направо направи
  на точка кръгчето на десетката.

  Макар и да не е по темата: Ако не се появят поне половин милион
  определено западно ориентирани протестиращи, в скоро време
  България слиза един етаж по-надолу.

 4. То не е много ясно дали точно декомунизация се е получило. Според мен бегето е най-комунизираната територия в момента на стария континент. Целият парламент е комунистически петмез. Извън парламента има още бекапе носталгици поне дузина. Отделно има и други другари, които говорят по руски и мечтаят за атомни потоци или какво беше там в угода на вечната дружба, като същите се пишат антикомунисти, но на третата ракия късат ризата и стой та гледай – казармата, бригадата, семките, оная от Карлово с късата мантичка в цеха за лютеница…

  Като заговорих глупости, та се сетих.
  Какво стана с Цецерон? Защо мълчи този иначе сговорчив евроатлантик с асансьор?

 5. този калпак , кофата де, прилича повече май на Фес, но извършената процедура сякаш още веднъж напомня, че този човек все му идва да краде нещата на другите хора – пари, скъпоценности, дрехи, елечета, калпаци, квот му падне, диктатурата на пролетариата има нужда от брилянти, че и този Ленин в това село, след като през 20те години е обезлюдил и обезморил от глад и това, и много други села наоколо, ПАК е навлякъл чужди дрехи и шапка за да се маскира така, както сигурно се е бил маскирал когато едва 20 г направлява тайно действията на Л. Лучени в Женева, докато италянския другар анархист си наточи тънко пилата, с която да ръчне право в сърцето Елизабет Австрийска, след което горката жена повича само 4 часа по-късно. Всичко е покрито, но по-късно отново русите насъскват сръбските националисти да направят на решето Франц Фердинанд и горката му съпруга, което става причина за обявяването на ПСВ. Така че освен зад разпалването на Втората, руснаците стоят и зад разпалването на Първата световна война.

 6. И ето един нагледен пример как работи тихомълком хибридната пропаганда!

  https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-sasht-preduprediha-turtsiya-da-spre-operatsiite-si-vav-vodite-na-gartsiya

  В заглавието: “,,,да спре операциите си във водите на Гърция”
  Малко по-долу: ” …. намерение да извършва изследвания в спорни води в Източното Средиземноморие”

  БГНЕС, разбира се!:)
  Важното е, да има спорове между съюзници (в НАТО).
  И #КОЙ ли печели от това?

 7. Както е известно Русия не започна от Москва, а от Киев! А сегашните “руснаци” са пародия на народ! Украйна и другите поданици на Импероболшевизмът не се тупат в гърдите като”освободители”! Честват си техните герои, и защитават своите интереси!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.