Чудеса стават не само по Коледа, стига да има кой да извади нож на Шиши

Опозиционно-управляващият тандем днес се конкурира в зоната на откривателския здрач. Лидерът на т.н. опозиция в парламента Корнелия Нинова откри, че съществува явлението, наречено Гешев и с половин уста му поиска оставката.

Нейният конкурент в тази откривателска дейност Борисов пък откри, че има нещо нередно със студения резерв, подарен от властта на почетния председател на Движението за правене на стотачки Ахмед Доган. Премиерът още не е поискал оставката на министъра си Теменужка Петкова, но й нареди да спре незабавно организираната от властта далавера в полза на Доган.

 

Това се случва, след като и прокуратурата направи за себе си откритието що за неспасяем вече чрез премълчаване е казусът с дадените на Доган близо 50 милиона лева от бюджета, за да си притопля чрез студения резерв многомилионната манджа в сарайската кочина.

Жегата на протестите и на изобличаването на безобразието с ТЕЦ “Варна”, което съпредседателят на партия Демократична България Христо Иванов разказа онлайн вчера на фона на държавния подарък за собственика Доган, извади Нинова и Борисов от фризера на мълчанието по темата за студения резерв и относно резервираността на БСП спрямо оставката на Гешев. 

Чудеса стават не само по Коледа. Стига да има кой да извади нож на Шиши.

 

 

15 мнения за “Чудеса стават не само по Коледа, стига да има кой да извади нож на Шиши”

 1. Народът е казал, че който нож вади от нож умира. С тази дребна подробност, че на г-н 10 като му извадиш нож те гази с валяка. Това беше кратко лирическо отклонение.
  Само с вадене на ножове няма да станат чудеса. Най-малкото защото повечето “чудеса” са номер с огледала на милиционерите от ДС.
  Да ме прощавате за песимизма, но никой от действащите лица не ми изглежда уплашен, че изпуска ситуацията от контрол. С това само се засилват подозренията ми, че всичко е внимателно планирано и потенциално управляемо.

 2. На мен пък ми изглежда че кукловодите почват да изпускат нещата извън контрол. По протестите има доста младежи , които са се прибрали от чужбина където учат и поради ковид ситуацията не са останали лятото да работят. Както и има доста младежи на които им пропадна лятната бригада в САЩ. Та голяма част от тези младежи не може да ги излъжеш че в България Всичко е топ. Не можеш да ги излъжеш че е застрашен етническия мир от действия срещу ахмед доган. Не можеш да ги излъжеш че ахмед доган защитава турците . Вкарването в протеста на какви ли не отвратителни личности с тюрлю гювеч платформи също не помага. Вижда се. Затова аз съм за всички на протест. Властта няма полезен ход. По Илиан Василев тя е нелигитимна защото защитава интересите на масква за турски поток и интереса на ахмед доган да му даде плажа който по закон е държавна собственост.

 3. Тъй като не можах да постна коментара си , не успях да си напиша и името при постването а пък стана въпрос за ИДЕИ и ПИЩОВИ в изказванията под една друга статия на Иво , може и да изглежда нескромно но предлагам един такъв на способните, интелигентни и високообразвани в престижни западни университети млади сънародници с които чувам че изобилстват площадите вече не само в цялата страна, но и навред по света… Не е идея а това по-скромното – ПИЩОВ!!!
  Не ви харесват мутрите, тези които щели да дойдат били мутрьошки, другите пък мислели само за порциите, оня бил чалгар, оная другата била не знам си каква, а пък Хр. Иванов е определено неспособен (да влезе в парламента) – тогава си създавате партия , движерие, политически проект, организация, задруга, кръжок , както ви харесва. Може да го наречете примерно ЧАНЧ – Честни Антикомунисти Неподкупни и Чисти. Това може да посплаши гореизброените “представители” на народа които са в парламента и които имат аспирации да се намърдат там от това което може да ги подгони. Започвате предизборна кампания усърдно и неуморно времето до избоите не е много. На тези масови хорски сборища по площадите се концентрирайте повече върху идеите и програмите с които ще спечелите доверието на вече изчанчените българи…
  Закони се прокарват и приемат в парламента, там трябва да се влезе, с протести извън него ссе постигат най-много трохи от раздялата на порциите или глътка въздух ако мафията благослови да освободи за малко примката от шията. Няма ли политически субект – няма и парламент, аксиома. Жълти павета и нищо повече…
  Идеите ги давате вие – способните, интелигентните и високообразованите в престижни западни университети. Само така може да сготвите нещо ново на българина и предотвратите нов буламач от същите вмирисани ингредиенти .
  Влизате в парламента и усърдно прокарвате вашите идеи (приема се че сте малцинство). Българинът ви чува и постепенно започва да вярва че сте наистина способни, интелигентни и високообразовани и така му доказвате че сте наистина ЧАНЧ. И така той започва да ви се доверява и на вече следващите избори печелите мнозинство и мандат да съставяте правителтво. Избирате си коалиционни партньори(приема се че нямате 51%) и започвате да оправяте държавата. Спирате потоците, крановете и привилегиите на известни и неизвестни обръчи и започвате да разпределяте средствата на държавата за здравеопазване, образование, подпомагане на бедните, инфраструктура, малък и среден бизнес, околна среда и т.н.
  Това е в най-общи линии. Всичко останало – масово пиене на кафета, масови разходки по плажа и масово хвърляне на каскети си остава нищо повече от масово почесване по тила и масово бъркане в носа…
  Не става бързо, трябват поне около 10 години – бързи решения няма!!!
  Поздрави!
  Rossen Iordanov
  Р. S. Пищовът е преписан което е напълно нормално когато става въпрос за пищови ( преразказ на действията на едно такова движение в Европа, което от десетина години излезе на политическата сцена а от две години управлява и за тези две години преобърна политическия живот в страната като прие и измени куп закони и отлъчи от цицата на държавата безброй хрантутници) …

 4. Росене , наводнявате пространството с шум. В техниката това са сигнали , които не носят полезна информация и пречат на движението на полезната информация. Ясен ли съм?

 5. Ето още един който никога не е подвел демократичната общност и за разлика от много “наши” популярни имена се оказаха лимонки взривени га е настанал “бой последен е този”. И ни на най-малко не се е закахърил за нероден Петко.
  Сега или никога! Всички на улицата.
  ОСТАВКА!
  http://focus-news.net/opinion/2020/07/21/53568/prof-evgeniy-daynov-horata-se-obidiha-che-gi-upravlyava-kvartalen-huligan-sas-savetsko-srednoaziatsko-samosaznanie-i-bayganyovski-manieri.html

 6. Аз не виждам място за песимизъм. Аман от черногледи прогнози! Защо смятате, че Христо Иванов няма да влезе в Парламента и няма да получи мандат за промени? Ако се въведе електронно гласуване, така че вота да не се манипулира и може да се отчете гласът на българите в чужбина, вся остальная кремльовская сволоч са пътници.

  Днес протестът е пред МОЧА! Отдавна няма дясно и ляво, нито пък етнически проблем – има окупирани и окупатори, народ и мафия, която е колониална администрация на Кремъл.

  Резидентът РР трябва да бъде принуден да си свърши работата и да подготви избори. Ха е мръднал встрани от тези си задължения, ха народът е скочил. Пък и вече сме в ЕС и НАТО, да не си мисли, че може да прави каквото си иска без ние да му потърсим сметка, както и нашите партньори. Времената не са като едно време, когато бай Тошо ни е подарявал за 16-та република без ние да знаем дори.

 7. само електронно гласуване може да покаже истинското съотношение на политическите желания на избирателите.Досега почти два милиона оставаха без глас,за сметка на туристическите автобуси…

 8. Веселине, щом за вас създаването на политически субект и стремежът му да влезе в парламента е излишен шум тогава спирам да го издавам и да наводнявам пространството ви. Щом успешния опит на други политически движения в Европа е неинтересен за аудиторията – оставям я да се наслаждава на ефектните арт прояви по улиците и площадите, явно заимствани от наши ентелегенти киснещи във feisbuk и uotzap от моментни движения по света като Ocupy, FFF и BLM с подобните им бляскави публични прояви а аз оставам с надеждата нашите да постигнат нещо по-значимо или да се случи някакво чудо, например по Коледа да цъфнат черешите. Те Ocupy, FFF и BLM сега са вече на Малибу и Лазурния бряг да си пекат телесата, по Коледа ще бъдат в Сен Мориц и Шамони да си карат сноубордовете, аз спирам да се обаждам, продължавам да се усмихвам и озадачавам от площадния креатив, а мафията сигурно се превива вече от смях…

 9. До Явор

  Не Явор, не всички са маскари, както е казала твоята част от народа. Който нож вади, обикновенно умира от нещо друго, а който гроб копае, го копа за някой друг и не пада сам в него. Така и се иска на тази част от народа, която чака някой друг да и свърши работата, пропита от съмнения и песимизъм, че честни, смели и достойни хора в нашата България – няма. Христо Иванов е пич. Ако този път протестите постигнат нещо, то ще е предимно заради неговия старт в Росенец, ТЕЦ Ахмед и директното прицелване в Борисов и Делян на Мама. Това е само началото, което сигурно е донякъде планирано, но не от твоята част от “народа”. Не държа да съм ясен, нито разбран.

 10. Г-н Инджев, мисля, че е дошъл моментът вие да поведете младите, честните и некорумпираните хора в тази държава. Воденето на блог само по себе си е полезно занятие, но не върши работа срещу гангстерите във властта и зад нейните кулиси. Вие сте публична личност, имате необходимия капацитет и авторитет да сплотите протестния вот в един юмрук и да размажете цялата тая корумпирана сган. Дела трябват, г-н Инджев, дела, а не само стрелба с дребни сачми по дебелокожи говеда! Какво ви спира да станете Знаме на протеста!? Бог да пази България!

 11. Към П.Тодоров:

  Благодаря за високото мнение, което имате за мен. Но се боя, че ме надценявате. Преди всичко не бих могъл да се самообявя за вожд.Нямам месианско самочувствие.
  Колкото и малко да е онова, което правя и съм правил десетилетия назад, все пак не съм стоял със скръстени ръце, а често пъти дори съм бил доста самотен в отстояване на каузи, някои от които биват откривани години по-късно от други сънародници.

  Протестиращите, които наистина са умни и красиви, трябва сами да си излъчат представителство. Ако не са в състояние да го направят, значи ще има нови протести и процеси, които ще излъчат рано или късно до нови лидери. Това е естествен процес.
  Дали успявам да помогна за неговото катализиране чрез всекидневните си протести от 12 години насам в този блог е нещо, което читателите трябва да преценят.

 12. Изобщо, за една седмица извънпарламентарната Демократична България свърши толкова много опозиционна работа, колкото търтеите от измислената парламентарна опозиция за пeт мандата нямаше да свършат. Изводите се налагат сами.

 13. На тези имперски руски кретени трябва да им се покаже миниатюрата с Никифоровият череп, като реалистично – символично отмъщение за вражеско нахлуване! Има и по-кървави похвати за справяне с противниците, описани в Хрониките за Хората от Северът! Да не се налага тяхното ползване, че ще заприличаме на езичници, непризнаващи Христовото Учение!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.