Вълната от антиколониални вълнения застигна и бившата руска колония Аляска

Вълната на осъзнаване и противопоставяне на робското минало в демократичния Запад, помела през последните седмици в САЩ, Великобритания, Белгия и т.н. паметници на роботърговци, колонизатори и масови убийци на коренни жители в европейските колонии, достигна бреговете на Аляска. https://www.ploshtadslaveikov.com/rusiya-ne-pozvolyava-da-se-mahne-pametnik-na-ruski-targovets-robovladelets-v-alyaska/

Изненада за руската пропаганда и за нейните смълчани напоследък български слуги! Те се опасяват да бъдат разпознати в тази картина, в която руската колонизация и насилствена русификация, включително на България, остава притаена в тихото пристанище на русофилското покорство.

А картината със задна дата, която уличава в жестокости и геноцид руския колониализъм на хиляди километри от Москва и Петербург, има конкретни измерения на конкретни места. Например в Аляска, където руските колонизатори са били по-зловещи насилници над местното туземно американско население, отколкото сме свикнали да четем в романите, разказващи за овладяването на американския Запад от страна на белите заселници за сметка на червенокожите.

 

Ето едно лице на тази колонизация, на което имперските белокожи са издигнали паметник, е руския роботърговец Баранов ( на снимката). Коренните жители на град Ситка отдавна искат да премахнат. Сега поставят отново въпроса да бъде демонтирана статуята, символизираща жестокото отношение на завоеватели срещу местните племена, превърнати в безправна робска работна сила.

 

Русия протестира срещу намерението за демонтиране на нейния колониален символ. Тя харесва своите белокожи насилници и демонстрира презрение срещу аргументите на потомците на техните жертви.

Да сте чували някога в Русия да се признава ужасната истина за колонизаторската руска роля? Вярва ли някой на безбрежната лъжа за “мирното” колонизиране, превърнало Русия в най-голямата по територия и единствено оцеляваща и до днес империя на света?

По-лошото е, че тя е изписана като позлатена лъжа върху доминиращия над българската столица Монумент на окупационната червена армия МОЧА. Според  този колониален надпис, издълбан в гранита от туземците, робуващи у нас на преклонението пред чуждите завоеватели, българите били освободени чрез съветската окупация и са вкупом благодарни за тази освободителна окупация.  

Разликата с Аляска е в това, че  днес там живеят и управляват свободни хора, докато тук на власт и в опозиция са все същите охранители на чуждия интерес България да бъде надзиравана от жалоните на съветското робство.

3 мнения за “Вълната от антиколониални вълнения застигна и бившата руска колония Аляска”

 1. Браво ! Баранов при останалите монументи превърнали се напоследък в шрот . А след това > през през далечният изток , през Хабаровск нека тази “зараза” посети и последното кътче на проклетата империя на Злото !
  Няма нищо вечно и никой не може да се задържи на върха вечно! Всеки си намира майстора в един момент, така е устроена Природата и Вселената!

 2. Тренд който се върти на 200 в дупарите на Баце и Ко. да поддакна аз в духа и стила на неотразимият лексикон на премиерина ни.
  Пускам И линк към тема за която майка ми би казала “сърце на място” към горната статия. За прословутият ” руски геном” иде реч.
  Да ама НЕ!
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/07/21/4093928_ne_sushtestvuva_nikakuv_ruski_genom_otkude_proizlizat/?ref=home_NaiNovoto

 3. Няма етнически чисти нации, въпреки опитите на Милошевич в Сърбия, на османците в Армения, хитлеристите в Европа, и на фашистите в бившите Римски колонии за геноцид над населенията! В останалите страни е било още по-кошмарно! И до сега има много трагични последствия от войните в тях!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.