ГЕРБ са готови на политическо самоубийство, за да продължат да обслужват руския приоритет АЕЦ “Белене” заедно с БСП

Кое е най-важното събитие днес в рамките на предсказуемото гласуване за т.н. ремонт на кабинета Народното събрание, подкрепен от коалицията на официално управляващите ГЕРБ и т.н. патриоти?

Мълчането на ДПС и пълният отказ от изказвания на депутатите му в пленарната зала?

Отсъствието на премиера Борисов?

Несъгласието на БСП, която настоява за оставка на цялото правителство?

Или споменаването на Шиши с този негов прякор, популяризиран преди седмица от премиера Борисов също за първи път?

Ако сте заложили на някои от предложените горе варианти, не сте познали, според мен. Защото:

-Няма нищо ново в поведението на ДПС, които обичат да се държат загадъчно в стила на своя почетен председател Доган, макар този път мълчанието им да потвърждава още веднъж, че поне трима от от четиримата министри, сменени от Борисов, действително са управлявали от тайната квота на ДПС, станала вече съвсем явна.

-Отсъствието на Борисов от парламента не може да изненада никого. За този автократ, който третира депутатите си като негови крепостни (  “моите депутати” ) и публично им нарежда как да гласуват, обещава от тяхно име и т.н., парламентът отдавна е място за досадно губене на време. Къде по-важни са му мачлетата. Дори и да не е фалшива разпространената днес от обслужващите му медии новина, че е полегнал у дома в условията на карантина, заради заразена негова служителка в Министерския съвет, отсъствието му от законодателния храм е емблематично и типично за него. Любопитното в този сюжет е само какво ще измисли този път – освен видеопосланията в домашна (к)аскетична обстановка, ако не може да обикаля с джипката за срещи с народа. Цели две седмици без карантинирания Борисов по строителни обекти и шосета наистина ще бъде нещо ново, но не то е главното, което искам да посоча като основно събитие от днешния ден.

-БСП дори не заслужва коментар за напъните си да се представи за опозиция и алтернатива на ГЕРБ след години на съглашателство с Борисов по дълъг списък от общи приоритети по проруска линия.

-Пикантна подборност е, че и от столетната продажница се престрашиха да “посегнат” на Шиши, неприкосновен за техните критики досега. Но е късно да се присламчват към масовото гражданско недоволство от най-мразения символ на свинското забогатяване чрез връзки с властта през последните десетина години.

Събитието на деня е самопризнанието на ГЕРБ, направено тъкмо в този момент, колко важно им е да продължават да слугуват на Москва с подкрепата на БСП. 

Един единствен депутат от управляващата партия се изказа днес от парламентарната трибуна и изтъкна като заплаха ( за управлението и неговата т.н. опозиция в парламента) искането на демонстранти да бъде прекратен проектът АЕЦ “Белене”.  “Посягат ни на най-милото, другарки и другари”, възмути се на практика той.

Бившият шеф на АЕЦ “Козлодуй” Валентин Николов, парламентарен говорител на ядреното проруско лоби у нас, издаде по този начин истинската причина, поради която властта се инати да избере изборите като изход от политическата криза – независимо, че самият Борисов, негови подчинени, политолози и социолози в един хор твърдят, че скорошни избори са по-изгодни за ГЕРБ, отколкото агонията чрез протакането и изчакването изборите да се състоят чак през през пролетта на 2021 година.

Излиза, че ГЕРБ са готови да рискуват политическо самоубийство, топейки подкрепата за себе си сред избиратели през обещаната от самите тях тежка политическа есен и икономическа зима. И не заради друго, а за да могат да обслужват Кремъл по въпроса за АЕЦ “Белене”, апелирайки за подкрепа към конкурентите си в тази дейност от БСП. 

Ако някой още не е разбрал за какво иде реч, да повторя: Валентин Николов направи чрез обръщението си нещата още по-прозрачни, умолявайки БСП да не искат оставката на ГЕРБ точно заради АЕЦ “Белене”.

Ортаците лъснаха в цялото им ядрено сияние! 

7 мнения за “ГЕРБ са готови на политическо самоубийство, за да продължат да обслужват руския приоритет АЕЦ “Белене” заедно с БСП”

 1. Половината напреднали страни вече са на зелена енергия, само казаците са на жълто-кафяво-червени мощи! Фараони галфони! А Швеция иска да ни залее със самолети Грифони! Не ги искаме такива лобисти! Тук е нужно Швейцарска, Германска, и Английска прецизност, и оригинално национални технологии за по-добро бъдеще! Канадците са по-поносими от Американците в преговорите, защото са по-близки до Европа, чрез Франция и Англия! Австралия и Нова Зеландия си остават островни туземци, въпреки инвестициите в тях!

 2. Ей за туй иде реч. Всичко е на 6. Кремъл е “вярна на своя верен съюзник”. По сите азимути.

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-poluchihme-garantsii-za-turski-potok-ot-sofiya

  .Давам думата на Доктора. Разкоства Баце и камарила за н-ти път.
  Ти да видиш, нямал мутро-милиционера алтернатива. Вий, Тома неверници на кой свят сте?
  По-долу е изброена една нищожна част от крещящата нелепост на 11 год. управление на простотията умножена по лакомия на мах.

  https://www.reduta.bg/бойчето-си-отива-преговор-на-материал/

 3. Позволявам си отново да си дам думата. Ето какъв диалог се разви между двама ни след като му изпратих и на него последната статия на Тони Филипов, д-р.

  “Унизително е начело на държавата ти от четиримата, които стоят начело трима да се завършили полицейски училища и никой от четиримата да не може да отлепи дума на чужд език. Но виновни са и кукловодите, които го поставиха – помня през 2008 г. на обед с Иво Прокопиев и Иван Кръстев как ме убеждаваха, че Бойко ще е полезен, защото ще го държат под контрол.”

  “Е, Прокопиев поне обърна резбата. Иван Кръстев се скри във Виена, заряза родната проблематика и оттам ръси геополитически мозъци, в смисъл, да се пуска периодично фъндък на пут,ин за да не “запали света”. А той е по-бъзлив и от наш Баце,”

  Поуката. Учете историята, па била и тя най-близката за да не настъпите отново същата мотиката.

 4. Господин Инджев, нямате ли усещането, че напоследък битието ни някак удивително, както на Алиса странно попадна между страниците на литературата, Илф и Петров примерно. Същата неопределеност, същото безвремие и повсеместно измамничество. Децата на лейтенант Шмид просто извиран около нас. Не можеш да му хванеш края кой какво краде – един гъска, друг гащи, трети купон за безплатен обяд, всичкото това с днешен еквивалент. Някакъв Паниковски от Абу Даби периодично се оревава, че го бият. Черепно си знае, че боя е донякъде заслужен, обаче и той да каже, белким хване дикиш. Козловски за момента ми е сборен образ, това ДАНС-МАНС прекрасно го отиграват. Герберската компания дето я разхождаше, “ех, как само я разходи”. То снимки, то записи, чу-до! Господинът с белите панталони може да е всеки от глутницата ГЕРБ, БСП, ДПС. Не е важно. По-важно е, че господа съдебните заседатели сме ние- аз, ти, той. Ние ако си влезем в ролята, онази сбирщайн е категорично отписана.

 5. Отличен анализ по всички точки. Много точно е забелязан напора на столетницата да узурпира момента. Но има и един въпрос. Всички прогнози, доколкото може да им се вярва, предполагат парламент доминиран от обичайните заподозрени ГЕРБ, БСП, ДПС,останки от патриотите; ДБ влиза но с твърде малко за да застраши позициите им при гласуване; за съжаление влиза и Чалгаря.
  Как такъв парламент (и междинното служебно правителство на пРезидента) би застрашил бъдещето на АЕЦ Белене?
  По-скоро ГЕРБ запъват от страх някой да не им изтръгне бухалката Гешев и да я насочи срещу тях.

 6. Националното предателство чрез Проруски слугинаж – там е заровено кучето. Правителството, Парламентът, Съдебната система -Те предават всички нас. Също и голяма част, които си мислят, че така им е много добре ( промивани и опростачвани мозъци от десетилетия, от 1944 г. насам). Българската държава е овладяна от руско-контролираната мафия, и тази мафия цели само Зависимост и Разграждане на страната ! ( американският продуцент и режисьор Кевин Буут е загрижен за нас и направи филм, безплатен – https://frognews.bg/novini/kevin-buut-pred-frog-filmat-moje-zavarshi-peevski-boiko-kato-sakiliinitsi-mechtaite-mashtab.html )
  Изключителна заслуга на Иво Инджев е следването на тази най-важна тема. Благодаря !
  P.S. Световните медии и Европейските и Атлантически функционери си имат причини да засягат слабо (поне външно ) тази жизнена за нас тема, но мълчанието от много Критици тук, в страната, е недопустимо.

 7. Ех клети,клети Стамболов-колко имаме нужда днес от твоята десница….поне заветите да си бяхме спомнили,поне този за руския ботуш……..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.