Чудодейното мнимо разболяване и оцеляване на премиера ни в рамките на часове е диагноза: неизлечим егоизъм и егоцентризъм

 

 

 

 

 

Точно по време на твърде неприятното за него днешно гласуване на оставките на 4 министри, прогонени от него с цел той да оцелее във властта, премиерът Борисов беше заподозрян, че е заразен с китайския грип, срещу чието разпространение в България той определяше наложените по негова заповед мерки като ( едни от) най-успешните едва ли не в света.

Гласуването мина по неговите ноти, но на премиера-слънце му беше спестено присъствието на това жертвоприношение в нозете му. 

Неприятното гласуване приключи и подозренията отпаднаха…

Има ли човек, който да повярва в тази “случайност”, освен ако не е заразен с неизлечимия по рождение вирус на глупостта? 

Борисов отново показа, че мисли всички за глупаци или поне не му пука какво си мислят за него хората, когато ги лъже в очите. Важното е номерът му мине за момента. Пък после ще му мисли, ако изобщо ( според него) има място и причина за мислене.

Ако много му се искаше в негово присъствие да се извърши процедурата по изхвърлянето на депесарския баласт от кабинета му, можеше да се яви на мястото на екзекуцията не само с маска, но и със скафандър. Но къде ти такава “жертвоготовност” у него да се изправи лице в лице с проблемите, когато може да си позволи просто да финтира всички, вероятно и собствената си администрация, на чието предполагаемо заразяване се позова.

Понеже на Борисов много му се иска да остане като крупна фигура в историята, поне в едно отношение вече се записа в нейните анали: безпрецедентен е на този пост от гледна точка своя егоцентризъм и егоизъм. 

Същата тази история учи обаче, че безмилостната разправа на владетеля с някогашните най-близки негови везири, паши и прочее допуснати от него до обилната паша вакли овчици от стадото му, изпратени на заколение, рано или късно предизвиква реваншизъм и мъст сред оцелелите.  Защото те, пощадени засега, виждат нагледно какво ги чака, ако се наложи да бъдат дадени курбан от падишаха, за да му е добре на него.

16 мнения за “Чудодейното мнимо разболяване и оцеляване на премиера ни в рамките на часове е диагноза: неизлечим егоизъм и егоцентризъм”

 1. Докато има гумени глави с мислене на капути, населението ще намалее още повече! С колкото фондове да се помпат анаболните мускули на Бойколандия, толкова по-шумно ще се пукнат като пренадут балон!

 2. Преди десетина дни тестваха и льотшчика .

  В резултат той беше “подкрепен свише” (и отсекъде , в ефира поне – за пропагадна не плащам) със следната диагноза .

  Тестът на президента е ЧИСТ . Президентът е ЧИСТ .

  Дали и на бай бойко не му се е прищяло да го изкарат ЧИСТ ?

  Уви , резултатът Му е ОТРИЦАТЕЛЕН – така поне чух по радиото .

  Звучи като присъда .

 3. Мисля, че “карантината” на Борисов няма да му помогне много. Опитите му да жонглира ще му навлекат много по-опасни проблеми от подаването на оставка. Имам предвид следния текст от сайта на Спутник, един от рупорите, през които се чува гласа на Кремъл:
  ” Prime Minister Boyko Borissov keeps the project’s progress under personal control, regularly inspecting construction sites,” Pilipson stated.”
  “Премиерът Борисов държи напредъка на проекта под личен контрол, като редовно инспектира строителните площадки”
  https://sputniknews.com/business/202007231079961242-bulgaria-pledges-to-finish-turkstream-extension-by-2021—russian-foreign-ministry/
  Това изглежда като предупреждение, кого руснаците ще държат отговорен за евентуален провал.

 4. Момчил Дойчев: Дали проруската управляваща олигархия не прави разчет да установи диктатура ала Путин?
  Политологът Момчил Дойчев, съпредседател на УС на Атлантическия съвет, написа във “Фейсбук”:

  Протестиращите граждани искат ли да свалят Борисов, който защитава предимно руските интереси, с Радев, който дава заявка да защитава единствено и само руските интереси?
  Дали проруската управляваща олигархия не прави разчет да установи диктатура ала Путин?

  https://faktor.bg/bg/articles/momchil-doychev-dali-proruskata-upravlyavashta-oligarhiya-ne-pravi-razchet-da-ustanovi-diktatura-ala-putin

 5. не чуваме от американска лаборатория/анонимна/,а чуваме от Елена Йончева/ГРУ/има голяма разлика,бих казал огромна,спомняме си,как лъжеше до последно за съвместните с Цветан Василев офшорки.За да се вярва на Милиончева,трябва име на лабораторията,град.как е взето проба от гласа на ББ за изследване ,дати, иначе всичко е една жена каза…Категорично не защитавам ББ,просто не искам руската агентка да мъти главите на хората по какъвто и да било повод.

 6. Тъпата крадлива мутра стана за ташак и на децата:

 7. @Красноселски
  Изтече инфо за името на лабораторията която екс конкубинатката на серГЕЙ е ползвала за “оня запис”.

  Beryl Audio Forensics Laboratory (BAFL), “компания с която работи и Министерството на правосъдието на САЩ, с ФБР, има сертификат за извършване на съдебни експертизи и анализите на тази компания се използват от американските съдилища.”

 8. Йончева имаше аудитория при Ризова да тропне бумагите на масата и да каже тази и тази лаборатория твърди с името си.че записа е истински.Сега прочитам,че е изтекла информация,не чувам Йончева да го твърди пред екран.

 9. Това е твърдение на Йончева.За да има достоверност на казаното,трябва да се каже:Истиността на записа е потвърдено от тази лаборатория…от град…. от САЩ.За сравнение е взета лична проба от гласа на Бойко на еди коя си дата.При Ризова,предаването го гледах лично/без анонимна лаборатория/Йончева не каза коя е лабораторията.

 10. Важното е какво е дала на брюкселската полиция. Която всички се надяваме, че ще си свърши работата. Останалото за мен е от рода на спора на теософите от ранното средновековие: “Колко дявола има на върха на една игла”.
  И те, така.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.